Zrušenie pozvania na svadbu
Ahojte baby. Budúcu sobotu (11.9.) sme mali ísť na svadbu mm kolegyne, ktorá mu dala pozvánku ešte v júni v práci, ale boli na obálke obe naše mená a sama sa vyjadrila že sa teší ako obaja prídeme. My sme si obaja vybavili v práci voľno a ja som si kupovala nové šaty, pripravili sme obálku s darom a vybavili odvoz a dnes mu kolegyňa zavolala, že bohužiaľ im to finančne nevychádza a musí moje pozvanie zrušiť lebo vlastne nie sme kamarátky a nepotrebuje ma tam mať, muž nech príde normálne na celú svadbu aj s hostinou a ja ak chcem tak nech prídem po 22. Neprišlo by vám to čudné keďže počet menu museli mať nahlásený už dopredu a taktiež miesta pri stole, menovky atd? Muž sa vyjadril že ak ma to urazilo tak on nepôjde a len zagratuluje pred kostolom a podá obálku, ale ja som možno ješitná, ale nahnevalo ma to lebo my sme s tým už mali výdavky a vybavovačky a myslím si že s takýmto prístupom k hosťom si tie peniaze ani nezaslúžia, ale samozrejme zakazovať mu to nebudem.
ziadna obalka, a ziadny kostol a v pondelok 1 ruza s usmevom...potvora jedna,,,
Podla mna tvoj muz moze narovinu povedat, ze sam za svadobnym stolom teda sediet nebude medzi cudzimi, ze by mu to bolo vrcholne neprijemne. Nech sa zabavi radsej nevesta s rodinou, ze len zagratuluje alebo pride po 22 hod. s ostatnymi. Vobec sa nemusi rozpakovat jednat narovinu, nevesta sa nerozpakovala
ak by som mala rusit pozvanie z financnych dovodov, tak by som zrusila par a nie iba jedneho. Urcite za tym bude nieco ine. Za okolnosti ako si popisala, by som nechala manzela nech zablahozela v pondelok v praci s kyticou a to je vsetko.
Je to trápne nečudujem sa že si sa urazila mali si najprv rozmyslieť koho idú pozvať kým napozyvaju ,ja by som im isto peniaze nedala Max lvet
Nič by som jej nedala a na mieste manžela by som nešla.
ako jej sef by som sa pozrela na jej organizacne schopnosti. nerobi ona taketo trapasy aj voci klientom? ma to v hlave v poriadku, ked najprv pozyva a potom robi rozpocet? a toto si trufne spravit sefovi? divny clovek, v time by som ho ako sef mat nechcela
Tak to je teda riadne neslušné a povedala by som že ak by tam šiel muž bezomna tak by ma veľmi sklamal.. a ešte obálku? Ako nech sa namna nikto nehnevá ale to čo už je.. úplne chápem ak niekomu nevychádzaju financie (ja by som do svadby nikdy nevrazila veľa peňazí, príde mi to totálne zbytočne) ale takéto pozvanie a následne zrušenie pozvania len pre teba je úplne trápne.. a ešte trapnejsie je ak to mužovi nedôjde a bude hovoriť že "ak to teba uráža" veď hlavne jeho by to malo uraziť.. si jeho partnerka..
Obálku by som im určite nedala a išla by som niekam ,pekne na výlet.Toto sa nerobi,že zruší pozvanie na svadbu.
Čítam to mužovi, určite žiadnu obálku, ani na svadbu, iba pred kostol s usmevom😁
Skúšala som sa o tom poradiť aj so sestrou a tiež bola vytočená že bontón takto nefunguje a potom zažartovala, že možno si myslí, že ju chcem zatieniť, keď som od nej o takmer 15 rokov mladšia a som manželkou jej šéfa, tak si asi myslí že si plesovú róbu oblečiem a na ňu nikto nebude pozerať 😀😀
osobne by som sa neurazala, ale kazdy to moze prezivat inak. on ako nadriadeny a pozvany by sa mohol zachovat profesionalne a dat city bokom. on je pozvany na celu svadbu, ty az po 22,00. takze by som na jeho mieste prisla s manzelkou o 22,00 s ostatnymi kolegami, kde by som zablahozelala, odovzdala obalku podla svojho uvazenia a potom by som sa travila cas podla situacie bez zbytocnych dram. vela ludi pozyva kolegov alebo kamaratov po 22,00. lebo vtedy uz vela clenov rodiny, babky, rodiny s malymi detmi odidu a miestnost sa uvolni pre ludi, ktori sa chcu bavit, tancovat.
urcite by som neprejavovala svoje pocity ani nedala najavo, ze som urazena a podobne. je to jeho podriadena, kolegyna, cize sa manzel moze spravat diplomaticky. neviem, v akej funkcii je tvoj manzel, ake dolezite je jeho postavenie, ale su funkcie, kde sa ludia spravaju profesionalne a nerozhoduju sa na zaklade pocitov. od manzeliek sa ocakava tiez diplomaticke spravanie. ja by som to asi tak brala.
