Prečo iní ľudia zvládnu viac za deň?
Ahojte.. Prečo iní ľudia dokážu za deň toľko toho stihnúť, od rána do včera, pracujú vybavujú a ja keď tak fungujem 2 týždne, že mám náročnejšie obdobie hneď ochoriem? Cítim sa trápne aj pred okolím aj rodinou. Rodičia toho vždy zvládli viac, chodilo do práce, starali sa o nás so sestrou, mali 2 práce niekedy, chodili cvičiť a nikdy neboli toľko chorí. Ja len keď sa troška viac preťažím, viac pracujem a riešim viac vecí hneď ochoriem, herpesy a som vybavená na ďalší týždeň.. Okrem anémie, na ktorú beriem lieky, nemám žiadne zdravotné ťažkosti.
Niektori ludia su lepsie zorganizovani, maju na to talent, robota im ide od ruky, inym to nejde tak lahko. Vidim to aj v mojom nablizsom okoli. Rozdiely medzi ludmi su normalne. Ale da sa samozrejme na sebe pracovat, inspirovat sa druhymi a zlepsovat sa. Do istej miery. A ak sa viac neda, tak si nebrat tolko na seba, klast si nizsie ciele, splnit ich a byt so sebou spokojna.
@anonym_autor každý to má inak, nevidím dôvod sa porovnávať s niekým, že zvládol viac, iný menej. Treba si vedieť správne zadeliť čas v daný týždeň, pôjde to ľahšie
@anonym_autor nevies ako su ba tom zdravotne ini ludia, fyzicky ani psychicky. Spytaj sa rodicov ako to mali, mozno to bolo aj pre nich tatke a mozno budu mat len spomienkovy optimizmus.
Ja som tiez velmi rada takto prepinala svoje sily. Nieco po 20ke ma to zacyklilo v chorobe kazdy mesiac a bola som niekolko mesiacov na antibiotikach. Neskor som tak makala fyzicky v robote, mali sme chlad v sklade alebo klimu na predajni a nepomohlo mi to a mam problemy s chrbticou do dnesnych dni. Dnes, ked uz citim, ze mi je tazsie a zacinaju sa u mna prejavovat priznaky pretazenia, oddychujem. Ci mam doma bordel, nenavarene a pod. Skus nacuvat svojmu telu. Niekto mozno nema fyzicke prejavy ochorenia, ale ma problem s psychikou. Treba sa setrit.
@anonym_autor tak sa prekonaj. Nemyslim ze sa mas pretrhnut, aby si robila aj nemozne,ale nie hned pri jednom kychnuti zacala umierat, ak vies co myslim.
Daj si caj, vitaminy a zi dalej.
@anonym_autor
Oveľa dôležitejšie ako veľa stíhať je byť šťastná
Základom (s)pokojného života je neporovnávať sa. Je fajn sa inšpirovať, ale nie sa porovnávaním deptať. A zároveň treba aj upustiť od potreby naplniť očakávania okolia (alebo od toho čo si myslíme, že okolie od nás očakáva). Nemáš dôvod cítiť sa pred okolím trápne. Zameraj sa na seba - v zmysle, že sa primárne zamysli nad tým aký chceš TY viesť život, akú rovnováhu chceš mať TY medzi produktivitou a oddychom/relaxom. Počúvaj seba a svoje telo.
@anonym_autor rozdiel bude v tom, že zatiaľčo teba priveľa roboty stresuje, iných ľudí nie, ba možno im to robí aj dobre. Stres je rozhodujúci faktor. O strese do veľkej miery rozhodujeme vlastnou vôľou, dá sa na tom pracovať.
@anonym_autor tak sa prekonaj. Nemyslim ze sa mas pretrhnut, aby si robila aj nemozne,ale nie hned pri jednom kychnuti zacala umierat, ak vies co myslim.
Daj si caj, vitaminy a zi dalej.
@anonym_b6ecd1 praveže ja som celý týždeň fungovala, ale včera večer už teplota a dnes ležím totálne mrtva s obrovským herpesom a spím celý deň..
@anonym_autor podľa opisu máš výrazne oslabenú imunitu, zápal v tele... internet je plný článkov ako ju posilniť stravou, pohybom, zmenou životného štýlu... začni protizápalovou stravou...
Si Padavka, už len sa s tým zmieriť ;)
@anonym_autor Ja som na tom podobne, ked sa pretazim, moje telo ma posle do postele...... Snazim sa co najviac robit tak, aby som si aj oddychla.
@anonym_a12d8f ale nie je, potrebuje podporu, radu... už len pozitívny koment a 🙂 pomôžu.
Neporovnavaj sa inými . Skús sa viac starať o svoje telo . Zlá strava nedostatok spánku ťa ľahko zničia ani nevieš ako. Ak chceš od svojho tela výkony musíš sa oňho postarať
@anonym_a12d8f nezabúdaj, že každé zlo, ktoré šíriš sa ti vráti ;)
Ja som na tom podobne ako ty. Podla mna zivotna energia je nieco ako vyska, niekto jej ma viac iny menej. Urcite sa da do istej miery ovplyvnit zivotnym stylom ale aj tak si myslim, ze kazdy mame nejake predispozicie.
