icon

Je ok, keď mamička odchádza od skoro mesačného bábätka kvôli práci?

21. feb 2026

Je podľa vás keď mamička odchádza od bábätka čo nemá ani mesiac ? ( nekoji , ide viacmenej preč pre prácu ).

Strana
z2
sszuzu8
21. feb 2026

OK je všetko čo človek považuje za OK. Ak to potrebuješ tak musíš ísť to je pochopiteľné žiť z niečoho treba. Určite nejdeš preč len tak z rozkoše lebo sa ti chce

domkakvet
21. feb 2026

@anonym_autor je mozne, ze ma financne problemy, tak ze je to ok.

pribinak
21. feb 2026

Smutne, vztahiva väzba tam asi funkčná nikdy nebude
Raz sa to asi škaredo ukáže na vzťahu matka - dieťa

weleda123
21. feb 2026

Plačková? 😅

weleda123
21. feb 2026
@domkakvet

@anonym_autor je mozne, ze ma financne problemy, tak ze je to ok.

@domkakvet no ak hovorí autorka, o kom si myslím, že hovorí, tak veru finančné problémy daná pani nemá určite.

anonym_b9331a
21. feb 2026

@anonym_autor každého vec, su ovela ovela horsie veci nez odísť od mesačného dieťaťa, ktoré vtedy ani nevníma poriadne

anonym_d049b2
21. feb 2026

V zahraničí je bežné, že mamičky odchádzajú od niekoľko mesačného bábätka do práce, keďže v USA štatút MD neexistuje.

anonym_6f09b3
21. feb 2026
@pribinak

@pribinak vo vsetkych krajinach kde zeny odchadzaju do prace po par mesiacoch lebo je to tak nastavene, tato vztahova vazba je teda nefunkcna a vztah dieta-matka je zly? Ako sa to prejavuje?

petamich
21. feb 2026

Nemyslim si, ze ktokolvek z nas ma pravo hodnotit a sudit a uz vobec nie na zaklade tejto jednej vety co si napisal/a.

V inych krajinach su zeny doma 6-tyzdnov a idu do prace 🤷‍♀️ mozno aj menej. Nie kazdy ma na vyber a nie kazdy si to koze dovolit byt dlho doma z roznych dovodov.

beata_k
21. feb 2026

@anonym_autor Nebudeme sa po pleci tlapkat. Nie, nie je ok. To, ze to tak maju v USA tiez neznamena, ze je to ok. Detsky psycholog ( a aj ten z USA) by ti o tom vedel povedat. Ale ked musis lebo nemas co do ust, tak ta otazka je bezpredmetna. Dieta prezije.

zuzinka888
21. feb 2026

Nie je praca ako praca. Urcite nemozes porovnavat pracu vo fabrike 12tku- ci po nocnej.Kde pridess vyflustnuta a nevladna sa ani o seba postarat nie to este so spankovym deficitom o babatko. A pracu kde je tvojou naplnou " odbehnut na par hodin" " pokecat" s prevadzkarom, napisat par meilov ci vybavit par telofonatov, a urobit reklamu na IG- ....

pribinak
21. feb 2026
@anonym_6f09b3

@pribinak vo vsetkych krajinach kde zeny odchadzaju do prace po par mesiacoch lebo je to tak nastavene, tato vztahova vazba je teda nefunkcna a vztah dieta-matka je zly? Ako sa to prejavuje?

@anonym_6f09b3 po pár mesiacoch, nie po mesiaci
A áno, psychológovia, pediatri to veľmi kritizujú, že tie matky nemajú možnosť zostať doma dlhšie s dieťaťom

anonym_c58362
21. feb 2026

Odchádza za prácou na pár hodín alebo na týždeň, to je obrovský rozdiel
Pár hodín je ok, dokonca prospešné.

zmrzlinka2021
21. feb 2026
@pribinak

@pribinak

To je nezmysel. Pre dieťa je podstatné bezpečné a milujuce prostredie. Pár hodín denne určite nenaruší vzťah.

pribinak
21. feb 2026
@zmrzlinka2021

@pribinak

To je nezmysel. Pre dieťa je podstatné bezpečné a milujuce prostredie. Pár hodín denne určite nenaruší vzťah.

