Výslužky na svadbu
Ahojte,
Chcela som sa opýtať či by Vás urazilo, keby idete na svadbu a dostanete vo vysluzke 8ks koláčov (žiadne malé normálne rozmery ako keď idete do kaviarne a dáte si tam koláč). Vzhľadom na to že tie ceny idu strašne hore nemôžeme si dovoliť dávať 20ks vysluzky. Tiež som sa Vás chcela opýtať či je podľa Vás vhodne dávať vysluzku len hosťom ktorý budú reálne na svadbe pripadne sme ich pozvali a nakoniec neprídu. Nevidím zmysel dávať vysluzky susedom atd. Čo si myslite ?
@oblecenie99 ja som presne taká istá. Zakázala som všetkým sa do toho starat s tým že my si všetko zariadime. Už čo som si vypočula že chcem Candy Bar a nie tradične zákusky. A vysluzky sú u nás proste asi najhoršia téma…ale asi nikomu nevyhoviem.
urobte si podla seba. Je to vasa svadba a nie hosti. Budu musiet sa prisposobit.
Magnetky a podobne darčeky sú taká blbosť, čo by mali zákonom zakázať? Na čo im to bude?
My sme mali viac kúskov ako 8, ale boli to maličké koláčiky 😁 aj na svadbe sa úplne všetky zjedli, nič neostalo. Kupovali sme drahé, kvalitné a menej. Pred tým sme boli na svadbe kde boli veľmi zlé koláče, nikto ich nejedol a keďže ich boli plné stoly, tak tortu rozkrajali rovno do mraziaku. Ešte aj vyslužku nám dali, celkom veľkú, ale naozaj sa nedali jesť. ( Podľa nevesty mali výborné koláče) 😁
Za mňa radšej menej a chutné ako veľa a bude sa vyhadzovať.
Podakujete sa pri odchode hosti, aj tak vas bude kazdy, kto bude odchadzat - hladat, aby vam este osobne na zaver na rozlucku podakovali a vy im vtedy podakujete tiez. To uplne staci
Možno budem za divnú, ale napíšem ti.
1. Neurazila by som sa, ale by som sa hanbila dať na tvojom mieste 8 kúskov
2. Výslužku sme dali svadobcanom, aj tým ktorí nemohli prísť z nejakych dôvodov, lebo oni aj keď neprišli dar poslali. Takisto kamerami,fotograf, baby v kuchyni casnicky, pred kostolom sme rozdávali, keď ma bolí pýtať doma tak aj po ulici čo stáli zeničky dostali, po svadbe sme rozkrajali torty a roznosili po susedich
3. Nájdite si inú cukrarku, ktorá vám upečie klasiku, snáď ťa od ktorej vám nechutilo nie je jediná.
Ešte doplním tak všeobecne, neviem ako to budete mať vy, ale keď čítam na moja svadba.sk aké blbosti kúpia nevesty.... tabuľky s tými trápnymi napismi, detské kútiky, šaša pre deti, fotobunky.......ale kúpiť zákusky a uctiť si ľudí, to nie, načo, to je drahé.
Len nie magnetky prosím. 🙏 Čo s tým má človek robiť? Na chladničku si ja osobne nedám magnetku kde bude Ďakujeme, Janka a Emil a rok. To je na čo dobré? Sorry ale rovno by skončila v koši.
Súhlasím s tým, čo bolo vyššie povedané. Zrušte magnetky aj víno a dajte buď len krabicu koláčov alebo fľašku medu. Určite týmto viac potešíte. Prípadne dajte len tú fľašu vína a vybavené.
@evamarek77 😅😅😅👍
@evamarek77 joj sa smejem...ale vážne, veď tie magnetky by mali zakázať... to je totálny trapas dať magnetku hosťom. 🤣🤦🏻♀️
@evamarek77 no tiež nechápem...pritom toto sú vážne do vzduchu vyhodené peniaze. Ani nechcem vedieť čo stojí 1 magnetka. 🙀
@evamarek77 bingo, konečne trefný názor
@evamarek77 magnetky su podla mna zbytocnost. Vela ludi ich nechce. Keby som dostala magnetku, tak by skoncila hodena, v tom lepsom pripade, niekde v sufliku.
Nikdy všetkým nevyhovieš. Urobte si svadbu podľa seba, je to váš deň, vaše rozhodnutia. A keď sa urazí sesternica zo siedmeho kolena, ktorú si nikdy nevidela nech sa urazí.
Ak by som išla na svadbu, idem sa zabaviť, popriať neveste a ženíchovi a nie čakať nejakú výslužku. Neviem, či i v okolitých štátoch majú takúto tradíciu.
Rob podľa seba a kašli na ostatných. Vidíš aj tu rôzne názory. Dáš veľké zákusky, niekto chce mini. Dáš kvalitné moderné, niekto chce tie klasické piškóta/plnka/poleva. Dáš 8 veľkých (ak sú také ako v linku, podľa mňa to úplne stačí), nájde sa niekto, kto zhejtuje, že si nedala 10. Dáš víno, nájdu sa takí, čo by ocenili domácu. My sme mali síce malú a netradičnú svadbu, ale ostalo nám z hostiny, to sme potom dali na tácku a odniesli susedom. Do práce som si objednala separé, lebo tam som šla až 2 týždne po svadbe. Rátala som kus na každého, lebo sme boli veľký open office. Aj tak neboli všetci v robote, takže zákusky tam boli ešte na druhý deň.
Tie mini darčeky ja osobne nemám rada, ale už to aj tak nevieš zrušiť, takže to je jedno. Budú ti písať, že za detský kútik prachy dáš a na výslužku sanuješ. Pred časom bola diskusia ako je animátor a detský kútik na svadbe naj vec. Nezavďačíš sa všetkým.
