Zaplatili by ste si obed na rodinnej oslave sami?
Ahojte,
pozvali nás na slávnostný obed pri príležitosti jubilea /80 rokov/, ale s tým, že každý si svoje jedlo zaplatí sám. Išli by ste?
Nechodievame na oslavy, boli sme na svadbe, na prijímaní, ale teda takto ešte nie.
Je to bežné? Alebo nejaká novinka? 🙂
@anonym_autor koho pozývate? Ideál je keby to zaplatia len deti jej... Nemusíte pozývať sesternice z tretieho kolena, stačí ak deti s manželmi a vnúčatami, ak má nejakého súrodenca tak toho, možno ak má najlepšiu kamarátku tak tú. A to teda by ste platili len za Vaše rodiny a naviac možno nejaké 3-4 osoby čo bude možno nejakých 200 eur naviac čo nie je strašné.
@marsmykkok ja som to pochopila, ze len oni ako rodina idu, teda deti, ich manzelia a vnucata
@haley7897 Manželova mama. Ono - ak som to pochopila správne, je to pre ňu prekvapenie, teda aby ona nemala náklady.
@anonym_autor tak nech to manžel zaplatí za všetkých a to bude mať ako darček od vás. Príde mi to divné, aby každý pozvaní platil za seba zvlášť. Koľko bude ľudí?
@zuzana76 ze pozvú ľudí a potom ich nechajú zaplatiť.
@haley7897 vsak ale zalezi ako to urobia - ak sa stretnu len deti s rodinami a mozno + 4-5 ludi naviac, tak nech zarezervuju restiku stanovia menu, kolko sa plati na osobu a rozratat na surodencov. Nemusel by to byt zly napad. Problem je v tom ak sa stretnu viaceri, co ked su na oslave tak treba jest ako leby nebolo vcerajska a este sa aj ochlastat - tak to uz bude len parada
@haley7897 vsak ale zalezi ako to urobia - ak sa stretnu len deti s rodinami a mozno + 4-5 ludi naviac, tak nech zarezervuju restiku stanovia menu, kolko sa plati na osobu a rozratat na surodencov. Nemusel by to byt zly napad. Problem je v tom ak sa stretnu viaceri, co ked su na oslave tak treba jest ako leby nebolo vcerajska a este sa aj ochlastat - tak to uz bude len parada
@prasiatko30 preto sa pýtam o akej velkej oslave sa bavíme. Ak su to len deti s rodinami, tak nieje ani co veľmi riešiť... ak veľká oslava...😬
@denisa_deniska to potom nájdeš ľudí co budú zazerat ked niekto zje a vypije viac 🤷🏽♀️🤣
@haley7897 Však to nebude nejaká veselica od 16tej poobede do 6 ráno... To bude len nejaký obed/večera na 3 hodiny, dá si každý polievku, hlavné jedlo niekto za 10 eur druhý za 13, dá sa prípitok, veľa ľudí bude na aute a nevypije nič iba minerálku, niekto si dá pohár vína, nejakú tortu môžu po dohode aj priniesť, Teda náklady na 1 osobu budú cca rovnaké, prípitok, polievka, hlavné jedlo a potom kúsok torty a minerálka alebo pohár vína, možno niekto si dá kávu ešte.
ani nevieme ako k tomu prislo, mozno stara pani vyhlasila, ze tento rok uz ziadnu oslavu robit nebude, lebo sa na to neciti a detom to prislo luto, tak jej chcu urobit oni, to je v uplnom poriadku, co nie je ok, pozvat dalsich 50 ludi a nechat kazdeho platit, to nie, nech to zaplatia deti, alebo nech nepozyvaju nikoho a oslavia len v uzkom kruhu
@haley7897 Však to nebude nejaká veselica od 16tej poobede do 6 ráno... To bude len nejaký obed/večera na 3 hodiny, dá si každý polievku, hlavné jedlo niekto za 10 eur druhý za 13, dá sa prípitok, veľa ľudí bude na aute a nevypije nič iba minerálku, niekto si dá pohár vína, nejakú tortu môžu po dohode aj priniesť, Teda náklady na 1 osobu budú cca rovnaké, prípitok, polievka, hlavné jedlo a potom kúsok torty a minerálka alebo pohár vína, možno niekto si dá kávu ešte.
@marsmykkok ktovie...🤷🏽♀️
@haley7897 ide asi len o deti s rodinami, ak pozyvaju cudzich, tak tym by mali zaplatit tie deti. Autorka neuviedla dalsie detaily, kolko ludi pride, ci ide len o deti starej pani s rodinami.
