icon

Ako získať prácu na skrátený úväzok?

Dnes o 08:33

Ako sa da dostať taka práca? Mam male dieťa a som na vsetko sama. Robím od 8:00 do 16:30. Škôlka je do 17:00. Prichadzam minútu pred zatvorenim. Vždy v škôlke posledný. Aj mi doma syn plače, preco ma tak tam dlho nechavas. Ráno ide medzi prvými. Kamaratke sa podarilo dostať skrátený úväzok, lebo požiadala zamestnávateľa. A este ma aj homeoffice. Sveta žit. U mna nemožné. Som úplne vyflusnuta, demotivovana. Aj som hľadala na profesií a nic neviem najist. Privítam akékoľvek rady.

Strana
z2
anonym_626278
Dnes o 10:51
@anonym_4f549d

@anonym_626278 však má muža, nie je aama

@anonym_4f549d ale to v príspevku písané nebolo

anonym_7532b8
Dnes o 10:53

Ja som doteraz vzdy robila len na 6 hodinovy uvazok. Vzdy som to komunikovala priamo na pohovore, ze si jednoducho nemozem dovolit robit 8 hodin. Mala som vzdy stastie na dobrych zamestnavatelov. Ale na druhu stanu si uvedomujem, ze mne je tazko mudrovat, kedze mam vysoko specificku pracu. Kamoska ale napriklad pracuje na skrateny uvazok takisto kvoli detom v Lidli a ziadne specificke schopnosti k tomu nepotrebuje. Takze podla mna je zaklad to rovno so zamestnavatelom komunikovat. Verim tomu, ze ak je s Tebou zamestnavatel spokojny, radsej Ti vyjde v ustrety, ako by mal teraz hladat a zaucat niekoho noveho.

mogaa
Dnes o 10:53
@anonym_02e79c

Toto je ta tragedia na Slovensku, ze sa na matky s detmi vsetci pozeraju cez prsty aj skrz toto. Kolkokrat tu prispievala anjelicek26, ako pracuje s 5 detmi a ze "da sa to", tak len valim oci, lebo ocividne v Nemecku sa da, ale tu sa nic neda...☹

@anonym_02e79c ale samozrejme že sa dá aj na Slovensku pracovať aj s malými deťmi...len to že je problém nájsť si s malým dieťaťom novú prácu si spôsobili mamičk sami, lebo väčšina je viac na OČR ako v práci....zatvorená škôlka v lete? veď nevadí, mamička ide na celú dobu s dieťaťom na OČR a ostatní zamestnanci majú problém dostať dovolenku lebo nemá kto robiť....nič nie je len čierne alebo biele....pravdou je, že veľa mamičiek býva aj na fiktívnych OČR s deťmi v časoch napr.sviatkov, preto je aj probĺém nájsť novú prácu.....veď na čo je zamestnávateľovi zamestnanec ktorý ostane neplánovane doma a s deťmi je to jednoducho tak....

bomba36
Dnes o 10:58
@anonym_autor

@bomba36 zial nie je to s peniazmi až take ruzove. Buduje si svoj sen. Raz lepšie, raz horšie. Bez prijmu úplne ostať ja nemozem, ale nizsi úväzok by som prijala aj by sme to vedeli ustáť.

@anonym_autor v tom prípade si musíš určiť priority aj ty, keďže chlap už tak urobil.

anonym_449492
Dnes o 12:05
@anonym_02e79c

Toto je ta tragedia na Slovensku, ze sa na matky s detmi vsetci pozeraju cez prsty aj skrz toto. Kolkokrat tu prispievala anjelicek26, ako pracuje s 5 detmi a ze "da sa to", tak len valim oci, lebo ocividne v Nemecku sa da, ale tu sa nic neda...☹

@anonym_02e79c no to ano, ze v Nemecku to ide. ale tiez nie na kazdej pozicii a u kazdeho. Len dotycna pracuje ako top managerka vo velmi specifickej oblasti a ma muza doma, co jej vypomaha.

anonym_f2ad58
Dnes o 12:17

@anonym_autor na Slovensku je starostlivosť o matky s deťmi rovnaká ako všade inde vo vyspelom svete, takže nulová. Makať a makať. Prepáč, ale ten tvoj muž stojí za hovno. Ešte ho obhajujes, ale tvoj syn plače, ty z vyplazeným jazyk a on má svoj sen. Krásne od neho. Ja by som mu tie jeho sny zatrhla, aj tvoje decko má sen. Byť doma s matkou o 3.👍

anonym_a667c7
Dnes o 13:41
@anonym_02e79c

@anonym_02e79c ano v Nemecku je ciastocny uvazok pre zeny matky standard. Dokonca existuje zakonny narok na ciastocny uvazok (za urcitych podmienok) Nepoznam jednu matku zo skolky/skoly, co by bola na plnom. O 14:30 az 15:00 sa (skoro) vsetky stretneme v skolke 😅 a nasleduje maraton kruzkov a playdates.

anonym_a667c7
Dnes o 13:43

K muzovi / rodinnej dynamike sa vyjadrovat nejdem. Aby vydata zena napisala “na deti som sama”, drsne.

Najdi si studentku, prip. dochodkynu, ktora bude maleho vyzdvihovat o tretej a 2 hodky s nim pobudne.

sima234
Dnes o 15:47
@anonym_02e79c

@anonym_02e79c aj u nás sa to dá, ale je potrebné si uvedomiť, že dieťa má aj otca, nie len matku. Ale to je taký "trend", že chlap zvyčajne (netvrdím, že každý) funguje po skončení RD matky naďalej, ako keby ona bola ešte stále na RD. Aj tu je to vidieť. Stále len, muž si buduje svoj sen, muž podniká, muž nestíha, nevie, nechce a pod. A žena sa zvyčajne prispôsobi, zariadi, lebo jeden rodič predsa musí.

anonym_855de9
Dnes o 19:29

U teba nie je problém tvoj pracovný čas, ale nulový podiel starostlivosti a záujmu o dieťa zo strany otca. Neexistuje, že pokiaľ chlap nerobí niekde 24h služby ako napríklad doktor v nemocnici, že nie je schopný si zariadiť jedno vyzdvihnutie alebo odovzdanie syna v škôlke. Ale hlavne, že treba chlapa podporiť v budovaní sna a ešte to ani finančne nie je cítiť 🙈

anonym_72d65e
Dnes o 19:46
@anonym_autor

@sisa_s nie som samozivitelka. Na dieťa som sama. Muž podniká a pracuje veľa, vela, veľa.

@anonym_autor treba zamestnat cloveka,co mnohe veci bude riesit miesto muza,muz bude len odsuhlasovat a bude mat vela,vela,casu aj na dieta aj teba.Ale vela chlapov to tak nerobi az nakoniec sa aj tak vztah rozpadne a aj podnikanie pojde do kytek.

Strana
z2