icon

Výslužky na svadbu

20. feb 2023

Ahojte,

Chcela som sa opýtať či by Vás urazilo, keby idete na svadbu a dostanete vo vysluzke 8ks koláčov (žiadne malé normálne rozmery ako keď idete do kaviarne a dáte si tam koláč). Vzhľadom na to že tie ceny idu strašne hore nemôžeme si dovoliť dávať 20ks vysluzky. Tiež som sa Vás chcela opýtať či je podľa Vás vhodne dávať vysluzku len hosťom ktorý budú reálne na svadbe pripadne sme ich pozvali a nakoniec neprídu. Nevidím zmysel dávať vysluzky susedom atd. Čo si myslite ?

simca06022011
20. feb 2023

@milanemila ja som v meste a vsetci si na to potrpime :DDD teda nie ze potrpime, nevadi mi ked ich nedostanem, ale potesim sa ked dostanem.

kp7333
20. feb 2023

@deti95060810 bavime sa o cenach v BA. a poctivych zakuskoch z prirodnych surovin bez margarinov, umelych farbiv a arom. Ja som toho nazoru, ze radsej menej a chutne, kvalitne, ako vela a nechutne umeliny.

rosavia
20. feb 2023

Podla mna je 8 kolacov urcite dost. A ak ich nedas vobec, tak to tiez nie je dovod na urazenie. Tes sa na svadbu a sprav si ju tak, aby si Ty bola spokojna. Podla mna je chore urazat sa za nieco taketo , ale to je len moj nazor.

autor
20. feb 2023

@stanulienkat nie je to magnetka s nami. Je to len poďakovanie ze boli na našej svadbe s našim dátumom. To je celé.

milanemila
20. feb 2023

@simca06022011 vsetci v tvojom meste? 😂 ok. My sme vysluzky prisposobili nasim hostom a ich preferencii, myslim ze kazdy si “pozna” svpjich hosti a tomu prisposobi teda vysluzky aj obcerstvenie na svadbe.

stanulienkat
20. feb 2023

Ano, pochopila som. Aj tak mi unika vyznam a pointa. Hadam si to nemam niekde vystavit???

oliviabb
20. feb 2023

@deti95060810 takto nejak dostala aj moja neter od kamosky. Hovori mi, ponukni sa. Ked som videla tie mini kolace, bolo mi luto aj si nejaky vziat, ze oni si ich ani nevychutnaju. Ta jej kamoska poslala kolace aj svojej starkej, tiez sa len divila, ze toto je vysluzka? Viem to preto, lebo je to priatelova mama. Mne skor kolace chutia neskor, ako na svadbe, ci na oslave

milanemila
Autor odpoveď zmazal
kukuk29
20. feb 2023

prosim ta a naco magnetku 🙈🙊uplna zbytocnost ..nikoho to nezaujima ,vyhodene peniaze...

simca06022011
20. feb 2023

@milanemila jaj ano chytajme sa za slovicka, nie nemyslela sm samozrejme vsetci obyvatelia MESTA.. ved si prisposob, ja nepisem nikde ze ty si zle urobila.. kazdy si svojich pozna, to je jasne :D Ale povedat, ze je to vec dedin , no neviem.

chillibubble
20. feb 2023

inak naozaj sto ludi sto chuti. ja neznasam kolace typu puncak - piskota, krem, piskota a na vrchu cokolada. alebo suche alebo penove atd. u nas by to letelo po case do kosa, lebo by to doma nikto nejedol. mne by si sa viac odvdacila takymi, ako si dala fotku a takych ozaj staci par na osobu. inak ku kave by mal stacit jeden zakusok nie? ci ku kave na cely tyzden treba znamych zabezpecit? 😀

betulienka79
20. feb 2023

ešte nikdy som nevyhodila svadobné koláče.....u nás sa nedávajú koláče po svadbe, ale vo štvrtok/piatok pred svadbou - - - čerstvé svadobné koláče majú svoje čaro a vždy sa na to tešíme........žiadna fľaša vína to nenahradí ........ani ja nemám rada koláče typu piškota+krém, ale poctivé koláče, kde každý má svoju chuť

paulinadreamy
20. feb 2023

My sme mali mať svadbu v októbri. Narátala som 450 kusov koláčov, čo sa výslužiek a aj hostiny týka.. kus zákusku 1,25€. Plus torta 150€. 712€ za zákusky a tortu. V momente sme to zrušili, a chceli sme dávať už len fľašu kvalitného vína. Bohužiaľ, už to nieje ako kedysi. 30 ľudí na svadbe a vyšlo by nás to skoro 3000€. Z toho skoro tisícku len koláče.

dianka555
20. feb 2023

Najlepšie by bolo keby sa výslužky nedávali vôbec, ani na dedine ani susedom, v meste atď. Človek by aj ušetril a žiadne ohováranie kde kto koľko dostal. U nás v práci sa tiež vydávala kolegyňa, pochádza zo Svidníka a mala domáce koláče, chudá doniesla nám koláče. Ja ako chlap koláče moc nemusím ale zjedol som aj zobral domov. No len keď nebola pri nás tak samozrejme ohováranie typu: vidno že koláče sú také východniarske, zo Svidníka, chudacke a tak. Bola tam ešte aj torta, špekulovali ako ju rozkrajaju aby ten humus museli jesť a im sa ujde najmenší kúsok a ostatným nech ostanú veľké kúsky. Nikdy niekomu nevyhovies.

