icon

Vydávali by ste sa tehotné?

miss_sixty11
23. jún 2016

Chcem sa spytat, ci by ste sa vydavali alebo uz vydali tehotne...Ak ano, ako prebiehala svadba? Vsetko bolo v poriadku pocas svadby??Mame sa brat 22.10 ale chceli by sme sa uz teraz zacat pokusat o babo...Nie pravidelne "intenzivne" ale uz by sme si nedavali taky pozor a obcas by ske skusili ai nedat pozor vobec 😀 ak ma chapete...😀

janinkapm
23. jún 2016

a este som zabudla,ze svadba bude musiet koncit o cca 21, nakolko deti musia ist spat.... male deti byvaju viazane pri zaspavani a spani na rodicov, takze ked sa budes vydavat a mat maleho prcka, tak uz po 22 budes stale rozmyslat, ci spinka, ci netreba kojit, mojkat....

sayurinka
23. jún 2016

Ja som bola počas svadby v 8.mesiaci, robila som si sama handmade vyzdobu aj sme spolocne s muzom miesto den pred svadbou dekorovali a na svadbe som to ťahala do 4tej ráno skoro stále na parkete 😀 podľa mňa je to individuálne, zaleži na tom ako prebieha tvoje tehotenstvo a ako sa citiš 🙂 ja som si to každopádne užila a jediné čo mi vadilo, že muž so mnou moc nechcel tancovať lebo on nerád 😀

dkethe
23. jún 2016

hihi :D :D ja sa dnes akurat tak vytesujem, koncim 4. mesiac a dnes sme vybavili svadbu, s terminom za 3 tyzdne 🙂 ale ja tiez nie som dobra vzorka, ja som nikdy svadbu ako 'taku' nechcela - aspon sa ma teraz nikto nevypytuje preco tak rychlo a skromne, vsetci vedia :D keby nie tehu, tak len riesia preco nemame daco za 7k zorganizovane :D

14nunu10
24. jún 2016

Vydávala som sa v 5.mesiaci a práve tam som prvýkrát pocítila pohyby dnes už 13 roč.syna,ale druhýkrát by som do toho už nesla,ani sa riadne vytancovat,dávať bacha na bruško,nohy ráno o 2 opuchnute,vyložené na stoličke,a o 3 tej som bola K.O tak ma zaviezli domov..vedela by som si svoju svadbu užiť aj inak..🌝

lelia
24. jún 2016

@miss_sixty11 vydavala som sa v 7.mesiaci a bolo super.Tancovala som do rana s bruskom. 🙂

ivett1
24. jún 2016

@miss_sixty11 ak si myslíš, že budeš mať problém otehotnieť, tak nečakajte ... ale, ak si zdravá, tak načo si komplikovať svadbu tým, že si budeš musieť dávať pozor, veď nikdy nevieš, či bude tehotenstvo bezproblémové...alebo budeš dokonca (v tom extrémnom prípade, ktorých je tu dosť) hospitalizovaná resp. na rizikovom ...nevychutnáš si tak zábavu ... čo ja viem, mne by to za to nestálo ...
iné je , ak už si tehotná a tehotenstvo prebieha v pohode a rozhodnete sa, že to nebudete odkladať a vezmete sa, lebo potom by už na svadbu nebolo toľko času ...(veď starostlivosť o malé bábätko pohltí všetok čas...a to u oboch rodičov🙂) , vtedy sa to dá zvládnuť ...
PS: obe tehotenstvá som mala rizikové, deti sa narodili o mesiac skôr a pri druhom som bola od 6. mesiaca do pôrodu v nemocnici ... nehovorím, že by si tak mohla skončiť ... len aj takáto možnosť tu je ...

baaambulkaa
24. jún 2016

@ivett1 tiez si myslim ze pockajte po svadbe, hoci som tu pisala ze som to zvladla atd...ale nevies, ake to tehotenstvo budes mat...

zuzich
24. jún 2016

Mala so už dve malé deti A tretie na ceste, keď som sa vydávala. Bolo to v pohode, ale my sme mali malú svadbu 13 ľudí V malej restike, kde nakoniec hrala aj živá hudba a my sme si S manželom aj zatancovali, O pol noci sme už boli doma. Ešte musím dodať, že my sme okolo toho nerobili žiadne divadlo, nemali sme ani vyzdobeny kostol, ani som sa nestarala O výzdobu V reštaurácii, tam nám stôl ozdobili čašníčky decentnymi kvetmi. Šaty som si kúpila vo výpredaji V Mangu, kyticu, pierko a zavoj mi urobila svagrina, robí handmade veci, potom som jej to všetko vratila, účes mi robila kamarátka, nasminkovala som sa sama, fotky robil svokor. Torta, zákusky objednané. Toť vso. Žiaden problém, nebola som ani unavená, nič. Ale nešla by som do klasickej svatby s 80 ľuďmi, jedine ak by sa O všetko postarala agentúra a ja by som nemusela nič, len prísť a vydať sa 🙂.

