Ako pomôcť mužovi prekonať problémy vo firme?
Ahojte, bola tu téma o zoznámení s mužom co zarába 900eur, ja mam podobný problém s mojim mužom. Je podnikateľ, skôr živnostník, vždy si vedel zarobiť pekne peniaze a pekne aj ušetriť. Tento rok sa mu moc nedarí a nedávno prišiel aj o jednu zákazku, aj keď z toho neboli veľké peniaze, ale aspoň niečo. Ja zarábam slušne cez 2tis, nemáme hypo, lebo muž byt zdedil, peniaze co sam nasetril ma toľko, že 10 rokov nemusí pohnúť prstom, ja nás bezproblémov užívim, muž sa dosť stara o dcérku, nakoľko byva často chora a on stále len o peniazoch, firme, aký on je neschopný. Nič ho nebaví, hovorí ze sa zle cíti, nechce ani nikam chodiť, vidím ako je utrapeny, už hovoril ze ide robiť taxikára zatiaľ čo preklenie toto obdobie,čo som teda úplne proti. Poraďte čo s ním mam robiť? Boli ma ako sa trápi, veľmi mu chcem pomôcť. Jedine co ho baví je sex. Za 15 rokov čo podniká mal 2 takéto roky, ostatne roky plusové a každý rok vedel odložiť niekoľko tisíc eur. Prosím rozumne názory a nie tie co tu máte super podnikateľov, právnikov čo zarábajú 10tis mesačne. Ďakujem
A radu chces ohľadom čoho?
Cize mate kde byvat, namate hypo, ste zdravi, mate pravidelne peniaze na kazdodenny zivot, mate financnu rezervu. Ti garantujem, ze sa mate lepsie ako vacsina na SK. A hlavne nechapem, preco nemoze ist robit trebars toho taxikara, kym si nenajde nieco "lepsie".
Musí pochopiť, že nielen peniaze majú hodnotu vo vzťahu a nepeňažné príspevky majú nevyčísliteľnú hodnotu. Sám to zažil aj v minulosti a vie, že je to dočasné. Určite to nie je dôvod na skratové konanie a rovnako to nie je dôvod na pokazenie vzťahu a ničenie rodiny.
Cize mate kde byvat, namate hypo, ste zdravi, mate pravidelne peniaze na kazdodenny zivot, mate financnu rezervu. Ti garantujem, ze sa mate lepsie ako vacsina na SK. A hlavne nechapem, preco nemoze ist robit trebars toho taxikara, kym si nenajde nieco "lepsie".
@aalt on ma tu firmu stále aktívnu, akurát momentálne nejdu zákazky, nechcem aby robil taxi, hlavne ten Bolt co tam za 2eur zničí auto a všelijaké ksichty sa tam vozia
@aalt no tak mu to vysvetli, aby nebol stále smutny a nehovoril o sebe aký je neschopný
Musí pochopiť, že nielen peniaze majú hodnotu vo vzťahu a nepeňažné príspevky majú nevyčísliteľnú hodnotu. Sám to zažil aj v minulosti a vie, že je to dočasné. Určite to nie je dôvod na skratové konanie a rovnako to nie je dôvod na pokazenie vzťahu a ničenie rodiny.
@tanyan vzťah mame fajn, aj po intímnej stránke, ale vidím aký je smutný a veľmi ma to trápi
Nech kašle na podnikanie a ide na normálny TPP
Ja ti úplne rozumiem, mala som doma niečo podobné. Muž zvárač, zdedili sme z jeho strany dom, môj byt nám ostal ako vedlajší príjem prenajímame ho, ja zarábam dobre ( aj keď nie 5tis miesačne 😂) Minulý rok nastal taký zlom že zrazu nemal žiadne zákazky nič, úplny útlm, ja som s tým bola ok peniaze máme vravím si aspoň si oddýchne a dorobí nejaké veci doma a ten chlap tak upadol že hrôza a strach úplna chodiaca depresia.
Teraz je ťažká doba, sama podnikám, už som chcela skončiť minulý rok, no rodina ma ukecala, ze mám vydržať a zasa bude lepšie. No tento rok je ešte horší a zvýšili sa aj odvody...proste hruza. Slov.ekonomika úplne zastala, ľudia zivoria a proste kupujú len čo musia. Muž buď musí dáko vydržať, alebo ukončiť živnosť a nájsť si tpp. Tiež mám veľkú rezervu, no aj tak ma to štve tiež, že biznis sa tak posral 🙈🙊
@aalt on ma tu firmu stále aktívnu, akurát momentálne nejdu zákazky, nechcem aby robil taxi, hlavne ten Bolt co tam za 2eur zničí auto a všelijaké ksichty sa tam vozia
@anonym_autor nemusí robiť Bolt, nech robí v normálnej taxi službe, alebo nech rozváža menu v dobrej pizzerke. Ešte aj tringelty vytrieska dobré.
