Zrušenie pozvania na svadbu
Ahojte baby. Budúcu sobotu (11.9.) sme mali ísť na svadbu mm kolegyne, ktorá mu dala pozvánku ešte v júni v práci, ale boli na obálke obe naše mená a sama sa vyjadrila že sa teší ako obaja prídeme. My sme si obaja vybavili v práci voľno a ja som si kupovala nové šaty, pripravili sme obálku s darom a vybavili odvoz a dnes mu kolegyňa zavolala, že bohužiaľ im to finančne nevychádza a musí moje pozvanie zrušiť lebo vlastne nie sme kamarátky a nepotrebuje ma tam mať, muž nech príde normálne na celú svadbu aj s hostinou a ja ak chcem tak nech prídem po 22. Neprišlo by vám to čudné keďže počet menu museli mať nahlásený už dopredu a taktiež miesta pri stole, menovky atd? Muž sa vyjadril že ak ma to urazilo tak on nepôjde a len zagratuluje pred kostolom a podá obálku, ale ja som možno ješitná, ale nahnevalo ma to lebo my sme s tým už mali výdavky a vybavovačky a myslím si že s takýmto prístupom k hosťom si tie peniaze ani nezaslúžia, ale samozrejme zakazovať mu to nebudem.
@adriannasvk ved som si ich praveze citala. akoze preco sa hned predpoklada, ze nevesta to tomu sefovi splechla do oci ako vysmech? vsak normalne poviem co a ako je zabezpecene.treba hostom povedat, kedy maju prist a co je/nie je pre nich viac zabezpecene. jedlo nezabezpecovali. a preco mu nemohla normalne povedat, ze nebude platit 10e za osobu? normalny clovek by to pochopil ako ekonomicky fakt a nie ako osobny utok (potrestam vas hladom).
V takom pripade su dve moznosti - urobit tak ako navrhuje nevesta alebo ist len do kostola a dat iba obalku s blahozelanim, bez penazi. U nas bola podobna situacia v rodine. Boli sme pozvani na svadbu, ale nasi muzi ako synovci mali ist na celu hostinu a ja so svagrinou, vtedy este len snubenice, sme mali ist vecer. Nevadilo nam to, ale ostali sme prekvapene lebo ta rodina biedu netrela, aj nam dali taky svadobny dar, ze sme sa im boli zvlast po svadbe osobne podakovat, ale oni si to vtedy vymysleli takto. Akceptovali sme.
@moonlight1210. Velkohubo pozvala pár mesiacov vopred šéfa so ženou a potom otrasne odvolá ženu.
Pozve kopu kolegov a nadrzo oznámi že nemá pre nich stoličky ani kus knedle. Buraňa Tupá, ak to potrebovala redukovať, mohla zrušiť fontánu alebo za pár drobných doobjednať jedlo. Aj z toho pripraveného by bolo asi dosť, ale nebudem to predsa trápne vykrikovať a zhadzovať sama seba.
Ķolegovia by zasa nezozrali jedlo aj s obrusmi ako kobylky .
Tu niektorí nechápu spôsoby ako to organizovala a jej trápne slová, vždy sa to dá povedať na úrovni
@janetinka27 10 e je problém keď bežná porcia stojí 10-15 € v tom nie je pitie
@janetinka27 no nie nesedí, 5 hodín v kuse tancujem 🥴🤦♀️🤦♀️🤦♀️ akože toto nemyslíš vážne čo tu píšeš. A teda neviem na aké svadby chodíš ty, ale na všetkých čo som bola ľudia odchádzali až po polnoci, po redovom. Po 21 odišli ľudia čo odniesli deti k rodičom vrátili sa späť. Keď je pre teba normálne dať niekomu pozvánku a týždeň pred svadbou ju zrušiť tak to si rovnaká ako dotyčná a tým pádom už nemáme o čom diskutovať. Peknú nedeľu prajem.
@cacianka a ked ma prist 40 ludi o 22.00, je potrebne este objednavat kazdemu jedlo za 10e, ked je jedla dost pri 200 ludoch?
@janetinka27 toto ideš vážne obhájiť? Jak pozerám tak pozerám, zo žiadnej strany mi to logiku nedáva. Nepozvala by som nikoho ďalšieho, ak na to ekonomicky nemám, to sa dá pochopiť. Ale pozvať s tým, že nemajú ani miesto, ani jedlo, ani pitie? To naozaj? Čo mali stať kdesi v kúte?