Ja som na tom podobne ako ty. Podla mna zivotna energia je nieco ako vyska, niekto jej ma viac iny menej. Urcite sa da do istej miery ovplyvnit zivotnym stylom ale aj tak si myslim, ze kazdy mame nejake predispozicie.
@neviem_123 ja sa stravujem zdravo - beriem vitamíny, každý deň sa snažím 1 ks ovocia, pijem len vodu, atď, že dbám na zdravú stravu podľa možností a do toho chodím aj cvičiť teraz sa snažím 3x do týždna. Viac mi nevychádza a chcem aby mi to robilo aj radosť. Spím denne minimálne 7 hodín.
@neviem_123 koľko energie do svojho tela dáš, toľko z neho dostaneš (príklad - vrcholoví športovci, fyzicky pracujúci... ) Veľa ľudí si myslí, že sa zdravo stravujú, pritom nemajú ani pojem čo zdravá strava obsahuje. Keby mala zdravú stravu, tak by sa takto necítila a 1 kus ovocia denne nestačí.
A prečo sa porovnávaš s druhými?
Jediný, s kým sa človek môže porovnať je ten, ktorým bol včera a chce byť zajtra.
Nie je absolútne podstatné, či v tvojich očiach zvládaš viac/menej ako iný človek.
Počúvaj seba a svoje telo. A keď ho nepočúvaš, čo si neurobila, tak ochorieš. Telo ťa zastaví samo.
A ideálne je sa zastaviť ešte predtým, ako ti to telo dá najavo. Kľúčová je aj správna regenerácia, oddych, pohyb, samozrejme strava.
Prešla som si tým. Kládla som na seba neprimerané požiadavky. Stále som chcela byť najlepšia. Ale už som si to v hlave upratala a nehodnotim samú seba podľa môjho výkonu. Akýkoľvek výkon nie je prednejší ako ja a moje zdravie - ako fyzické, tak duševné.
@neviem_123 ja sa stravujem zdravo - beriem vitamíny, každý deň sa snažím 1 ks ovocia, pijem len vodu, atď, že dbám na zdravú stravu podľa možností a do toho chodím aj cvičiť teraz sa snažím 3x do týždna. Viac mi nevychádza a chcem aby mi to robilo aj radosť. Spím denne minimálne 7 hodín.
@anonym_autor nemas nieco s imunitou? Mozno by ta lekar mohol poslat na imunologiu
Tazko povedat preco je to tak...asi mas problem s imunitou alebo co. Ka som nrmala teplotu asi 30 rokov ak nie viac...a nie, nestiham vsetko len nebyvam chora.
@anonym_autor nemas nieco s imunitou? Mozno by ta lekar mohol poslat na imunologiu
@mimirka32 lekárka povedala, že je to tým, že veľa cvičím a pracujem. Je pravda, že momentálne chodím na náročnejšie tréningy ale aj tak som unavená. Ja v podstate oddychujem len cez víkend a cez týždeň mám režim autopilot a od pondelku do piatka chodím domov najskôr o 7. utorok a štvrtok o pól 9, po celom dni
@mimirka32 lekárka povedala, že je to tým, že veľa cvičím a pracujem. Je pravda, že momentálne chodím na náročnejšie tréningy ale aj tak som unavená. Ja v podstate oddychujem len cez víkend a cez týždeň mám režim autopilot a od pondelku do piatka chodím domov najskôr o 7. utorok a štvrtok o pól 9, po celom dni
@anonym_autor no tak preto nestihas, lebo si si nalozila vela.
A čoho máš tak veľa? Opíš svoj deň.
A ved Ty musis byt extremne bohata. Pracovat cely den. Lepsie si den zorganizuj, je to len o tom. Mas 8h pracovny cas, co potom robis?, ked chodis tak neskoro domov. Denne nevybavuje 100 osobnych veci, tak, co Ta tak umara? Popis den, mozno Ta nasmerujeme
ľudia sme rôzni, podobne ako zvieratá - porovnaj si geparda a korytnačku, korytnačka sa nemôže porovnávať s gepardom aký je on rýchly a koľko toho denne zabehne, proste musíš prijať, že iní ľudia sú iní, viac stihnú, viac vládzu
ja mám v rodine osobu, čo každý týždeň už desiatky rokov niekde je a športuje, lezie na skaly, pláva alebo sa potápa a nie je unavený, v medzičase behá maratóny, precestoval už celý svet a ešte stále vládze, ja prežijem jeden takýto víkend a ďalšie tri mám pyžamové, lebo proste musím aj oddychovať
nie sme horší/lepší, ale proste iní
Pri anémii je rýchlejšia unaviteľnosť sprievodným príznakom. Tiež náchylnosť na choroby. Treba vypnúť a postupne pridávať, či povinnosti, alebo cvičenie. Menej je viac.

Prosím Ťa načo sa porovnávaš … nech stíhajú a? Ja nestíham. Niesom preto horšia ani Ty ani ja … Ja toto teraz presne riešim v práci. Všetci stíhajú robotu za dvoch ľudí, vieš prečo? Lebo pracujú doma po pracovnej dobe, oberajú seba a svoje rodiny o čas aby boli za tých “pekných” Nech sa paci. Pre mňa samu som dôležitá ja! A je mi úplne jedno koľko toho stíha niekto iný .. ale ver, že “len tak” to určite nieje, niekde sa to potom ukáže .. Niesme všetci rovnakí.