icon

Zásnuby bez tradičného požiadania o ruku

26. mar 2025

Ahojte,
dlhšie sa s priateľom bavíme o svadbe. Viac menej sme sa na všetkom zhodli. Tak som čakala že kúpi prsteň a požiada ma o ruku, aspoň trošku romantiky. Boli sme spolu v nákupnom centre a on že podme do zlatníctva kúpime ti prsteň. Ostala som mierne vyhúkana ale fajn. Vybrala som si teda on ho zaplatil dal mi ho a hotovo. Som trošku sklamaná čakala som že zásnuby budú zážitok na ktorý budem spomínať. Preháňam? Ako by ste to vnímali vy? Mala niektorá z vás tiež takéto zásnuby bez romantického požiadania?

sss777
26. mar 2025

Ja ti úplne rozumiem, mne by to bolo tiež ľúto.
Človek ráta s tým, že sa vydáva len raz a dúfa, že si ten druhý s tým dá trochu námahy.
Toto je trochu ako keby hodil na stôl bankomatovú kartu, že chod si niečo vybrať.
Držím palce, aby bol v bežnom živote pozornejší.

ladybarbora
26. mar 2025

Mohol ti kupit ptsten ktory by ti bol maly a este aj skaredy (vec vkusu), bolo by to sice prekvapenie ale nepacil by sa ti ten prstienok. Podla mna spravil 120%, fakt sa snazil a isiel na to prakticky a na istotu (ty vyberies - on zaplati)

misiak7777
26. mar 2025

No ja sa čudujem akých tupoňov majú niektoré ženy 🙂
Môj si romanticky kľakol a požiadal ma o ruku 🙂 hocikedy mi donesie kvety, pri nákupe na mňa myslí. A to sme spolu pár rokov a on je roboš 😃😃😃

crazy_cat_lady
26. mar 2025

autorka, ja ta chapem, rovnako, ako svadba, aj zasnuby su urcitym sposobom zazitok, na ktory budes spominat cely zivot. takze mna by napriklad zamrzelo, keby ma partner takymto sposobom poziadal/nepoziadal o ruku. ale sama si pisala, ze nie je velmi romanticky typ. kazdopadne, ste partneri, ak ti nieco vadi, tak mu to povedz. ja by som to partnerovi povedala, ze takto som si to nepredstavovala/mala som inu predstavu. a nie je to vobec o tom, ze si to nevazis, alebo podobne. skratka si mala len inu predstavu

janickacrazy
26. mar 2025

@misiak7777 ja tiež nechápem tie komentáre, veľmi to tým chlapom ulahcujeme vo všetkom. Ja som mala teda normálne poriadne požiadanie o ruku ako z filmu. Veď raz za život sa môže aj chlap trochu prekonať, nie?

minenkaa
26. mar 2025

@janickacrazy j si skôr myslím,že v dnešnej dobe to majú chlapi veľmi ťažké .Maju byt citliví ,ale byt pevni ako skála,majú byt odporov pre rodinu,majú byt romanticky ,ale aj dokázať nachystat drevo na zimu .Co tak konecne aj toho druhého pochopiť a nie ,že svadba a zásnuby majú byt romantické,majú byt presne také ako to totycni ľudia chcú a ak je žena ako v tímto prípade len čakajúca ,hold bolo to podľa toho kto to začal ..Zasnuby sú romantické len odkedy začali romantické filmy

petko81
26. mar 2025

Môj muž prišiel a povedal na tu máš 🤦🤦🤣
Teras už sa na tom zasmejem,ale po12 rokoch spolu som rada, že som ho dostala a do roka bola svadba.

