icon

Aké práva má moslim na dieťa?

andrea561
11. máj 2015

Baby ak ostane zena tehotna s moslimom, ake on prava na dieta, ak nie su svoji...
ake by mal pravo na dieta keby ho neuznala ako otca a vratila sa naspat na slovensko
poprosim o skusene rady, nie len dohady
dakujem

Strana
z4
moni73
12. máj 2015

@jantyy Ja sa v ziadnom pripade nechcem hadat, skor chcem pochopit 🙂 . Na hadku nemam zdaleka potrebne vedomosti. Uplne s tebou suhlasim, ze viera (ak teda je) ma byt sucastou zivota: nie nadradena, nie podriadena. Ja mam ale pocit, ze v moslimských krajinach skratka nadradena je. Pretoze: ak sa narodim katolickym rodicom, predpokladam, ze ma vo viere budu viest.... (co vsak aj nemusi byt pravda, nemusia ma dokonca pokrstit), a ak som sa docitala spravne, moslimom sa clovek stane uz narodenim (neviem, ci to zavisi od rodicov alebo ako). Krestansku vieru mozes v podstate beztrestne opustit, kdezto moslimsku vraj pod hrozbou smrti (podla koranu) nie. Ak je clovek povedzme katolik, mal by zit podla bozich prikazani. Zodpovedat sa vsak bude len bohu (teda pokial to nebudu vrazdy, kradeze atd....). Ak sa zena rozhodne mat sex pred svadbou, brat antikoncepciu a pod... musi sa s tym vysporiadat len ona sama. Kdezto v moslimských krajinach za to mozes byt sudena a odsudena - toto je podla mna to, ze viera je nadradena. Skratka mm pocit, ze krestanka si moze vybrat do ake miery jej viera ovplyvni, resp. neovplyvni jej zivot, naopak moslimka na vyber nema. Mozno sa mylim....

moni73
12. máj 2015

@jantyy ak sa ti chce, mozes do ip. chapem, ze sem sa ti odpisovat nechce 😉

mia265
12. máj 2015

Pre boha veď to nezáleží akého náboženstva je,ale z akej krajiny. Každá krajina má svoje zákony,ktorými sa riadi pri súde. To čo sú za dohady

mia265
12. máj 2015

@jantyy Ono väčšina tu prítomných má svoje múdrosti len z internetu a o tom ako niečo počula od kamarátkynej kamarátky...Netreba si to všímať

maminuska
12. máj 2015

@mia265 napríklad ja sa islámu ako politickej ideologii ( nepovažujem ho za náboženstvo ) venujem už niekolko rokov ( asi 8 ) .
Korán mám prečítaný v angličtine, češtine a prečítala som množstvo literatúry . Mám osobné skúsenosti s moslimami . Preto si dovolím povedať že ani po tomto som nenašla ani za mak čara na ňom .
Nikdy by som si na manželstvo s moslimom netrúfla a dôvodom je jeho "vierovyznanie". Každý má inú dávku odvahy, ja som ostala pri obyčajných kresťanských mužoch a takto mi to vyhovuje. Ďalším dôvodom bolo to , že nechcem aby moje deti boli moslimovia ..preto "v moslimských vodách" som nikdy nelovila.

zeriempizzu
12. máj 2015

@tenerifka mat vztah s moslimom je klesnut hlboko? Teda, ja si myslim ze prave svojim prispevkom si klesla najnizsie ako sa klesnut da.

aliza
12. máj 2015

@mia265 ja mam tiez velmi 'osobnu' skusenost 😉, keby som len bola pocuvala tie kamaratky, co mali info z medii, netu, ci z pocutia, tak by som sa vyhla bolestivemu sklamaniu 😔

mia265
13. máj 2015

@aliza Lebo so slovákmi majú všetci super vzťahy? Denno denne sa niekto s niekym rozchádza,čo robia slováci,či kresťania,akí vedia byť po rozvode? Neplatia výživné,bojujú za majetky,aby žene nič neostalo atď. Akurát o tom nikto nepíše,lebo to nie až také zaujímavé,aby sa o tom diskutovalo na fórach. Dotyčný tu aspoň bude platiť výživné,tak to asi až taký hajzel nebude. Koľko slovákov by to spravilo,keby bolo niekde za hranicami