Na mieste tvojho muza by som nesla uz ani do kostola a pohladnicu jej polozila maximalne tak v praci na stol. Peniaze ziadne, za co aj?
@dominika1988 mne to nemusis zdovodnovat, napisala som, co by som urobila ja, keby som bola sef
@janetinka27 my sme obaja veľmi diplomatickí a zdvorilí ľudia, preto jej môj manžel na to ani nepovedal svoje, ale že tomu rozumie, ale nechápem prečo by sme mali dávať peniaze niekomu, u koho to bola očividná kalkulácia z jeho strany a nezdvorilo zrušil pozvanie týždeň pred svadbou pre jedného z pozvaného páru, nie som pozvaná po 22 ale citujem ,,je mi to jedno ale keby veľmi chcela tak môže prísť po 22”, za nezdvorilé považujem hodiť jej kyticu do tváre alebo prísť na hostinu aj tak, diplomatické riešenie je podľa mňa neprísť vôbec alebo len do kostola s kvetmi, obálku nedostane, pretože nebudú mať na nás žiadne náklady a nie je to ani rodina. Keby to máme brať ako kedysi, keď sa všetko vracalo, tak my sme svadbu mali a oni nám nedali nič (nepoznali sme sa ešte), tak sa nám to ani nikdy nevráti a manžel jej platí dosť😀
ved sa zariadte podla seba, pytala si sa na nazor. ja by som urcite neprisla bez obalky, pretoze by to bol dovod na ohovaranie a v podstate ak uz prijmem pozvanie, tak nepridem naprazdno. takze urobit si hanbu, ako som nic nedala, pritom som sef a ako ini dali... ak ona uz urobila takyto trapas, tak to neznamena, ze aj ostatni sa maju chovat neprofesionalne. vy sa zariadte ako chcete, ak chces iba pocuvat, ako sa zachovala otrasne, tak ano, zachovala sa otrasne, ale to neznamena, ze sa tak maju spravat aj ini.
Ak by sa to stalo mne, tak pôjdem s manželom do kostola, zagratulujem s kvietkom a papa. Aspoň ušetrí aj na manzelovom menu. Obálku by videla jedine s pozdravom bez peňazí.
@janetinka27 tak sa môžeme pozrieť na to aj z druhej strany, akú by ma manžel autoritu v práci keby ostatní zamestnanci videli, že žena ktorá tam pracuje 5 mesiacov ním manipuluje a zneužíva ho? Keby jej to prešlo tak by si potom dovoľovala ešte viac, je to vec môjho manžela a do práce sa mu nestarám, ale niektoré veci vidím objektívnejšie.
vyjadrím sa len k tomu, že počty sa hlásia dopredu - nakoľko som sa pred pár dňami vydávala - definitívny počet hostí (porcií) a všetky detaily (menu, zasadací poriadok, organizáciu) sme riešili s manažérkou reštiky vo štvrtok pred svadbou, menovky, darčeky a všetko ostatné sme si robili doma..
každopádne môj partner by bezomňa nešiel (v prípade, že by sme boli pôvodne pozvaní obaja)
a preco by to malo znamenat, ze nim manipuluje? ved on sa moze rozhodnut sam a ist az o 22,00, ked je pozvana aj ostatna cast zamestnancov a aj jeho manzelka. ano, tvoj manzel sa sprava diplomaticky, ale ty nie, skor mam pocit, ze ho chces zmanipulovat ty a dostat ho medzi mlynske kolesa - profesionalita vs. urazena manzelka. a tak hladas podporu na konikovi, kde ju samozrejme dostanes.
ja si myslim, ze ak ma niekto funkciu, ma sa spravat diplomaticky. ludia, ktori su pozvani na oficialne navstevy, su tiez castokrat urazani uz pred svojim prichodom, tiez nebyvaju vitani 100 % vsetkymi zucastnenymi, ale aj tak to absolvuju, lebo diplomacia.
ale hovorim, je to iba moj nazor a rozhodnutie je na vas, ale mna presviedcat nemusis.
to su niekedy take nevesty co nevedia co chcu. Resp. chcu byt najprv velmi dolezite a nobl, nadiktuju si milion podmienok, kto na ich svadbu moze a kto nie, ako ma prist obleceny a atd. A ked sa im nato 3/4 hosti vytoto, lebo zo seba nenechaju robit cvicene opice, a zistia, ze im na tu ich mega brutal total akciu miesto 200 hosti pride mozno 20, zrazu su im na poslednu chvilu dobri aj ostatni clenovia rodiny, ktori povodne neprichadzali do ovahy.
No mozem ja take moresi vies co? Nie som opicka na gumicke, aby si ma niekto pohadzoval ako sa mu zuachce.
