Zaplatili by ste si obed na rodinnej oslave sami?
Ahojte,
pozvali nás na slávnostný obed pri príležitosti jubilea /80 rokov/, ale s tým, že každý si svoje jedlo zaplatí sám. Išli by ste?
Nechodievame na oslavy, boli sme na svadbe, na prijímaní, ale teda takto ešte nie.
Je to bežné? Alebo nejaká novinka? 🙂
Jasné, že by som išla, ale len ak je to blízka rodina, nie teta tety z 20teho kolena, je to troška odveci nestretla som sa s tým, ale zase ak človek chce osláviť a vyslovene žije z ruky do úst pochopila by som to
Toto som ešte ani nepočula, wau 😱 možno by som išla bez daru, samozrejme, najedla sa, zaplatila išla domov. Ale ako komentár vyššie, podľa toho, o koho ide..
Asi aj podľa dôvodu tohto kroku, ak proste napríklad žena vdova má dôchodok 400 eur ťažko vie dať 500 eur za oslavu... A doma keby robí nevyjde to o moc lacnejšie, dnes sú potraviny drahé plus asi nemá na to energiu už v tomto veku. Ak ale nejaký človek čo o peniaze nemá núdzu pokým by to nebola najbližšia rodina že sa patrí a urobila by som prieky ak nejdem tak by som nešla. Ak je to napríklad mužova starká stále môže ísť len on aby sa nepovedalo že nebol a nevydedila ho, ty a prípadne deti ak máte nemusíte ísť, stačí sa vyhovoriť že deti sú choré...
Tak to som ešte nepočula. Prípitok+ obed hostiteľ zaplatil a ostatný alkohol kto chcel navyše si sám platil. Záležalo by o koho ide a ako je na tom finančne. Či je sám a nikoho nemá a má malí dôchodok tak áno.
@anonym_autor o koho oslavu ide? Blízka rodina? Ak to nieje niekto z najbližšej rodiny, tak pravdepodobne nešla
@haley7897 Manželova mama. Ono - ak som to pochopila správne, je to pre ňu prekvapenie, teda aby ona nemala náklady.
@haley7897 Manželova mama. Ono - ak som to pochopila správne, je to pre ňu prekvapenie, teda aby ona nemala náklady.
@anonym_autor v tom pripade sla a bez problemoj aj zaplatila aj kupila darcek
@anonym_autor tak ale to si pointu nepovedala, že to by sa malo jednať o prekvapenie..
Išiel, ale ku darčeku predložim učtenku na preplatenie😅. Aha teraz citam vysvetlenie. Tak asi ok. Ak ma aj surodencov tak to chcu oni zatiahnut.
@anonym_autor tak ale to si pointu nepovedala, že to by sa malo jednať o prekvapenie..
@denisa_deniska Mňa celkovo zaujímalo, či sa to takto robí, bez ohľadu na to, o koho ide.
@denisa_deniska Mňa celkovo zaujímalo, či sa to takto robí, bez ohľadu na to, o koho ide.
@anonym_autor robi sa to tak, ako sa dohpdnete, aj my sme uz robili mamine oslavu, ze ona len prisla a vsetko bolo objednane a zaplatene
@anonym_autor tak to by som išla ak to nie je jej podmienka ale nápad rodiny, stretla som sa s tým už že deti napríklad urobili oslavu a platili jedlo sami pri takto starších ľudoch, nevidím na tom nič zlé.
Kto jej robí oslavu? Nemôže to rovno zaplatiť ten a od ostatných vypýtať príspevok?
@anonym_autor a to kto ju takto ide prekvapiť? Nema viac deti, ze by sa poskladali a prekvapili (len) ju a nie aj všetkých pozvaných účtom?
Ako, ze človek bude mat narodeniny a ešte k tomu 80tku nieje niečo, co náhodne prekvapi a zaskočí. Človek vie, ze sa to blíži a ak chce oslavu, tak na to šetrí vopred. Ono 100% budu ľudia dvíhať obočie ked budú počuť, ze si maju jedlo zaplatiť sami. Aby ich neprekvapili neucastou...
@anonym_autor podľa mňa sa to nerobí bežne, ale rozumiem tomu, ale organižne by som to skôr riešila, že namiesto zbytočných darov peniaze, a tak sa “vyskladať” na oslavu. Nie, že každý si zaplatí to čo zjedol a vypil.
