Zažívate po tridsiatke na Veľkú noc stále oblievačku?
Caute,
su tu aj zeny po 30ke ktore na tento pondelok stale zazivaju kúpanie od rodiny? Svagor ma neustale kazdy rok zleje ak je dobre pocasie tak vonku v kolni, ak prsi, aj tak musim ist do vane a caka ma to iste.
U nás v rodine toto nikdy nikto nerobil, naposledy som bola poliata kamošmi, keď som bola tak na ZŠ aj to tak, že pohárom vody 😂 keby dnes na mňa niekto vytiahol vedro vody, či ma posielal do vane, tak by som mu veľmi rýchlo a jasne vysvetlila, že toto naozaj nie a kto si nedá povedať, skončil by mokrejši ako ja 😅😅 samozrejme, je to okej, keď je aj žena za, ale tebe to zrejme vadí, keď zakladas diskusiu
Ahoj, takéto tradície nemáme.
Len ma celkom pobavilo,že musíš ísť do vane.
To príde švagor a ty si napustiš vaňu a čakáte,kým sa naplní ?
Či len vedrom vody,či sprchou ťa v tej vani obleje ?
😁🐣🐰
Musíš? A ty žiješ niekde v Syrii? Veď ak sa ti to nepáči nepustím ho a hotovo.
@pe_mi vonku ma vedro, dnu si pustam vanu ano
@1ryba hmm, to je uz u nas taka tradicia...
Obliali ma naposledy spolužiaci na základnej škole. Teraz si to nikto nedovoli. Bud som nebola doma alebo každý pochopil jasne NIE, NEZELAM SI TO.
To co je za blbost ze musis? Ved povedz, ze tento rok to skoncilo, uz si to nezelas a hotovo. Keby na teba nieco skusil, hned by som mu to vratila rovnako. Aj ty snad vies vyliat vedro vody?
Ked som bola mladsia, ale tak do mozno max 13 rokov ma oco bral hned rano do vane. Sused nas oblial iba poharom vody, v utorok sme zase so segrou my jeho. A iba raz dosiel vtedajsi frajer s vedrom, mali sme 15. Odvtedy, ak sme boli doma, tak len symbolicky. Ked sme boli starsie, tak aj oco uz len max trochu pofrkal poharom nad umyvadlom. Ale kazdy rok sme pozerali ako chlapci zo suboru chodili s rebrinakom a olievali dievcata pred barakom - hockedy sa stalo, ze chlapci boli mokrejsi ako baby...
Ale ze by som si ja pustala vanu, aby ma niekto zlial, tak taku este nehrali... aj keby som mala cely den pucovat kupelnu, ale bol by minimalne tak mokry ako ja...
U nás sa to už tiež nedeje. Tak do 20tky som to zažívala každoročne (takze chapem o čom hovoriš), prezliekala som sa aj niekolkokrat za den. Vedra vody lietali kade tade, ci od rodiny, ci od kamošov. ale teraz už nie. Dokonca niektoré roky sme aj na sviatky odišli preč. Už to tak neprežívame.
Nejak nerozumiem, nepáči sa ti to a aj tak vyjdeš von alebo skončíš do tej vane a čakáš. Nemáte kľúče? Keď nepochopí zavriem a môže sa polievať sám na dvore.
Naposledy na mňa niekto vylial vodu na základnej škole aj to len pohárik symbolicky.
Tak sa zbal a odid niekde.
Nemusis drzat ako hluchy dvere a cakat kym ta zleje. Jednoducho mu oznam, ze si to nezelas, moze prist navstit, ty ho pohostis ale ziadne vedro nebude. Ak nepochopi, tak jednoducho ho nepusti do dvora.
Tipujem, že si niekde z Kysúc či Oravy, kde stále hrotia tieto stupídne "tradície".
Nemusíš nič! Nemusíš ich ani pustiť, Nemusíš byť vôbec doma 😃
@petracandle Kedy si bola naposledy na Orave?
Autorka
Nie, nefunguje to takto u nás. A to som z Oravy. Tichúčko, pokoj v celej dedine. Už roky rokúce.
A tebe sa tá tradícia páči?
Kamarat nas takto strasne parkrat oblial, po takej oblievacke dcera dostala zapal priedusiek, dalsi rok som mala seknute krize este 2 mesiace. Dohovaranie nepomohlo, nechapal, ze sa bavi iba on a jeho syn. Museli sme navstevy cez Velku noc zrusit, co nam bolo sice luto, ale inak to neslo.
Ďalšia nesvojprávna 👌🏻
@zuzanockamt pred dvomi mesiacmi 😃 síce len na výlet ale z Oravy mám plno kamarátov z výšky, dokonca aj z nás v práci sú nejakí pôvodom z Oravy. Ale tak ja netvrdím, že to tam každý dodržiava - to v žiadnom prípade.
Dnes som už tri krát vytierala podlahu v chodbe 😁. Asi tak. Panelák v BA.
Tak po takejto "strašnej srande" by mal rozbitu hubu a viac by si to nedovolil!
@petracandle Nepoznám nikoho, kto tieto zvyky v takej miere, ako opisuje autorka, dodržiava. Žijem tu viac ako 40 rokov a klasickú šibačku/oblievačku som videla len v TV. Nikde v našom okolí to nebolo a nie je.
@petracandle neviem, prečo si vy z Ba (a okolie) myslite, že zvyšok Slovenska sa na Veľkú noc ohadzuje kyblami vody, a že sme tam vsetci zaostalí s primitívnym tradíciami….
Lebo z diskusii nakoniec vzdy vyplynie, že neprimeraná oblievačka a šibačka môže byt kdekoľvek na Slovensku!
Vsak si nachystaj aj ty vedro a je,zleje on zleješ ty
Nie nie u nas nie, len striekackou manzel a dvaja synovia. Ziadne oblievanie vo velkom.

Nie, kúpem sa už sama.