Zásnuby boli a svadba v nedohľadne
Ahojte.
V prvom rade poprosím rýpalky,aby išli rýpať inde,mne to fakt netreba... Ďakujem.
S mojim mužom žijem od svojich osemnástich rokov . Mám čoskoro štyridsať. Spolu máme štyri deti. Minulý rok sme sa zasnúbili,vlastne na môj podnet, pretože má deti z predošlého manželstva a vzťahov predomnou a chcela som,aby keď sa mu nedajbože niečo stalo,aby sme neostali na nule. Lenže odvtedy ani slovo o svadbe, žiadny termín, nič..O pár dní bude rok od zásnub a mňa už ďalej nebaví čakať. Mám pocit, že mi kúpil prsteň,len aby mi zalepil ústa. Rozprávať sa o svadbe nechce,vraj svadba bude.
Poraďte mi prosím, čo robiť?
Ďakujem
Ahoj, my sme tiež iba zasnúbeni a mame uz aj babo, svadbu ale nechcem ja zatiaľ. Keby si si svadbu naplánovala ty? Muzom sa nechce plánovať veci a hlavne so svadbou je vela roboty, alr možno keby si všetko zariadila a on by mal iba prísť tak by ho to neotravovalo 😃
a ešte jedna vec ze sa bojíš aby ste neostali na nule, tak nato stačí keby mal aj životnu poistku v ktorej bude vysporiadanie pre teba, my to tak mame polka pre mna a polka pre syna
Budem držať palce. Napríklad ja tie informácie nemám u doktorov poriešené. Zatiaľ bez problémov dajú, keďže vždy chodíme spolu. Ale človek nikdy nevie a zatiaľ som nenašla advokáta, ktorý by vedel ako má taký súhlas o informovaní zdravotného stavu vyzerať. Príklad máš z vlastnej skúsenosti, tak mu to treba pripomenúť. Úplne ti rozumiem a držím palce. 🙂
Nuž dámy,tak sme sa porozprávali,vraj mám ísť vybrať dátum svadby ja,niekedy na september. Dnes mi dal 500 eur na "jeho"obrúčku,svoju si mám kúpiť za svoje..
svoju si mas kupit za svoje? toto by bola asi vec ktora by ma nahnevala, ved su padne dovody preco to chces, su to prakticke dovody, jemu to akoze nepride opodstatnene?
Chcela som ti ísť gratulovať, kým som neprečítala to o obrúčke. To fakt? :O Ako ja nemám čo kecať, môj bývalý manžel dokonca si nechal aj svoju kúpiť za moje :D :D :D Ale tak ja som bola blbá, zaslepená....
Tak ty ku porodí 4 deti, staráš sa vychovávas, predpokladám ze domácnosť je na tvojich plecia a obrucku si máš kúpiť za svoje? Prepáč ale je to chudák, z mňa by klesol veľmi hlboko a po tých rokoch by mu s prepáčením sra.a na hlavu a nie ze sa chcela vydávať? To ste celých 18 r mali tak?
By som za tých 500 e kúpila obrúčky z chirurgickej ocele obe a ešte by aj na kávu ostalo
Kočky,nerozčuľujte sa. V slabej chvíli som mu povedala, že si kľudne svoju obrúčku kúpim za vlastné peniaze 🙈 on sa toho len chytil..
su aj zlate obrucky lacnejsie kamoska mala jednu do 200e normalne v zlatnictve aj na nete v overenych klenotnictvach
To s tou obruckou je veľmi trápne, ale tiež by som na tvojom mieste kaslala už na to. My sme kúpili pekne obrúčky z bieleho zlata na izlato. sk za 420€. Skus tam pozrieť a ešte ti aj ostane z jeho päťstovky par euricok pre iné potreby 😀
mna najviac prekvapuje ze takato vynutena svadba autorku uspokoji. Z okolia co poznam tak sa pary tesili, ze planuju svadbu, rozpravali sa o tom, vyberali datum a tak. toto je hrozne v dnesnej dobe takto, vynutene
Včera večer sme sa ešte dosť dlho rozprávali o budúcej svadbe a okrem iného došlo aj na to, že mám pocit, že ho do tej svadby nútim.. povedal mi, že to skôr on má pocit, že chcem z toho nejakým spôsobom vykorčuľovať.. takže v skratke aj pre teba @bosorka2302 vyrozprávali sme si čo a ako,zhodli sme sa na tom, že aj napriek všetkému sa ľúbime, on nechce inú ženu,ja iného muža, mám vybrať dátum svadby aj obrúčky pre oboch a zaplatí ich on.