@evamarek77
@evaachesa
Bohužiaľ keď niekto nevie čítať s tým nič neurobím. Nikde som netvrdila za prvé že sa jedna o magnetku s fotkou, napísala som že nás stali 50€ za čo by som reálne ani ten koláč navyše do vysluzky nedala. A neviem s tým už nič spraviť nakoľko už som to objednala.
Po ďalšie nikdy som netvrdila že nechcem hosťom dopriať. Nemáme žiadne fontány na svadbe a podobne predražene veci. A Candy bar som si vybrala preto Lebo som nechcela tradične koláče (cenovo rovnaké ci by som dala nejaký obyčajný rez alebo poháriky). Taktiež som šetrila aj na výzdobe, nakoľko nie som zástanca predraženej kvetinovej výzdoby a podobne. A tiež by som sa takto vyjadrovala keby má svadba stala 5000€ a jedinou starosťou by bolo len koľko tisíc koláčov dám napiect. Ale bohužiaľ teraz nie je ľahká doba a tie svadby stoja 15 000 a vyššie pokial nemáte možnosť kultúrneho domu.
Nikdy somneuvažovala že sa mi má zo svadby niečo vrátiť, nie je to ani môj zámer. Ale sústredila som sa skor aby si tu svadbu zapamätali- áno máme fotobudku lebo chceme aby si každý odniesol fotografiu na pamiatku, máme kameramana lebo chceme aby moja rodina mala k dispozícii video a mohli si ho pustiť, máme dobrého dj lebo tiež si dobrú zábavu každý zapamätá. Zrovná nebola moja priorita mat 30ks vysluzky a vraziť 2000€ len na koláče. A prišla som si sem viac menej po názor že ci by Vás takéto vysluzky ako hostí urazili. To je cele.
@nekonecna_katastrofa áno máš pravdu. Cením si názor od niektorých ako aj od teba , ktoré sa mi reálne aj k tomu vyjadria. Ale niekto sem chodi ľudí zhadzovať a bohužiaľ o tom to tu hlavne je. Spravíme tak ako uznáme my a na čo budemem mat financie🙂
a aky mas + - rozpocet na svadbu ??? Tie svadby su v dnesnej dobe by som povedala, ze az predrazene.
@bessie12 povodne sme mysleli že to bude 8000 -10000 ale bohužiaľ už teraz to mám cez 16000..
Vidíš aj tu máš rôzne názory, 2 protichodné póly. Niekomu je jedno ani keby nedostal, niekto by sa za 8ks hanbil. Kým si nedala link, ja som si predstavila tie old school rezy, potom som videla, že sú to normálne veľké zákusky ako z cukrárne. Také my doma jeme napoly a úplne nám stačí ku káve. Kúpime 4ks a podelím, aby každý ochutnal z každého.
Keby tu fakt veľká väčšina povedala, je to málo, tak ok, prehodnoť svoj názor. Ale to sa nestalo. A dávaš predsa aj víno, veď to nie je málo.
to je riadne navysenie 🙄 ja som si stanovila zatial maximalnu hranicu sumy 30 000 €. Ale s tym, ze obrad + jedna hostina v zahranici a druha hostina na Slovensku. Aby nebola urazena ani jedna strana. Ale uz teraz viem, ze niektori budu frflat...
@nekonecna_katastrofa áno však práve preto. Navyše tie od tej pôvodnej cukrárky boli strašne malé. Takze reálne aj tých 15 by bolo pre niekoho malo. A po ďalšie väčšina hostí budú z 2-člennej rodiny (majú síce deti ale tie s nimi ani nežijú takze nerátam že si prídu dať koláče). Preto ja keď počujem že dávajú 20-30 koláčov 2 ľuďom neviem evokuje to vo mne že sa to len vyhodí.
@bessie12 áno išlo to strašne hore. Napríklad len menu nám zvýšili o 5€ vyššie a vraj to nie sú konečne ceny do svadby sa to môže zmeniť.
Vidíš, môžeš to už uzavrieť a hodiť za hlavu. Bude ako bude, kto sa urazí, nech sa urazí. Užite si svadbu a hlavne majte pekný život plný lásky ✊️✊️
@nekonecna_katastrofa Ďakujeme 😊
o 5€ na kazdu osobu, ze ? A kolko mas ludi ?

Fuuu, ako som z duše toto neznášala riešiť. Človek chce mať milú, menšiu komornú svadbu podľa svojich predstáv, a do toho začnú zasahovať tieto nezmyselne zvyky a že "no patrí sa". Ja som tiež chcela takto ako píšeš, pár väčších ale kvalitných kúskov a nie preboha polke regiónu, ale nie, svadobné mamy zasiahli a piekli viac dní jak slahnute, každá pre vlastnú časť rodiny a potom sa rozposielali tie zákusky široko ďaleko každému, ešte pred svadbou. Ináč je to dobré ešte na to, aby si na niekoho just zabudla, a oni sa urazili, resp. Aby ťa poohovarali, že je to málo, veľa, že nie sú dosť pekne, veľké, malé, čudné, čerstvé, stare.. Dopadlo to tak, že som sa od toho úplne dištancovala, a dodnes netuším, aké zákusky a koľko kusov sme mali v tzv. vyslužkach a kto každý ich dostal. Ja stále hovorím, že ak človek nie je povaha, že si dupne a urobí po svojom, a zároveň si nezoberie k srdcu nazor frflosov, tak na Slovensku sa svadba podľa vlastných predstáv proste robiť nedá