icon

Od nástupu do práce sa cítim unavená

Dnes o 12:26

V takomto stave som zhruba pol roka - vlastne odkedy som nastúpila prvýkrát do práce. Mám 23. Dovtedy som len brigádovala, popritom študovala a síce som bývala často unavená, nebolo to také zlé. Teraz mám ráno problém vstať z postele (spím okolo 8-9 hodín, čiže tam by nemal byť problém). Prestala som chodiť cvičiť, pomaly strácam chuť stretávať sa s kamarátmi. Vrátim sa domov okolo tretej a aj, keď denne vypijem niekoľko káv, musím sa premáhať, aby som nešla rovno do postele. Pracujem s ľuďmi a občas nedokážem zamaskovať únavu a otrávenie. Ani usmiať sa koľkokrát neviem a potom sa zase cítim zle, že niekomu kazím deň. Prídem si úplne vyhoretá. Fakt ako robot, čo spraví čo sa mu nakáže a tam to končí.

bluka2
Dnes o 12:29

Treba ist ku Dr. na vysetrenie krvi. Moze to byt hocico, anemia, nedostatok vitaminov/mineralov. Ja, ked som musela pit 6 kav denne a aj tak som zaspala to bola intolerancia lepku

thirstymonk
Dnes o 12:29

@anonym_autor Daj si spraviť kompletny krvny obraz. Podľa mňa to je nejaka hormonalna nerovnovaha.

anonym_59bc1d
Dnes o 12:30

@anonym_autor Toto mám aj ja. Podľa mňa je to taká mierna depresia. Ja chodím aj cvičiť, aj sa stretavam s kamaratkami, aj chodim von so psom 3x denne, domace práce každy deň. A stale som unavená spala by som aj 11 hodín denne. Mne dala psychiatrička antidepresíva lebo mám aj zlú náladu a som smutná depresívna😞

doriiis
Dnes o 12:32

Daj si vyšetriť štítnu žľazu.

motylik2559
Dnes o 12:36

@anonym_autor Ahoj, mozno ti nesedi typ prace. Praca s ludmi je velmi tazka, unavujuca a aj vie byt frustrujuca. Cca 3 roky dozadu som tiez pracovala s klientmi dlhodobo a fakt som bola z nich total odpalena vela krat-z ich spravania. Kolko krat po praci som tiez nemala chut ist nikam, ani s kamoskou, ci do fitka lebo som sa citila ako keby ma tí ludia vycicali total z energie. Max na prechadzky som sa zmohla sama, ako taku "psychohygienu" od toho celeho. Odkedy som v tejto poslednej praci, kde nepracujem s klientmi, normalne si v kancli odrobim, kolektiv mame fajn,kde sa aj zasmejeme sa citim uplne inak, opät som zaradila fitko do zivota a aj s kamoskami si spravime cas na kavu. Niekedy staci mala zmena pre podstatne zlepsenie. Nie kazda praca moze kazdemu sadnut. Si este mlada, skus si najst nieco co ti lepsie sadne. Vyskusala si si to, mas skusenost a budes aspon vediet pre zmenu do buducna.
Mozno by stalo za to skocit aj k Mudr. pre istotu, ci to nemoze byt nieco zdravotne a toto je len taka ceresnicka ku vsetkemu.

anonym_4dcb42
Dnes o 12:42

@anonym_autor ja som mala to iste ako mladá, keď som nastúpila do prace. Kolegyne ma volali spiaca princezná. Na poradách mi padala hlava, po práci som musela ľahnúť aspoň na hodinu, večer som bez problémov opäť zaspala o 8...
Nebola som zvyknutá na takú zodpovednosť. Vyčerpávalo ma to. Vyčerpávali ma ľudia, kolegyne, deti, rodičia. Nehovoriac o tom že som na poobedňajšej musela prežiť 2,5h pri spiacích deťoch a tme. Bolo to tak strašne náročné obdobie. U mňa sa všetko zmenilo príchodom mojich detí. Zrazu som bola šťastná keď som spala viac ako 5 hodín. Dodnes dokážem fungovať aj po 4h spánku a únavu už nemám čas pociťovať.
Takže možno si len rozmaznaná a nenarodila si sa pre prácu 😅
Možno ťa to tiež prejde po deťoch.

vler
Dnes o 12:46

@anonym_autor stravujes sa zdravo? Mas nejaky pohyb ? Tam by som zacala

anjelicek26
Dnes o 12:49

Strava, krvny obraz, tam zacni.

angela85
Dnes o 13:00

Ja sa cítim úplne mizerne keď nedodržujem pitný režim a keď som malo vonku. Niekedy čím viac som doma,menej robím a viac oddychujem,tak tým viac som unavená,nevládzem - nechcem sa mi. Ak si unavená z ľudí,choď von do prírody. Veľa záleží aj od životospravy

anonym_26644d
Dnes o 13:05
@bluka2

Treba ist ku Dr. na vysetrenie krvi. Moze to byt hocico, anemia, nedostatok vitaminov/mineralov. Ja, ked som musela pit 6 kav denne a aj tak som zaspala to bola intolerancia lepku

@bluka2 dobrý deň, ak sa môžem opýtať, keď ste prestali jesť pečivo - potraviny s lepkom upravilo sa to? Tiež ma káva nepreberie a strašne ma z pečiva nadúva a potom samozrejme chodím na wc aj 5-6 x za deň.

bluka2
Dnes o 13:11
@anonym_26644d

@bluka2 dobrý deň, ak sa môžem opýtať, keď ste prestali jesť pečivo - potraviny s lepkom upravilo sa to? Tiež ma káva nepreberie a strašne ma z pečiva nadúva a potom samozrejme chodím na wc aj 5-6 x za deň.

