Išli by ste na svadbu, keď sú zrušené opatrenia?

17. mar 2022

Ahojte,
som pozvana na svadbu 20-30 ludi. Opatrenia uz neplatia ani nebudu, takze zrusenie neocakavam. No stale je denne 11-tis. pripadov covidu a v nasledujucich dnoch to vraj este stupne. Ja som ockovana, mam tam ist sama. Ale doma mam 3-rocnu dceru, ktora covid este nemala, do skolky este nechodi a mam strach, ze donesiem covid a nakazim ju, keby nemam ju, vobec neriesim a idem. Ako ste na tom vy? Zucastnujete sa oslav, svadieb a karov? Nechcem aby sa tu strhla dalsia debata o covide plna hejtu, len ci ste v poslednom case boli na oslave alebo sa vam to zda stale nerozumne.

stastna17
17. mar 2022

ano isla , chodim do prace kde je nas tolko, do restiky kde je tolko ludi a nikde nie su ruska. Momentalne mam v rodine aj v praci vela ludi ktorí maju kovid a je to pri detoch sopel alebo vobec nic a dospelí o iste, max den horucka. ten kovid tu uz bude stale. takze to potom nebudes moct nikam nikde chodit. on nikdy nezmizne len stale sa bude mutovat.

biankaaaa
17. mar 2022

Áno išla

bobsent
17. mar 2022

asi nie. u našich detí teda rozhodne nebol ľahký priebeh ani u dospelých.

tomikejt
17. mar 2022

Áno zúčastňujem sa osláv vždy keď môžem, už mi stačilo obmedzovania. Mam dve deti, mladší má 1 rok. Covid sme s mužom ani mladším synom ešte nemali, okrem staršieho syna a ten bol bez príznakov.

klip0
17. mar 2022

Áno išla by som

xiaomi_
17. mar 2022

nezucastnujem a to som 3x ockovana a aj cerstvo po prekonani

abbey1
17. mar 2022

Určite by som išla. Celú dobu sa snažíme žiť s čo najnormálnejšie.

nika0204
17. mar 2022

Ja by som sla, popr. sa vyhybala kontaktu tam nie blizkym osobam..s rodinou sa aj tak stretavam..skor by som nesla na svadbu bez dcery ked som dobre pochopila ze ides dama.

mec321
17. mar 2022

Dieta to zvladne lepsie ako si myslis 🙂 Ved ma v sebe plno bacilov, buduje sa mu imunita.. myslim ze by sa to malo brat ako normalna vec.. cela korona.. ano zucastnujem aj sa znovu zucastnim.. som neockovana mala som covid a ideme dalej.. 🙂 zober si to tak, ze keby nikto nepovie tak ani nikto nevie ze nejaky covid je a clovek by sa liecil ako na normalnu chorobu.. kym ludia nezacnu normalne zit nikdy to nebude v pohode 🙂

deti95060810
17. mar 2022

išla by som...

beronsche
17. mar 2022

Ano, isla

gladys_07
17. mar 2022

Ak naozaj nechces aby sa nakazila (su aj nazory ze to treba skor ci neskor prekonat kedze sa tomu nevyhnes) tak by som nesla. Momentalne je pripadov ako este nikdy, vsade aj v mojom okoli. Je teda velka pravdepodobnost ze to domov donesies. Rovnako aj pravdepodobnost ze mala bude mat len mierny priebeh

kvetinka75
17. mar 2022

áno išla, ja už to nesledujem, čo sa budeme skrývať do konca života? teraz je chripkové obdobie tak bude aj Covid

kvetinka75
17. mar 2022

@gladys_07 okolo nás bola tiež kopa ľudí pozitívnych a my sme do nedostali. Či v práci, v rodine, susedia, v škole.

abigail88
17. mar 2022

@stastna17 čo sa týka priebehu dovolím si nesúhlasiť :( Starší 6 ročný syn bol tri dni hotový, horúčky nad 39 stupňov, na konci ho ešte jeden deň preháňalo....a mladšia trojročná skončila takmer v nemocnici, horúčky, sopel, zimnice, hnačky, zvracanie....takto chorá nikdy ešte nebola a to nehovorím o tom, že sa jej vôbec nedalo spať, trvalo dva týždne, kým sa jej spánok ako tak upravil. Takže nie každé dieťa má "iba" sopel. Ale samozrejme poznám aj deti ktoré ani nevedeli, že majú covid.

bucko555
17. mar 2022

Keď to máš chytiť tak to lapnes či už na ulici , v obchode , v práci takže isto by som išla.....my sa teda nijako od začiatku neobmedzujeme chodíme kde sa dá a užívame si to .....

