Práca alebo škôlka? Rozhodnutie rodičov o budúcnosti dieťaťa
Je tu niekto, kto sa radšej vzdal práce, keď videl, ako dieťa trpí pri dochádzke do škôlky?
Je tu niekto, kto prijal radšej jeden príjem druhého rodiča, a ostal doma s dieťaťom, kým nebude zrelšie chodiť do škôlky?
Keď bude dieťa zrelšie myslíš že bude chcieť chodiť zrazu do školy ? Keďze teraz ste mu vlastne dovolili že nemusí . Ty chodíš rada do práce ? Aj muž ? Každý žial musí robiť niečo aj proti svojej vôli a každý máme svoje povinnosti. Len aby vám to ešte viac nestazilo
@anonym_autor šla som do práce od každého dieťaťa skorej ako3r, lebo jeden príjem nie vždy stačí. Ale nechápem načo potrebuješ utvrdenie od cudzích že chceš zostať doma, ak vám to vychádza ....?veď zostaň doma.
Moja suseda je doma 12rokov, sused najprv pracoval v Nemecku teraz podniká, stačí im jeden príjem.
@anonym_autor šla som do práce od každého dieťaťa skorej ako3r, lebo jeden príjem nie vždy stačí. Ale nechápem načo potrebuješ utvrdenie od cudzích že chceš zostať doma, ak vám to vychádza ....?veď zostaň doma.
Moja suseda je doma 12rokov, sused najprv pracoval v Nemecku teraz podniká, stačí im jeden príjem.
@anonym_autor ano je a to ja. Skresala som výdavky a som rada, že som tu pre svoje dieťa. Deti rastú veľmi rýchlo a ja by som si to vyčítala.
A keď nebude chcieť chodiť ani do školy? A čo spravíš, keď bude škôlka povinná od 3 rokov?
@anonym_autor ano je a to ja. Skresala som výdavky a som rada, že som tu pre svoje dieťa. Deti rastú veľmi rýchlo a ja by som si to vyčítala.
@anonym_e96e8c so skresanými výdavkami sme žili už rok predtym. Viem že tu na koni zarobí muž každej 5k, ale môj nie. A jeden príjem na hypo,a dve deti je málo. Keď prídu neočakávané výdavky tak sa nedá sedieť zo založenými rukami
Nie, pokial nema diagnozu, nepodriadovala by som sa. Teraz to je skolka, potom skola, a nakoniec z neho vyrastie lenivec, ktory bude oxidovat na gauci, lebo “nejak je, nejak bude - ini vyriesia”. Nie som za to, aby sa z deti vychovavali babovky a uplakanci, miesto riesenia problemu ako mu ten pobyt v skolke sprijemnit, ho z tadial chces zobrat = utiect od problemu, pre mna to je nepochopitelne.
Deti drzat v bavlnke do 30-ky. Potom to tu vyzera, ako to vyzera. Len aby dieta nahodou obcas nezaplakalo. Koniec.
@anonym_autor po tyzdni je kratko na adaptaciu, pockaj aspon mesiac na rozhodnutie.
Nie, pokial nema diagnozu, nepodriadovala by som sa. Teraz to je skolka, potom skola, a nakoniec z neho vyrastie lenivec, ktory bude oxidovat na gauci, lebo “nejak je, nejak bude - ini vyriesia”. Nie som za to, aby sa z deti vychovavali babovky a uplakanci, miesto riesenia problemu ako mu ten pobyt v skolke sprijemnit, ho z tadial chces zobrat = utiect od problemu, pre mna to je nepochopitelne.
@cyberk inak minule som tak rozmýšľala,že nás rodičia doslova hodili do danej situácie a neriešili každý jeden plač. Teraz sú deti samé ťuťu muťu a potom sa rodičia čudujú, že deti majú depresie z každej kraviny a nevedia zvládať základné situácie.
@anonym_autor nie neostala by som doma...milujem svoje deti, ale ja mam povinnosti a oni tiež...teraz je skolka povinná od 5 rokov, o rok od 4 ...ak teraz ustupis, za rok budeš riešiť tu situáciu znova
@anonym_autor co znamena trpí pri dochadze do školky ? Začal teraz navstevovat MŠ ? Čiže sa ešte sa adaptuje? Alebo uz rok chodí a teraz začal vymyšlať? Viem si to predstaviť ak sa dieta zle adaptuje resp. vôbec , keď potrebuje aby mi dozrela nervova sustava, vtedy pomôže len čas.
@anonym_autor mam dieta s diagnozou a ostala som doma, resp. mala som pracu z domu po celu skolsku dochadzku dietata, pretoze aj v skole mal IUP. V skolke byval doobeda, resp. ked bol vacsi, tak sam povedal, ze ci chce ostat alebo nie a hocikedy aj tyzden dva doma. Nelutujem ani sekundu, moje dieta to potrebovalo. Nie kazde dieta sa da zlomit. Lebo ano,3 rocne dieta, ktore nechce chodit do skolky a musi, sa casom zlomi.. Kazdy ma strasil, ze ako bude chodit do prace, ze z neho bude socka a pod. kecy. A nic sa samozrejme nepotvrdilo, moje decko chodi normalne do prace, dokonca s radostou, pretoze ma pracu, ktora ho bavi, osamostatnilo sa a je spokojne.. Cim mensie dieta, tym viac potrebuje prave mamu. Skolka je institucia pre rodicov, aby mohli chodit do prace, nie pre deti, na to netreba zabudat..
Aký vek má dieťa?