@anonym_26644d Ano, cítila som sa hneď lepšie, odpuchli mi prsty, zmenšila sa noha o číslo (pričom som si nevnímala ten opuch, len až keď zmizol, myslela som, že to mám spomienku na tehotenstvo) a zrazu som mala ploche brucho. A potom sa mesiac po mesiaci zlepšovali také drobnosti. Keď som sa nechala zlákať na kúsok pizze alebo chleba, mohla som ist rovno spať, ako ma to položilo. Po dvoch chybách ma už úplne prešla chuť

zuzana76
Dnes o 13:16

ucitelka?

sisska96
Dnes o 13:20

Alebo príliš veľa spíš. Viac pohybu a menej spi

anonym_26644d
Dnes o 13:22
@bluka2

@anonym_26644d Ano, cítila som sa hneď lepšie, odpuchli mi prsty, zmenšila sa noha o číslo (pričom som si nevnímala ten opuch, len až keď zmizol, myslela som, že to mám spomienku na tehotenstvo) a zrazu som mala ploche brucho. A potom sa mesiac po mesiaci zlepšovali také drobnosti. Keď som sa nechala zlákať na kúsok pizze alebo chleba, mohla som ist rovno spať, ako ma to položilo. Po dvoch chybách ma už úplne prešla chuť

@bluka2 ďakujem za odpoveď, u mňa to začalo po pôrode. Ja bez pečiva neviem "žiť", z bublaniny mi nič neni. No čokoľvek kysnuté vrátane pizze pre mňa znamená na ďalší deň behanie po wc.🙈Teraz som 3 dní bez pečiva a presne ako píšeš brucho ploché. Len ja to nikdy nevydržím, teraz som si kúpila bezlepkové chleby. No tie majú predsa len inú chuť, ako normálne.🙈Čo už budem si musieť zvyknúť.

zuzana76
Dnes o 13:24
@anonym_26644d

@bluka2 ďakujem za odpoveď, u mňa to začalo po pôrode. Ja bez pečiva neviem "žiť", z bublaniny mi nič neni. No čokoľvek kysnuté vrátane pizze pre mňa znamená na ďalší deň behanie po wc.🙈Teraz som 3 dní bez pečiva a presne ako píšeš brucho ploché. Len ja to nikdy nevydržím, teraz som si kúpila bezlepkové chleby. No tie majú predsa len inú chuť, ako normálne.🙈Čo už budem si musieť zvyknúť.

@anonym_26644d nebude problem len s kysnutym? cize kvasinky, mozno teda ani nie lepok priamo

zuzana76
Dnes o 13:27

@anonym_autor anemia, stitna zlaza, tam by som zacala, teda u vseobecneho lekara, ten vie toto vysetrit a ked nieco zisti, tak ta posle dalej, ale praca s ludmi je mega narocna, ja ked som ucila, tak som si poobede tiez obcas musela pospat, inak to neslo.

anonym_e1cf30
Dnes o 13:30

@anonym_autor zvykaj si, robit kazdy den a brigada z casu na cas su dve rozdielne veci. zdravsie sa stravuj, sportuj a vela spi. spanok je dolezity, si este mlada, co budes robit o 30rokov???
prepac, ale vyhoreta v 23 rokoch? to nemyslis vazne ze?
a praca ta naplna ci chodis len zarabat peniaze????

anonym_26644d
Dnes o 13:33
@zuzana76

@anonym_26644d nebude problem len s kysnutym? cize kvasinky, mozno teda ani nie lepok priamo

@zuzana76 áno u mňa je problém ešte aj s mliečným, no ak chcem zjesť mliečne tak si tam tabletku. To už mám odsledované. Samozrejme, že to budem musieť riešiť s lekárom. No mala som iné zdravotné problémy, tak toto išlo trochu bokom. Kamarátka má niečo podobné no jej zistili histamin.

zuzana76
Dnes o 13:35
@anonym_26644d

@zuzana76 áno u mňa je problém ešte aj s mliečným, no ak chcem zjesť mliečne tak si tam tabletku. To už mám odsledované. Samozrejme, že to budem musieť riešiť s lekárom. No mala som iné zdravotné problémy, tak toto išlo trochu bokom. Kamarátka má niečo podobné no jej zistili histamin.

@anonym_26644d daj si urobit rozsiahle testy na alergiu, robi ich alergolog (pripadne gastro) a take este rozsirenejsie sa daju ako platene na roznych klinikach sukromnych