Zrušenie pozvania na svadbu
Ahojte baby. Budúcu sobotu (11.9.) sme mali ísť na svadbu mm kolegyne, ktorá mu dala pozvánku ešte v júni v práci, ale boli na obálke obe naše mená a sama sa vyjadrila že sa teší ako obaja prídeme. My sme si obaja vybavili v práci voľno a ja som si kupovala nové šaty, pripravili sme obálku s darom a vybavili odvoz a dnes mu kolegyňa zavolala, že bohužiaľ im to finančne nevychádza a musí moje pozvanie zrušiť lebo vlastne nie sme kamarátky a nepotrebuje ma tam mať, muž nech príde normálne na celú svadbu aj s hostinou a ja ak chcem tak nech prídem po 22. Neprišlo by vám to čudné keďže počet menu museli mať nahlásený už dopredu a taktiež miesta pri stole, menovky atd? Muž sa vyjadril že ak ma to urazilo tak on nepôjde a len zagratuluje pred kostolom a podá obálku, ale ja som možno ješitná, ale nahnevalo ma to lebo my sme s tým už mali výdavky a vybavovačky a myslím si že s takýmto prístupom k hosťom si tie peniaze ani nezaslúžia, ale samozrejme zakazovať mu to nebudem.
@cacianka ved praveze neviem ako to.bolo. ale to ani nikto z vas... ale nadavate aj ked vlastne nic neviete... mne to pride trapne sa tu rozhorvovat nad zenou, aka je sedlana a pritom to nakoniec bola mozno pekna svadba.
ale vsak kazdy asi potrebuje svoje okienko poezie a hned mu je lepsie...
@katka2602 o 22:00 sa pozyva na zabavu a nie hostinu. hostina skoncila, tam boli pozvani ludia...
@beronsche preco by nikto nemal objednane jedlo pri stole? to po prihovore vsetci bezali k svedskym stolom pobit sa o naberacky? tak to uz je dalsi vymysleny bonbonik do tohto vymysleneho pribehu ohrdnutej zeny
Ja mam zase opacnu skusenost. Kedysi davno pred 7 rokmi som pozvala sefa aj s partnerkou. Na celu hostinu, do kostola a aj ostatnych kolegov. Uz by som to nikdy neurobila. Co je sukromne je sukromne. Ja v dobrej viere, nakolko aj kolega pozval. Lenze kolega mal v Holiday Inn a my iba v obycajnom dedinskom kulturaku. Sef mi po x rokoch vynadal priamo (uz vlastne ani nebol moj sef),ze na to,ze bol pozvany dostal len obycajne vysluzky s nejakym hnusnym vinom. Ze nestali sme mu za to, aby sme mu kupili nieco extra ako inym svadobcanom. Dodnes ma to boli a urazilo ma to ako nikdy....🤣🤣🤣
@janetinka27 svadba mohla byť krásna, ale nevesta sa ako sedlana zachovala a to je fakt.
Každý tu spomína svoj príbeh, na celom koni, reagujeme iba na to, a prečo by autorka klamala.ved iba napísala svoj zážitok príbeh a poprosila o názor. Tak ho píšeme k veci.len ty vyskakuje s ako tá trápna nevesta
Mimochodom ak je večer program a cepcenie, ohňostroj tak hostia neodchádzajú pred polnocou, vychádza to až hodinu po nej, Moooozno 2-3 babičky a malé deti.ale kolegovia pozvaní na 22.00. takže by 3 hodiny mali čakať na voľnú stoličku. A to určite neprišlo všetci iba tancovať a postávať v kúte. Ahaa, asi si mali ísť sadnúť na vchodové schody
@janetinka27 tak ty si dobre mimo 🤣🤣🤣 hej hej po 22 všetko preč, stoly ostanú prázdne, nanajvýš poháre čistej vody tam budú mať. No predstav si u nás je hostina celý čas pokiaľ trvá svadba dokonca aj po polnoci je ešte jedlo. Hanba vôbec toto napísať, že hostina skončila 🙄🤦♀️
@cacianka neprehanaj. takto tiez len podkurujes ten pribeh o zlej neveste. mam iny nazor, to je vyskakovanie?
