Môže mi ex zobrať malého len preto, že sa mu nepáči môj nový parner?
Zdravím dievčatá mám taký problém a rada by som sa tu vykecala a prečítala si vaše názory..Takže.Mám 10 mesačného syna a ide o to že môj ex sa so mnou neustále háda kvôli tomu že som si našla priateľa a môjmu ex sa to nepáči,vraj nechce aby bol pri jeho synovi niekto iný.A teda moja otázka znie.Nakoľko bývame v podnájme môže mi môj ex zobrať malého len preto že sa mu nepáči že ja niekoho mám?Lebo padli už aj také vyhrážky.Najde sa tu niekto kto s tým má skúsenosť a vie mi poradiť?
Máš dieťa zverené do svojej starostlivosti? Výživné? Nie, dieťa ti nikto len tak nezoberie ale má právo sa s ním stretávať.
@lenka2458 matke tak malé dieťa nezoberú bezdôvodne. A dôvody, ktoré on uvádza nie sú dôvody. Skúsenosti naštastie nemám. Možno sa taký prípad niekedy stal, ale určite to bežné, normálne a ani na poriadku nie je.
Ak mas sudne vyriesene zverenie do opatery, tak nemoze. Mas to vyriesene?
opytam sa ja: ako by ti ho mal zobrať?
@zojazoja on to chce dať na súd,vymýšľa si rôzne veci ktoré vonkoncom nie sú pravda len aby ma pred každým očiernil a aby si každého získal na svoju stranu,dnes sa mi dokonca už aj vyhrážal a všetko to počul môj 8 ročný syn.Takže mám aj celkom obavy,a preto sa pýtam že či mi môže zobrať syna keďže je to ako to je že teda bývame aj v tom podnájme.Lebo už som z toho zúfalá
@viestta bohužiaľ nie,doteraz nebolo treba vôbec také veci riešiť lebo sme na všetkom dohodli ale odkedy mám priateľa tak všetko je zle.
@lenka2458 chce ta ovladat a manipulovat. Urcite ti nikto dieta nevezme preto, ze mas novy vztah a ani preto, ze byvas v podnajme. Prestan s nim komunikovat o inom ako o synovi, na ostatne nereaguj.
@viestta bohužiaľ nie,doteraz nebolo treba vôbec také veci riešiť lebo sme na všetkom dohodli ale odkedy mám priateľa tak všetko je zle.
@lenka2458 pockaj, ty mas 8 rocne co nie je jeho, potom ani nie rocne s nim a uz byvas s tretim chlapom? Neviem, ale nejdes na to nejak zhurta?
V kazdom pripade, sud rozhodne v prospech dietata. Tak sa zariad tak aby si robila vsetko co je v prospech dietata a s jeho otcom komunikuj len o dietati.
@lenka2458 pockaj, ty mas 8 rocne co nie je jeho, potom ani nie rocne s nim a uz byvas s tretim chlapom? Neviem, ale nejdes na to nejak zhurta?
V kazdom pripade, sud rozhodne v prospech dietata. Tak sa zariad tak aby si robila vsetko co je v prospech dietata a s jeho otcom komunikuj len o dietati.
@viestta ja tiež čítam a nechápem
Urýchlene podaj návrh na súd vo veci zverenie maloletého dieťaťa do tvojej starostlivosti, uved výšku výživného a návrh termínov kedy môže bio otec byť so svojím dieťaťom..
Tu na mk je mrte mrtovite príbehov a prípadoch, kde všade radíme - nech máte akékoľvek dobre vzťahy, matka / otec, vždy je na 300% treba mať ošetrené aj právne stránky.
Teraz máš vlastný príklad, že si to mala riešiť hneď po pôrode a nespoliehať sa "veď sa vieme dohodnúť"....
No ak sa ti vyhraza a nejako psychicky a citovo ta nici tak by som minimalne isla na policiu o tom spisat zaznam. Pravdepodobne sa tym nic nezmeni ale ide o to ze budes mat ty nejaky zaznam o tom ze sa vyhraza a robi ti zle.
Lebo ak to da na sud a zacne si vymyslat vselijake rozpravky ktore sa nestali tak toto ti moze len pomoct.
A co konkretne mu na tvojom novom partnerovi vadi?
