Zrušenie pozvania na svadbu
Ahojte baby. Budúcu sobotu (11.9.) sme mali ísť na svadbu mm kolegyne, ktorá mu dala pozvánku ešte v júni v práci, ale boli na obálke obe naše mená a sama sa vyjadrila že sa teší ako obaja prídeme. My sme si obaja vybavili v práci voľno a ja som si kupovala nové šaty, pripravili sme obálku s darom a vybavili odvoz a dnes mu kolegyňa zavolala, že bohužiaľ im to finančne nevychádza a musí moje pozvanie zrušiť lebo vlastne nie sme kamarátky a nepotrebuje ma tam mať, muž nech príde normálne na celú svadbu aj s hostinou a ja ak chcem tak nech prídem po 22. Neprišlo by vám to čudné keďže počet menu museli mať nahlásený už dopredu a taktiež miesta pri stole, menovky atd? Muž sa vyjadril že ak ma to urazilo tak on nepôjde a len zagratuluje pred kostolom a podá obálku, ale ja som možno ješitná, ale nahnevalo ma to lebo my sme s tým už mali výdavky a vybavovačky a myslím si že s takýmto prístupom k hosťom si tie peniaze ani nezaslúžia, ale samozrejme zakazovať mu to nebudem.
Bolo to treba si kupovať kvôli svadbe nové šaty, či to ich už nikam nebudeš nosiť, že ťa to tak vzalo? Pripravili ste obálku s peniazmi - wow, tak to je kopec námahy ich z nej vybrať a preložiť do peňaženky. Skoro ako keby ste už mali kúpené letenky cez pol sveta na tu svadbu. Nie že by tým u mňa stúpli sympatie k tej osobe, ale tvoje" argumenty" sú tiež trochu smiešne
@bluka2 tak prepáč, že keď niekam idem, tak sa na to teším a pripravím dopredu a je skvelý pocit, keď sa ti na poslednú chvíľu zmenia plány, s ktorými si rátala tri mesiace, možno patríš k ľuďom, ktorí radi improvizujú a pripravia sa niekam za 2 minúty, ale ja taká nie som a už vôbec nie môj manžel, ktorý má konštantne plný diár. Na svadbu nechodíme každú sobotu a nechápem ako si niekto môže vybrať z príbehu takú nepodstatnú maličkosť a začne pre to útočiť úplne odveci.
Ja by som ukázala svoju veľkorysosť a prenechala svoje a aj manželove miesto, pre možno niekoho tiež nepotrebného k svadobnému stolu... Bud mala pozvať len kolegov alebo nechať to tak, naozaj to jedno miesto by ju nezruinovalo 🙄 Mňa by sa to dotklo na manželovom mieste od kolegyne 🤷♀️
Preco by jej nemohol dat obalku? Ved tolko krasnych gratulacnych pohladnic predavaju. Nevesta sa isto potesi...len obalka bude bez penazi.
ja byť tvojim mužom by som nešla na svadbu a slušne sa ospravedlnila...pogratulovala by som v práci..aj tak to bude riadny prepadák 🙈 urobte si by lepši program
@babajaga ta si trúfa ne? 😂😂😂🖕
Však tvoj manžel je stále pozvaný, tak čo s tým má jeho plný diár? Podľa mňa to nie je nepodstatná maličkosť, lebo keby si tie očakávania nemala, tak by si nebola tak sklamaná. Mňa také veci zaujmú, lebo mi to príde dosť proti srsti v dnešnej dobe a klimatickej situácii aká je si kvôli svadbe mužovej kolegyne kupovať nové šaty. V podstate je toto viac dôležita téma z môjho pohľadu, než zrušená pozvánka na svadbu, ale nebudem tu už mimo tému písať. Moja pointa len toľko - teším sa z prítomnosti a nie z budúcnosti a takýto problém zaručene nemám 😉 ak pokračujes vo svojej logike a dávaš toľko energie to niečoho čo nevieš, či sa vôbec stane (veď to mohlo byť zrušené naj napr. kvôli korone, nie?), ďalšie sklamanie máš zaručené znovu
Podľa mňa sa za niečo urazila na manžela a takto ho " trestá". Ale že by nešiel ani mm, to je na 100%.