autorka napisala svoju uvahu o tom, ako by asi nevestu zatienila... potom napisala, ze asi ide po ich obalkach... potom, ze mali radsej zrusit miesto vzdialenej sesternici ako jej... no mne taketo reci zapinaju kontrolku o tom, ze clovek je trochu viac na seba zatazeny...
mne je to jedno, pre mna za mna si v tom pokracujte, adios
@janetinka27 prepac, ale ty si naozaj mimo...
@janetinka27 pre mna nie je vazny preslap ani tak to, ze pre dopozvanych ludi nic nechystala.
Mozno by sa to nejak operativne, taktne a nenapadne vyriesilo na mieste.
(Ak by to riesila miesto nevesty trebars prva druzicka. U nas mava tieto operativne veci pocas svadobneho dna na starosti prvy druzba s druzickou, zastupuju zenicha a nevestu, ktori maju v ten den ine starosti, ako dohliadat na plne stoly, atd. Alebo to niekde riesia este svatky.).
Ale preslapom je odvolavanie hosti s dovetkom, ze ak autorka velmi chce, nech teda pride po 22 (akoby sa jej tam ona nasilu tlacila a nie bola pozvana).
To je prva dost nevhodne formulovana vec.
(Este horsie, ze ten telefonat autorka aj priamo pocula. Manzel by jej to tlmocil asi taktnejsie.)
A druha, ze dopozvanym hostom povie, ze pre nich nic nechysta. Ani pitie (kde uz sa naozaj da cosi odlozit vopred bokom pre nich).
Jasne, ze tam nepojdem hladna s vidinou, ze usetrim doma veceru. Jedlo by mi ani nechybalo.
Ale asi by som sa sama seba pytala, ci to znamena, ze si mam cestou na svadbu kupit v Kauflande svoju mineralku, ak by som pri tanci bola nahodou smadna.
Nech uz to mala nevesta s dopozvanymi hostami vymyslene akokolvek, toto bola druha nevhodna formulacia.
Takto by si to urcite hostom nepovedala ani ty.
Som si ista, zeby si skor s tymi, ktori ti pomahaju svadbu chystat, skusila nieco narychlo vymysliet. Aby to aj dobre vyzeralo, aj nikto nemal zly pocit, ze je tam navyse.
@janetinka27 Neviem kde ty zijes, ale u nas svadobne hostiny o 22hej nekoncia. Ani babicky a rodiny s detmi neodchadzaju domov. Mame o polnoci redovy tanec a je take nepisane pravidlo, ze do redoveho sa odist nepatri. Ano, isteze, ak niekto uz naozaj nevladze, najma starsi, alebo tehotne zeny, alebo niekomu pride zle, tak sa to chape, ale to su skor vynimky. Vacsinou sa kazdy tesi este na redovy a prvi hostia odchadzaju okolo 1dnej. A vtedy je uz po prvych svedskych stoloch (okolo 22hej) a nasledne po polnoci su dalsie, alebo aspon kapustnica a pod.
Ak sa pozyvaju hostia po 22hej, tak sa pre nich vzdy nachysta stol, rata s porciami pre nich pri pocitani porcii na svedske stoly, tak isto s napojmi, s kolacmi, s polnocnou kapustnicou, proste so vsetkym okrem prvej servirovanej vecere.
Tak toto mate zazitok na rozpravanie na cely zivot 😀 nevesta vysla z toho ako tupka 😅
"...A predsa zruším pri 200 ľuďoch sesternicu z Hornej Dolnej z trinásteho kolena, ktorú som videla naposledy keď som mala 8 rokov a nie manželku svojho šéfa, kde pracujem krátko a chcem urobiť dobrý dojem, aby som dostala neskôr zmluvu na dobu neurčitú..."