No ak sa ti vyhraza a nejako psychicky a citovo ta nici tak by som minimalne isla na policiu o tom spisat zaznam. Pravdepodobne sa tym nic nezmeni ale ide o to ze budes mat ty nejaky zaznam o tom ze sa vyhraza a robi ti zle.
Lebo ak to da na sud a zacne si vymyslat vselijake rozpravky ktore sa nestali tak toto ti moze len pomoct.
A co konkretne mu na tvojom novom partnerovi vadi?
@anonym_8e9dea už aj ja som rozmýšľala že pôjdem na políciu,ale asi tým nič nevyriešim,a vadí mu asi že existuje alebo neviem
@anonym_8e9dea už aj ja som rozmýšľala že pôjdem na políciu,ale asi tým nič nevyriešim,a vadí mu asi že existuje alebo neviem
@lenka2458 nevyriesis tym nic to je pravda (bol by asi zazrak keby sa nieco zmenilo)…ale sud sa na to bude inak pozerat. Za problemoveho bude tvoj ex nie ty. Takze ja by som to urcite zvazila.
@viestta ja som nepovedala že už spolu bývame také slová nikde nepadli
Podnájom a nový priateľ nie je dôvod na to aby ti zobral syna jeho otec, ale sama na seba vrhas zle svetlo, len čo teraz vieme, je to tretí partner a berieš to šupom. Neber to ako lynčovanie , ale uvažuj.
Využi kým je dieťa malé, je vysoko pravdepodobné že vám zatiaľ nedajú striedavku, tak urgentne podaj ten návrh. Včera bolo neskoro. Iba tak môžeš získať viac kľud, že v rozsudku nebudeš mať zákaz nového partnera a exovi môžeš kľudne oponovať a odvolať sa na rozsudok.
Čítaj tu na koníku, veľa sa dozvies ako to môžeš a máš riešiť
@lenka2458 pozor aby si nemala o chvilu dalsie dieta s dalsim..
Autorka - pokial priatel nie je nasilny k tebe ci detom, nepije ako duha, nema zaznam v registri a veci tomu podobne, tak nie je ziaden dovod ho brat ako rizikovy vztah. Pories si zverenie do starostlivosti, nech mas toto naporiadku, kym si tie ziadosti poda on.
Mne osobne po prečítaní diskusie príde autorka taká z tých... jednoduchších
Len či ten ex nemá v niečom pravdu. Úprimne, komu by sa páčilo, ak by jeho maličké dieťa išlo od jedného cudzieho človeka k druhému. Vždy poznáme len jednu stranu príbehu.
@anonym_1538ab to su tie typy, co si myslia, ze chlap musi byt. Hocijaky. Dvaja sa velmi nevydarili, tak rychlo skusim s dalsim... Mozno to raz vyjde. Jedine, ze by nevyslo
@anonym_1538ab to su tie typy, co si myslia, ze chlap musi byt. Hocijaky. Dvaja sa velmi nevydarili, tak rychlo skusim s dalsim... Mozno to raz vyjde. Jedine, ze by nevyslo
@viestta to je ten typ že: "Kedysi mali oteckovia 3-4 deti. Dnes majú deti 3-4 otcov."
policia ti nepomoze ... nevyraz asa ti smrtou a ani nic podobne.. komunikuj s nim zasadne cez spravy ci email-aby sio mala dokazy ... a hned si podaj ziadost o zverejne do starostlivosti a urcenie stretavania ... aj keby to nevyslo s tymto priatelom bude robit problemy s dalsim a sama do konca zivota nebudes snad ... podla mna sa ukludni ak si aj on niekoho najde
@anonym_1538ab pozri nie v.zlom,ale keď sa už takto vyjadruje s,skús to nie anonymne. Buď hrdinka. Lebo takéto slová sú dosť. Hmm, tiež jednoduché. Odsudzovať hneď a hrdinský anonymne👍 za mňa -primitivne
Ako naozaj hnus,vaše odpovede sú úplne k téme. A pomahajuce. Všetky svatice,čo maju 25 rokov jedného chlapa a dokonale životy rodiny. Tak treba zosmiešniť druhých.

opytam sa ja: ako by ti ho mal zobrať?