Išli by ste na svadbu, keď sú zrušené opatrenia?
Ahojte,
som pozvana na svadbu 20-30 ludi. Opatrenia uz neplatia ani nebudu, takze zrusenie neocakavam. No stale je denne 11-tis. pripadov covidu a v nasledujucich dnoch to vraj este stupne. Ja som ockovana, mam tam ist sama. Ale doma mam 3-rocnu dceru, ktora covid este nemala, do skolky este nechodi a mam strach, ze donesiem covid a nakazim ju, keby nemam ju, vobec neriesim a idem. Ako ste na tom vy? Zucastnujete sa oslav, svadieb a karov? Nechcem aby sa tu strhla dalsia debata o covide plna hejtu, len ci ste v poslednom case boli na oslave alebo sa vam to zda stale nerozumne.
@abigail88 ja to vobec nechcem zlahcovat, mam strach a urobim vsetko, aby som sa tam nenakazila. Ja viem ake to je strasne, ked ma dieta taku chorobu, moja dcera mala uz asi 4x taku virozu, kedy mala teplotu 39+ stupnov, vratane reakcie na MMR vakcinu (4 dni 39 stupnov) ale ja mam pocit, ze sa tomu neda vyhybat vecne.
@stastna17 Isla. Lebo uz mi to veľmi chyba, po dalsie asi to bude svadba niekoho Tebe blízkeho ak si medzi pozvanými. My aktualne mame Covid, dva roky sme odolávali, doniesol syn zo skolky a nema teda ľahký priebeh - 5 dni 40tky horúčky, kasel, dutiny,...berie atb a pomaly po týždni sa začína snad zlepšovať. My s mužom mame len nadchu bez teploty.
@stastna17 veru tak, ja by som sa viac bála onkologického ochorenia ako corony.
Šla by som . Dosť už bolo obmedzovania s nejdeš predsa na svadbu dakej kamarátke alevz rodiny.Ja akurát ležím už týždeň doma s chrípkou muž minulý týždeň ležal tiež a teraz co nemám nikde chodiť ,lebo vonku číha furt dajaky vírus.Muz bol chorý minútky týždeň nemal kto robiť u nich lebo ďalší kolega ležal doma s rotavirusom čo doniesli deti a on ma najhorší priebeh.Zs to že teraz ležím doma chorá neznamená , že budem už zavretá stále .
ja by som isla, ale vzala so sebou rusko/respirator. Kde by nebolo vetrane, a vela ludi na kope, tak by som si ho dala. Na zabave - keby bola vonku, alebo niekde kde sa da poriadne vetrat, tak by som bola bez. My takto fungujeme aj v praci - ked je viac ludi pokope, a da sa vetrat, vetrame. Ked nie, tak ruska.
Áno išla. Nakaziť sa môžeš kdekoľvek. Nechcem zľahčovať situáciu, ale izolácia a obmedzenie soc. kontaktov má deti a aj dospelých horší dopad ako 2-3 teploty
@evinqua ach, to mi je luto...dufam, ze vas to coskoro prejde..Ano, je to rodina, vacsina je aj ockovana a min. 5-6 su dochodci, ktori nikam nechodia, nemyslim, ze ta skupina ludi je velmi rizikova, aj zenich s nevestou su stredne rocniky (45 rokov) pracuju spolu a su uplne izolovani pri praci, ale tak nikdy nevies...myslim; ze respirator tam mat nikto nebude, svadby su rizikove same o sebe, navyse, vobec nepoznam ludi z nevestinej strany.
@ell_mala sorry, ale toto je uplne hlupy pohlad - svadba ani oslava nie je povinne vojenske cvicenie a musis tam chodit povinne, takze "vyhovarat sa zo svadby kvoli covidu" je taky malomestsky pohlad, kde sa svadba berie ako co si smrtelne vazne a nutne k spoluzitiu. Keby som na tu svadbu ist nechcela, tak tam proste nejdem.
Isla by som, aj keby opatrenia boli..
Pravdepodobne ten covid schytáte inde, vrátane malej, my sme sa úspešne tomu vyhýbali 2 roky a všetci moji známi a rodina, čo covid nemali, ho už teraz majú raz za radom. Nevyhnete sa tomu. U malého v jasličkách to už malo snáď každé dieťa. Nezľahčujem to samozrejme.
A na tvoju otázku: išla by som, a ako rada! Posledná spoločenská akcia, na ktorej sme boli bola naša svadba v roku 2018. Ja neviem, čo by som za to dala, kedy by som sa konečne mohla (presnejšie mala príležitosť) nahodiť sa do krásnych šiat a opätkov a zatancovať si.
Isla by som a s radostou. Robit normalne veci a nezaliezat pred zivotom... chorôb je plny svet. Aj nam zomrel clen rodiny, aj nejakí ludia zo sirsieho okolia.... bohuzial. Taka je realita, musime ist dalej.
@leuska0910 ok, ja nie.
momentalne je viac ludi nakazenych ako ked boli opatrenia, takze ak myslis , ze iba slovko opatrenie ta robi chranenou tak to je cudne. Tu vidiet ako su ludia ovplyvnovany, lebo kovid vie ci su svadby pocas opatreni alebo nie a vtedy zautoci.