@anonym_autor momentalne nejdu zakazky alebo podnika v takej oblasti ze vzhladom na zhorsujucu sa ekonomicku situaciu Slovenska a Slovakovje mozne ze zakazky nepojdu dlhodobo?
@anonym_autor nemusí robiť Bolt, nech robí v normálnej taxi službe, alebo nech rozváža menu v dobrej pizzerke. Ešte aj tringelty vytrieska dobré.
@anonym_f14d76 ja si myslim ze taxi donasky a sprepitne bude dalsia oblast kde ludia vydavky obmedzia
Ked to zvladne aj moj 18r syn,zvladne to aj tvoj.Len nech ide robit taxikara,uvidis ako mu to pomoze po psychyckej stranke,bude iny muz.Spozna kopu novych ludi,mozu mu dohodit dalsie zakazky.Kedy si sa robili taketo ksefty v krcme.
teraz si situácia vážne asi v celej republike. Manž. pracuje v automobilke a aký je ten znechutený to sa nedá ani pozerať. Chodí ako zbitý pes. Ty aspoň zarábaš, ja som doma pri post. dieťati a máme ešte aj ďalšie deti. Manž. živí 5 ľudí.
Ekonomika speje do veľkej hospodárskej krízy, treba s tým počítať že bude horšie ako doteraz.
Ja ti úplne rozumiem, mala som doma niečo podobné. Muž zvárač, zdedili sme z jeho strany dom, môj byt nám ostal ako vedlajší príjem prenajímame ho, ja zarábam dobre ( aj keď nie 5tis miesačne 😂) Minulý rok nastal taký zlom že zrazu nemal žiadne zákazky nič, úplny útlm, ja som s tým bola ok peniaze máme vravím si aspoň si oddýchne a dorobí nejaké veci doma a ten chlap tak upadol že hrôza a strach úplna chodiaca depresia.
@anonym_405e0d to iste mam doma, je mi ho veľmi ľúto
Nech kašle na podnikanie a ide na normálny TPP
@anonym_c9862c keď niekto od školy iba podnikal, ťažko ho naučíš na tpp a hlavne je veľa s dcerou
@anonym_autor pochval ho, ze vdaka nemu mate kde byvat bez hypo a ze mate financnu rezervu a nechaj ho robit co chce. Kludne aj taxikara. Ak sa to neoplati, tak na to pride aj sam.
@aalt ďakujem
Proste mu drblo z peňazí , stáva sa🫣
Proste mu drblo z peňazí , stáva sa🫣
@anonym_2fe872 to si nemyslím, aj keď to možno preháňa v tom sebaobvinovani. Lepšie ako keby bol nejaký prizivnik
@anonym_405e0d ako to je teraz? Už lepšie?
Netreba zaspať na vavrínoch a rozmýšľať aj nad plánom B, vzdelávať sa, mať oči otvorené.
Moj zvárač dnes robí zo sklom, niekedy sa všade do výplní dával plech, železo, ľudia šaleli z industriálnych vecí, dnes to ide tiež, len skor sa dáva sklo.
Predtým to bolo drevo, tak spolupracoval so stolárom, ako zvárač s lakýrnikom, dnes so sklárom..
Ťažko radiť keď nevieme konkrétne v čom podniká..
Ja podnikám tiež a tiež sa prisposobujem trendom, čokoľvek sa mihne idem po tom..
Predtým som podnikala v stavebníctve a bolo to o tom istom, počúvala som ľudí o čo majú zájem a išla som s davom.
Trendy sa možno vrátia, ale nech nečaká 10 rokov.. podnikanie je ťažké a stále treba investovať do niečoho..
@anonym_c9862c keď niekto od školy iba podnikal, ťažko ho naučíš na tpp a hlavne je veľa s dcerou
@anonym_autor tak ked sa NEDA tak potom mu asi nic ine neostava ako vyplakavat doma
Ľudia chcú všetko na komplet, nechcú mať starosti, nemajú čas, jeden sám ,,podnikateľ,, je odsúdený sa dnes zamestnať, predbehnú ho šikovnejší, ktorí majú zákazok aj na pol roka dopredu..
Tak to je..
Ľudia chcú všetko na komplet, nechcú mať starosti, nemajú čas, jeden sám ,,podnikateľ,, je odsúdený sa dnes zamestnať, predbehnú ho šikovnejší, ktorí majú zákazok aj na pol roka dopredu..
Tak to je..
@anonym_72db83 nech si uvedomí, že ľudia žijú niekedy z 800€ ( a menej) v čistom a sú schopní normálne fungovať.
Nedá sa stále spoliehať na vysoký príjem.
S tvojím príjmom to hravo zvládnete.
Myslím si, že toto je hlavne jeho "boj" - spracovať si to sám v sebe. Či už sám alebo s pomocou terapie. Ty môžeš byť podpora, stáť pri ňom atď, ale nespracuješ to zaňho.
Ja by som ho podporila, však je super že chce niečo robiť, môže ísť na polovičný úväzok alebo hore niekto spomínal rozvoz obedov

to si dnes vymyslate tieto stupidne temy znudy?