@anonym_autor ano my sme to tak spravili. manzelka je doma so synom a pracujem len ja. ani sme sa ho do skolky nepokusali davat. syn je zivy, velmi aktivny, miluje pohyb, skakanie, beh, bicykel, preliezky, velmi temperamentny, je ho plny dom. Skolka by nebola prenho. on nebude sediet a kreslit si obrazky, tam by ho len zbytocne lamali
@anonym_autor urcite... a ani do skoly a hlavne nie do prace... lebo to je v zivote samy diskomfort... je potrebne dieta drzat v bavlnke a potom jedneho dna umriet a zanechat takto rozmaznane dieta "samo za seba"...
Aký vek má dieťa?
@anonym_d01d88 3
@anonym_autor urcite... a ani do skoly a hlavne nie do prace... lebo to je v zivote samy diskomfort... je potrebne dieta drzat v bavlnke a potom jedneho dna umriet a zanechat takto rozmaznane dieta "samo za seba"...
@anonym_d3fced mile rada by som sla do prace, ale nemam do akej zatial, potrebujem tvorit portfolio, a pohlad na dieta ktore reve len sa rano zobudi, mi trha srdce.... a to nie je prvorodene.....moj muz pracuje na mna a nase deti, nechapem tie ponosy, ze sa nam "nechce" ist do prace.....mile rada, by som bola aj ja aktivna.....a produktivna.,.....
@anonym_autor ano my sme to tak spravili. manzelka je doma so synom a pracujem len ja. ani sme sa ho do skolky nepokusali davat. syn je zivy, velmi aktivny, miluje pohyb, skakanie, beh, bicykel, preliezky, velmi temperamentny, je ho plny dom. Skolka by nebola prenho. on nebude sediet a kreslit si obrazky, tam by ho len zbytocne lamali
@merkelica to bude radosti keď raz pôjde do skoly a nezvyknuty na režim školský . Či vy ho budete učiť ?
Nevzdávaj sa tak rýchlo po pár dňoch ak by bol problém niekoľko mesiacov že si nezvykne a nechce chodiť potom nad tým uvazuj moja revala každé ráno 2 roky z 3 😀 vydržali sme
ak by nám stačil manželov príjem... ani tak nie, lebo by som zlenivela 🙂 Ale ja som pracovala 4 roky na čiastočný uväzok, aj kvôli tomu, aby nemuseli byť deti 8h denne v škôlke. Na obed sme ich vyberali. oni škôlku v (takmer) pohode dávali ale my sme s nimi chceli byť viac, kým sa dá.
Nie. Každý máme svoje povinnosti. Takto sa mu neskôr nebude chcieť ísť do školy, neskôr ani do práce. Nás sa nikto nepýtal či chceme do škôlky.
Čo na to tvoj muž? Ten musí teda dobre zarábať keď si môžeš dovoliť ostať doma.
@merkelica to bude radosti keď raz pôjde do skoly a nezvyknuty na režim školský . Či vy ho budete učiť ?
@parvinka0001 mat vase problemy, ano, ak bude chciet, my ho budeme ucit. nevidim v tom ziaden problem.
Nie. Každý máme svoje povinnosti. Takto sa mu neskôr nebude chcieť ísť do školy, neskôr ani do práce. Nás sa nikto nepýtal či chceme do škôlky.
Čo na to tvoj muž? Ten musí teda dobre zarábať keď si môžeš dovoliť ostať doma.
@1sally12 neviem co znamena dobre zarabat, niekomu staci aj malo ak sa uskromnime
@1sally12 neviem co znamena dobre zarabat, niekomu staci aj malo ak sa uskromnime
@anonym_autor ak by ti muž povedal že on ostáva doma a ty do práce ?
@parvinka0001 mat vase problemy, ano, ak bude chciet, my ho budeme ucit. nevidim v tom ziaden problem.
@merkelica veď sa len normálne pýtam .
Nerozumiem tým názorom, že dieťa treba prinútiť. To dieťa plače nie preto, že sa mu nechce, alebo je rozmaznané, ale preto, že trpí, má strach a nie je ešte na škôlku pripravené. Veď má ešte len tri roky, nie všetky deti sú hneď zrelé. Ja som ostala s dieťaťom doma dlhšie, stačilo len pol roka(!). Predtým každé ráno zúfalý plač, už večer ho bolelo od stresu bruško, keď vedelo, že musí ísť ráno do škôlky. Tiež som zo všetkých strán počúvala rady, že si musí zvyknúť, tak som ho nútila, vydržali sme to tak mesiac. Z nás oboch boli vystresované kôpky nervov. Tak som sa dohodla s riaditeľkou, že môžeme prerušiť dochádzku, že nemusíme sa rovno odhlásiť zo škôlky. Po pol roku sme to skúsili znovu, a nebol už žiadny problém. Samotné učiteľky sa čudovali, že či som im priviedla iné dieťa 🙂. Takže keby som trvala na chodení do škôlky, verím, že nakoniec by som to dieťa zlomila a nakoniec by si nejako zvyklo. Ale načo, keď takto to išlo doslova samo. Teraz už je veľké a žiadny lenivec, čo nechce chodiť do školy, z neho nie je.
@anonym_autor ja som bola doma 5 rokov. Išiel až do predškolskej triedy. Manžel, však, zarobí dobre aj bez toho, aby musel robiť 2x toľko, aj za mňa. Nemusím ani teraz pracovať, ale doma mi už hrabalo.

@anonym_autor Hm, dnes ráno som si prečítala ako jedna mama ktorá žije mimo SR odišla do prace od 3 mesačného bábätka