icon

Ako získať energiu a venovať sa sebe po dlhej dobe doma s deťmi?

Dnes o 09:24

Ahojte žienky, chcela by som poprosiť o radu. V poslednom čase som dosť často bez energie, neviem sa nakopnúť, necitim sa šťastná, veľmi som pribrala a neviem sa dokopat ani do cvičenia či lepšieho jedálnička. Momentálne mám priestor na seba, doobeda som vlastne sama doma, mám možnosť si oddýchnuť, porobiť si v domácnosti čo treba a na obed idem pre deti a potom už do večera kolotoč bez prestávky. Keďže ešte nejaký čas budem mať takýto režim doma, tak by som to chcela využiť a začať sa konečne venovať samej sebe, ale ako sa dať dokopy? Asi som vyhorela, máme zdravotné problémy s deťmi, roky som sa točila len okolo ich a ich zdravia a teraz keď je aj to najmladšie už v škôlke na pol dňa, tak ja som ako bez duše a nič doma nezvládam, pritom som sa tak tešila, že si tento čas užijem naplno, ako všetko hĺbkovo upracem, každú jednu skrinku či komody pretriedim, ako budem chodiť sama na prechádzky a počúvať to ticho a nič z toho nerobím. Som rada keď z najväčšieho spracem, keď navarim a šup pre deti. Bola som aj u lekárky na prevencii, všetko mám ok, vraj za tie roky starostlivosti a riešenia zdravotných problémov, tak moje telo je teraz vypnuté a postupne nabehne. Ale už som mesiac takto a chcem sa dať dokopy, chcem si užiť svoj čas do leta, potom zase deti a od septembra práca, takže kedy keď nie teraz. Čo Vám pomáha na taký reštart? Máte nejaké overené doplnky k strave? Nejaký rituál, či niečo čo robíte ak máte naozaj čas pre seba? Ja som zostala úplne taká bez záujmu, nemám nič obľúbené, nemám ani štýl obliekania, taká nemastna neslaná som

anonym_8d678a
Dnes o 09:38

Ja neporadim prepáč, ale ja sa takto cítim keď mám dva pracovné dni voľna. Počasie krásne už mesiac a vždy si poviem, keď budem mať voľno pôjdem sa prejsť do prírody, pôjdem na kávu... príde voľno a som rada, že čo to porobim doma a nemám síl nikam ísť, lebo som unavená, lenivá...

anonym_86e633
Dnes o 10:02

Aktivne oddychovat. Pravidelny rezim a pohyb. Do pohybu sa musis dokopat a najskor sa dostat von z kruhu. Lebo bez pohybu nebudes mat energiu, bez energie sa ti nechce hybat. Ked to rozbehnes, s pohybom pride energia, lepsia kondicka, lepsia nalada, oddych.

anonym_87ac41
Dnes o 10:15

Skús psychologičku. Vyrozprávaš sa. A inak za jedno krátke dopoludnie sa toho aj tak nedá bohvie koľko stihnúť. Daj si len malé ciele. Pomaly to pôjde. A prechádzka je tiež super. Alebo daj si korčuľou bicykel na polhodinku hodinku. Urob si niečim radosť. Musíš sa aj ty potešiť nejako.

autor
Dnes o 10:26

Máte vo všetkom pravdu, musím sa nejako dokopať. Toho času sa mi zdá teraz tak málo, ale pritom ak som mala deti doma a raz za čas mi ich muž vzal von tak som 2h využila a toľko veci som porobila, tak veľmi som sa tešila na tie 4h voľna a nič sa mi nechce robiť, dokopať si umyť vlasy je tiež nadľudský výkon u mňa. Dávam si aj magnézium ale to vôbec, začala som kávu piť a tiež ma to nenakopne, svieti slnko tak som myslela, že ma vytiahne von. Ach smutná som zo seba

anonym_c89bf8
Dnes o 12:14

Mám to podobne 🙂 ale mne napríklad pomáha naplánovať si deň a hlavne sa socializovať. Mňa niekedy napríklad nakopne aj obyčajná prechádzka a keď stretnem nejakú peknú a upravenú ženu tak ma to vždy tak vnútorne nakopne že aj ja by som chcela tak dobre vyzerať 😁 potom mám tendenciu sa viac snažiť so sebou niečo robiť. A ešte mi celkom na nakopnutie energie pomáha nejaká dobrá hudba do slúchadiel 🙂 vtedy ide aj upratovanie ľahšie. A čo sa týka cvičenia tak stačí aj 20 minút denne 🙂 na YouTube je veľa videí s krátkymi cvičeniami, parádne to potom vyplaví endorfíny a budeš sa cítiť lepšie 🙂 postupne si možno vybuduješ aj návyk. Dôležité ale je sa asi vždy nejako premôcť a potom to už bude fajn 🙂 držím palce ❤️

andrea2323
Dnes o 12:34

Podla mna nebud na seba prisna a necakaj zazraky za tie styri hodiny ked si sama 🙂 mozno si si stanovila velmi ambiciozny plan a potom si tak ci tak vecer frustrovana ze si si to vlastne nevedela tak uzit a ze si nerobila dvadsat novych veci. Zivot nie je o velkych veciach ale malych drobnych radostiach, ktore ti prinesu spokojnost 🙂 urob kazdy den za tie styri hodiny par malych veci.. posed si v klude. Kava na terase. Par stran knihy. Meditacia, kratke cvicenie. Alebo aj nakup v klude bez behu. Namalovat sa pekne. Umyt si vlasy v klude. Kup si nieco pekne na seba, nemusis hned cely novy satnik - postupne si podoplnas.. A povedz si potom ze wow aspon toto som urobila bez stresu.Nehovor si ze boze zas som nevyliezla na everest ☺️ (prehanam ale snad zrozumitelne) 🤞🏼 drzim palce..