Môže mi ex zobrať malého len preto, že sa mu nepáči môj nový parner?
Zdravím dievčatá mám taký problém a rada by som sa tu vykecala a prečítala si vaše názory..Takže.Mám 10 mesačného syna a ide o to že môj ex sa so mnou neustále háda kvôli tomu že som si našla priateľa a môjmu ex sa to nepáči,vraj nechce aby bol pri jeho synovi niekto iný.A teda moja otázka znie.Nakoľko bývame v podnájme môže mi môj ex zobrať malého len preto že sa mu nepáči že ja niekoho mám?Lebo padli už aj také vyhrážky.Najde sa tu niekto kto s tým má skúsenosť a vie mi poradiť?
Vziať ti ho nemôže, keďže nemáte súdne doriešené zverenie do tvojej starostlivosti, ak ti ho niekedy nevráti, neurobil nič zle, má na dieťa aktuálne presne rovnaké právo ako ty, čiže by to nebol ani únos, ani porušenie súdneho nariadenia
@lenka2458 tvoj ex. si mvôže zobrať tvojho malého, ale akurát tak na ruky, pohrať sa s ním a následne ti ho vrátiť. Iba ťa straší, lebo na teba žiarli. Striedavka sa do 3 rokov mam taky dojem na sk nedava...
@arek00 Čudoval by si sa, ale sudcovia nie sú debili. Ak je otec normálny a má o svoje dieťa záujem, vie a chce sa oň postarať, nie je dôvod, aby ho nedostal do osobnej starostlivosti. Najmä ak je na druhej strane matka, ktorá chodí od chlapa ku chlapovi, zrejme kvôli bývaniu, keďže svoje nemá a podnájom by tiež nezaplatila. Nepracuje a rozumu tiež veľa nepobrala, ženy majú pravdu. Takáto žena nemá čo dať dieťaťu do budúcnosti. A pokojne môžete skákať. Jeden zlý vzťah, z ktorého zostane dieťa ok, stane sa, ale dvakrát, trikrát vstúpi do tej istej rieky fakt len hlupaňa alebo totálna chudera, ktorú živia deti a pohlavné orgány.
Len sa obávam, že chlap bude podobný ako ona, lebo takéto stokárske typy slušní muži obchádzajú oblúkom. V každom prípade, chudák to dieťa.
@lenka2458 nemôže. Ale dosť naprd, že 10m od pôrodu už máš iného partnera s ktorým aj bývaš, predpokladám.
Akože dve deti z dvomi, a to najmladšie má 10 mesiacov a už máš ďalšieho? Fúha silná káva, miesto chlapov by si sa mala sústrediť na tie dve deti čo máš a s chlapmi si dať pokoj na chvíľu, zobrať ti ho môže iba ak preukáže dôkazy, že sa nevieš postarať
@lenka2458 tvoj ex. si mvôže zobrať tvojho malého, ale akurát tak na ruky, pohrať sa s ním a následne ti ho vrátiť. Iba ťa straší, lebo na teba žiarli. Striedavka sa do 3 rokov mam taky dojem na sk nedava...
@arek00 môže vziať, lebo je otec ako ona matka , 50 : 50 a nemajú súdne rozhodnutie komu je dieťa zverené a aké majú pravidlá na stretávanie otec : dieťa. Kľudne vezme na ruky , popestuje a odíde a nikto ani policajti s ním nezatocia. Lebo 50 : 50 ....
A ešte pozor - aby si biootec nepodal návrh skôr ako ona, by len čumela keby súd zveril dieťa jemu. Lebo naše súdy dávajú šance takmer hocijakým otcom, lebo medveď 🐻....
Viem že to nie je obvyklé vo všetkých prípadoch, ale pozor - už častejšie o dosť ako pred pár rokmi.
Preto radím okamžite podať návrh na súd vo veci zverenie a atď.
Tak malé dieťa nezveria nikomu druhému, socialna pracovníčka mi povedala, že do 2 rokov nemá šancu nikto iný siahnuť na dieťa. Ak nejde o tyranie, zanedbávanie a chúlostivejšie veci!
@lenka2458 chod na kuratelu a nahlas to. Co je v spise to sa pocita. Iba tema deti, do bytu by nevosiel. Dieta si daj zveriť a budes mat pokoj. Hovorit moze co chce. Neboj na sude to pocuvaju kazdy den. Ako šibnutých otcov, tak sibnute matky. To vedia hned odhadnut sudcovia 😉, ked chcu a neboli uplatnení. Tie frázy au take iste ako cez kopirak.