autor
20. feb 2023

Ďakujem Vám za názor. Budem dúfať že moja rodina pochopí nás úmysel že sme chceli kvalitne ako aj počet koláčov ktorý dostanú. Tými darčekmi som chcela docieliť že možno sa potešia aj muži tým vínom. A že to nie je len o koláčoch.
Každopádne aby tie vysluzky boli tak ako sa dávali dakedy by v dnešnej dobe potrebovali mladi ľudia aj 30 000€ na celu svadbu. A bolo to rozhodne ľahšie na dedinách kde každý pomohol. My sme takúto možnosť nemali a už len samotné miesto konania svadby nie je najlacnejšie v tomto kraji ani neboli ani iné možnosti.

zuzuliennka1
20. feb 2023

@bessie12 med ma v podstate nekonecnu trvanlivost a vyuzije ho urcite kazdy 🙂 dokonca aj len tak samotny je velmi zdravy, kazde rano lyzicka medu, antibakterialne ucinky

zuzuliennka1
20. feb 2023

kolko budete mat hosti?
napr. ikea ma taketo mini sklenene nadobky, prip. peceny alebo suseny caj by tam mohol ist a mnohostranne vyuzitelna nadobka ostane ako bonus (to len ako tip)

markaterka
20. feb 2023

Radšej 10 ks zákuskov, ako magnetky. Vysvetlite mi niekto, prečo investujete do takej sprostosti ako sú svadobné magnetky. Ja by som si to teda nikde nevystavila. Hovoríš, že šetrite na svadbe, ale magnetky ste dali vyrobiť. Panenko skakava 🤦🤦🤦

bessie12
20. feb 2023

@zuzuliennka1 presne tak. V zime pijem takmer kazdy den cierny / ovocny caj s medom a citronom. A to hlavne vtedy ked mam chut na sladke, ale nechcem jest cokoladu. 😀 Ten peceny caj je tiez velmi dobry napad 🙂

paulinadreamy
20. feb 2023

@markaterka jedna taká magnetky stojí do 1€... https://www.sashe.sk/Kukuku/detail/krajkovekera... nie všetky magnetky sú gýčové...

bessie12
20. feb 2023

@paulinadreamy sice nie vsetky su gycove, ale dala by som urobit len urcity pocet kusov. Teda len pre tych, ktory by tu magnetku chceli.

ja_bb
20. feb 2023

Môžete urobiť tak,ze nabalite,čo ostane z hostiny. Väčšinou sú to torty,ale aj koláče. Nie teda vopred,ale po svadbe.

autor
20. feb 2023

@markaterka magnetky nestali veľa. Vysli pre všetkých 50€. Za tu ušetrenú sumu by mi nevyšiel koláč navyše ani len do každej krabicky.

kepassa
20. feb 2023

Ja som sa vydavala este za cias dinosaurov a ceny boli ine...16 r bude v juli ak dozijeme a nezabijem ho 🤭☺️ ale poviem Vam, ze žiadne perníky, magnetky, miniflasticky, pohľadnice a ine sprostosti sa nedavali.
Nikoho to nezaujima skonci to v kosi....ked absolvuju za 3 roky 15 svadieb tak budu mat magnetky na celu chladnicku
Zenam sme dali po kvietku, krabica kolacov a chlapom flasku. Ano, ceny boli ine. Priatelne...ale uz vtedy sme si davali piect mimo Kosic blizke okolie, kedze to vyslo podstatne menej a den pred svadbou sme po to sli autom.. iba jedna hlavna trojposchodova torta sa piekla v cukrarni v KE. Ostatne torty, kt.sme podostavali a bolo ich sest sa rozdali do vysluziek. Po pravde, vysluzka byt nemusi. Kazdy chape, ze je taka doba aká je. Ak nemate moznost mimo mesta za normalne ceny, no tak ak to nevyda tak to nevyda. Rieste to flaskou napr. Ale 8 kolacov a mini krabicka je, z mojho pohladu...radsej by som potom nedala nic. Iba tu flasku. Nikto sa memoze urazit...ale ak by som im mala dat 8 hoci z takeho linku ale 8 a v malej krabicke tak radsej ziadne

paulinadreamy
20. feb 2023

Veď ja ťa absolútne chápem. Tiež sme toto riešili. Tie ceny sú neskutočné. Riešila by som to presne ako ty. A bohužiaľ, komu sa nepáči, si môže maximálne zafrflať. A reči urazeních hostí vôbec nerieš. Ty si svoj deň naplno uži a naplánuj si ho PODĽA SEBA A MUŽA. A nie podľa tety sesternice z ôsmeho kolena.

markaterka
20. feb 2023

Ale aký význam má podľa teba magnetka pre hostí?

autor
20. feb 2023

@markaterka je to poďakovanie. Ktoré by sme mohli vyjadrit napríklad etiketou na krabičke … alebo týmto spôsobom.

markaterka
20. feb 2023

A skončí niekde zabudnete alebo v koši.

barbora_t
20. feb 2023

Úplne v pohode, ved teraz to funguje úplne inak ako pred 20 rokmi a ceny za koláče sú teda masaker apropo ak máte mate koláče veľké ako v cukrárni, podla mňa by stačilo aj 6ks beztak budete mat koláče na svadbe, plus torta atď.

kikushaa
20. feb 2023

Ja by som sa tiez neurazila kedyze necostanem aj ziadnu vysluzku, to co by ostalo by som na druhy den rozdala najblizsej rodine, pripadne ak by toho neostalo vela nechala by som personalu

evamarek77
Odpoveď bola odstránená