icon

Je prírastok ďalšieho dieťaťa dôvodom na zníženie výživného?

adam122
20. júl 2016

Ahoj, coskoro sa mi narodí ďalšie babo. Na to z predchadzajuceho vzťahu platím dosť vysoké výživné. Je prirastok dalsieho dietata dovod na znizenie vyzivného. Od posledného rozhodnutia zarabam zhruba o 200e menej ako predtym a tiez som sa ozenil a prideme tiez o manzelkyn prijem lebo pojde na matersku. Dakujem za odpovede. A poprosim aby ste sa zdrzali moralizovania, najlepsie keby mi odpovedal niekto kto ma aj vlastnú skusenost. Dakujem

lillien11
20. júl 2016

@adam122 Tu iné reakcie čakať ani nemôžeš 🙂 To je klasika...a klobúk dole,výživné 400€,pokiaľ dieťatko nieje choré som ešte nevidela ... A to som videla x- rozsudkov o výživnom 🙂

katusustakova
20. júl 2016

Výživné je velmi subjektívna vec a dá sa povedat, ze vsetko zavisí od sudcu, nakoľko u nás nie su žiadne určené percenta alebo tabuľka na určenie výživného. Ale naozaj, mozem sa spýtať, kolko zarábas v čistom, ze platíš 400 EUR výživné?

puklica13
20. júl 2016

@adam122 prisiel si provokovat?

adam122
autor
20. júl 2016

@katusustakova necelych 900e

sasa1310
20. júl 2016

@adam122 ja nie som rozvedená ohrdnutá ženská. Som šťastne vydatá. Len mi nepríde trošku fér, keď tvoja bývalá manželka sa stará dennodenne o blaho tvojho dieťaťa a má už nadstavený určitý mesačný režim, že jej zrazu budeš posielať menej, len preto, že si sa oženil a čakáš rodinu. Ja viem, ja ťa chápem. Ale ono treba chápať asi aj ju, keďže reálne sa výdavky na tvojho prvorodeného syna tiež neznížli. Jej to bude chýbať. Je to také ošemetné, ona s tými prachmi isto ráta každý mesiac.

loginexistuje
20. júl 2016

@adam122 no tak potom klames tak vysoke vyzivne sa pri takom prijme nedava ak teda dieta nie je specialne /choré/

adam122
autor
20. júl 2016

@loginexistuje take vyzivne platim

jajka257
20. júl 2016

@adam122 a to si ako prisiel k takemu vysokemu vyzivnemu, ked zarabas len 900€? Nechapem. Ale podaj ziadost, ved nove babo ma pravo na zivot na urovni. A mas pravdu, aj nas mala stala najviac ako babo. Ked spocitam nutrilon, plienky, drogeria a ine veci a k tomu vsetky ockovania ci platba za lekarov, tak teraz je to malina a to je skolacka. A kludne ma tu mozu ukamenovat, ale kazda jedna by chcela mat viac penazi pre svoje a ine dieta podla nich nema pravo na zivot.

adam122
autor
20. júl 2016

@loginexistuje a dieta je uplne zdrave, nema ziadnu mentalnu ani fyzicku poruchu

adam122
autor
20. júl 2016

@jajka257 tak mi to sud schvalil, vtedy som nemal ziadnu inu povinnost , nemal som rodinu, nemal som hypoteku. Byval som v rodicovskom dome. Teraz mam hypoteku, kupeny byt , mam novu manzelku a s nou cakam babo.Myslim ze moje pomery sa razne zmenili

oliva276
20. júl 2016

@adam122 - tie dve ďalšie deti, o ktorých si písal, už neživíš?

sasa1310
20. júl 2016

@adam122 no tak potom žiadaj o zníženie, ale bude lepšie, ak počkáš, keď sa malý/á narodí.