moni73
13. máj 2015

@mia265 myslim, ze si narazala na mna. "mudrosti" mam fakt na 80 % z internetu (a musim odbocit, lebo mi to fakt neda.... casy pred internetom, v piatok vecer potrebujem nieco vediet, to som vazne, pokial som nemala doma tu spravnu encyklopediu, musela cakat do pondelka a ist do kniznice??? to sa mi uz ani verit nechce) a som za tuto vymozenost vdacna.
pises, ze jedno su zakony a jecno je nabozenstvo. tie zakony vytvaraju ludia s tym nabozenstvom. je na svete nejaka krestanska krajina, ktora by cudzolozstvo trestala trestom smrti? aj krestansky boh cudzolozstvo odmieta, ale tento trest sa chvalabohu nepremietol do zakona.
a v tvojom poslednom prispevku spominas jednotlivcov. samozrejme, ze ti hocijaky slovak nechce platit vyzivne a chce ta osklbat, ale zakon sa postavi za teba. teda by to tak malo byt, slovenske sudnictvo spominat nechcem, ale to su znova jednotlivci, system je nastaveny relativne ok.

lienka737
14. máj 2015

Ako to dopadlo?

24hourloanservice2011
Odpoveď bola odstránená
mia265
14. máj 2015

@moni73 Neviem,čo si písala,hovorila som všeobecne. Nie všetky krajiny ,kde sú moslimovia,sa riadia islamským právom v zákonoch. Aj čo sa týka krajín ,kde sa kameňuje,alebo podobné veci,prečo ich potom zatvárajú do vezenia? Je to o "zaostalosti" ľudí,ktorí v týchto krajinách žijú.Je to o dlhoročných tradíciách,aj keď sú tieto tradície choré. A že zrovna vyznávajú islam? Keby takýto ľudia vyznávali kresťanstvo,tak si aj to prerobia podľa vlastných pravidiel,aby mohli robiť to čo chcú,a zvalili to na boha,že to akceptuje. Islam si každý prekladá ako chce,nemá presné pravidlá,ako musíš žiť a čo musíš robiť. Preto si niektorí zaostalci robia výklad,ako sa im hodí a z toho potom vznikajú fámy, že islam prikazuje ženám sa zahaľovať od hlavy po päty a mnoho iných. Nie neprikazuje.Alebo že nemôžu piť alkohol? Nie boh nehovorí,že nemôžu piť alkohol.Nemali by požívať niečo,čo škodí telu,čo alkohol je. atď,môžem dať 1000 príkladov.
Ale tak načo...
A súdnictvo na Slovensku? Nesranduj, to je jeden veľký bordel

janickacrazy
18. máj 2015

@zeriempizzu
@jantyy Toto som našla o Sudáne: Národnostné zloženie: černošské obyvateľstvo - 52 %, Arabi - 39 %, Beďžovia - 6 %, ostatní - 2 % Takže nie sú všetci Sudánci Arabi.

jumi2009
19. jún 2015

@andrea561 nech si to dieta necha a vychova ho sama,a s otcom dietata prerusi vsetky styky.

vladka09876
25. apr 2016

@andrea561 dobry vecer, mne sa stala podobna vec. Mam dieta s moslimom chodili sme spolu rok necakane som otehotnela ale to bolo neplanovane. Mali sme mat svadbu ale sa zrusila pretoze som mu oznamila ze som tehotna a povedal ze on to dieta nechce ked nie sme manzelia a ze je este nato mlady. Vratila som sa spat na svk pred tym sme zili spolu v UK . Chcem sa opytat ak by som dala spravit testy otcovstva ma pravo mi zobrat moje dieta? Ak som ho teda neuviedla za otca. Len pochybujem zeby to spravil ale istota je istota

andrea561
autor
26. apr 2016

@vladka09876 dobry takze na co by ste davali robit testy otcovstva, ak by si on dal spravit testy otcovstva, mohol by ziadat zapisanie do rodneho listu a potom sudne vymahat aspon stretavanie, zobrat moze kedykolvek ale uz ako unos, a to dufajme ze sa nestane nikomu 🙂

eva8
28. apr 2016

@andrea561 ako to vyriešila kamarátka?

andrea561
autor
28. apr 2016

momentalne je na sr, a zatial neriesime nic, maleho videl par krat, tak uvidime aky to bude mat priebeh 🙂
@eva8

vladka09876
16. máj 2016

A keby som sa s malym vratila do ang tam mi ho tiez moze zobrat ale uz to nebude ako unos.tam su ine zakonny . Ci ako by to bolo? Viem ze jedneho dna sa vrati a buse chciet vidiet maleho.ale zase nechcem aby o mne nieci vedel bojim sa ze mi ho vezme. Aj ked viem ze teraz by to nespravil no o niekolko rokov kto vie co mu bude behat hlavou

vera_adel
Odpoveď bola odstránená
mariyia
25. feb 2025

@andrea561 ako ste dopadla ? Mam podobnu situaciu ˇ.

Strana
z4