Ďakujem všetkým, ktorí mi poradili alebo sa zapojili do tejto debaty.
Ešte by som predsa len chcela poprosiť o radu na nejaké internetové zlatníctvo,s rozumnými cenami (okrem izlato.sk) Ďakujem ❤️
Navrhla by som mu ďalšiu sobotu na úrade. Zavolala dve kamošky a hajde. Alebo rozmýšľam, soboty sú asi dosť plné. Tak stredu trebárs...
Ja viem, je to strašné, ale človek musí na seba myslieť. Nám sa stalo, že som išla akurát do práce a muž mal strážiť malú. Do toho mu zavolal syn, že či nepríde, že potrebujú s niečim pomôcť. Môj muž najskôr odmietol, že nemôže malú nechať samú doma.
Nakoniec som navrhla, že nech k ním ide aj s malou. Veď je ich sestra a aj tak akurát už bola nakŕmená a išla spinkať.
A tak aj bolo. Mňa zaviezol do práce a potom išiel k nim. Kým im poopravoval čo potrebovali, tak dokonca našú malú pestovala jeho ex.
Ja som vôbec rada, že po rokoch sa znovu môže s deťmi stretávať a že sa jeho deti aj samé ozvú. Našla som si rozvedeného muža a tým pádom musím rátať aj s takýmito vecami.
Držím palčeky, hlavne si poriešte tú strechu nad hlavou. 😉
@bosorka2302 Nenazývala by som to vynútenou svadbou. Žiaľ, naše zákony sú také aké sú. Autorka je len praktická. Je to skôr o tom papieri. Praktičky sú svoji už roky rokúce.
Ja som zažila takmer toto isté... S tými zasnubami a svadbou. Prsteň na môj podnet a svadba potom a potom a potom a na tvoju 40 ku a stále niečo... A neviem kedy... Rozhovory absolútne odmietal ze čo toľko potrebujem riešiť, a všetko mu robilo zle, každá táto tema, k ničomu sa nemal. Ale podotknem že my sme už obaja rozvedení a sme spolu momentálne 10 rokov. No, a po niekoľkých rokoch od*bavania - inak to nazvať neviem, som pochopila že nič. Dokonca máme v skrini aj obrúčky, ktoré sa tam sušia 4 roky. Teraz veľmi vraví ako ma chce a chcel... No neverím už a ani nechcem. Stačilo. Len ma to neskutočne trápi a boli, neviem sa toho zbavit. No už nechcem svadbu ja aj keby on chcel, ale tam nemám istotu keďže sa to nijako nevyvíjalo vpred. Možno si niekto povie však sú obrúčky v skrini. No nespravil nič iné preto aby sme sa zobrali, možno mi tiež zalepil oči. A sobáš by bol býval asi taký že my dvaja a dvaja svedkovia plus nejaký obed alebo pod. Čiže by ho to naozaj nestalo nič. Takže z vás mám podobný pocit...
@gertrudaosem keď ste už obidvaja rozvedeni, máte svoj vek, možno každý máte už aj svoje deti, je vám spolu dobre... Prečo vám na tej svadbe toľko záleží? Veď už všetky životné míľniky máte za sebou splnené, ja by som si len užívala vzťah a vôbec by som sa už nehrnula do svadby.
@stanulienkat mne na tom záležalo, taký ten strop, cieľ, mať život takto spojený s niekým, práve preto že už nie sme mladí, pre mňa to malo takú inú hodnotu... Pre mňa je to jednoducho niečo, kam má smerovať vzťah, taký vyšší level, pre mňa je to niečo normálne a samozrejme po nejakom case. No už to vo mne zabil 🤣 takže už neverim takýmto inštitúciám a nejakému životu navždy a spolu v dobrom aj v zlom. A áno, máme deti z predchádzajúcich vzťahov.

@zmrzlinka2021 ako?je jeho žena ,on je jej muž. Nie je jeho manželka a on nie je manžel. Priateľ priateľka-to sa ani nehodí. Keď tak partner ,partnerka.