Fuuuu tak doteraz som ti fandila ale tento nazor je riadna sedlacina. Akoze tym ze zrusila tvoje pozvanie riskuje ze nebude mat zmluvu na dobu neurcitu lebo tvoj muz je sef?
PB ...dufam ze tvoj muz sa nebude odbavovat na neohrabanej neveste len preto ze urobila spolocensky preslap...a posudi jej zmluvu na zaklade jej pracovneho vykonu.
@tykat absolútne nie sme takí ani jeden, napriek tomu čo sa stalo jej manžel slušne zablahoželal v pondelok s kyticou, ktorú som zabezpečila ja a na svadbu jej z firmy požičal nejaké veci, na ktorých sa dohodli už pred zrušením pozvania, písala som tam čo by som urobila na jej mieste ja, keby sa znovu vydávam a mala by som si vybrať koho zruším, pretože mám pred svojím šéfom rešpekt, vážim si ho a chcem byť pred ním v dobrom svetle, nenapísala som to preto, že si o sebe myslím aká som dôležitá osoba, ale ako by som sa v takej situácii zachovala a prečo.
@janetinka27 dievča a tebe príde normálne niekoho pozvať à týždeň pred udalosťou pozvanie zrušiť a ešte aj len jednému z páru?
@0silvia0 Asi sa nevesta chcela nastoknúť šéfovi na vtáka...celé je to nejaké divné....lebo keby tam bola autorka, tak nič z toho....Alebo autorka žiarli na mladú, tak si tú story trošku "prikrášlila", aby bola za chrumkavú 😝
@janetinka27 všetci sú sprostí, len ty si lietadlo, že?🤔😀
@janetinka27 tak neviem, na aké svadby kde ty chodíš, ale ja som po chodila už najmenej 30 svadieb, možno aj viac, a nijaká nikdy neskončila tak, že 22.00 koniec hostiny a už sa len skákalo v kuse na parkete, že ani nikto sedieť už nepotreboval.Zväčša je o polnoci aj čepcenie a redovy tanec. Takže málokto odíde preč dovtedy.
Takisto nie všetky svadby sú v priestoroch, kde je bar, vlastne ja som zažila len jednu takú svadbu. Zväčša sú svadby v kultúrnom dome, alebo svadobnej sále, teda nie v miestnosti s barom, alebo niekde v blízkosti baru.
Ano, boli svadby, kde prišli po 22.00 kolegyne kolegovia a podobne svadobného páru, ale normálne mali pripravený stôl, alebo sedeli v boxe v miestnosti, kde dostali občerstvenie, zákusky, alkohol, chlebíky, alebo jednohubky, kľudne mohli ísť sa obsluzit do Candy baru alebo k švédskym stolom. Tie sa mimochodom tiež objednajú na približne počet hostí.
Táto nevesta sa zachovala ako úplný blbec. Lebo ak raz ozývam s partnerom, tak určite nezruším týždeň pred tým jedného z nich, pripadne blahosklonne dovolím, aby prišli, ale teda bez jedla, bez vody, nech dajú dar a vypadnú.
A spoliehať sa na to, že "možno dakto odíde a bude miesto aj porcia" svedčí bud o tom, že nemáš poňatia, ako to môže byť na svadbe, alebo tiež máš podobnú povahu ako táto slávna nevesta. Lebo neviem teda ako si to predstavuješ, že by prišli o 22.00 kamoši a sledovali, kde je náhodou volne, rozbehali sa po sále, každý, sadol inde kde náhodou dáka babička, alebo tehotná žena odišli a vytiahli by si fľašku a chlieb s maslom, dali nevesticke dar a išli preč? Alebo by len stali a tancovali, ani náhodou si sadnúť, lebo nuet kam?
