icon

Ako zvládať stres pred návratom do práce?

22. aug 2026

Ahojte, dievčatá. Máte niektorá pred návratom do práce podobné stavy?

Po dlhých prázdninách nastupujem opäť do práce ako učiteľka a posledný týždeň zle spávam, som nepokojná a cítim vnútorné napätie. V práci ma čakajú viaceré zmeny a veľa nepredvídateľných situácií. Zároveň sa opäť začne kolotoč krúžkov mojich detí a náročné pracovné obdobie môjho muža.

Hoci mám ešte voľno, nedokážem sa upokojiť a užiť si posledné dni prázdnin. Akoby už môj mozog išiel naplno a stále premýšľal nad tým, čo všetko príde. Pre zlý spánok sa potom necítim dobre ani cez deň.

Skúšam magnézium a vitamíny skupiny B, ale neviem, či len horšie znášam zmeny, alebo je takýto nepokoj pred návratom do pracovného režimu bežný. Máte to niektorá podobne? Čo vám pomáha?

Strana
z2
anonym_5fa74f
Odpoveď bola odstránená
anonym_bba140
3. sep 2026
@anonym_5fa74f

@petracandle Nech si zoberie ženy, čo musia robiť vo fabrike 12 hodín za pásom. Lebo v regióne vhodnejšej práce sa nedá najsť. A potom sa starať ešte o domácnosť.

@anonym_5fa74f práca za pásom je relax na hlavu.Ziadne tabuľky, konferencie, hádky s kolegom o projekte, pozeranie na ľudí, obliekanie,môžeš si rozmýšľať o nesmrteľnosti chrusta a o tom čo navaris na večeru.2 m som chodila brigádovať do cukrarenskej výroby zdobila som vianočné pečivo úplný relax a ostatní slúchadlá v ušiach a piekli každý vedel čo má robiť.To sa s kancelárskymi pracou, alebo so zákazníkmi nedá porovnať

anonym_5fa74f
3. sep 2026
@anonym_bba140

@anonym_5fa74f práca za pásom je relax na hlavu.Ziadne tabuľky, konferencie, hádky s kolegom o projekte, pozeranie na ľudí, obliekanie,môžeš si rozmýšľať o nesmrteľnosti chrusta a o tom čo navaris na večeru.2 m som chodila brigádovať do cukrarenskej výroby zdobila som vianočné pečivo úplný relax a ostatní slúchadlá v ušiach a piekli každý vedel čo má robiť.To sa s kancelárskymi pracou, alebo so zákazníkmi nedá porovnať

@anonym_bba140 A že si tam za 5 rokov zoderie ruky, to Ťa už Ty relax nenapadlo. Bože, aký toto bol zas komentár hodný IQ tikve.

anonym_5fa74f
3. sep 2026
@anonym_bba140

@anonym_bba140 A kedy si to tam chodila brigádovať ? Za študentských čias, keď si ešte ani starostlivosť o deti a domácnosť nepoznala ?
A na dva mesiace v roku pred vianočnými sviatkami ?
Vianočné pečivo si upečiem a ozdobím aj ja doma a aspoň viem, že som si do toho nedala podradné suroviny. Lebo niekomu sa evidentne ukladajú na mozog.

Strana
z2