icon

Zásnuby bez tradičného požiadania o ruku

26. mar 2025

Ahojte,
dlhšie sa s priateľom bavíme o svadbe. Viac menej sme sa na všetkom zhodli. Tak som čakala že kúpi prsteň a požiada ma o ruku, aspoň trošku romantiky. Boli sme spolu v nákupnom centre a on že podme do zlatníctva kúpime ti prsteň. Ostala som mierne vyhúkana ale fajn. Vybrala som si teda on ho zaplatil dal mi ho a hotovo. Som trošku sklamaná čakala som že zásnuby budú zážitok na ktorý budem spomínať. Preháňam? Ako by ste to vnímali vy? Mala niektorá z vás tiež takéto zásnuby bez romantického požiadania?

sidicek
29. mar 2025

A to ta frajer tak málo pozna , ze nevie ze stojíš o požiadanie o ruku a nie len niekde v aute: Na, daj si prsteň?

radacak
29. mar 2025

Áno,mali sme to tak a dokonca aj mini svadbu len úrad a domov posedenie...bolo nás tam len pár, my dvaja/svedkovia , dcéra a pár blízkych ani nie 10 dokopy.A sme šťastný aj bez takej ,,šaškárne,,už 17 rokov

d_anica
29. mar 2025

My sme nemali žiadne zásnuby, dokonca dodnes nemám ani prsteň 😂 sme spolu 19 rokov, z toho takmer 13 manželia. My sme chceli po 5 rokoch vzťahu bábo, zadarilo sa nám veľmi rýchlo a tehotná som sa vydávať nechcela. Do toho som končila školu, sťahovali sme sa atď. Keď mal syn asi 7 mesiacov, tak sme si povedali, že ok, teraz by to šlo, za 3 mesiace sme zorganizovali svadbu, a bolo. A to je môj muž romantik a že ma miluje mi dokazuje denne na milión spôsobov, takže okázalé zásnuby mi fakt nechýbajú. On len nerád robí veci podľa nejakých spoločenských konvencií, aj svadbu sme si spravili podľa seba aby nám do toho nikto nekecal 🤷

surama
29. mar 2025

Ved normalne si mu mala povedat: ,,No pockaj pockaj, prsten si kupil, ale nepytal si sa ma ci si ta aj vezmem 😃" Proste otocit na srandu trochu a ono by mu doplo 😃

hopsas
29. mar 2025

Čo riešiš blbosti...ja som našla zásnubný prsteň v mužovom saku a dala som si ho na prst že či sedí a on náhodou prišiel do izby a hovorí na mňa - a teraz sme zasnúbení. Vybavene. 17 rokov manželstva. A klape to.

kaca222
29. mar 2025

Mne by to tiež chýbalo, ale ja by som mu to normálne povedala. Vôbec by som sa neurazila, že máme každý iné predstavy. Buď by som hneď v nákupnom centre povedala, nech vyberie sám, že sa chcem nechať prekvapiť, alebo mu po kúpe oznámila, že chcem, aby ma normálne požiadal o ruku vrátane pokľaknutia 😃 takže nech si ho odloží a prekvapí ma.

vecicky1805
29. mar 2025

Neviem ako by som to vnímala záleží na vzťahu, ty ho poznáš najlepšie, ak nie je romantik, radšej si mala vopred narovinu povedať cca čo si praješ, resp. Tak mu to povedz teraz, može to nejak napraviť 😊min. Sa aspoň podelíš o svoje pocity a nabudúce bude v niečom pozornejší alebo sa Ťa spýta ako by sa Ti čo páčilo, mňa zas požiadal skoro ja som to nečakala 😂takže šok, bolo to krásne ale zas prsteň úplne mimo vkusu a veľký, nakoniec prstene skoro vôbec nenosím, ani obrúčku dám si ich pár x do roka keď niekam idem, vadia mi pri práci. Máš aspoň presne aký si chcela - má to aj pozitíva 😂. Alebo urobte spolu ešte oslavu/zásnuby a može Ti tam povedať ešte niečo pekné…ako Ty chceš urob tak aby si bola/ boli ste spokojní.

michaela274
29. mar 2025

Áno, preeeesne takto ;) a v pohode, sme svoji 9ty rok a mame 3deti. Nie každý muž je bohužiaľ romantik...

