Zdobíte na Vianoce každoročne inak?
Nadpis asi zaujal ale nebude to ,,tá,, tema takze muži môžu rovno preskočiť 😃
Ženy zaujíma ma čisto zo zvedavosti keď už od septembra v každom obchode sú vianočné veci, ozdoby od výmyslu sveta či si každý rok niečo nové nakúpite a či potom používate aj staré veci alebo čo s tým robíte, kde to skladujete 😃 pretože väčšina ľudí čo poznám každý rok aj stromček ozdobuje inak jeden rok v takom odtieni další rok v inom čiže už len gule mat v toľkých farbách atd 😃 tak či používate dokola to iste alebo sa necháte zlákať všetkými novinkami čo každý rok sa na trhu objavia 😊 ja teda nenakupujem sirinou ale vždy sa mi niečo nové zapáči a napr už čo som kupovala minuly rok sa mi až tak nepáči ako to nové čo vidím teraz 😃 rôzne návliečky ozdoby na stromček ale aj do bytu, kuchynský riad ..😊 raz sa mi páči všetko v zlatom stále potom strieborné som na tieto veci asi viac zaťažená než na oblečenie či kozmetiku 😃
Rovnaké ozdoby mám už 13 rokov,vtedy sme mali mega stromček,teraz už mávame malý,takže 2/3 ozdôb sa na stromček ani nedostane,stromček zdobí syn,tak on si vždy vyberie,čo tam chce😉
My máme už niekoľko rokov rovnaký a na ňom len háčkované ozdoby od mojej úžasnej babičky, šité srdiečka od švagrinky a maľované drevené ozdoby od mojich dcér. Milujem také, čo sú doma vyrobené a darované z lásky, potom mi ich ten stromček pripomína❤
Ozdoby na stromček vyrába staršia dcéra salónky, gulicky atď, stromček kupujeme živý a výzdoba tak trochu po byte a na stromček taka istá co sa týka sklenych,, menej je niekedy krajšie ako všetko narvane na sebe
My sme prvé roky kupovali, ja dosť, chlap maniakalne. Posledných 4, 5 rokov dokúpime vždy len nejakú "neodolateľnú" blbosticku, ktorá sa nám agresívne sama pcha do rúk 🤣 a pri napratanych 12 kartónov plnych ozdôb sa na Vianoce tešíme z každej rozbitej 🤣🤣🤣 (mačky spravidla dvom, trom každý rok vykrútia krk)
Mame stromček uz 12te vianoce taky istý na plane, nový kupujem len adventny veniec, aj to nie každý rok, mala som už aj tri roky ten istý len sviečky nové. Kupujem si ale postupne vianocny servis villeroy po kúskoch, tak tam investujem 🙂))
My sme minuly rok kupili nove slamene ozdoby, lebo tie klasicke farebne sa nam uz nepacia. Tie sme posunuli a teraz ideme v tomto style. Ale nekupujeme kazdy rok nove veci. Len tento rok dokupim ozdobu s menom najmladsej, nech aj ona ma na stromceku, ale uz viac netreba. Nepacia sa mi precackane stromceky, kde uz ten stromcek pod tym nanosom trblietok a svetielok ani nevidiet.
My už 26 rokov stále rovnaké ozdoby - a v tom je ich čaro, ku každej sa viaže naša spomienka. Najviac sa nám páčia ozdoby, čo vyrobili naše deti ešte keď boli malé. Dnes už dospeláci. Nemenila by som ozdoby za nič na svete. A keď sa vydajú čo oženia budú si môcť vybrať každý dve ozdoby z nášho stromčeka na pamiatku- tak to bolo i so mnou 😀
My sme mali doma u rodičov odjakživa červený stromček a veľmi veľmi pomaly som doň prepašovala aspoň slamene ozdobky 😁😁 a odkedy bývame s partnerom vo vlastnom, kúpili sme si ozdoby tmavomodré a strieborné, minulý rok som dokupila ešte staroružové, ale ináč to budem robiť asi tak ako kedysi doma, určite nebudem kupovať každý rok novú výzdobu lebo by som asi skrachovala 😁😁 čo sa týka adventného venca, venca na dvere a nejakých ozdôb pred dom, to si robím sama zo živej čačiny a zväčša prírodného materiálu (šišky, škorica, badian, upečený pomaranč, oriešky, ..)
A uskladnené je to v jednej krabici na povale.