A toto bude tiez taky pripad, len opacne. Napozivali si omnoho viac hosti a naobjednavali vsetkeho mozneho ako utiahnu. Asi plavali na oblaciku, ze ved to sa utrasie, alebo ratali s nejakou dotaciou od niekoho, ze im to zaplati (co ja viem financna injekcia od rodicov), nieco sa pokazilo, a na poslednu chvilu zistili, ze maju malo penazi na vela muziky, tak nasilu a vyse neslusne okresavaju co sa da.
Manzel nech ide iba ku kostolu zablahozelat s kvetinkou a hotovo. Bez daru. A nech mu panicka vyskoci na hrb. Na tvojom mieste by som ku kostolu ani neunuvala.
Jednoznačne by sme nešli. Ani jeden,Ani pred kostol,ani obálka🤷
Aj keby sme išli s ostatnými kolegami a ich partnermi po 22, tak by sme obálku nedali, pretože sa aj oni dohodli, že im donesú iba maličkosť, pretože nevesta povedala, že švédske stoly budú iba pre hostí, ktorí boli na svadbe od začiatku, pretože by musela za každého gratulanta platiť paušálny poplatok 10€ a výslužky celkovo nedávajú nikomu, pretože to je podľa nej prežitok (ale svadobné dary pre nich očividne nie). Manžel zisťoval že kto sa chystá prísť neskôr a dávajú väčšinou kvet alebo žreby.
No za mna drzé,trapne a ano aj vypočítave. 5 mesiacov pracuje niekde,a uz napozyva na svadbu všetkých v práci,hoc po 22, a sefa s manželkou na celú svadbu,ale týždeň pred teba zruší...
Ja som sa vydávala,v robote som bola 6 rokov,s celym kolektívom úžasné vzťahy aj partnerov som poznala, ale robila som malu svadbu,tak prisli sami od se seba pred úrad zablahoželať (kolegov bolo viac,ako nasich svadobčanov)😂😂 a este v pondelok ma v robote čakalo prekvapenie,sefka mi tiež gratulovala len s kyticou a darc.kosom, ja samozrejme čerstvé koláčiky,tortu, pitie,sampusik nam dovolila majiteľka si dat...
Preto mi vynehlo obocie az k ofine, a tiež som mocno extrovert,rada sa zabavam a som otvorená, no tato pani nevesta mi príde .... Divná.
to s tým nečakaným hosťom napadlo aj mňa. nič iné v tom určite nehľadaj.
Nechaoem tu zenu. Uz len z principu a aby som nevyzerala ako debil by som toto rozhodne nespravila. Uz vobec nie segovi a jeho manzelke. Moze sa hanbit. Kto vie kolkym tak este pozvanie zrusila. Ved jedna osoba na ucte za 200 ludi absolutne nezavazi. Ja na vasom mieste idem len do kostola. Pogratulujem, dam kyticu
Nic viac, nic menej a s manzelom by som si spravila prijemny vecer. Vobec jej nic nedlhujete. Nech sa slecny uvedomi spiatocne aku vec spravila. A ja ako sa poznam nesla by som ani do kostola. Takze asi tak
nesla by som vobec, moze jej aj v praci pogratulovat a milo sa usmiat, koniec.😄
a to akoze ti, co pridu po 22, tam budu sediet o hlade a smade? 😲 Toto je celkovo nejaka cudna svadba. Na svadbu sa clovek vzdy pozyva aj s partnerom, teda aspon kedysi sa to tak patrilo. Ja pri tychto cudnych podmienkach nevesty, by som na svadbu nesla vobec a dufala, ze aj muz bude mat dost rozumu tam neist. Ani blahozelat pred kostol. Ked sa vrati po svadbe do prace, zablahozelat s nejakou kyticou a prianim. Ziadne peniaze, ziadne dary.
@simoncik tiez si myslim, ze je asi hlupa, lebo ved prave taki hostia ako sef, ktori potvrdili ucast, asi rataju s tym ze donesu peniaze v obalke, asi skor ako babky a starsi pribuzni, ktori tam budu ale donesu niektori len flasku, tak ved presne niekto kto zaraba sa jeho ucast viac vyplati, lebo nieco donesie. radsej by som dala o kyticu mejen na stoly, ako zrusit pozvanie sefovej zene. prave sefovej zene by som robila najviac komplimentov na svadbe🙂) to uz prehanam🙂 ale ona asi potratila rozum! ja som na vianocnom vecierku pozvala mojho muza sefa do tanca, aby som mu povedala ze muz si ho vazi, (co je aj pravda) tak ze tak sa buduju vztahy, ale tato chudinka na to neprisla...

Urobite riadnu hlúposť ak pani neveste da tvoj muž obalku peniazmi, ak na svadbu nepojdete ako svadobný hostia. Ako som už pisala v pondelok nech pani neveste tvoj manzel zagratuluje bez tej obalky. Nevesta je prefikana mysli si že sefko jej peniaze dá aj ked nepríde na svadbu. Prečo by jej mal dať tvoj manžel obalku cudzej žene ktoru pozná 5 mesiacov??