Na druhy rok sme spolu 20 rokov.mozno ma nejako prekvapí 😁😁

tina1549
26. mar 2025

@majo111222 preto je to tak lebo to tie ženy dovolia :D ženskosť a romantika im nič nehovorí tak preto to asi nevyžadujú ani od chlapa.. hlavne že vie drevo narúbať a postará sa o rodinu :D ale nič pekné láskyplné už nedostanú a tvrdia, že majú šťastné manželstvo bez romantiky ... je mi to vtipné ako môže byť vzťah bez romantiky pekný..... netvrdím každý deň ale aspoň raz za rok

janickacrazy
26. mar 2025

@minenkaa no nemyslím si, že to majú zase také ťažké ti chlapi, skôr to nikdy nemali jednoduchšie, ženy sa im samé hádžu pod nohy, kedysi sa museli ozaj posnažiť, kým žena vôbec išla s nimi na rande a na prvý sex čakali aj dlhé mesiace, niekedy aj roky. A narubat drevo dnes nemusia, veď väčšina býva v paneláku.

bessie12
26. mar 2025

Autorka, úplne ti rozumiem. Keď sme sa začali baviť o svadbe (na tu tému sme sa bavili viackrát), tak som mu hneď povedala, že bez zasnub žiadna svadba nebude 😀 poslala som mu zopár obrázkov s prstenami, aby vedel aké sa mi páčia (sam si ich vyžiadal, aby mi nekúpil niečo co sa mi páčiť nebude) a moju velkost. Na zásnuby som si musela počkať 2,5 roka. Dočkala som sa na nový rok 2024 par sekúnd po polnoci. Pekne kľakol na koleno, povedal par slov a nakoniec sa to opýtal 🥰 svadbu máme tento rok v júni.

petracandle
26. mar 2025

Mne osobne by to absolútne nevadilo...mňa naopak oblieva hrôza z predstavy okázalého zasnúbenia. Ak by to urobil na verejnosti, tak by som normálne povedala "nie".

majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
mima172
26. mar 2025

Názov ma zmiatol.
Zásnuby = žiadosť o ruku. Tvoj partner to urobil dosť nešťastne, troška ako taký otesánek ale hold, asi to nebude extra romantický človek. Buď si nato zvykneš alebo to bude problém, preto sa jednoznačne treba porozprávať o tom prečo to takto urobil. Na 99% je to proste preto, že je to len klasický chlap, ktorý prikladá dôležitosť iným veciam ako my ženy 💪🙂

tina1549
26. mar 2025

@majo111222 môj priateľ tiež nie je extra romantický každý deň, ale proste keď má chuť alebo je správna chvíľa tak aj kvety kúpi, aj vie vymyslieť krásny program :D veď keď to tu čítam to mne partner vymyslel romantickejšiu oslavu narodením ako tu ženy mali "zásnuby" a sú úplne spokojné :D a nie je to žiaden zoženštelý chlap a vie dokonca aj navariť aj porobiť všetko okolo domu čo treba

petracandle
26. mar 2025

@janickacrazy a uvedomuješ si, že v niektorých prípadoch to nie sú nízke nároky a "uľahčovanie chlapom", ale že po takom tá žena naozaj, úprimne netúži? 😃

majo111222
Odpoveď bola odstránená
sss777
26. mar 2025

@tina1549
Súhlasím, je to len o tom, čo konkrétnej žene stačí.
Nie každý je romantik, my napríklad doma tiež nie sme typy, čo do každej lavičky v parku vyrezávajú srdiečka s iniciálami. Zásnuby nemusia byť o tom, že muž objedná Bruna Marsa, symfonický orchester a kamión cukrovej vaty. Dá sa to urobiť aj intímne, aj pri káve, aj pri umývaní zubov. Ani prsteň nemusí stáť milióny, ide o ten nápad a snahu.
Ešte ma zaráža to, čo tu odznelo- že autorka môže byť rada, že si ju chce vziať.
To asi tak berú tí muži, že načo jej budú zásnuby, veď nech je rada, že si ju vezmem.
Muži, ktorí kupujú prstene a plánujú zásnuby, sú asi ti, ktorí sú radi, že si ich vezme tá žena.
A je jasné, že pekné zásnuby negarantujú pekný celý život, ale to nie je buď - alebo.
Dá sa mať aj krásne zásnuby a harmonický rodinný život.

martinka13
26. mar 2025

Mali sme to rovnako. Vôbec mi to nevadilo. Akurát sne potom zorganizovali stretnutie rodičov.

martinka13
26. mar 2025

@misiak7777 prečo by mal byť tupoň? My sme to mali rovnako. To neznamená, že mi nedonesie kvety. Láska je o inom. Nie o veľkých gestach. Sme spolu 20 rokov....

