Ako riešiť manžela workoholika?
Aj vasi muzi su workoholici? Kedysi bol manzel vela v praci, ale aspon vikendy bol doma. Momentalne to uz s pracovnym nasadenim prehana. Rano sa so synom vidi hodinu(aj to je 40minut na zachode) a pride vecer az ked syn spi. Robi aj soboty aj nedele. Uz ma to s nim prestava bavit.
Vzdy sa na tom pochytime, vraj chce aby sme sa mali dobre. Ale za aku cenu. Vobec nejde o to, aby sme trpeli nedostatkom penazi. Byt je bez hypoteky. Muz sice zarobi dobre ale doma nie je vobec.
Ako to s nim riesit? Ci mi ostava len sa s tym zmierit?
V podstate je cela domacnost, lekari, upratovanie, varenie, vychova, nakupy, vylety na mne. Syn bude 2roky a cely cas som s nim len ja. Svokrovci aj rodicia byvaju daleko, takze mi ho ani hodinu nema kto postrazit.
Ked muzovi hovorim, ze sa vratim do prace, aby som prispela aj ja do rozpoctu, nechce o tom pocut. Vraj dieta potrebujw mamu. Ked sa spytam ci otca nie? Tak len odpovie, ze teraz ma toho vela a v lete budeme viac spolu.
Ako ho prinutit byt viac doma? Nechcem sa rozvadzat, ale tiez nechcem, aby to vsetko bral ako samozrejmost. Inak je fajn, manzelstvo nam fungovalo, len posledny rok je to hrozne, najma kvoli jeho robote. Bol milujuci manzel aj otec, len ma ide porazit z toho, ze je na prvom mieste praca.
Milenku nema, len je proste workoholik. Poradte, co by zabralo, aby si konecne nieco uvedomil, polavil? Mam odist na tyzden, dva, mesiac k rodicom? Mozno si ani nevsimne, ze nie sme doma…
No len ci neni u milenky skôr..
Ma stavebnu firmu
No len ci neni u milenky skôr..
@anonym_ed903e nie je u milenky, neviem kedy by si nejaku splasil.
volame spolu pocas dna, niekedy sa za nim zastavime, ale zvacsa nema cas. je proste nonstop v praci, vybavuje, riesi ludi, material, zakazky.
Skus ísť na to asertívne. Nehovoriť "ty si taky a taky", ale povedať o sebe. Ze tebe to takto nevyhovuje. Si unavená z toho, že si sama na vsrzko. Ze ty potrebuješ čas byt s nim. Porozprávať sa, pritulit sa, mat sex. Dieťa potrebuje otca, mužský vzor, budovať s nim vzťah. Teraz to potrebuje, nie(len) o pol roka. Ze ty potrebuješ čas, keď on je s dieťaťom a ty môžeš mať čas pre seba, pre svoje hobby. Povedz o svojich pocitoch. Ze si smutná, osamelá, sklamaná, nahnevaná, unavená, beznádejná, zúfalá? Zo situácie. Ze sa obávas, že takto sa odcudzite. Ze nie je všetko materiálne zabezpečenie. Ze potrebuješ jeho čas venovaný vám, jeho pozornosť, to je to najcennejšie. Ze sa obáva o neho, keďže keď he stále v práci, nemá žiadny čas pre se ba, a dlhodobo takto fungujúc koleduje skôr či neskôr o vyhorenie, alebo zdravotne problémy.
Možno nestačí jeden rozhovor.
Skus navrhnúť riešenie. Napr ci nemôže mať asistenta, ktorý ho odbremeni? Ci môže každý deň vymedziť pol hodinu, ktorú sa aktívne venuje synovi? Bez mobilu, bez emailov, s maximom pozornosti? A takisto aj s tebou, aspoň 15min denne len sa venovať jeden druhému?
Snažiť sa vysvetliť, že ty nepotrebuješ manžela v lete, ale stále, priebežne. Syn otca takisto.

@anonym_autor
@anonym_autor ja by som to netolerovala.