Ako si efektívne zariadiť home office?
Dievčatá a chlapci, dajte mi inšpiráciu, ako máte zariadené home office?
Doteraz som mala taký malý kútik v rámci obývačky za rohom krbu, ale tým, že potrebujem druhý monitor, ten sa mi tam už nezmestí.
Uvažujem, čo teraz, či si urobiť pracovňu inde, alebo v spálni, alebo sa presuniem úplne do kancelárie do práce.
Ako to máte vy? Možno mi niečo napadne, ako to urobiť inak. Ďakujem
ja mám v izbe ktorá bola kedysi detská, dieťa sa odsťahovalo 😏 keď som nemala možnosť, bola som obývačke, ale nebolo mi treba 2 monitory. muž má stôl v spálni, dvaja sme sa tam už nezmestili…
mám pracovňu, zariadenú na pol ako pracovňa na pol ako priestor na cvičenie
Muz je v pracovni, ma velky monitor. Ja mam v spalni, sice mensi pracovni stol, ale mozem pri nom aj stat. Co najviac ocenujem je rameno, na ktorom mam monitor.
@tilly v bývalej práci som mala zariadenú pracovňu v hostovskej izbe, tiež som sa už nezmestila do obývačky. Teraz už nepotrebujem nič len notebook a posteľ 😂
@anonym_bc16d2 tak som to mala doteraz, sanon, notebook a to som sa zmestila všade a vyhovovalo mi, že som bola hneď pri kuchyni, čiže som si navarila, upratala a tak, ale musím sa nejak premiestniť
@anonym_bc16d2 tak som to mala doteraz, sanon, notebook a to som sa zmestila všade a vyhovovalo mi, že som bola hneď pri kuchyni, čiže som si navarila, upratala a tak, ale musím sa nejak premiestniť
@tilly tak ty musis vediet ake mas doma priestorove moznosti a kde sa ti to vojde, aj co tam vsetko potrebujes.
Muz je v pracovni, ma velky monitor. Ja mam v spalni, sice mensi pracovni stol, ale mozem pri nom aj stat. Co najviac ocenujem je rameno, na ktorom mam monitor.
@beata_k hmmm, teraz si mi dala chrobáka do hlavy 😂. Že kúpim ten nastavovací stôl a dám si ho v bežeckému pásu 🤔
my mame 2 velke stoly v spalni a kazdy pouzivame po 3 monitory, 2 su na drziakoch 1x ntb, aby co najmenej priestoru na stoliku zaberali, lahko sa udrziava tak poriadok 🙂
Manžel má veľký monitor. Počas covidu zistil že mať dva monitory bolo na figu, tak to poriešil takto.
beata_k trafila to najlacnejsie zlepsenie do maleho priestoru, rameno naozaj uvolni cely stol a monitor si posunies presne tam, kam potrebujes. Len k tomu patri jedna vec, ktora sa zistuje az po rozbaleni. Rameno sa chyta na styri otvory na zadnej strane monitora, hovori sa im VESA, najcastejsie 100 na 100 mm. Lacnejsie kancelarske monitory ich obcas maju v rozostupe 75 na 75 a niektore uplne nizke rady ich nemaju vobec. Skontroluj to v specifikacii este pred kupou, inak sa ti stane, ze mas rameno a nemas ho na co dat.
Do maleho priestoru sa oplati pozerat aj na to, kolko kablov ti ostane na stole. Monitor s USB-C dokom to riesi jednym kablom, cez ktory ide obraz, klavesnica, mys, sietovy kabel aj nabijanie notebooku. Ziadna samostatna dokovacia stanica a ziadna nabijacka navyse. Ked mas stol v spalni a notebook nosis aj inam, je to rozdiel medzi jednym cvaknutim a piatimi kablami.
K tomu pasu a nastavitelnemu stolu, cely elektricky stol nemusis kupovat hned. Predavaju sa nadstavce, ktore polozis na existujuci stol a zdvihnu klavesnicu s monitorom do stojacej vysky. Vyjde to zlomok ceny a ked ti to nesadne, nemas doma nepouzitelny nabytok. Pri chodzi na pase sa mimochodom celkom slusne telefonuje a cita, ale presna praca mysou ide dost zle, takze to nie je nahrada za sedenie, skor doplnok.
My na iguru.sk repasovane monitory predavame, takze pre uplnost, prave teraz je v ponuke Dell UltraSharp U2422HE, 23,8 palca Full HD IPS s USB-C dokom 90 W, za 149 eur, skladom jeden kus, so zarukou 12 mesiacov. Nie sme jedini, kto repasovanu kancelarsku techniku preda. A rovno poviem aj to, co ma na nom mrzi, 23,8 palca vo Full HD je na dve okna vedla seba tesne. Ked mas na stole miesto, prijemnejsie sa robi na 27 palcoch vo WQHD.
Zalezi ake mas moznosti v dome, lebo teda ja kvoli zvyku mam pracovnu v spalni, mali sme inde zly signal na net, cize tu som sa zlozila... ale vyhovuje mi byt tiez v dennej casti domu - kde mam na skok kuchynu, práčovňu a viem si orbit veci popri praci, do obyvacky ist nechcem, tam je teraz na docasnom mieste chlap zlozeny a ide mi to na nervy, a planujem teda zrusit jednu izbu kde mame dole satnik/práčovňu a stroj na cvicenie a dat tam mozno pracovnu a cvicenie tam nechat, aj pracka tam kludne moze ostat (miestnost ma velkost garaze, cize..) .. ale planujem to dlhsie, este je jedna moznost, ze na poschodi mame volnu izbu a z nej spravim pracovnu/kniznicu a zaroven tam dam aj chlapov pc z dola, a mozno a dcerin, aj tak je na intraku, multifunkcne zar a vsetko tak mame vsetci na dosah, kabel na optiku tiez, nemusime wifovat s pocitacmi. To by mi vyhovovalo viac, ak robim doma podvecer, v noci.
Teraz som v spalni a beham office, spalna... :D len potom mam stale pocit "bordelu" v spalni. O tom, ze ju vyuzivam sama, ani nehvoorim, keby mi tu polovicka riesila, ze chce spat a nemam tukat a neviem co, asi by som tu dlho nevydrzala.
Ja napr v pohybe pri behani a kadecom si neviem predstavit svoju pracu robit, cize tieto moderne styly nie... stol na stojaka s pc mam na firme, tam kde v podstate odbiehame, riesime klienov a sadanie hore dole je nezmysel, ale inak pre mna je to nepouzitelne. ja v prvom rade musim mat ergonomiu vyriesenu tak, ze dobry odstup monitora, priestor, aby sa mi na ten stol ku vsetkemu zmestili aj papiere este nejake (aj ked ich uz je malo) atd.. cize mam nesedu stolicku, velky stol, ktory si rozsirujem do Lka ked potrebujem kvoli papierom svojskym sposobom = vytiahne suflik:DDD

@tilly v bývalej práci som mala zariadenú pracovňu v hostovskej izbe, tiež som sa už nezmestila do obývačky. Teraz už nepotrebujem nič len notebook a posteľ 😂