Išla by som. My si dva roky ozaj dávame pozor, dosť sme minimalizovali stretnutia, už aj stačilo. Pokiaľ by to bol niekto, na kom mi nezáleží, tak nejdem, ale pri blízkej rodine áno.
Tak nechoj a sed doma .Nepracuj malú nedávaj do škôlky neskor do školy.Budete iba zdravé iba vy dve samé doma bez zábavy a kolektívu .
nooo tak ja by som šla. ako zas až tak to nemôžeš brať vážne preboha, to by ste celá rodina museli len sedieť doma. ani na nákup, do práce, školky by ste nemali potom chodiť
@stastna17 presne som si myslela, ze sem sa tato debata dostane. Si si vyfabulovala, co si ja myslim alebo nie. Urob mi laskavost a nepis mi tu, aka som ovplyvnena, ja mam dost svojho rozumu, neboj sa.
ak mas svoj rozum naco sa pytas na forach, uz ked sa pytas nechces tam ist , keby si chcela tak sa nepytas. ja by som takych ludi ani na svadbe nechcela, aby mi potom vykrikovali ze sa u mna na svadbe nakazili.
@momi1_1 ach zena, nakup a cesta MHD, maly kolektiv v praci vobec neni taka rizikova ako svadba. Ja normalne funguje a zijem. Pre mna svadba nepredstavuje tak dolezitu sucast zivota ako nakup potravin alebo praca. Nechapem, ze niekto este stale nevidi rozdiel.
@stastna17 dakujem za nazor, posielm klucenku pani hejterka.
Zúčastňujem sa všetkého. Nikdy nevieš, kde to môžeš chytiť. My sme boli minulý rok v auguste na svadbe, bolo tam okolo 100 ľudí. Nenakazili sme sa, ani som o nikom nepočula, že by sa tam nakazil. Aj na veľkej oslave okrúhlych narodenín sme boli a nič. Napokon sme mali kovid, muž to doniesol z práce. 🤷🏻♀️
autorka, toto si musíš vyriešiť sama. Každý má k tomu iný postoj. Ak rodinné oslavy a svadby až tak nemusíš, tak to zruš. Ak si spoločenský typ tak tam jednoducho choď a kašli či sa nakazíš či nie. Ja som kovid tiež ešte nemala, hoci syn ho dovliekol z krajiny, kde už opatrenia nie sú. Ale nikto ho od neho nedostal.
Ja osobne by som asi išla, aj keď svadby moc nemusím.
budete na svadbe jest vsetci 20 z jedneho kusku kolaca? budete si dychat z ust do ust? budete 10 cm od seba? to ze budes s nimi sediet za jednym stolom neznamena, ze to od nich chytis. pohybujes sa, ides aj von, ides aj tancovat. a mimochodom, virusy teda korona na teba neprelietne za 2 sekundy, 10 minut v neustalom kontakte je riziko pretoze aj vydychane mnozstvo virusov hra rolu. myslim ze od cudzich ludi ma kazdy minimalne pol metra odstup ci je cudzi alebo blizka osoba.. jezis maria boze.. 😃 dychajte a zite uzivajte si… ja som 2 roky covid nemala nedavno som chytila omikrona… a od jedneho cloveka, s ktorym som sa stretavala v praci. a 2 roky ked som bola niekde v kolektive nic. takze to, ze bude niekde 30 ludi vobec nehra rolu. chytit to mozes aj prave od toho jedneho, s ktorym sa napriklad rozpravas v praci (ako napriklad ja) dakujem za porozumenie
@h2 My tak isto, síce my sme neboli na žiadnej akcii, jednak som sa chcela vyhnúť tomu, že to zlízneme s covidom a jednak ani žiadna v rodine nebola (ale keby bola v tých voľnejších mesiacoch, tak by sme išli) a napokon po dvoch rokoch úspešného vyhýbania sa, ja po troch očkovaniach, muž po dvoch, sme to dovliekli domov buď muž z práce, alebo ja z práce, alebo malý z jasličiek, zhodou okolností sme mali presne v tom čase všetci okolo seba pozitívnych. Tipujem to na muža, lebo príznaky a pozitivita testov išli takto pekne po sebe, že začínal on, potom ja a napokon aj malý. Aha, a stihol to od neho dostať aj náš sused.
@ell_mala nemam problem povedat, ze nepridem lebo sa bojim nakazenia potencialne smrtelnou chorobou. Pre niektorych je svadba dolezitejsia ako zdravie tusim 😀

@abigail88 no su percenta ze clovek zomrie, s tym treba ratat, to nezamena ze sa toho budem bat, ja sa bojim viac psychickych ochoreni z toho vsetkeho ako korony. koronu lahko vyliecis, psychicky stav nie. Lebo toto nie je ok bat sa choroby , tazke pripady su napojene na plucne ventilacie a nedychaju sami. pokial sme doma a liecime sa sami tak je to choroba ako kazda ina. A keby tomu nedali nazov tak by sme sa liecili tak isto ako do teraz.