@adkoalauri to je akoze trest pozvat ho bez manzelky? ved niektorym chlapom to nevadi, mozu viac pit, skor ci ho nechce pre nejaku svoju sesternicu, aby s nou tancoval...
Nevesta ocividne nepozna pravidla etiky.
A iste nema v sebe kuska hanby,ak ti este aj odkaze ze k muzovi sa mozes pridat po 22.00...
Nie,toto nie je velkorysost ani jesitnost.
To je o tom,ze to,co ty pochopis ako velkorysost,ona pochopi,ze si hlupa a moze si do teba i v buducnosti dovolovat.
A nie,to nie je jesitnost.
To je pud sebazachovy a ucty k sebe samej.
Manzel mal automaticky podakovat za pozvanie,ale v danej situacii razne odmietnut.bez teba tam nema co hladat.
To by vyzeralo,ze ved on je v pohode.
Lenze toto je normalne urazka.
Ja by som to este brala keby pride osobne,vysvetli nejak preco sa to zvrtlo,bolo by jej to trapne,hanbila by sa,ospravedlnila...
Ved stava sa vselico.
Ale ked mi niekto arogantne bez hanby odkaze -nechod,posli len muza...
Tak dik.
A ziadnu obalku!
Posli to.nejakej charite.
Chorych a hladnych ludi je na svete vela.
Kde ta nechcu,tam sa nevtieraj .
A muz nech drzi s tebou!
Tak táto nevesta toľko plánovala tu svadbu, až ju "preplanovala" 😁 očividne pre ňu je dôležitejšia svadba ako samotné manželstvo... Len aby z tej vysnívanej, roky plánovanej svadby nebolo nakoniec totálne fiasko 😂
Bluka2 je ta nevesta 🤣
Kupit najlacnejsi karafiat, nechat ho doma zvadnut a ist s nim zagratulovat pred kostol. Samozrejme v rifliach.
To nikto nevidí, že tam ide o niečo celkom iné, ako o financie ? Myslíš, že by im chýbalo tých pár eur ? Pri 200 ľuďoch je jedno miesto zanedbateľné... A ja by som sa do toho nestarala, ale čakala by som, ako zareaguje chlap...
@elementissa ok beriem to, ale, predstav si, že jej manžel tam bude sedieť sám ako palec, keďže nevie tancovať... Ja som tiež mala na svadbe šéfku a kolegyne, šéfka slobodná tak sa dohodli, že všetky prídu bez partnerov - mne to len oznámili, a to poznám všetkých partnerov kolegýň.
AUTORKA,: pri Oravskej svadbe a 200 ľuďoch sa 1 človek stratí, samozrejmosťou je , pokiaľ je to v spoločenskej sále aj nejaké 2-3 miesta navyše, a aj jedlo sa počíta na tie miesta ( iné je to v reštaurácii s obmedzeným počtom) ... Ja by som povedala, že tam je niečo iné.. skús zistiť či pozvaný kolegovia idú s partnermi. Môj muž by bezo mňa na svadbu nešiel nikomu. On tancuje rád, ale nešiel by po sále naháňať nejakú ženu kôli tomu. Mávajú firemné kapustnice a pod, tam chodí sám ako všetci kolegovia.
este jedna vec - kolegovia vedia ze tam budu o hlade a smade? 😂
Úplne by som sa na to vykašlala ani len do kostola by som nešla a prečo? Po prvé totálne nepochopiteľné z jej strany muž, ako šéf hej ty nie. Na mieste tvojho muža ma to urazí o tebe nevraviac. A preto by som zvolila následne a teda nešla vôbec. A nieje za tým nič iné k tebe, alebo mužovi je to veľmi divné chovanie. Čiže za mňa vôbec. A o obálke ani reči. Keď príde muž do práce podať ruku a zablahoželať max to je všetko.
