Nové manželstvo po cirkevnej nulite manželstva
Ahojte, chcem sa opýtať, že či niekto uzavrel nové manželstvo po nulite manželstva, keď ja som mala rozsudku Cirkevného tribunálu že nové manželstvo môžem uzavrieť len s povolením miestneho ordinára. Tak či miestny ordinár (biskup) dá také povolenie k novému manželstvu, čo si myslíte?
@dienmaria áno? a aká prosím ťa? to si fakt neviem predstaviť
@dienmaria záleží od okolností, či je poriešený problém, kvôli ktorému došlo k nulite, le nové manželstvo je možné, len treba, aby nastávajúci manžel mal tiež všetko poriešené, teda buď slobodný, alebo vdovec, alebo tiež nulita.
tu je dobry clanok o tom https://svetkrestanstva.postoj.sk/90452/proces-...
@dienmaria No a to si robis s Pana Boha zarty ?,Dala si mu slub prvy krat nevyslo a dalej chces ist bohu slubit ze s 2 muzom uz budes isto do konca zivota !Ja byt biskupom alebo kymkolvek tak by som ta poslala na urad a hotovo ze ked chces papier ten ti vydaju aj tam
@mackamizjedlaskrec no s tými odsudzujúcimi slovami opatrne. Ma rozhodnutie z cirkevného súdu, že manželstvo ani nevzniklo.
@mackamizjedlaskrec
Toto je čo za komentár???!!! Kamoška ma anulované manželstvo a tie dôvody boli mega vážne a trvalo to celé vyše roka! To nefunguje tak, že prídeš za kňazom/biskupom a povieš, že chceš anulovať a on že dobre. Vôbec NiČ o autorke nevieš, netušíš, čo sa stalo, tak láskavo neodsudzuj.

nemám osobnú skúsenosť, ale kamoška mala anuláciu a je vydatá... takže asi áno