natalka13
29. mar 2025

ja ani prsten nemam a nechyba mi. dohodli sme sa ze sa vezmeme este pred stavbou domu, oznamli rodicom termin a bolo. svadba zbuchana za 3t. pred nou 2vikendy dovolenky.

hradnapani
29. mar 2025

prehanas ;) zivot nie je film ani rozpravka, ktoru si zeny vyfantazirovali. Podstatne je, ze to mysli uprimne. Ani u nas to nebolo ako z katalogu, bolo to uplne prozaicke, ale vies co? vieme sa nad tym zasmiat, vzdy nas to pobavi, ako to prebehlo :D Ale potom, ked sme to isli povedat mojej mame, tak jej doniesol kvety a aspon formalne sa opytal, ci suhlasi. (aj keby nesuhlasila, nic by to aj tak na veci nemenilo a keby sme mali pocit, ze suhlasit nebude, ani by sa jej nepytal :D)

doda3103
29. mar 2025

Mňa požiadal na 1.vyrocie s tým že sa len tak opýtal zoberieš si ma ja že áno😁 o dalsi 2roky svadba z ničoho nič som si zamyslela v januári berieme sa a v júli sme sa zobrali😂 už sme mali 1,5rocneho malého čiže mala svadba. Sme spolu už 16r a z toho 13r budem tento rok manželia. Neviem načo riešiš nejaké extra zásnuby chce si ťa zobrať to je hlavné nie? My sme ani nikomu nehovorili,že sme zasnúbený iba že sa ideme brat a hotovo. Ja si neviem predstaviť ako by som najprv riešila svadbu až potom prsteň.

happy31
Autor odpoveď zmazal
jankadr
29. mar 2025

Pozri na jovinecka,zásnuby o ktorých snáď vedeli všetci a teraz nič.Zivot je o inom,aj keď si čakala niečo iné. Radšej ako romantické zásnuby budeš riešiť,či ti muž pomôže s chorým dieťaťom,nechá ta pospať,keď budeš v noci hore,lebo deťom šli zuby,pomôže v domacnosti,zarobí,aby si nečakala na rodicak ako mnoho žien… a je toho veľmi veľa,čo robí manželstvo kvalitným,pekným a pevným…Že sa nebude obzerať za inými suknami,uvarí ti teplý čaj a je toho mnooooho.Zasnuby sú dôležité,ale len mini pidi skladačka do toho celého,čo vás čaká🙂Tak si to robte pekne najviac ako sa dá🙂

michelle567
29. mar 2025

Nooo môžeš tak niekedy pri ňom len natiahnuť ruku dopredu, pozerať na prsteň...a potom vyskočiť že a veď si sa ma ani nespýtal neklakol 😱😱🤣 a zasmiať sa. Možno to ešte nejako úsmevne dopadne 🙂 ja by som ale netlačila na pílu ani mu to nevyčítala lebo také silene by som to už potom ani nechcela

niquska
29. mar 2025

Ja prave ocenujem, ze mi dal moznost vybrat prsten, samozrejme sme boli spolu a vyberal ho so mnou, pomahal…. Tiez to neboli zasnuby ako z filmu, ani na kolenach nebol ale kaslat na to, viem ze si ma chce zobrat dokonca momentalne on tlaci svadbu a ja nie… dolezite je vztah budovat , uz by som sa rozvadzat nechcela 😂🤦‍♀️🤦‍♀️