@denkatn no poznajúc môjho manžela by to bol trest..potokom by mohol tiecť alkohol a vypije pohár vína a tanec by bol tiež slabý, pritom rád tancuje a aj vie 🙂 toto nie je firemná akcia,ale svadba...boli sme jej kolegyni na svadbe-bol jej šéfom, posielala som ho samého, bolo 20 hostí dokopy, ale sám nechcel ísť...navečerali sme sa,trošku posedeli a poďakovali sa a išli domov...ale keby mňa zrušili- toto si ani neviem predstaviť, dotyčná je totálne mimo podľa mňa, tak by určite nešiel...
moja sesternica mala taku svadbu, ze pozvala rodinu domov na chlebicky (ja som nebola medzi pozvanymi, lebo byvam 120 km daleko a teda nie som "najblizsia" rodina🙂, ale nevadilo mi to bola som mlada, robila som rozvoz hosti tatovym autom) a babka dlho spominala ako jedla chlebicek na schodoch domu, lebo v dome uz boli vsetky stolicky obsadene a tak si sadla na prah a tam jedla ten chlebicek. ani tito to nemysleli uplne zle, spravili par chlebickov a to brali ze to je vsetko co treba. takze su vseliaki ludia na svete! ja sa na tom dodnes smejem. (inac oni tak aj zili, poziciavali si peniaze, aj sa rozviedli, teraz zije u rodicov aj s dietatom 7 rocnym, ona nerobi, nechce sa jej, ziju z ich dochodku, no trubka. proste sebecky clovek nevie mysliet aj na inych a bude to jasne aj v inych aspektoch.)
@maminkadeticiek
@dominika1988 necitala som diskusiu len uvodny prispevok.
Samozrejme, ze ak sa ostatni kolegovia dohodli, ze peniaze davat nebudu nedavala by som.
A ano, zda sa mi od nevesty totalne sproste, ze zrusila pozvanie... Ale o takom cloveku ako je tato nevesta by som si pomyslela svoje a bola by som rada, ze si s nim nezabijem volnu sobotu (lebo ten den zivota mi uz nikto nevrati), bezohladu na to ci mam nove saty ci nie...
Nemal by ísť ani muž proste urazilo by ma to ... Proste asi nie čo proti tebe má nesli by sme vôbec nech si trhnu...
Autorka- a čo vlastne chce teraz tvoj muž?
@ibrunova na celú svadbu určite sám nepôjde, pretože obrad je o 13, hostina o 16 a ja so zvyšnými kolegami by sme mali prísť o 22, takže by tam bol úplne sám medzi cudzími, obaja na 22 tiež nepôjdeme, keďže vtedy už je po všetkých zvykoch a nasleduje tanečná zábava, na ktorú úprimne nemáme náladu a nevieme, či by sme vôbec mali miesto pri stole, takže zostáva nám možnosť ísť do kostola, rozhodli sme sa že obálku im nedáme, táto možnosť sa páči manželovi, že keď už nás tak veľmi volala tak by sme mali ísť aspoň na obrad, ja som skôr za to, aby jej zagratuloval v pondelok v práci, ale konečné rozhodnutie nechám na ňom.
Autorka, tiež sa mi najviac pozdáva zagratulovať v práci. S kvietkom jedným. 🙂 alebo v obálke nejaké blahoželanie 😉
Ale tak uvidíte, že ako. Určite daj vedieť ako to dopadlo!😊
... pripinam sa, lebo ma nesmierne zaujma, ako to dopadne 😉
Tvoj manzel je dobrak, mozno mu pomoze ked jej tu obalku da a zisti, ze jej asi fakt slo len o nu.. Ze vobec uvazuje, ze by na taku svadbu siel bez teba, svojej ženy zvlast, ak si v prvom rade pozvana bola. A este bez dalsich kolegov sam od obradu az do nejakej 22h...
A uz jej to muz oznamil, ze na hostinu nepride?
Po pravde sa ti veru necudujem, ze ta to nahnevalo. Kedze si bola normalne pozvana a teda clovek si co to aj zariadil a nachystal, tak no nahneva to. Ako nech jej ide len zagratulovat a nemusi si podla mna davat zalezat ani na kytici, ved naco
ťahať do témy o svadbe klimatickú situáciu tak to je už na mňa moc :D :D :D :D :D

Na vašom mieste sa im vykašlem na hlavu a urobím si oveľa lepší program. Peniaze z obálky by som použila na nejaký fajný wellness pobyt 💁🥂