@janetinka27 to ako co myslis ze maju ti kolegovia jest inym z taniera bud si mentalne obmedzena a nedokazes pochopit textu alebo si uplne mimo
jasne tu bolo napisane ze im nevesta povedala ze pre nich nebude zabezpecene jedlo a pitie na svedskych stoloch (si zober ze aj tie sa planuju na pocet osob) a uz keby si aj nieco urvalo co to budu jest v sale na stojaka ???? divna si ze to vobec obhajujes
@katka2602 nenapisala som nikde, ze mas stat. ja som teda nikdy na svadbe nebola, kde by zostalo po 22.00 sto percent dospelych. a nikdy som nezazila, ze by ludia pozvani po 22.00 odpadavali od bolesti noh a predpokladam, ze ani na tejto svadbe by ich nenachali omdlievat unavou. nakoniec sa ukazalo, ze nevesta sa o hosti dobre postarala, ale tu uz je proste zaskatulkovana za vychcanu zenu a to jej ostane navzdy
@janetinka27 postavit ich k baru a ratat s tym, ze ostane dost jedla na svedskom stole po hostoch, resp. popri hostoch (ked aj tie stoly sa naozaj planuju na pocet ludi, ako uz tiez ktosi povedal).
Naozaj neviem.
U nas to takto jednak nie je zvykom a bolo by to asi prijate rozpacito. Taky pocit, ze sa necakalo, ze pozvanie prijmes a prides.
A teraz nevieme, co s tebou, tak narychlo improvizujeme.
U nas sa hovori: ked na to nemas, tak do toho nelez.
Cim sa v tomto pripade mysli, ze ak na to nemas, jednoducho nepozyvaj hosti navyse. Koho pozves a koho nie, je tvoja vec. Tvoja svadba, tvoje pravidla.
Vsetci to pochopia.
Uz menej pochopia, ak ich napozyvas, a potom odvolavas, alebo im povies, ze vlastne pre nich nic nachystane nemas.
(A ked uz na to financie nie su a chcem ich tam mat, tak im to aspon nehovorit. A nejak zariadit, aby sa svedske stoly pred 22 preskupili. Aby to jednoducho nevyzeralo, ze su uz z dvoch tretin vyjedene.)
@janetinka27 a ako sa ukazalo ze sa o hosti dobre postarala ked ten jeden chudak z kolegov co prisiel o chvilu odisiel 😂😂😂
@loginexistuje vies co, robis tu z toho katastrofu, podla mna to tak vobec nebolo, ale vsak treba do nevesty kopat, lebo urazila sefovu zenu. a odkedy je povinna nevesta chovat ludi po 22.00? ved ich pozvala na zabavu, nie na hostinu. rozumie niekto tomu rozdielu?
a poznam ta teda par rokov z v.mamiciek,ale teda sa cudujem tvojmu vyjadrovaniu....
@loginexistuje ako sa postarala? vsak si to precitaj cele...
@janetinka27 čo jej ostane navždy 😅😅 veď tu nikto nevie kto je tá nevesta, dokonca ani nevieme kto je autorka..
@moonlight1210 ved tam nakoniec ziadny svedok nebol... tak preco tolka kritika? nechapem, preco by mali ujedat z tanierov, z porcii, ved po svadbe ostavaju vzdy haldy jedla.
@jana_eyre_2 navzdy, kym sa tu bude o nej niekto vyjadrovat
@janetinka27 jaaj, to som tiez netusila, ze existuje pozvanie len na zabavu na svadbe, tak asi takto to nevesta myslela...🤔
@janetinka27 aha takze si to predstavujes tak, ze po odidencoch si kolegovia, co prisli po 22.hod. pozbieraju prazdne stolicky a sadnu si niekam do kruhu? alebo si len tak nahodne posadaju, kde je volne?
fakt odhajujes neobhajitelne...
Skusny clovek urobi to, ze ak niekoho pozve na svadbu (hoci aj po 22.), tak sa uisti, ze si maju kde sadnut, co zahryznut a vypit.. Pocitat s tym, ze vsak niekto odide je trapas ako hora.
plus, ak by nevesta ratala, ze mnohi hostia odidu a aj tak zostane vela volneho jedla, nebude predsa kolegom hovorit, ze pozor, svedske stoly vam neplatim! ved je to ubohe!
co sa tyka zabavy, zrejme si to mylis s dedinskou veselicou.. alebo svadby zvycajne takto nefunguju, ze niekoho pozves a oni pohar vody mu nedas! 🙂
@janetinka27 ja som to citala ale teda ako je toto krestanske spravanie ked tu uz vytahujes v alej som sukromnej skupine
je absolutne nekrestanske a ja si dovolim povedat aj neslusne pozvat niekoho a nedat mu najest a napit a neposadit ho
ku mne ked pride hocikto ci je to nahodna navsteva ci mi privezu cloveka co potrebuje pomoct (obcas tak dobrovolnicime) tak ho usadim dam mu najest a napit atd a nie teda hosta na svadbe co mam mat v o to vacsej ucte lebo prisiel so mnou slavit
cele toto vypoveda len a len o tebe ze si schopna to obhajovat asi mate rovnake zvyky pre mna osobne neprijatelne
@janetinka27 už len ty vieš ako to bolo🤭
Autorka asi vie lepšie, lebo muž to má z prvej aj druhej ruky v robote, kolegovia poznajú, počujú jej rozprávky, vidia fotky a vyskakuje im na fcb.
