icon

Zrušenie pozvania na svadbu

4. sep 2021

Ahojte baby. Budúcu sobotu (11.9.) sme mali ísť na svadbu mm kolegyne, ktorá mu dala pozvánku ešte v júni v práci, ale boli na obálke obe naše mená a sama sa vyjadrila že sa teší ako obaja prídeme. My sme si obaja vybavili v práci voľno a ja som si kupovala nové šaty, pripravili sme obálku s darom a vybavili odvoz a dnes mu kolegyňa zavolala, že bohužiaľ im to finančne nevychádza a musí moje pozvanie zrušiť lebo vlastne nie sme kamarátky a nepotrebuje ma tam mať, muž nech príde normálne na celú svadbu aj s hostinou a ja ak chcem tak nech prídem po 22. Neprišlo by vám to čudné keďže počet menu museli mať nahlásený už dopredu a taktiež miesta pri stole, menovky atd? Muž sa vyjadril že ak ma to urazilo tak on nepôjde a len zagratuluje pred kostolom a podá obálku, ale ja som možno ješitná, ale nahnevalo ma to lebo my sme s tým už mali výdavky a vybavovačky a myslím si že s takýmto prístupom k hosťom si tie peniaze ani nezaslúžia, ale samozrejme zakazovať mu to nebudem.

katulik123
4. sep 2021

@anonym
No tak akože ani ponúknuť ani nič? Tak tá nebola asi na vychodniarskej svadbe, kde sa doteraz často núkajú aj susedia vysluzkami či nahodni okoloidúci. 😂
Najprv som chcela dať názor, že ju chápem a mal by ísť manžel, alebo dat mini dar pred kostolom. Ale po tom všetkom čo si dodala, by som jej ledva kúpila ružu ku kostolu a dovidenia.😀 A schválne aby ste šli dvaja a len takto. Nie je podľa mňa rozumne dávať financie, keď podľa nej je to prežitok, tak aj dávať obálky cudzej osobe za pozvanie na svadbu, ktorú zrušila tyzden pred je tiež prežitok.😀 Ušetrí dve porcie a ak sa nevie správať a to ozaj nevie. Lebo na 100% niekto nepríde, ochorie alebo tak, pri tom počte 200, jeden človek sa všade zmestí.
Šla by som ak kostol nemáte ďaleko, pekne sa obliekla a dala kvet.😀 Lebo nevesta to prekalkulovala. Taktiež nerozumiem načo pozvala šéfa ak nešlo jej o finančnú stránku. Je ine ak by pracovala vo firme roky rokuce, poznali sa dlho. Ale takto? Užite si tie ušetrené peniažky 😊

klip0
4. sep 2021

Tak tá je dobre vychcana, ešte povie hosťom že švédske stoly niesu pre nich a čo teda je pre nich ? Len priestor dať jej dary lebo to sa jej páči ale ona hosťom nič ?
Mením názor, nedala by som jej ani kvet v pondelok v práci, len by som jej slušne zagratulovala a podala ruku. Ak teda aj to nieje podľa nej prežitok, ako výslužky.

katka2602
4. sep 2021

Pýtala som sa manžela ako by zareagoval keby sa to stalo jemu. Rovno mi povedal, že by nikde nešiel a jej by povedal, že bez manželky tam nepôjde. V práci by jej zagratuloval a tým by to uzavrel.

simoncik
4. sep 2021

@denkatn akurat som postrehla, ze kolegovia akoze pridu, pogratuluju a budu tam sediet naprazdno? Tak to je sila. To co je za svadbu toto? A ze svadba snov. Tam by ma nikto nedostal. Ako ja osobne nepijem ani nemam rada svadby a taketo akcie, ale pozvat hosti a nechat ich o suchu... No hanba na sto roky. Tam by ma veru za takychto podmienok nikto nedostal. Ved to by som sa citila trapne namiesto nej

klip0
4. sep 2021

Mne je inak trápne aj za ňu, toto všetko dokopy to sa často nevidí

denkatn
4. sep 2021

@simoncik a najlepsie je to urobit sefovi!🙂 ze pozvat ho a podla mna nedat mu ani kavu po tej 22 hod, nech len sedi a pozera ako ostatni jedia zakusky, odovzda dar, pochvali nevestu a ide domov!!! ach, jaj🙂))

simoncik
4. sep 2021

@denkatn tak sa ukazala herecka. U mna by skoncila len z principu. Nie som pomstichtiva, dokazem chapat, ale toto sa jednoducho nerobi. Hanbila by som sa v praci ukazat

kitycat
4. sep 2021

Byt tvojim muzom, tak odmietnem pozvanie aj ja. Za peniaze v obalke by sme si vysli v rych novych satach na veceru. Zagratulovat jej moze aj v praci..