stormie
26. mar 2025

Takze ste sa dohodli ze dieta jedine do manzelsta, ale zabudli ste sa dohodnut ze planovanie svadby a rezervacii miesta a terminu az po zasnubach 🙈

raffaella
26. mar 2025

Úplne rozumiem tvojmu sklamaniu, k odsudzujúcim komentárom sa vyjadrovať nejdem.
Môj muž ako úplný neromantik ma pri žiadosti o ruku prekvapil veľmi romantickým gestom a doteraz mám na tú chvíľu krásne spomienky. Život je aj o takýchto okamihoch, a niekedy aj to pripomenutie môže pomôcť v ťažkej chvíli v manželstve.
Nie je zlé mu povedať, že si čakala a aj chcela zásnuby inak. Mňa môj manžel naučil jednu veľmi dôležitú vec a to povedať čo chcem, pretože on mi do hlavy nevidí a môže (ako chlap) vidieť vecí úplne inak ako ja. Toto nám v našom 18r manželstve veľakrát veľmi pomohlo. Samozrejme musí byť na to aj vhodný a "kvalitný" partner, ale tak ja som vedela koho si beriem.

januska12323
26. mar 2025

Pri plánovaní svadby alebo potom po prijatí prsteňa si mu mohla povedať, že prsteň nosiť nebudeš kým nebudú zásnuby aké chceš a povedať čo by sa ti páčilo. Mne by to bolo jedno ale ak to teba trápi tak mu to povedz.

enusamt
26. mar 2025

To mas stale dobre.. moj mi sice prsten dal, ked som to necakala, ale mi len mlcky posunul krabicku a nechapal preco furt na neho pozeram a cakam na nieco 😆
Nevedel totiz, ze prsten sa dava s otazkou - vezmes si ma?.. Bol totiz v tom, ze sa to patri spytat az pred oltarom 😂😂 neviem, kde dovtedy zil 🤭 ale uz sme spolu coskoro 10 rokov 🙂

dahlia25
26. mar 2025

Rozumiem, že ťa to zamrzelo... Či už je chlap romantik alebo nie, predsa len je to dôležité gesto, ktoré sa "zapíše" do pamäte vás oboch a teda z môjho pohľadu by to malo mať určitú vážnosť.
Mne osobne by bolo ľúto, ak by si môj muž nedal aspoň trošku záležať - nemusí to byť nič extra špeciálne ani teatrálne, stačilo by, že by napríklad doma navaril večeru a pri sviečkach pokľakol a prekvapil ma...
Ak by ma muž "požiadal o ruku" takým spôsobom, že vlastne ani neviem, či to žiadosť bola, asi by som si ten prsteň nevzala, resp. vrátila mu ho s tým, že nech sa trošku viac posnaží... :D :D :D

misiak7777
26. mar 2025

@martinka13 máš pravdu, ale zasnubenie je krok vo vzťahu. A muži keď chcú, tak dokážu byť romantici, ver tomu 🙂

dahlia25
26. mar 2025

Príde mi to, akoby ženám všeobecne postupne klesali nároky na mužov, oháňajú sa “ja také nepotrebujem” “načo” “čo máš 15rokov?” “Precukrované”… a ešte budú útočiť do tých, ktoré si za svojimi štandardami stoja… zvláštna to doba.

petracandle
26. mar 2025

@dahlia25 ešteže sme všetky rovnaké a všetky chceme od mužov rovnaké veci, ty zvláštna doba... 😉

sss777
26. mar 2025

@petracandle
A ty naozaj poznáš nejakú ženu, ktorej by sa nepáčilo, keby pre ňu muž jej života urobil niečo nie úplne bežné?

petracandle
26. mar 2025

@sss777 my sa nebavime o "niečom nie úplne bežnom". V tom prípade by si mala pravdu. Ale my sa bavíme priamo o veľkolepých romantických zásnubách a v tom prípade poznám. Napríklad ja. Možno som divná, ale mne taká predstava prináša úzkosť a ja sama som prosila muža, že ak ma bude žiadať o ruku nech je to niekde v súkromí a bez velkych gýčových giest. 90% žien to poteší, ale sme aj také na svete, pre ktoré to je nepríjemné