Je podľa vás pekné meno Niko?
Mám 3 baby a myslela som si , že budem mať aj štvrtu tak som si vybrala meno Nika . Ale doktor mi na veľký podiv povedal , že budeme mať chlapčeka .. trošku sa toho bijím ale hadam to zvládnem. Takže som si vybrala meno Niko ... Je pekne ?
NIko ako Nicholas??????????
Mi mame Nicholasa a je to krasne meno !
Niko je myslim bulharske meno,jedneho osobne poznam,takze nie je to skratka od nikolasa... ale je uplne bezpredmetne,ci sa paci nam,to si musite doma vydebatovat...
Kamoska ma manzela, ktoreho vola Niko (prezyvka), ale je to velmi mile, nikdy mu nepovie skaredo, ani ked ju nastve 😀 . Z nasho/vasho pohladu je to pekne, nikdy mu nepovies skaredo.... otazkou je, ci to nebude vadit malemu ked povyrastie. Deti su na to dost citlive, ale to tiez zavisi od povahy.
Moj synovec sa vola NIKOLAS a volame ho Niko,Niki,Nikolasko... 🙂
mne sa páči
mne s paci.nezvycajne ale nie az tak prehnane exoticke 🙂.No musi sa hodit k priezvisku
mne sa nepaci, ja mam rada klasiku
myslím, že pri výbere mena treba myslieť aj na to, že to dieťa raz bude dospelý človek, dokonca dôchodca. Čo by si povedala, keby sa ti niekde nejaký dôchodca predstavil ako Niko? Nicholas alebo Nikolas je pekné, áno, ale Niko... to sedí tak dieťaťu, ale nie dospelákovi, no v každom prípade, tvoja vec... ale keď už si sa pýtala na názor...
My mame Nicola a volame ho aj Niko ..
Hej pekne, ale pre sobika ako v tej rozpravke, daj si meno ake chces, je to na tebe, ale su aj krajsie mena podla mna.
Nico je nemecké meno ,kludne si daj čo sa ti páči ,pozri link stránkami s menami 🙂 je tu veľa krásnych mien http://www.vorname.com/jungennamen,NI,0.html
Neviem ake mas priezvisko ale ak typicky slovenske tak urcite nie. Mne sa to meno celkovo nepaci a rozhodne nesuhlasim s nazorom ze daj meno ake len chces.jasne musi sa ti pacit ale on si to meno ponesie do skolky,skoly a deti si vedia robit velku srandu z divnych mien...
mne sa paci. je uplne normalne a nepovedia mu nikdy skaredo. iba Niko.
Ja som zila 4 roky vo Francuzsku a meno Niko je tu uplne bezne, tak ako na Sk Michal ci Peter....cakam chlapceka a tiez som mu chcela dat meno Niko ale ja sa volam Nikoleta, tak uz by to bolo asi vela "Niko " v rodine...nakoniec z toho bude Leo..a ci sa paci ci nie je nam to uplne jedno! !!! Hlavne ze sa paci nam dvom a nedaju sa z neho robit skomoleniny ci uz v slovencine alebo francuzstine! !!!!
aj mne sa velmi paci
konkretne NIKO sa mi nepaci - nie je to "honosne" meno. Znie to len ako prezyvka.
nie
páči sa mi meno Nicolas, ktorého môžete oslovovať Niko 😉
No ja neviem ale mne tieto otazky ako paci sa vam take a take meno pridu hlupe 🙄 Ved ked sa ti to meno paci, das ho tak ci tak a ci ti tu 5 zien napise,ze sa im paci a dalsich 6 zien, ze sa im nepaci tvoje rozhodnutie nezmeni. A napisat na meno,ze znie teplo no neviem 😕
Niko je odvodené od Nikolaja.... Žiaľ, to meno sa mi nepáči...prepač.
asi tu budem jediná, ktorej sa meno Nicolas nepáči.... 😀 😀 😀 😀 ...ale zas verím tomu, žemoj názor by aj tak nikoho neovplyvnil.... 😀 😀 😀 😀
mne sa teda nepáči, ale to je vec vkusu a zvyku... my sme dali dcérke meno Heidi, lebo sa páčilo nám obom, no mnohí aj z rodiny sa čudovali a nepáčilo sa im, teraz si všetci zvykli a našu Heiduľku milujú 🙂
Na SK je to asi nezvyčajné meno Ale napr. v rakusku je to bezné chlapčenské meno píše sa Nico 🙂
Podľa toho aké máš priezvisko. Ale mená, ktoré máš uvedené po Nicovi sa mi páčia viac.