sissy27
20. júl 2016

@loginexistuje za predpokladu, že to bola dohoda, tak to nie je problém... ale úprimne tiež si nemyslím, žeby sa nejaký chlap dobrovoľne vzdal viac ako polovice svojho príjmu 🙂 a zasa možno je tam ešte nejaký neoficiálny príjem a chlap je rád, že sa v tom nikto nerýpe 😅 ale to je jedno... nedostalo sa mu takých odpovedí, aké chcel, tak sme tu všetky zakomplexované rozvedené chudery 😀

adam122
autor
20. júl 2016

@jajka257 babetka stoja jednoznacne najviac a moze si tu vraviet kazda co len chce, ja som si to vyskusal a viem ze len mlieko a plienky nas stali 300e mesacne

adam122
autor
20. júl 2016

@sissy27 nie vsetky len ty

adam122
autor
20. júl 2016

@oliva276 zivim, ale znizit vyzivne budem ziadat len na skolkara

loginexistuje
20. júl 2016

@adam122 no neviem take vysoke vyzivne neplatili ani chlapi co mali raz tolko dokladovany prijem....

sak podaj navrh naco potom cakas .. a uvidis ... aj ked fakt sa mi tomu nechce verit, ze tolko platis ... a kolko je z toho na tvorbu uspor?

a ty mas dalsie dve deti a na tie kolko platis?

adam122
autor
20. júl 2016

@loginexistuje cakam na to kedy sa babo narodi , len sa dopredu informujem ake maju ostatní skusenosti, samozrejme ti ktori si tym realne presli.

adam122
autor
20. júl 2016

@loginexistuje mam dve deti vyzivne ziadam znizit len na to jedno, na druhe neplatim nic , lebo nieje moje , ale vychovaval som ho do 5tich rokoch,kym zena neodisla do Kanady za inym, ale tuto minulost naozaj nemienim preberat na fore, to je osobna vec . To som vravel na margo toho , ze novorodenec stoji najviac penazi ,lebo som vychoval dvoch novorodencov!

shilou
20. júl 2016

Ak si čítal môj príspevok tak máš reálny príklad...Tak jasné že pri 900e príjmu mu mohli vyrátať 400e
@loginexistuje

sissy27
20. júl 2016

@adam122 sklamem ťa 😀 ani rozvedená a už vôbec nie zakomplexovaná 😀
v 90% je prístup súdu taký, že výživné neznižujú, len v prípade výkonu trestu alebo invalidity a argument bude, že vedel si, aké máš príjmy / výdavky a mal si si to spočítať dopredu... rovnako tak súd bude prihliadať na osobnú starostlivosť o dieťa, nie je to len delenie finančných nákladov 50:50 medzi teba a matku dieťaťa, ale aj to, že ona tým, že sa stará osobne o dieťa, tak je obmedzená čo sa týka práce, v prípade očr je opäť ona ukrátená o plat, atď. ... ak podľa teba budú náklady na novorodenca 300€, tak staršiemu súd určite nedá menej, ale minimálne rovnako, s najväčšou pravdepodobnosťou viac...

puklica13
20. júl 2016

@adam122 ja mam troch chalanov..a casy ked boli novorodenci a platila som len plienky a obcas nejake dupacky by som chcela mat...teraz mesacne len za stravu v skole, druzinu a,zus a po jednom kruzku pre kazdeho platime okolo 500€ ...a tpo neratam co zjedia..najstarsi pride z teeningu vecer a bezproblemov da 3rozky, prazenicu zo 4vajec, 2-3jogurty, jablko,banan a este sa ma spyta ze co je na jedenie 😀 a to ma len 11rokov...topanky kupujem tak kazde 3mesiace..o kopackach ani nehovorim...tak prosim ta netvrd ze novorodenec je najdrahsi..

shilou
20. júl 2016

@adam122 mňa na novorodenca vyšlo menej ako na väčšie dieta--prvu som kojila 2,5roka,plienky sme používali tescove a potom lidlove-s pampers mala alergiu,kočík sme kupovali v poľsku trojkombinaciu za 230e,pár veci som dokupila,postielku mala ešte moju-akurat sa matrac kupil--vanicka,a iné somarinky v poľsku nás vyšli do 150e--ostatne sme podostavali od kamaratiek čo tiež mali dievčatá,niečo sme podostavali nové...