@zmrzlinka2021 ak matka pracuje na plny úväzok + cesta, tak to nie je pár hodín

zmrzlinka2021
21. feb 2026
@pribinak

@zmrzlinka2021 ak matka pracuje na plny úväzok + cesta, tak to nie je pár hodín

@pribinak iná nepíše nič o plnom úväzku. Kľudne to môže byť 2-4 hodiny denne

anonym_8d7858
21. feb 2026

@anonym_autor nič, absolútne nič.
Rodila som na Mikuláša a koncom januára som už pracovala, asi nemusím písať....nie z čírej rozkoše.
Ale účty sa samé nezaplatia

anonym_82da33
21. feb 2026
@anonym_8d7858

@anonym_autor nič, absolútne nič.
Rodila som na Mikuláša a koncom januára som už pracovala, asi nemusím písať....nie z čírej rozkoše.
Ale účty sa samé nezaplatia

@anonym_8d7858 a kde bolo dieta?

anonym_432f98
21. feb 2026

Ak musí ísť do práce od takého malého bábätka kvôli tomu aby ho uživila tak je to viac než OK

anonym_8d7858
21. feb 2026
@anonym_82da33

@anonym_8d7858 a kde bolo dieta?

@anonym_82da33 v prvopociatku s mojou mamou následne v zariadení .

anonym_0ccaae
21. feb 2026
@anonym_b9331a

@anonym_autor každého vec, su ovela ovela horsie veci nez odísť od mesačného dieťaťa, ktoré vtedy ani nevníma poriadne

@anonym_b9331a dieťa vníma veľmi dobre

anonym_6f09b3
22. feb 2026
@beata_k

@anonym_autor Nebudeme sa po pleci tlapkat. Nie, nie je ok. To, ze to tak maju v USA tiez neznamena, ze je to ok. Detsky psycholog ( a aj ten z USA) by ti o tom vedel povedat. Ale ked musis lebo nemas co do ust, tak ta otazka je bezpredmetna. Dieta prezije.

@beata_k slovenske deti su doma s mamou 3 roky. Ale podla mna to ziadny vysledny efekt nema. Ako narod nie sme nakoniec ani empatickejsi, ani inteligentnejsi, ani trpezlivejsi, ani tolerantnejsi, ani sikovnejsi ako narody ktore prezili ranne detstvo tak ze mama bola doma len par mesiacov.

anonym_411021
22. feb 2026

Tak jej zaplat účty ty a ona môže ostať doma s.dieťaťom. Inde v zahraničí ani nepoznajú matersku. Musia do prace. Mamička ide do prace, nejde sa flákať. Takze za mna ok. Tiež som začala pomaly pracovat, keď mal krpec 17 dní.

sense
22. feb 2026

@anonym_autor a koľko v tej práci strávi, to je podstatné iné je ťahať 12 alebo byť denne preč 10hodin a iné si "odbehnúť " na pár hodín 2-3x do týždňa
Ono podstatná je hlavne kvalita a nie kvantita strávená s dieťaťom

anonym_6a32e3
22. feb 2026

Ja som isla az po roku,tak sme sa dohodli az ked bude mat maly rok,uz bol väcsi,nie malinke babätko,uz ma tolko nepotreboval,ako tie prve mesiace.Aj ked deti potrebuju mamu stale,cely zivot.

domix147
22. feb 2026
@sszuzu8

OK je všetko čo človek považuje za OK. Ak to potrebuješ tak musíš ísť to je pochopiteľné žiť z niečoho treba. Určite nejdeš preč len tak z rozkoše lebo sa ti chce

@sszuzu8 prosím ťa, ty si prečítaj čo si napísala ešte raz ....taký blud...to skôr ľudia tejto doby môžu tvrdiť takúto sprostosť ,že OK je všetko ,čo človek považuje za OK....
To akože keď úchyl považuje za OK nieko znásilniť tak je to OK????.....
Nuž zaujímavé...najskôr treba porozmýšľať čo odpisujes....

martinka13
22. feb 2026

Záleží od dôvodu. Ak je to kvôli tomu, aby mali z čoho žiť tak áno.

mogaa
22. feb 2026

nie je to ok, ale....je rozdiel ak mamička odíde na 2-3hodiny alebo na 8hodín, rovnako či odísť musí alebo chce lebo sa doma nudí....ak súrne odísť musí lebo jednoducho potrebuje peniaze, tak sa to pochopiť dá, hoci uplne ok to nie je.....nie všetko v našom živote je ale ideálne a ok....takže nesúď, ka nevieš dôvody prečo to robí....

anonym_89f88a
22. feb 2026

Ja by som to nechcela, ale ak okolnosti nedaju inak, je mi to urcite sympatickejsie ako byt 3 az 6 rokov doma a pizukat ze stat sa nestara.
Moja suseda isla do prace od 2mesacneho, lebo jej muz prisiel o pracu. Este kojila/odsavala. Za mna hrdinka

anonym_4a91a9
22. feb 2026

@anonym_autor iba ak je to nevyhnutné kvôli financiám a nemá inú možnosť. Inak za mňa absolútne nie, takému malému bábätku matku nikto nenahradí.

Strana
z2