Ako ste zvládli rozvod s radikálnymi zmenami?
Ako ste prakticky zvladli rozvod s vacsimi zmenami? Z roznych dovodov zvazujem ako jednu z alternativ, ze sa s detmi odstahujem inde. Sice vramci Bratislavy, ale predsa len do inej stvrti a tak. Su na to rozne dovody, najmä vacsi vyber prace, lepsie dochadzanie, dostupnost byvania, obcianska vybavenost a v neposlednom rade, minimalne pre tuto chvilu, ze nepotrebujem stretavat muza s milenkou, ktora byva o 2 ulice odtialto.
Comu sa chcem pri tomto vsetkom vyhnut je dochadzanie. Kamoska sa rozvadzala, odisla byvat do satelitu a mala nastastie moznost pracovat z domu, takze momentalne nemusi nikam vyrazne dochadzat. Ale deti nechala dokoncit rocnik v povodnej skole a denne niekolko mesiacov dochadzala rano hodinu a poobede hodinu do/zo skoly, kym ich vozila a zmenili skolu na miestnu. Denne najazdila 4 hodiny, co islo urcite aj do penazi. To si pri 8,5h pracovnej dobe neviem vobec predstavit. Ja byvam praveze teraz v satelite a kedze nedokazem robit z domu, tak naopak, chcem to mat co najjednoduchsie, preto idem niekde do mesta. Ale tiez by som sa chcela maximalne vyhnut tomu, ze budem deti vozit z mesta sem do skoly a potom sa vracat do prace a poobede zas to iste. Hlavne tie zapchy.
Idealny stav by bol to urobit tzv. jednym vrzom. V lete zmenit bydlisko, skolu, pracu, proste vsetko. Co je asi nerealne a velmi idealisticke. Zvladol to niekto takto?
Sorry ale podľa dramatického opisu som myslela, že sa sťahuješ z hornej dolnej do do Mongolska
V Bratislave máš všetko.
Dá sa všetko.zvládnuť, keď sa musí a chce. Sťahovala som sa s dcérou pred rozvodom 55 km od vtedajšieho bydliska, dcéra musela zmeniť školu, ja som si hľadala prácu v novom meste (v tom období som bola aj tak nezamestnaná), zmeny lekárov, všetkého. Výhoda ale bola, že som sa vrátila do rodného mesta, čiže nebolo to pre mňa všetko že úplne nové.
@huxy Casovo si to dala za ake obdobie?
@huxy Casovo si to dala za ake obdobie?
@anonym_autor neviem ako to myslíš, ale sťahovnie 1 deň (len oblečenie, osobné veci, začínala som od nuly). Výber a prihlásenie do školy tiež rýchlo. Prácu som si našla tiež v podstate celkom rýchlo, i keď len na pol úväzku (čo mi v tom čase vyhovovalo kvôli štúdiu). Lekárov sa dá tiež vybaviť rýchlo, treba si len nájsť nových.
Zhrniem, sťahovanie zo dňa na deň a ostatné postupne, ale ozaj to netrvalo dlho.

Dá sa všetko.zvládnuť, keď sa musí a chce. Sťahovala som sa s dcérou pred rozvodom 55 km od vtedajšieho bydliska, dcéra musela zmeniť školu, ja som si hľadala prácu v novom meste (v tom období som bola aj tak nezamestnaná), zmeny lekárov, všetkého. Výhoda ale bola, že som sa vrátila do rodného mesta, čiže nebolo to pre mňa všetko že úplne nové.