7. rok budem mať tie isté ozdoby a ten istý stromcek. Jedine čo som za tie roky dokúpila bola jedna škatuľka slamených ozdob. Na Vianoce keď kupujem tak také ako adventný kalendár, alebo servítky, pre deti oblečenie ( rastú ).. Po 7 rokoch bude aj malé decentné osvetlenie pri dverách a jednu ozdobu ešte na dvere lebo stary veniec už nevyzeral pekne ani a opadával po toľkých rokoch. Vianočný riad ani nemám, jeme z toho čo po celý rok. Riad kvôli pár dňom v roku počas ktorých z neho budeme jesť nebudem kupovať 😀
Samozrejme sú to lákavé pekné veci, ale poviem si mám a aj tak Vianoce už len čo sa týka jedla, darčekov sú finančne náročnejšie tak nebudem za serepetičky utrácať. Ak kupim tam niečo čo nemám a naozaj ma zaujalo 🙂
Máme stále rovnaký, resp obmieňame, raz dáme reťaz, raz nie, raz dáme stuhu, raz viac perníkov, ale nezmením každý rok farbu a komplet ozdoby. Keď sme boli bez detí, mali sme to jednoduchšie ozdobené, časom kvôli deťom som dokúpila viac dekorácií. Ale kupujem nadčasové, aby som nevyhadzovala. Obliečky na vankúšiky nemám vyslovene vianočné, takže ich môžem mať celú zimu. V podstate všetko, čo v pivnici máme aj použijeme. Tento rok sme ale kúpili väčší stromček, takže staré svetielka použijeme inde a dokúpila som dlhšie + ozdoby zase v tých našich farbách. Milujem Vianoce, lákajú ma tie krásy v obchode, ale z ekologického hľadiska nekupujem každú jednu novinku. A dosť často dekorácie kvôli deťom aj vyrábam.
Kedysi som milovala vianoce vyzdobene bolo vsetko,teraz su skor pre mna frustraciou zo vsetkeho som vyzdobu zredukovala cisto len na stromcek a jednu vnutornu patapetu koli detom inak by asi ani to nebolo
Máme veľa ozdôb z každého rožka troška ,u nás ozdobuje stromček syn už dobrých 8 rokov ,začal v 4 rokoch keď zavesil na stromček plastové kľúče a rolky od toaletného papiera 🤣
Myslím že podstata Vianoc je iná ako mať čo najkrajšie ozdobený stromček a mať čo najviac darčekov pod ním...
Takže nie nekupujem nič ,radšej si ozdobu na dvere alebo do interiéru vyrobíme sami ♥️
Nijak, prvy raz som ozdobila strom a po vianociach som ho zabalila ozdobeny do plastoveho obalu a odlozila do garaze. 24ho ho vyberem a hotovo😂 uz par rokov
Robím to tak, že používam asi 12 ročne ozdoby. Teda netvrdím, že som nič novšie nekupila, ale fakt málo. Páči sa mi všeličo, ale ovládnem sa a nekúpim. Vždy si spomeniem, že tých ozdôb mám doma dosť, že vždy bude v obchodoch niečo pekné, no ale kam by som prišla, keby som to všetko kupovala😁
My sme mali 8 rokov rovnaký stromček červeno strieborný, adventné vence som mala 2x kúpené a posledné roky si vyrábam sama zo živej čečiny. To isté aj veniec na dvere, ten sme mali 7 rokov rovnaký mojej výroby, ale pri sťahovaní sa zničil, raz sme mali umelý svietiaci a minulý rok zo živej čečiny, taký by som chcela aj tento rok. Ale ešte uvidím, či len neprerobím ten svietiaci a zas budem mať na dlhé roky pokoj. Od minulého roka máme bielo zlatý stromček, nejaké ozdoby som mala doma, nejaké som kúpila a aj stále dokupujem, veľa som si aj vyrobila a zrecyklovala som napr. aj staré banky. To isté aj výzdoba domu, kopu ozdôb si vyrábam sama, veľmi ma to baví
Nekupujem ziadne ozdoby kazdy rok. Fakt skvele na zivotne prostredia. Nemam tolko miesta, je to neekonomicke a neekologicke
Mám rovnaké asi 20rokov, ale gro toho je zdedeného po mojich či mužových starých rodičoch, vekovo 75r aj viac .Nič z toho by som nikdy nevyhodili. Jedine svetelna reťaz je novšia, stará sa pokazila. Ale zbytočne haraburdy a lapače prachu nekupujem.