diazepam
24. jún 2016

@miss_sixty11 ja som sa vydavala tehotna v 5 mesiaci ,bol tanec,kopec zabavy,vsetko ako ma byt ziaden problem

lulu369
24. jún 2016

My sme planovali svadbu v lete, ale kedze som otehotnela skor ako sme planovali, tak aj svadbu sme presunuli na skorsi termin. Svadbu sme mali v oktorbri a bola som v 24 tt, mala si veselo kopkala a vsetko dobre dopadlo. My sme mali len malinku svadbu (sosobasili sme sa pri svedkoch a rodicoch a mali sme len veceru a posedenie v restauracii).

miriam11
Odpoveď bola odstránená
xevulax
24. jún 2016

Ja (by) som sa tehotna nevydavala. Inak si svadbu uzijes ked nie si tehotna. Ako tehu by som sa vydavala iba v pripade malej svadby (pisem o sebe). Mne byvalo pri starsej zle do konca 5. Mesiaca a potom som pravidelne zvracala od 8 mesiaca az do porodu (adi tlacila na zaludok- zle mi nebyvalo uz tie posledne mesiace len to zvracanie). Pri dvojickach som vracala do konca 6. Mesiaca. To bola cista katastrofa. Poznam viac zien co mali rizikove a na clastnej svadbe si ani zatancovat nemohli. Je to o tebe. Nikdy nevies ako na tegu zareagujes. Ale oktober je tu o chvilku,na tvojom mieste by som este tu chvilku vydrzala so snazenim. Ale to je len moj nazor.

mojkamojka
25. jún 2016

nevydavala by som sa ani tehotna ani netehotna 😀

alchemilkazltozelena
25. jún 2016
annie6
25. jún 2016

v pohode, ja v 6tom mesiaci, vsetko bolo ok 😀 zabava do rana

lili2015
25. jún 2016

@miss_sixty11 ja sa vydavam 15.10. podobnu temu riesime aj my, ci babo uz teraz alebo pockat. My mame iba uradny sobas, nie sme veriaci, tak s tymto spojenu problematiku neriesim. Nakoniec sa to vyriesilo samo, lebo som si kupila saty 36, do ktorych nesmiem pribrat ani kilo, takze to este 4 mesiace vynechame, popripade mozno mesiac pred svadbou zacneme 🙂 . Svadba bude mensia, 27 hosti, iba najblizsi rodinni pribuzni. Ja inak nie som velmi spolocensky typ na tanec, takze ja keby som sa mohla vyhovorit, ze nemozem tancovat, pre mna by to bol dar z nebies :D :D

mijo53
25. jún 2016

@miss_sixty11 určite počkaj, nie preto, či ti bude zle ale preto, že je to krajšie.s Bola som na dvoch svadbách, kde jedna nevesta bola tak asi v 6-7 mesiaci, druhá v 4. mesiaci /obidve také okrúhlejšie postavy /, ale poviem Ti, brucho hlavne u tej prvej pod bradou, tancovať , no dá sa povedať, že tancovali, radový pomaličky, aby sa im niečo nestalo v materských šatách, nevkusné. V 7. mesiaci tancovať celú noc a "užívať" si svadbu, to tiež svedčí o niečom. K oltáru išli ako pávice, sebavedomo, no otras. Ako tu jedna povedala Najprv fara, potom Mara a podľa koscelného poriadku

miculkovo
25. jún 2016

@mijo53 K oltáru išli ako pávice, sebavedomo, no otras! Toto znelo dosť urážlivo a pruderne!!!

lucinkao
25. jún 2016

@miss_sixty11 ja som sa vydavala na konci 5mesiaca a uplne super prebehla cela svadba celu som ju pretancovala.uzili sme si ju vsetci traja 😉

sardinka335
25. jún 2016

@miculkovo prečo by to znelo pruderne? Skor je ,,pruderne,, nevkusné alebo nech si to kazdy nazve ako chce ked maju ludia zaujem o cirkevny sobáš a chcu to viac menej ako formalitu lebo babka by to neprezila, mama detto, v kostole je to krajšie ako na urade a podobne dovody, a nie su schopný ani počkat do tej svadby s dietatom - kedze kresťanstvo ako take neuznava plodenie deti pred zväzkom manzelskym, inak to neuznava snad ziadne nabozenstvo ked uz sme pri tom. Takze ano, je to nevhodne ist tehotna na svadbu v kostole. To len ludia si posuvaju hranice ako sa im hodi. A potom to tak aj vyzera. Potom krst velice....tam naslubuju hory doly ako budu dieta vychovavat ,,vo viere,, a potom na bohoslužby ani nepáchnu tak nechapem načo krstia ked vo vysledku o to nemaju zaujem. To iste aj PSP......uz prvu nedelu po prijimani bolo v kostole sotva 10 deti čo mali prijimanie. Pre ostatných to bol len folklor aby mali ,,čárečku,, ze to maju. V kostole ich uvidime az na birmovku...