dzejsik
17. mar 2022

išla by som pravdaže 🙂

stastna17
17. mar 2022

@abigail88 tak mat sa na to spoliehat sedim doma zabunkrovana. Taky priebeh mozes mat aj pri obycajnej chripke. moj manzel bol az na kovidovom to nezamena ze teraz sa izolujeme, skor naopak. prezil tazky priebeh prezije aj tento lahky variant.

veronika3110
17. mar 2022

určite by som šla.. a navyše, nie je to veľká skupina ľudí.. a okrem toho, tento variant je podobný nádche... viem o tom svoje aj celá moja rodina... tie prvé varianty, ked som bola pozitívna prvýkrát boli oveľa horšie... dokonca pracujem v škôlke a deti tento omikron chytali častejšie a vždy nám len rodičia zavolali, že deti sú pozitívne a normálne sme sa čudovali, lebo za celý ten čas dieťaťu nič nebolo, nemalo žiadne príznaky a nepovedali by sme, že je choré...
ja sa práveže teším, že konečne sa pomaly všetko dáva do starých koľají... sama o 3 týždne rodím a v lete nás čakajú 2 svadby a ak budeme zdraví, určite pôjdeme už sa ich nevieme dočkať...

autor
17. mar 2022

Dik za odpovede, asi pojdem, keby to bola moja svadba, nerobim to teraz, ale je to svadba rodinneho prislusnika a pocas covidu som odmietla sa zucastnit uz na 3 rod. oslavach, som opatrna, ale uz mam toho izolovania sa dost. Mala ide v septembri do skolky a z tade to donesie na 100 percent. Mojej svagrinej syn to mal uz 2x. Mam strach, ako to mala zvladne, ale vsetky deti, ktore poznam mali len sople s nizkou teplotou, tak snad aj my budeme mat stastie.

mec321
17. mar 2022

@stastna17 presne tak.. chripka moze mat rovnaky priebeh.. uz ma nasiera ako sa toho ludia boja za to, ze to ma novy nazov a robia tu z toho halo. aspon vidiet ako sa tu vymleli mozgy

janka1011
17. mar 2022

Samozrejme, že áno. Dokedy chceme takto žiť? Choroby tu boli aj budú...predtým nikto neváhal či pôjde na svadbu, lebo môže niečo dostať medzi ľuďmi. Koniec koncov, ochorieť môžeš aj v práci, aj od manžela, od hocikoho, nemusíš ísť ani na svadbu. A nakoniec, dieťa si s veľkou pravdepodobnosťou ani nevšimne, že má nejaký covid.

stastna17
17. mar 2022

@mec321 mojej kolegyne syn este pred existenciou kovidu skoncil s chrípkou typu A v nemocnici na JIs , teraz mal kovid a nadcha. takze bat sa treba aj inych virusovych ochoreni. ktore tu boli aj pred koronou.

mec321
17. mar 2022

myslim, ze izolovanie je este horsie, nehovoriac o pripadoch ludi ktory rusko respirator snad maju aj doma v posteli. to bude pre nich este HORSIE ako keby normalne funguju a chodia medzi ludi.

stastna17
17. mar 2022

a ten strach najviac oslabuje imunitu. z coho mas vlastne strach? z teploty a nadchy? lebo to je chripkovy virus, momentalne omicron ktory nenapada pluca...coho sa vlastne tak bojis? Treba prestat sledovat telku a nebudes sa bat nicoho. choroby tu budu stale a su aj horsie ako kovid.

abigail88
17. mar 2022

@stastna17 netvrdím, že sa ma izolovať, ani som nikde neuviedla, že na tú svadbu nemá ísť. Vy ste iba napísali, že deti majú pri covide sopel, čím som ja argumentovala, že to nie je pravda. V mojom okolí mala už väčšina ľudí covid, my sme to dostali medzi poslednými. A teda boli rôzne prípady, od tých najľahších až po ten najťažší. Naša malá bola už viackrát chorá, samozrejme aj inokedy mala horúčky, zimnice, ale ako píšem takto chorá ešte nie :( Takže my žijeme tiež normálne, práca, deti škôlka, ale pred covidom mám rešpekt stále.

mec321
17. mar 2022

@stastna17 boji sa KORONY 😃 pretoze tak nam povedali media

mec321
17. mar 2022

@abigail88 a pred chripkou ma niekto este respekt? 🤔

mec321
17. mar 2022

s tou tiez clovek moze skoncit v nemocnici.. 🙂

abigail88
17. mar 2022

@mec321 na chrípku mi nikto blízky ešte neumrel, na covid bohužiaľ ano a nie jeden :( Takže asi tolko