Sorry, ale tvoje uvažovanie mi príde podobne zvláštne a až drzé ako tej nevesty z príspevku.
@jaskolka Ale inak... ja poznam takych ludi co presne takto "organizuju" rozne akcie - nezazila som to na svadbe, ale na roznych oslavach, jubileach, ktore boli uz ako take mensie svadby.
Pocet miest aj porcii akosi len odhadom a ked prides, tak styl - sadnite si kde chcete, najdite si miesto. Cize ludia si sadali kade-tade, potom ostalo medzi dvoma rodinami napr. 1 miesto volne, alebo 3 miesta - cize nesadne tam ani par, ani 4 clenna rodina, potom sa museli delit, jeden sedi medzi ludmi co vobec nepozna... oslavenec sedi nie za vrchom stola ale niekde pomedzi ludi na kraji, len tak ako pride... a tak isto neskor prisli kamarati este, sadli na "volnu" stolicku, lebo ved najdite si niekde miesto, ta stolicka ani volna nebola, len tam sedel napr. muz, ktory akurat tancoval, alebo isiel na toaletu a na nej nemal co nechat (ako zena necha kabelku napr.) aby bolo jasne, ze je obsadena. Jedlo a pitie to iste - pytas kavu, povedia ti, ze uz vydali pocet objednanych porcii a dalsie hostitelia "neschvalili", cize kavu nedostanes, alebo si zaplat :D ked je pauza v tanci a vsetci si chcu sadnut a nabrat zo svedskych stolov, tak zrazu nie je kde sadnut, lebo hosti je akosi viac, tak niektori trapne stoja v sale, alebo idu radsej von fajcit...
Mna by hanba fackovala takto nieco "zorganizovat".
@deti95060810 empatiou a spolocenskym taktom zrovna neoplyvate, to sa robi v sukromi, nie sa obvolavaju ludia - a hovori sa im vy už nie, nevychadza nam to , take nieco je velmi trapne
@janetinka27 tak asi sa tiez niekedy chovate ako slon v porcelane a emapticka velmi nie ste, podriadena sa zachovala uplne hlupo, inak mne pride nevhodne pozyvat kolegov na svadbu , kde som v praci len 5 mesiacov, je to sukromna zalezitost
@janetinka27 necitali ste s porozumenim, manzelke nevesta odkazala ledabolo , že ked chce, tak nech pride po 22,00 a dovtedy manzel co, bude cudzie tetky zvrtat?...dosť drze, aj podla ostatnych prispevkov sa mi zda, ze zijete vo virtualnej realite, plne usta profesionality a diplomacie..., nie je to schodzka Putina a Bidena, ale nejakej v podstate obycajnej podriadenej, ktorej chyba spolocensky takt
Ak som raz niekoho pozvala na svadbu, zrušiť pozvanie, najmä jednej osoby z manželského páru, je viac ako netaktne. Veľmi by ma urazili,keby to urobili mne a mužovi, ak by to urobili len jednému z nas, tak by mi to aj vybilo poistky. Môžeme ju nazvať extrovertom, napriek tomu to nič nemení na to, že to bolo neslušné. Ú nás sa ani nenosia tie pozývacky po istej hodine, príde mi to viac urážlivé, ako nepozvat niekoho vôbec.. A to píšem tak, že sme na našej svadbe bolo päťdesiati.
@janetinka27 inak dost si domaluvate realitu, mozno by doniesla stolicku, mozno by ostalo jedlo pre ostatnych,... vy by ste vo svoj svadobny den niekomu nosila stolicku? ako viete, ci by ich bol dostatok? ste si ista, že by bo dostatok jedla? manazment na pohladanie :D
@eludka čo mi tu vypisuješ za bludy, ja s tou svadbou nemám vôbec nič spoločné...sa lepšie pozri komu čo píšeš... 🙄

@beronsche ja si už som dosť istá že nevesta sa ozvala.. 🤔