icon

Do kedy ostať doma, syn bude mať 6 rokov.

25. jún 2026

Ahojte, syn bude mat 6 rokov, do školy este nepôjde. Momentálne chodí len na pól dňa do škôlky ale od septembra chceme aby si zvykal na celodenný rezim. Ja som este doma a konečne mam cas venovať sa sebe.
dala som dole kg ktoré som nabrala s malým a vyzerám lepsie než pred tehotenstvom .. mužovi vyhovuje doterajší system a už načal tému či sa chcem od septembra ked malý bude na celodenný pobyt v škôlke zamestnať lebo on je ok s tým ako je to teraz ale samozrejme je to na mne.. teraz rozmýšľam ako ďalej lebo teda ze by som extra zarobila nemôžem povedať, financie nám ale nechýbajú.. otázka je či ale v rámci spoločenskej normy atd nebude vhodne sa zamestnať. Momentálne sa doma nenudim, cvičím, po lete by som chcela absolvovať jednu korektívnu operáciu atd. Rada prijmem rady a overené postupy. 😀

Strana
z5
f333
Dnes o 11:55
@anonym_9d8edf

@f333 daň z dedičstva bola zrušená ešte v roku 2004

@anonym_9d8edf ja pisem o Nemecku. A ver,ze bude tak ci tak o nejaky cas znovu zavedna aj na sk.Su na to vsetky predpoklady zlej kn situcie na sk aj j vo svete,co ovplyvnuje aj sk ekonomiku a teda aj potrbu naplanenia statnej kasy finacnymi zdrojmi. A tie sa zvycajne beru tam,kde financie su.Cize od danovnikov. Preto treba predvidat casovo dopredu,ked sa rozhodujeme o tom,ake financie treba do buducnosti pre zivotne potreby.

lenka13332
Dnes o 11:56

@anonym_autor ja by som nešla 😄

anonym_6e4e5c
Dnes o 13:32
@anonym_ba71b3

@anonym_autor snad bude zmýšľanie ľudí na Slovensku niekedy také, že žena, ktorá nepracuje z akéhokoľvek dôvodu aj preto, že nemusí také veľkorysé, že nebudú o takých ženách hovoriť ako o darmozrackach a vyciciavacoch.Ale žena, ktorá nestíha deťom cez týždeň ani navarit, ráno sa chystajú same do školy, desiatu si kupujú v obchode tak to je prototyp dobrej zamestnankyne čo tam po tom, že ako matka, manželka, dcéra nefunguje, lebo nemá kapacitu a cez víkend doháňa zameškane.To je ako za socializmu🤣🤣rýchlo dieťa do jaslí a buduj krajinu.Bola som doma s 2 deťmi 11 r nikdy som nemala pocit, že sa nudím, že by som sa mala hanbiť, že neprinasam domov peniaze.Mala som v podnájme byt, ktorý som si kúpila ako 26 r.Pre nás bolo dôležité pokryť všetky prázdniny, choroby, učiť sa s deťmi, krúžky mať doma navarené a kľud.Muz chodil domov okolo 18 a ak by som nastúpila tam, kde som pracovala zle by sa to kombinovalo.Pre mňa je model mama sa stará o deti, dom úplne prirodzený nemám pracovné ambície materstvo ma napĺňa.Tak isto rešpektujem ženy, ktoré to nebaví a idú do práce skôr, alebo prenesú zodpovednosť na opatrovateľku, starých rodičov.Nie je nič horšie ako si dovoliť nepracovat.Verzie čo by bolo, keby nemám.Pre nás bolo dôležité vypiplat deti v kľude a pokojnej atmosfére doma.Zena čo pracuje, s deťmi sa neučí, vypusti ich von, večer suchá večera je akceptovateľnejsia ako žena nepracujúca.Zaujimave zmýšľanie, že akú má žena vlastne hodnotu asi iba pracovnú, lebo ostatné jej činnosti nie su hodne zreteľa😂😂

@anonym_ba71b3
Lepsie by som to nenapisala 👌👌👌

anonym_6e4e5c
Dnes o 13:46
@anonym_d7b48c

@anonym_a1ce6d ono si netreba zase mýliť pojmy s dojmami. Ani ženy, ktoré majú manželov skutočných milionárov nesedia doma s vylozenymi nohami len tak. Niečo robia, nejako sa angažujú, ergo, nazvyme to, ze pracujú. Len na rýchlo ma napadá, včera bola Slovenka roka, ktorú organizuje Mária Rehakova. Nesedí doma, ale niečo "robi", samozrejme nemaka za pásom, ale je po nej nejaký výsledok. Taktiež napr.mamzelka Patrika Tkaca, Iveta, ma svoju tanečnú školu, ergo tiež niečo "robi". Ono fakt naozaj doma sedi len lemra lenivá, prepáč.
O takých co ti píšeš ty a tebe podobne, sú jednoducho iba puťky domáce, ktoré robia služby a gazdine v jednom, aby to nemuseli robiť chlapi. Lebo povedia, vsak si doma, postaraj sa. A nie, toto by som nechcela, ďakujem.