Moj cisto osobny nazor - mne sa to meno nepaci, ale na tom naozaj nezalezi. Pretoze ani mena mojich deti sa nemusia pacit inym. To co by som zohladnila je kompatibilita mena s priezviskom, aby nevzniklo nieco co dieta poznaci. Bohuzial, ako tak sledujem, na toto rodicia absolutne nehladia a supnu detom take mena, ktore sa s priezviskami doslova biju. Nielen vyslovnostou, ale najma tym, ze castokrat meno plus priezvisko vytvoria znevazujucu, zosmiesnujucu ci inak dehonestujucu nalepku. 😝 Priklady radsej neuvediem, staci si prejst zoznamy deti v roznych sk. zariadeniach a o zabavu je postarane. Niektorym rodicom vazne a bez nadsazky hrabe.
Cize, toto je plne vo vasej kompetencii co z mena vasho dietata dostvarate, ale ohlad treba brat nie na vas a vas momentalny vkus, ale na to dieta.
Niektore tu ochkali, ze Niko je meno pre psa. To fakt a kde to pisu? Nam po ulici beha pes Petko. A co? Maju sa Petovia urazat? No mozno poniektori co sa beru smrtelne vazne by sa aj. Pracie prostriedky Zuzky ci vlozky Lydie vam nevadia? Dokonca je uz aj cistiaci prostriedok Alex.
Apropo meno Alex, to tu niekto navrhoval. Tak s Alexkami sa nam uz vreco roztrhalo a je ich uz prilis vela. Ked sa vam v lyziarskej skolke za hodinu nazbiera 5 Alexov, cosi nem v poriadku. 😕
Niko ako Nikolas sa ani mne nepaci, ale vo Francuzsku je pre toto meno varianta Yannick a to je pre mna fakt pekne meno...aj ked ho volaju Yannick, aj Niko (resp. Nicko) 🙂
Ahoj, my máme Nikolasa a hovoríme mu Niko, podľa môjho názoru, keď tu niektorá napíše, že niektoré meno je nepekné, veľmi sa mýlite. Každé jedno meno má niečo do seba. Či už to je typicky slovenské alebo americké. a prečo nie zahraničné meno? však žijeme v 21. storočí, doba ide neskutočnou rýchlosťou dopredu. To je len môj názor. a nikdy nebanujem výber mena 🙂
mne sa neno Nikolas nepaci.ked tak Nikolaj.take sme chceli dat synovi,ale tsk sa vola nas pes.a to by bolo asi blbe dost,volat psa a aj syna rovnako.mne sa pacia slovanske mena.tiez dom uz alergicka na Sofie,Mie,Tie,.....niekomu sa tiez nemusia pacit men Jakub a Maximilian.moje deti sa tak volaju.a je mi to jedno.je to tvoje dieta.dolezite je,aby to ladilo s priezviskom.otras je napr Adam Koza,rovnako ako Nikolas Racz....takze nech to ladi s priezviskom
My máme Nikolasa a voláme ho Niko.... veeeeľmi peknéééé 🙂

Mne sa skor zda trochu smiesne ako dnes maminy davaju mena ktoru prave ich deita velmi odlisia od inych (chloe, zoe, mathias a co ja viem co), proste ine nez slovenske. A potom si predstavim ako o co ja viem 15-20 rokov mi pride domov upratovacka Chloe 😀
Proste mam pocit ze rodicia davaju netradicne mena a nemyslia na to ze z nich moze byt uplne obycajny clovek ako my vsetci...a potom to bude smiesne mat na dome robotnika Nino Mathiasa a podobne kraviny 😀
Ale ako niekto napisal meno je otazkou vkusu, my mame cisto zahranicne priezvisko ale pacia sa mi slovenske mena. Ale ak sa ti paci Niko, zvazila by som kompatibilitu k priezvisku (napr Niko Kovac znie dost uderene) a ked sa ti paci tak trebars aj Santa Claus, urcite nebude v skole jediny s netradicnym menom 🙂