@haley7897
@zuzana76 no ved prave - asi nie su schopni ani sa medzi sebou porozpravat aby vedeli ako by sa to mohlo spravit- podla mna je to vynikajuci napad - nemusia pripravovat, babicka sa nebude starostit co komu na tanier, ci ma dojst jedla v spajzi, nebude sa musiet namahat - vaetko jej donesu pod nos a odnesu. Ak vyberu dobru restauraciu a maju male deti tak aj detsky kutik mozu mat a deti sa prehraju a vsetci spokojni. Nevidim to negativne
posledné 3 mesiace som robila oslavu 80-ky a kar… na kare nás bolo 15, na 80-ke 12. kar ma stál 280€, oslava 350… to si nemyslím že by 3 deti nemohli potiahnuť 😏
posledné 3 mesiace som robila oslavu 80-ky a kar… na kare nás bolo 15, na 80-ke 12. kar ma stál 280€, oslava 350… to si nemyslím že by 3 deti nemohli potiahnuť 😏
@biba_18 tak co vies mozno sa ich tam napacka ako hulejovcov😂😂😂😂😂
ani nevieme ako k tomu prislo, mozno stara pani vyhlasila, ze tento rok uz ziadnu oslavu robit nebude, lebo sa na to neciti a detom to prislo luto, tak jej chcu urobit oni, to je v uplnom poriadku, co nie je ok, pozvat dalsich 50 ludi a nechat kazdeho platit, to nie, nech to zaplatia deti, alebo nech nepozyvaju nikoho a oslavia len v uzkom kruhu
@zuzana76 súhlas. A možno pani naozaj nechce oslavu a týmto nápadom jej znepríjemnia narodeniny. Celé je to také rozpačité...
@haley7897 Manželova mama. Ono - ak som to pochopila správne, je to pre ňu prekvapenie, teda aby ona nemala náklady.
@anonym_autor tak manželovej mame by som zaplatila aj celú oslavu ako správna rodina, a nieže riešila či vôbec pôjdem, riadne trápne, snáď prežiješ kúpiť jej aspoň darček
@anonym_autor ja by som sa hanbila takto "organizovať ". Nešla by som to toho. Bud sa normálne poskladať na decentnu oslavu, alebo si spravte rodinnú grilovacku niekde von, v prirode alebo doma ak mate priestor. To vam zrazí náklady na minimum.
@haley7897 grilovacka v prirode na oslavu pre 80 rocnu pani 🤦♀️ iste by bola nadsena 😵💫
za mna je to super, aj my sme to podobne spravili na oslave 90tky. tiez sme sa poskladali aby som dany clovek nemusel platit a zisla sa cela rodina
My sme robili oslavu pre mamu ako prekvapenie aj to zaplatili aj darcek kupili.
NO my sme cez vikend robili grilovacku v prirode na chate 12 ludi, prenajata chata+ varil sa gulas, nejake misy a vyslo to cca 1000e. Takze chapem, ze je to financne narocne tie oslavy, ja by som si jedlo zaplatila bola som aj na takych oslavach uz blizkej rodine, kde oslava bola darcek pre oslavenca a starsej pani sa to velmi pacilo, ze sa rodina zisla pokope
@januska12323 Švagrovci to takto naplánovali. Ešte to nie je úplne dohodnuté, asi by to takto bolo najlepšie.
@anonym_autor švagrovci, vy s mužom a ďalšie deti by sa mali poskladať na oslavu a nie pýtať za obed. Rovno všetko zorganizovať. A keď na to nemáte tak robte menšiu.
@anonym_autor
Jasne ze isla asi uz pred tym popalili ze mate v rodine nenazratych alkoholikov
@anonym_autor samozrejme pre svokru áno, aby nemala náklady a aby sa stretla rodina, nevidím na tom nič čudné
U nas v rodine ked mala napr babka jubileum, tak sa deti poskladali, vsetko zorganizovali a zaplatili. Cize aj u vas to tak bude, len u nas si nikto sam neplatil, ale islo to spolu a rozratalo sa to medzi deti. Pozvani boli aj surodenci babky a ti si sami neplatili, islo uz o dochodcov. Nemala by som problem zaplatit za nasu rodinu ak by islo o blizkeho cloveka. Dar sa uz nedaval, ved 80r+ toho vela nepotrebuje a skor sa potesi svojim blizkym.
Nesla by som nie kvoli tomu, ze treba platit ale keby som mala potrebu o tom zadavat diskusiu tak to by bol pre mna dost padny dovod neist. Bud mam toho cloveka rada a chcem byt na jeho oslave alebo nechcem. Jeden obed v restauracii urcite nikoho na mizinu nedostane. Pre mna je uplne normalne na oslave platit za seba a nie cakat, ze niekto zaplati. 😅

@anonym_autor ja by som sa hanbila takto "organizovať ". Nešla by som to toho. Bud sa normálne poskladať na decentnu oslavu, alebo si spravte rodinnú grilovacku niekde von, v prirode alebo doma ak mate priestor. To vam zrazí náklady na minimum.
@haley7897 co je na tom na hanbenie, deti chcu urobit matke peknu oslavu, 80-tnicka je rada, ze je rada