To nie je téma ktorú ani nespomenú, lebo to ako ich všetkých osrala, a ako to kolegovia vnímajú to je na pretrase veru často, stačí malý podnet a už to ide. Toto bude rezonovať veľmi dlho. Ani nie urazene ego šéfovej manželky, to ona nie je, ale tá absurdita rečí nevesty.
Aj ja som už organizovala veľa akcií, a vždy regulujem rozpocet- hostia a objednávku.
@beronsche prosim? to akoze jedlo na svedskych stoloch je podpisane? a to sa tam ludia o 22.00 chodia najest? myslim, ze by im pecene stehno z ust nikto nevytrhol, ale zas ocakavat, ze dostanem menu je divne. to tam bol straznik, co by ludom bral jedlo? a kto povedal ze nemali kde sediet? ich tam pozyvala, aby ich trapila?
ja neviem, co tam mali a nemali, ale mne pride trapne zhadzovat nevestu za to, ako sa zachovala k hostom, ked tam nakoniec nikto nebol, lebo urobili bojkot. a nie je skor trapny ten bojkot?
a hostia si mozu pri zabave kludne najst miesto aj inde,ako mali v zasadacom poriadku, ludia sa tam zoznamuju, zabavaju a rozpravaju s ludmi, rodinou. na velkej svadbe je vzdy neskor kopec volnych miest.
@janetinka27 keď teda ostávajú haldy jedlá tak načo to vravela. Veď ok, bude čo jesť
@janetinka27 prepáč, ty si buď vážne ta nevesta, alebo ju minimálne poznáš, lebo inak si to neviem vysvetliť. A čo ak majú hostí, ktorí sa radi napapajú a o 22 tam ostane ani nie polka na stole? Hmm ako môžeš vôbec s týmto počítať? Po svadbe možno ostane menu, ale čo s tým majú hostia po 22? Im to jedlo nedajú. To jedlo je už bokom, buď majú ešte jeden chod, ktorý ale nie je pre hostí po 22, alebo stoly na, ktorých nemusí ostať ani polka jedla. Akože mňa by hanba fackovala a nevedela by som sa pozrieť kolegom do očí. Radšej ich nevolať vôbec a odniesť do práce koláče ako sa obávať či si budú mať, kde sadnúť, niečo ďobnuť a napiť sa niečoho.
@janetinka27 ale tu nejde o vysmech....ide o to,ze naco pozyva na svadbu ludi,ktorych nepozna,nema na to ani financie a este ti povie,ze ti nezabezpeci ani jedlo aby si s tym ratala...co tam po tom,ze ty sa tam trepes 2 hodiny lebo to nemas zrovna za rohom...keby ich nepozvala nebol by problem. Navyse ked organizujes svadbu tak ti povedia co kolko stoji a vies si to zratat ci na to mas alebo nie....nie,ze tyzden pred svadbou zistis,ze nemas....akoze ty by si sla po takomto pozvani na svadbu? Alebo by si pozvala niekoho,ze prid ale nemam pre teba nic? Co je ona kralovna,ze sa na nu treba prist pozriet a najest sa maju akoze z jej krasy a napit z jej pohladu hej? A este sa aj zabavit...a najlepsie doniest aj nejaku obalocku pre nevestu za to,ze sa uraacila ma na svadbu pozvat co tam po tom,ze tam budem stat o hlade a o smade🤣🤦♀️
@janetinka27 citaj s porozumenim, nic ine sa ti uz na to neda napisat!
len jedno, ty podpisane jedlo, zrejme o tom netusis, ale svedske stoly sa pripravuju na pocet osob!
@loginexistuje ach, ja som tu skupinku tu naschval nenapisala, takze krestanske spravanie na mna vytahovat nemusis. a ty si teda co o nej myslis, ked vlastne ani nevies ako to bolo. ale hlavne ze napises, ze je sedlana... a vari nedala jest 200 ludom,plus ubytko,cesta? ale jasne je to sedlana, lebo na nu nadava sefova zena.
@cacianka no asi preto, aby vedeli, ze nemaju objednane jedlo pri stole?
@janetinka27 si si ista, ze nie je rec o tebe?
velmi zvlastne reagujes... vies vobec, co je elementarna slusnost?
mimochodom nikto nemal objednane jedlo pri stole, hostia mali spominane svedske stoly, kolegovia nic!

@katka2602 a na diskoteke alebo zabave sa sedi? ja som bola na roznych svadbach a vzdy ked sa vecer rozprudila zabava, starsi ludia sa rozlucili, odisli rodiny s detmi, my sme sa potom dali dokopy, nesedeli sme oddelene, prisla harmonika alebo zabava. normalne si kazdy sadol kde chcel. a ked prisli pozvani o 22.00 tak boli bud pri bare abo sa normalne bavili, rovnako aj my v takejto situacii. ja neviem,preco sa ma clovek dopredu bat ze si hadam nebude mat kde sadnut alebo si najst miesto.ved ked sa necitim niekde prijemne,tak sa rozlucim,podakujem,zaprajem stastie do spolocneho zivota a zijem si dalej svoj zivot.