tyelde
25. jún 2016

áno, pôvodne sme to chceli riešiť až v zime (už po dieťati), ale teraz to vyzerá, že sa budem vydávať v 9tom mesiaci x) až na to, že nám ide fakt viac menej o ten blbý papier, čiže to bude len pár minút na úrade a dovi dopo...potom dáme remake keď bude čas a financie :D

safranka
25. jún 2016

@sardinka335 Ja s tebou súhlasím, na väčšine svadieb, ktoré som absolvovala, bola nevesta tehotná. Veď stať sa môže každému, ale keď potom prišlo na "vienok sňať alebo hlávku sťať", bolo to trápne. V 70. a 80. rokoch sa vravelo, že tá nevesta nebola pri sobáši tehotná, čo mala zdravotné problémy. Nepáči sa mi trend spolužitia na divoko a svadieb s odrasteným dieťaťom. Pokiaľ sú to ľudia, čo sa ku kresťanstvu nehlásia, ide im len o papier- formalitu, v poriadku. Ale aj tak si každé dieťa zaslúži narodiť sa do manželstva, kde sa otec s mamou volajú rovnako. Ak sa niekto tvári ako kresťan, má to aj žiť, tie biele šaty so závojom majú svoju symboliku, ja osobne by som sa hanbila byť pred oltárom tehotná, pokiaľ viem desatoro ešte platí.

zuzuk22
25. jún 2016

Dnes sa vydavala moja suseda a teda uz ma riadne brusko 🙂 ale ja by som sa tehu nevydavala 😂

mysga
25. jún 2016

JA by som sa tehotná nevydávala. To ja som napísala veľkým, lebo toto je každého osobná vec. Môj pohľad na vec je hlavne taký, že nikdy by som sa z úcty ku ozajstným veriacim neznížila na takú úroveň,že by som stála pred oltárom s bruchom, čiže žijúc sexuálne pred manželstvom, nechodiac do kostola, nemodliac sa, jednoducho nedodržujúc všetky tie základné zákony kresťanskej viery.

Z opačnej strany - s bruchom by som sa kľudne vydávala. Ale nevydám sa. :D Síce chceme civilný obrad, ale my sme takí veselí ľudia, že si chceme aj niečo popiť, užiť, spraviť poriadnu zábavu a zrovna teraz cítim, že by som bola už o polnoci mŕva. 🙂 Takže ešte šetríme.

holubicka28
25. jún 2016

Ja som sa vydavala na zaciatku 6m, mala som saty s kratkym korzetom a ani nebolo vidno, ze som bola tehotna, iba ked som si saty stlacila pod bruchom😃 Ide skor o to aku chces svadbu..ja som nikdy nechcela velku s tradiciami a zabavat tam hrami a pod "blbinami", cize mne to uuuplne vyhovovalo, bolo nas do 50ludi, pilo sa, jedlo, bavilo, kto chcel tancoval, kto nie, nebol nuteny😃. Do rana samozrejme netrvala;). Aj mi bolo viackrat povedane, ze to bolo naj svadba, lebo sme tam nemali "nasilu" zabavu a hnanie na parket a podobne.
Ak chces velku svadbu, vypit si a hyrit do rana, odporucam otehotniet najskor v svadobnu noc😊.

jahodka36
25. jún 2016

Ja mam svadbu o mesiac v 7. Mesiaci 🙂 🙂 🙂

tinqua
25. jún 2016

@miss_sixty11 ja som sa vydavala v 16tt...a super, vytancovala som sa, dala som si aj pohar sampanskeho...mne to neprekazalo nakolko som v tehotenstve problem nemala ani som nebola z toho pridochnuta, ale nevies ako moze byt tebe, tak aby si z toho nieco mala...radsej skusajte po svadbe ak mozem poradit.

luslus
25. jún 2016

Moja sestra aj svagrina sa vydavali tehotne,taky 6. Mesiac to mohol byt a v poho vsetko.na nich to ani nebolo vidno,ze su tehotne. Ja som bola v 5. Mesiaci na otcovej 50tke a bola som dost unavena,ale ja som uz aj vacsie brucho mala. No ale nikdy mevies ako ti bude,hlavne tie prve 3 mesiace. Ono aj keby si mala svadbu napr. V 5 mesiaci tak tu svadbu treba aj planovat a chystat a ked by ti bolo zle tak by si na nieco take nemala ani chut. Ja som prve 3 mesiace bola rada,ze dycham,kazdu chvilu ma infuzkach

sense
25. jún 2016

nuz ked si spomeniem ake bolo moje tehu tak by som nezvladla ani obrad nieto celu svadbu, do 20tt mi bolo zle zabrali az lieky, potom som mala ine problemy tak som musela lezat alebo sediet s vylozenymi nohami.... vydavala som sa ked mala dcera rok a pol a uplne pohoda...

takze ono to je tazko povedat ci sa vydavat tehotna alebo nie, ono zalezi aj aku svadbu chystate...aj s tym otehotnenim je to tak mozete vyskusat raz a podari sa hned a moze to trvat aj dlhsie...my sme dieta planovali tak tri mesiace po skuskach a len tak sme skusili podla cyklu uz mal byt den po plodnych dnoch a zadarilo sa hned...zaverecne skusky som robila uz ako tehotna, ale zivot nam to uz neobratilo kedze sme mali de facto vsetko az na dieta...

zuzana76
25. jún 2016

nie