Ja mám len 4te vianoce v našom byte a celkovo od osamostatnenia od rodičov . Prvé boli veľmi skromné, mali sme iba stromček 😂 čiže každý rok dokupujem jednu až dve dekorácie. Chcem si vyskladať také vianočné mestečko, takže vzdy si kúpim jeden domček obchodik(ak viete čo myslim).. stromček ozdobujem vždy jednou farbou - do hneda plus si nasušim pomaranče a ešte škoricu zavesujem.. vždy si na vianočných trhoch kúpim jednu novu ozdobku na stromček.. ale obrus mam ten istý, kupim len nejaké pekné servítky. Takže vôbec nenakupujem, zdržujem sa toho, adventný veniec si vyrábam doma sama, taktiež konáre ihličnanov mam vo váze.. čiže žiadny gýč, ale také akurát. Ale mam male deti, ktoré všetko berú, takže vyložené fakt nemôže byť nič lebo to len presúvajú 😄
My máme roky rovnaký stromček, tyrkysovo-biely. Raz sme pre zmenu spravili iný a syn skonštatoval, že je divný, tak sme ho aj tak prerobili 🤦🤣. Plus stále rovnaký adventný veniec, vo váze biele umelé vianočné ruže. Syn má v izbe malý stromček a na okne svetielka. Toť celá naša vianočná výzdoba. A čo sa týka obchodov, konkrétne tieto regále zďaleka obchádzam a to čo sa týka všetkých sviatkov. Zabáčam jedine v auguste, keď tam napchajú školské potreby 🙂.
Ja som vekom dospelá k dizajnu 80.tiek 1980. Doma vždy rozvoniavala jedlička, borovica a na nich visela z podniku nafasovana kolekcia a Okrása Čadca. Neznesiem žiadny plast, umelé stromčeky a výlisky z Číny. Only zivacik🎄a krasa🎀 z Okrasy. Zháňam také klasické svetielka, odišli po štvrťstoroči a už sa nevyrabaju💦
Cca 15 rokov máme rovnakú výzdobu. S tým riadom si to určite premysli ak máš na mysli tie Villeroy detské vzory s macíkmi a obrázkami. Príde mi to ako detský riad a ako sa poznám, mňa by to bavilo maximalne prvé Vianoce. 🤭
@evaachesa áno presne tie myslím 😃ale sú dosť drahé možno nájdem niečo podobne.. to mne práve nevadí že pôsobia detsky, zatiaľ deti ešte nemáme ale kúpila som napríklad aj stojaceho Mikuláša a podobne veci ktoré niekomu môžu pripadať detske ale ja takto veci nedelim 😊 skôr sa mi nepacia už rôzne plastové tacky a misky toto na mna pôsobí vcelku elegantne keď nebude ostatok samy gýč
@ahhola tento rok chcem aj ja živý stromček, ešte som nemala. Ale svetielka chcem kúpiť jedny poriadne z tejto doby tie staré mi prídu už take jednak nešetrne oproti dnešným led a pod
@mamickalisticka ja bývam sama 7 rokov ale nemám toho až tak veľa, skôr rôzne ,,zozbierané,, veci odvšadiaľ a to sa mi nepáči tak sa chystám všetko pretriedit, kúpiť neutrálne gule napr biele a zlate ktoré budem mat stále a už podľa nálady každý rok mimo nich niečo nové tento rok sa mi dosť pacia hrdlicky ako boli v sám doma ale neviem zohnať, keď niekde vidím tak pomaly jeden kus za 20€
Sada mi vystačí jedna keď si kúpim tu vianočnú myslím riad a mohno uz len nejaké drobnosti na parapetu či poličku hocikde do bytu 😊len je toho tolkoooo že neviem si povyberať 😂
@evinqua presne ten servis chcem a vidím že ho tu viaceré spomenuli, ja som nan natrafila len teraz, to je prosím konkrétna značka Alebo? Lebo videla som na nete taku sadu s názvom boka dosť drahá no potom som si všimla myslím aj v Kauflande a vyzeralo to podobne, tak neviem či je to nejaká populárna značka pod ktorou si predstavi každý hbed toto alebo ako to je😃
To je konkrétna značka, ktorá má každý rok nové kúsky vianocne napr.

Tak potom vybrať jednu sadu a potom už chodiť okolo podobného tovaru so zatvorenými očami 😂