@anonym_d7b48c
No vidis ty si tiez gazdina a sluzka v 1 kedze staranie o deti a domacnost takto nazyvas. Delis si povinnosti a domace prace s muzom a este musis rano vstavat do prace 🙂 Ak si ty takto spokojna, ze musis, alebo chces chodit do prace, tak je to super, pokracuj vo svojom zivote nadalej a nas nepracujuce uz neutoc- my sme takto spokojne so svojim zivotom, rovnako ako ty s tym svojim 🙂

anonym_d7b48c
Dnes o 14:11
@anonym_6e4e5c

@anonym_d7b48c
No vidis ty si tiez gazdina a sluzka v 1 kedze staranie o deti a domacnost takto nazyvas. Delis si povinnosti a domace prace s muzom a este musis rano vstavat do prace 🙂 Ak si ty takto spokojna, ze musis, alebo chces chodit do prace, tak je to super, pokracuj vo svojom zivote nadalej a nas nepracujuce uz neutoc- my sme takto spokojne so svojim zivotom, rovnako ako ty s tym svojim 🙂

@anonym_6e4e5c nie, nie som. my sme totizto vo vztahu s mojim mužom rovnocenný. A do tej prace vstava ráno aj on. Ci ty ráno do 10.lezis v posteli a muz všetko nachysta a usmiaty uteká do prace? Asi, nie 😉

maryve
Dnes o 14:54
@anonym_9f4619

@anonym_a6732b preco ma potrebu pocut, co si o tom myslime my? Ved ak si to mozu dovolit, na co ju zaujima, co si iny myslia? 😒

@anonym_9f4619 a od coho MK je, ked niekoho zaujima nejaky nazor druhych?

anonym_9f4619
Dnes o 14:58
@maryve

@anonym_9f4619 a od coho MK je, ked niekoho zaujima nejaky nazor druhych?

@maryve tak to je potom smutne. Ak sa clovek riadi podla toho, co si o tom myslia iny. Nemyslis?

maryve
Dnes o 15:01
@anonym_9f4619

@maryve tak to je potom smutne. Ak sa clovek riadi podla toho, co si o tom myslia iny. Nemyslis?

@anonym_9f4619 Nazor mozem snad pocut, nie? Co si z toho zoberem uz je iba moja vec. Ale hned byt agresivny a kriticky? Nie je nad anonymitu a slusnost a ohláduplnost ku druhym...

anonym_9f4619
Dnes o 16:44
@maryve

@anonym_9f4619 Nazor mozem snad pocut, nie? Co si z toho zoberem uz je iba moja vec. Ale hned byt agresivny a kriticky? Nie je nad anonymitu a slusnost a ohláduplnost ku druhym...

@maryve urcite, pani moralistka.

anonym_6e4e5c
Dnes o 17:17
@anonym_d7b48c

@anonym_6e4e5c nie, nie som. my sme totizto vo vztahu s mojim mužom rovnocenný. A do tej prace vstava ráno aj on. Ci ty ráno do 10.lezis v posteli a muz všetko nachysta a usmiaty uteká do prace? Asi, nie 😉

@anonym_d7b48c
Rovnocenne sa starate o vsetko spolu- my to mame podelene. Kazdopadne vy pracujete obaja, starate sa o dokacnost obaja, my to mame rozdelene. Vam to tak vyhovuje, nam tiez. A hej dnes som do 9:30 spala a on vstal k detom 🙂 Zajtra vstavam ja 👍 Aj to si niekedy podelime

maryve
Dnes o 17:28
@anonym_9f4619

@maryve urcite, pani moralistka.

@anonym_9f4619 Mozno moralistka, ale dost ma udivuje kritika a hejty, negativismus az nenavist, to je vsetko. Tu sa clovek iba nieco pyta az ho idu pomaly lyncovat, ok, prehanam, ale tak nejako...

aurora33
Dnes o 18:23
@anonym_6e4e5c

@aurora33
Pozri ak to mate takto a vyhovuje vam to- je to uplne ok. Ty mas pracu ako hobby, ja mam hobby plavanie, posilku, rychlochodcu 🙂 Kazdy ma to svoje.

@anonym_6e4e5c ja mám ako hobby nielen prácu, ale aj cvičenie, turistiku, plávanie, tanec, knihy. A stíham všetko, pretože mám perfektného muža, ktorý neberie život ako ten tvoj. Ved si to sama napísala, citujem ťa :, , nas pracuje muz a ja sa staram o domacnost a deti 🙂

Strana
z5