jajka257
20. júl 2016

@shilou to, ze ty si dostala a mala, neznamena, ze kazdy to tak ma. My sme museli kupovat komplet vsetko....takze tak a dieta tiez rastie a kazdu chvilu mu treba kupit. Ja som mlieko nemala, museli sme kupovat nutrilon a este aj ha. A keby si videla kolko som ho vyliala len preto, ze mala nechcela. Plienky len huggies, lebo osyatne jej robili zle. No nebola to lacna zalezitost....

adam122
autor
20. júl 2016

@jajka257 ako vravis to ze jedna dostane a podavaju jej neznamena ze aj ostatnym to tak daju. Mne napriklad komplet vsetky veci zobrala byvala ,od kocika cez postielku , vsetky male veci, ohradku,pavuk,vajicko, autosedacku proste vsetko.A vsetko to popredavala na bazari a este aj takto si financne pomohla. Nekojila ani jeden mesiac babo slo hned na nutrilon a o vylievani ani nevravim,krabica vtedy stala 15e, plienky len pampers ,ine babetku ublizovali. Takze komplet vsetko budeme kupovat nove. Cim bolo babo vacsie tym mensie vydavky sme mali.

sakurra
20. júl 2016

@sissy27 bože ty si neuveritelnááá 😀 Vraj novorodenec potrebuje len plienky a mlieko..si neuveritelne primitívna, nehnevaj sa, keď niečo taketo dokáže napísať jedna žena..a nebodaj už matka. Nechcem spočítat koľko nás stala výbava na novorodenca..
Všetky ste zaujaté a zakomplexované...AKOŽE v ÚPLNEJ rodine ,ked pribudne nový prírastok neprichádza k uskromneniu ???????????????

shilou
20. júl 2016

@jajka257 ja som porovnavala novorodenca a vacsie dieta-----tak ako pisala predomnou mamicka-ked zacne skolka-kruzky a kupovat skolske potreby a podobne vyjde to ovela viac ako novorodenec......po novorodencovi saty mozes predat cast uspor sa ti vrati ale to co potrebuje dieta do skoly to aj spotrebuje.......zakladatel clanku vyjadril ze novorodenec potrebuje viac ako vacsie dieta--ako som sa docitala tu z clankov v podstate vychovaval dieta do 5r ...takze skolaka nezazil nevie co mu vsetko treba......aj ja keby som chcela nemusela som od nikoho nic prijat ale urcite by som nekupovala len tie najdrahsie veci..a nechci mi povedat ze mama,babka,rodina a surodenci ti nic pre dieta nikdy nekupili......

shilou
20. júl 2016

@adam122 tiez keby som chcela vsetko len nove z obchodu tak nemam ani na zitie......

shilou
20. júl 2016

@adam122 tu to mas cierne na bielom
Čo všetko sa zarátava do prepočtov?

Pod alimentmi rozumieme všetky výdavky, ktoré sú potrebné pre dieťa. A teda nielen náklady na stravu a bývanie, ale aj náklady na školu, oblečenie, krúžky a iné jeho relevantné záujmy.

Ak sa dieťa venuje nejakému športu či umeleckej činnosti, musí sa to do týchto nákladov zohľadniť.

Platenie výživného má pritom jasnú prioritu pred ostatnými výdavkami partnera. Čiže pri alimentoch sa zohľadňuje jeho plný príjem, neberú sa v úvahu jeho výdavky a ani prípadné dlhy, aké by mal.

simca06022011
20. júl 2016

S tkym vyzvnym moes kludne poziadat o znizenie.. Ine je ked otc plati 100 a fnuka ze ako vela dava na deti...k ostatnemu sa nevyjadrujem