althejka
29. mar 2025

aleee no zeny , ved autorka nikde nepise ze teraz sa ide obesit a ze partner je jelito. iba napisala ,ze ju zarazilo,ze ten prstenovy akt prebehol tak bez nicoho. a ked napise dozvie sa:
- je prilis naivna, mlada a co vymysla
-je nevdacna a riesi malichernosti
-ani ine nemali a co
-ze sa mozno aj tak rozvedie....
Ono, ja si nemyslim,ze je zle obcas nieco ocakavat a byt zaskoceny. Ved sa to deje podla mna stale a skoro kazdemu.Zakladom vsetkeho je vsak komunikacia a to aj do buducna. Ziadna klasicka otazka , ktoru by chcela pocut? Preco by sa mala citit zle, ze ju chce la pocut? Ano, v tejto ultramodernej dobe ,kde emocie su u zskor na hanbu , alebo prejavom slabosti, je to stale pekne, obcas chciet nieco tradicne. Ak chlap toto vynecha, fajn,ved zas tahat to nasilu je tiez kravina, ale ja by som si to vynahradila. vecera, oznamenie rodine... podla vkusu.
moj muz ma poziadal o ruku na koncerte Bon Joviho. a co, ano cakala som na to teda riadne ,bocnym okom skulila po nom,lebo bol nervozny ako maly chlapec. ked sa zacal súkat medzi sedadla, naokolo tlieskali, bola to uplna cervena kniznica a mne sa to pacilo. lebo taka som. lebo kazda sme ina. a o tom to je 😉

beatinka
29. mar 2025

Mne kúpil prsteň a raz poobede keď sme si dali siestu mi položil do ruky taštičku s krabičkou a povedal “tak tu máš ten zásnubný prsteň, aby si mi neušla”. A vybavené. 🤣🤣🤣

eva7780
29. mar 2025

My sme to mali tak isto ,sme spolu 22 rokov

lessiie
29. mar 2025

A to prečo si nepovedala jemu ale nám na koni? Ja toto nechápem...

blackcat8885
29. mar 2025

Ja som zásnuby nemala 🙂 ani prsteň. Bola som tehotná v 3mes a vedeli sme, že sa chceme vziať. Na moje meniny mi muž dal do ruky naše svadobné oznámenie ktoré sám navrhol vytlačil aj s dátumom. O 2dni sme išli na úrad vybavili dátum a o 2mes bola svadba. Ja si ale na gestá ako prsteň a ziadanie o ruku nepotrpim. Dodnes si robíme srandu, že som mu nikdy nepovedala že si ho vezmem a on sa nepýtal klasické - vezmeš si ma?

blackcat8885
29. mar 2025

Ja si inak ani neviem predstaviť také tie zásnuby ako vo filme. Môj muž na také nie je a ja sa cítim trápne v takých rôznych situáciách. Naša svadba bola 24ludi zbúchana za 2mesiace a obrúčky stačí 50€ dokopy(chir.ocel) sme 7r manželia. Ja nenosím zlato striebro atď nikdy som si na také veci nepotrpela.

amima
29. mar 2025

Pozri,kolegyňa mala prsteň,požiadanie o ruku alé si predstavovala. 3 roky odvtedy prešli,chlap sa ženiť nechce, iba s ňou žiť. Tvoj to s tebou myslí vážne, tak si to nekomplikuj. Moje požiadanie bolo tiež o ničom,niečo ako ty. Ale proste, už to neriešim,hoci spočiatku ma to škrelo,lebo kamošky to mali inak. Ale teraz mi to je v podstate jedno,máme sa radi stále, sme manželia už 16 rokov a to je pre mňa viac ako toto. Ale rozumiem ti.

amima
29. mar 2025

@jankadr presne

vieraz
29. mar 2025

ja ani neviem, ci som svojho niekdy volala snubenec, a prsten mam jedine obrucku. Aj tu sme kupovali spolocne. Iny som nedostala. A sme spolu skoro 30rokov.

janamoto78
29. mar 2025

Jovinečko a Bianka mali bombastické zásnuby. V Japonsku. A svadba (vraj) nebude. 😂 vaše “zásnuby” sú úplny šandard. Väčšina chlapov nie sú romantici 💁🏼‍♀️

katica06
29. mar 2025

Doteraz bol romantik a zrazu nie? Či?
Ja som mala úplne jednoduchý prstienok pod stromčekom, v ňom napísané či chcem, no nenapísal čo...no chcela som, naši boli pritom keď som krabičku otvorila a ani len netušili, že som už kvázi zasnúbená

mandarinka555
30. mar 2025

A čo si čakala? Nákupné centrum a plno ľudí? Alebo túto sr*čku

https://www.youtube.com/watch?v=CFQ22PijYek
beatinka
30. mar 2025

@really8 toto ma úplne rozsekalo. Videla som to pár dni dozadu a bolo mi trápne za nich 🤦🏻‍♀️

really8
30. mar 2025

@beatinka mne sa to strasne paci