Ze to tej zenskej nie je trapne.. To nie je firemna party.. Este citam, ze sa poznaju malo, vsak ho ani nemusela pozvat... Takto si sama zavarit, ach 🤣🤣

maris5
4. sep 2021

Poprosim aj popis vyrazu nevestinej tvare ked zisti, ze nedostala obalku len ruzicku. 😃

tykat
4. sep 2021

…ze švédske stoly budú len pre pozvaných a nie tych co prídu po 22 😅 …a to ich bude nejaká SBSka odháňať alebo ich o 22 zabalia a odnesú? A toto je jej svadba snov? 😅
Išla by som pred kostol aj s mužom, pekne vysmiata jej zagratulovala s 1 gerberou a v obálke dala 5 zrebov… nech skúsi šťastie 😂

maminkadeticiek
4. sep 2021

Nieco tak nezdvorile ako zrusit bezdovodne pozvanie som este nepocula a nezazila.Ak by mi takto nahle zrusili pozvanie k stoli nesla by som tam vobec a nedala im ziadne peniaze,v ziadnom pripade.Ani do kostola ani po 22.Hanba by ma fackala cely zivot keby som hostim po 22 povedala ze si nemozu vziat zo svedskych stolov?!U nas mali vsetci vsetko-svedske stoly,prasa o polnoci,kolace,vysluzky,vsetko.To musi byt strasna pica ta pani nevesta.Este aby ste jej dali nejake peniaze!No museli by ste byt riadne hlupi
Ani tam nechodte.

jaskolka
4. sep 2021

Nešla by som ani gratulovať vôbec, a dupľom nie s obálkou. Je to vrchol neslušnosti, až drzosti,čo urobila.
Akože jedna svadba dákej drzej ženskej by mi ku šťastiu nechýbala.

zun
4. sep 2021

To je bridezilla tzv. Asi to moc prežíva a status nevesty jej zatienil úsudky vsetky

missdiva
4. sep 2021

@dominika1988 tak co ja viem na svadbu sa vzdy dava obalka. A ked ked travis v praci 80perc.casu nechces byt ten jeden co neda -teda aspon ja osobne to tak citim (a chcem mat v praci Ok -neutralne vztahy) ale ved nech si spravia podla svojho uvazenia.
Mna by sa ziadne nepozvanie cudzimi na svadbu ani nedotklo (potesila by som sa,ze o "povinnost" menej)...

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
vanda323
4. sep 2021

Ja by som muža nepustila, riadne by som sa urazila, akože to už nemá lowe na jednu večeru?

autor
4. sep 2021

@missdiva mne nejde o nepozvanie, ale o to, že nás oboch pozvala pred 3 mesiacmi a týždeň pred svadbou, keď sme mali všetko už nakúpené, prichystané a vybavené, tak sa nevesta rozhodla zrušiť moje pozvanie a pozvanie pre môjho manžela platí, ostatní kolegovia sa dohodli, že kvôli okolnostiam peniaze dávať nebudú, takže by sme boli práveže jediní s obálkou a nejde vôbec o financie, ale o princíp

oblecenie99
4. sep 2021

Mne je normálne az fyzicky zle keď si predstavím, že by som toto niekomu urobila a ešte sefovej manželke, mojtyboze 😱😱😱 ja by som nešla ani do kostola, nech vidia, že vás urazili.

maminkadeticiek
4. sep 2021

@missdiva Nejde o nepozvanie.Ide o nahle bezdovodne zrusenie pozvania a to je uplne ina situacia.To by sa ta nedotklo a este by si im dala peniaze,hej?

klip0
4. sep 2021

Inak a v kolektíve je obľúbená ? Majú ju radi ? Lebo toto keď dorába tak ktovie aká je v bežnom živote. Či jej takto preplo len ohľadne svadby a inak je normálna ?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
4. sep 2021

nesla by som a ani mza nepustila ak kolegovia davaju gratulacnu pohladnicu nech sa dopise a to je tak vsetko jej by som povedala mam iny program s manzelkou (bez dalsieho vysvetlenia )

autor
4. sep 2021

@klip0 keď nastúpila do práce, tak bol manžel nadšený, že zapadla výborne do kolektívu, chodila hneď s kolegovcami na zmrzliny a výlety, nosila v kabelke cukríky pre malé deti klientov, ale neskôr sa ukázalo, že je tá jej extrovertnosť niekedy na škodu, pretože kecala pri kávičke s kolegom aj dve hodiny, potom mala čas na obede a zistil, že počas pracovnej doby urobí tretinu z toho, za čo ju platí, ale pripisoval to predsvadobnému stresu, ale za to zrušenie pozvania ho asi podpichnem aby na ňu bol prísnejší😃 (žartujem)

ibrunova
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
cefka29
4. sep 2021

Ja tak nejako tajne dufam ze pani nevesta chodí na koníka tiež a že si to tu prečíta. Snáď sa bude aj poriadne hanbiť.

denkatn
4. sep 2021

@cefka29 nie, ona by mala svoju verziu ako jej zdrazeli masle na stolicky, alebo nieco, podla mna clovek ktory toto spravi nema tolko sebareflexie, ze by v tom videl nieco zle, napriklad, ze ten druhy sa uz na to nachystal a zariadil a mozno aj tesil...

cefka29
4. sep 2021

@denkatn tiež si to myslim že to je beznadejny pripad. Ale aspoň sa bude mocť všade pochváliť akú mala super obrovskú svadbu pre 200 ľudí, to že polovica nedostala najesť ani napiť bude pre ňu bezpredmetné 😁

ivkasolteska
4. sep 2021

Boze by ma hanba fackovala takto sa spravat. . .ja som na moju svoju svadbu pozvala sefa s manzelkou aj s dvomi dospelymi dcerami.

katka2602
4. sep 2021

@cefka29 🤣🤣🤣👍 Akože stretla som už s kade čím, ale pozvať niekoho po 22:00 na svadbu s tým, že bude sedieť pri čistej vode z vodovodu je neskutočne vychcanstvo a o polnoci bude čakať, že jej ešte niečo hodia na redovom.