Nerozumiem, prečo niekto organizuje oslavu a nemá na to. Veď to je hanba na sto honov
Keď na to starý človek nemá, nezvolavam ľudí na oslavu
@anonym_autor podľa mňa sa to nerobí bežne, ale rozumiem tomu, ale organižne by som to skôr riešila, že namiesto zbytočných darov peniaze, a tak sa “vyskladať” na oslavu. Nie, že každý si zaplatí to čo zjedol a vypil.
@denisa_deniska to potom nájdeš ľudí co budú zazerat ked niekto zje a vypije viac 🤷🏽♀️🤣
Kto jej robí oslavu? Nemôže to rovno zaplatiť ten a od ostatných vypýtať príspevok?
@januska12323 Švagrovci to takto naplánovali. Ešte to nie je úplne dohodnuté, asi by to takto bolo najlepšie.
@anonym_autor lenže autorka - ty si nebola pozvaná na oslavu s tým, že si máš zaplatiť jedlo - ale že či sa pridáš k zorganizovaniu oslavy, ktorá bude darčekom…
Tak 80 ročnú staršiu pani netreba zaťažovať takými veciami, môžu jej kúpiť darček, poblahoželať a sebe si môžu objednať čo chcú, stretnú sa a porozprávajú.
Ja by som tam išla, veď zase to občerstvenie nebude stať nejako veľa.
Tak ale ty si to sproste podala - ale samozrejme jedna sa o svokru - svokrine deti, aka tvoj muz a jeho surodenci, sa dohodli, ze mame na 80r urobia prekvapenie a pozvu ju na obed do restauracie. Takze ano samozrejme platite vy - predpokladam, ze kazdy surodenec da urcitu sumu, zaplati sa slavnostny obed, kytica darcek - ano deti pripravuju prekvapko oslavu svojej mame. Aky je v tom problem, ze je to svokra????
@anonym_autor isla by som, lebo chapem, ze 80 rocny clovek asi nemusi mat peniazky ale chce sa vidiet s rodinou. Ponúkla by som sa, ze ako darcek prinesiem tortu
@anonym_autor lenže autorka - ty si nebola pozvaná na oslavu s tým, že si máš zaplatiť jedlo - ale že či sa pridáš k zorganizovaniu oslavy, ktorá bude darčekom…
@biba_18 no jo len to ma jeden hačik - oslava sa organizuje svokre.. kebyze sa organizuje jej mamke tak by to bola pochopila okamzite
@januska12323 Švagrovci to takto naplánovali. Ešte to nie je úplne dohodnuté, asi by to takto bolo najlepšie.
@anonym_autor ja by som sa hanbila takto "organizovať ". Nešla by som to toho. Bud sa normálne poskladať na decentnu oslavu, alebo si spravte rodinnú grilovacku niekde von, v prirode alebo doma ak mate priestor. To vam zrazí náklady na minimum.
@anonym_autor pozri, ak ma svokra 3 deti a tie ju chcu aj s rodinami pozvat na obed, tak mi pride ok, ze kazdy si zaplati za seba (resp svoju cast rodiny) a na utratu rodicov sa poskladate.
Ak je na tu oslavu pozvanych 50 dalsich, tak vam drzim palce, aby ste si ustriehli kto si naozaj svoje zaplati. Otazne je, ci vam aj v restike vyjdu s takouto poziadavkou v ustrety.
@anonym_autor koho pozývate? Ideál je keby to zaplatia len deti jej... Nemusíte pozývať sesternice z tretieho kolena, stačí ak deti s manželmi a vnúčatami, ak má nejakého súrodenca tak toho, možno ak má najlepšiu kamarátku tak tú. A to teda by ste platili len za Vaše rodiny a naviac možno nejaké 3-4 osoby čo bude možno nejakých 200 eur naviac čo nie je strašné.
@anonym_autor ale teda ešte jeden podstatný detail. O akej veľkej oslave sa bavíme?
@anonym_autor isla by som, lebo chapem, ze 80 rocny clovek asi nemusi mat peniazky ale chce sa vidiet s rodinou. Ponúkla by som sa, ze ako darcek prinesiem tortu
@betulinka1 ale ona nie je pozvana - jej muz a jeho surodenci organizuju prekvapko pre ich matku- cize je vlastne v organizacnom time - to, ze ona to nechce pochopit to je zase druha vec

@anonym_autor o koho oslavu ide? Blízka rodina? Ak to nieje niekto z najbližšej rodiny, tak pravdepodobne nešla