Ako sa rozísť a nezranit?
Asi neexistuje univerzalna rada. Mam ho rada, zalezi mi na nom, ale postupne som sa od neho tak emocionalne odstrihla, ze uz necitim vobec nic. On nema vo svojom zivote nikoho iba mna.
Netravime spolu vela casu, ale viem, ze som prenho jediny stabilny bod momentalne. Sme spolu kazdy den hodinu az dve. Taka rutina. Po siestich rokoch vztahu.
Mna ten rozchod netlaci, len sa uz nedokazem pretvarovat, nedokazem sa ho laskyplne dotykat a jeho dotyky mi vadia.
Takto je to uz asi mesiac. Vyhybam sa mu. Ale nemam odvahu mu o tom povedat
@anonym_autor Hej, v manzelstve a s detmi je to uz ovela horsie, hlavne ked nemame xyz moznosti samostatneho byvania a inak je vlastne velmi fajn clovek. A ty ? musis nabrat odvahu. Aj v biblii sa pise "Pravda Vas oslobodí " . Neboj nic, mozno to zvladne lepsie ako si myslis. Len sa odhodlaj. On je svojpravny dospelý. Aj ked ma psychicke problemy ale stale je zodpovedny sam za seba. A ty nebud s niekym koho vlastne nelubis, to je o nicom.
@anonym_7332f6 ano. Je to tak ako pises. Uz ho nelubim. A je nefer s nim ostavat ked sa mozme pohnut obaja dalej.
Odist z manzelstva je tazsie. A zvladla som to. Zvladnem to aj teraz.
Mrzi ma ze uz voci svojmu muzovi nic necitis. Mas aspon nejake konicky alebo nieco dalsie co Ta naplna?
@anonym_7332f6 ano. Je to tak ako pises. Uz ho nelubim. A je nefer s nim ostavat ked sa mozme pohnut obaja dalej.
Odist z manzelstva je tazsie. A zvladla som to. Zvladnem to aj teraz.
Mrzi ma ze uz voci svojmu muzovi nic necitis. Mas aspon nejake konicky alebo nieco dalsie co Ta naplna?
@anonym_autor vo vlastnom zaujme to ukonci co najskor a neostavaj s nikym zo sucitu.
@anonym_autor vo vlastnom zaujme to ukonci co najskor a neostavaj s nikym zo sucitu.
@muchotrafka298 ano. viem. vsak preto som zalozila temu. Aby som nazbierala odvahu na ten krok
@muchotrafka298 ano. viem. vsak preto som zalozila temu. Aby som nazbierala odvahu na ten krok
@anonym_autor
Určite to zvládneš, zvládla si ťažšie veci v živote.Dobre je, že už ho nelubis, si vlastne odputana a ten posledný krok už nebude ťažký.
Vo vztahu bez lasky sa nedá fungovat, človeka to dobehne, čím bude starší, o to to bude ťažšie.Vzdy lepšie človeku samému ako v nefunkcnom vztahu s kamaratom, to da človeka psychicky dole.Samozrejme zo zlej psychiky nastávajú psychosomaticke ochorenia a už to ide dole vodou.Takze čím skôr, držím ti palce 🍀
Daj nám tu vedieť, ako to dopadlo
@anonym_autor
Určite to zvládneš, zvládla si ťažšie veci v živote.Dobre je, že už ho nelubis, si vlastne odputana a ten posledný krok už nebude ťažký.
Vo vztahu bez lasky sa nedá fungovat, človeka to dobehne, čím bude starší, o to to bude ťažšie.Vzdy lepšie človeku samému ako v nefunkcnom vztahu s kamaratom, to da človeka psychicky dole.Samozrejme zo zlej psychiky nastávajú psychosomaticke ochorenia a už to ide dole vodou.Takze čím skôr, držím ti palce 🍀
Daj nám tu vedieť, ako to dopadlo
@anonym_0f0375 dakujem za povzbudenie. Ten posledny krok bude tazky v tom ze jemu ublizim 🙁 ale asi to nemam ako vyriesit inak
@anonym_0f0375 dakujem za povzbudenie. Ten posledny krok bude tazky v tom ze jemu ublizim 🙁 ale asi to nemam ako vyriesit inak
@anonym_autor ty sa prestan pozerat na neho, pozeraj sa na seba. Kazdy jeden tvoj prispevok je o tom, ako Ti ho je luto, ze mu ublizis, ako sa o neho bojis, ze si nieco spravi, lebo je psychiatricky pacient a neviem co este. Nie ze jeho Ti je luto, co ked si nieco spravi. A seba Ti nie je luto? Ked sa pozries na to, ze v akom vztahu zijes, ako s tym clovekom nechces byt? Toto by Ti malo byt luto. On je psychicky chory, neberie lieky, je dospely a svojpravny. Ty nie si za nikoho zodpovedna. Nevyhovuje Ti ako partner, nechces s nim byt, je TI cela jeho pritomnost neprijemna. Budes ho lutovat dalsie roky, bez toho, aby si pozerala hlavne na seba?
@anonym_autor
Ty máš spasiteľsky syndróm?
Chod radšej pomáhať tam, kde si to budu aj vážiť.Pozeraj na seba a svoje deti, aby si TY bola psychicky v poriadku, lebo tento typek vás stiahne zo sebou.Už si davno mala byť od neho na míle vzdialená .Aky vzor davas detom, keď k vám príde, a vidia ako funguje.Ze tam u vás sedi v depresii s nešťastným výrazom medzi styrmi stenami? Nikde nechce chodiť, zacykleny v svojom nestasti.Už len kvoli tým detom urob ten posledný krok.A nie nebude ťažký, to len ty máš v hlave.Pises, že ho nemiluješ, jedine, žeby skutočnosť bola ina?
@anonym_autor ty sa prestan pozerat na neho, pozeraj sa na seba. Kazdy jeden tvoj prispevok je o tom, ako Ti ho je luto, ze mu ublizis, ako sa o neho bojis, ze si nieco spravi, lebo je psychiatricky pacient a neviem co este. Nie ze jeho Ti je luto, co ked si nieco spravi. A seba Ti nie je luto? Ked sa pozries na to, ze v akom vztahu zijes, ako s tym clovekom nechces byt? Toto by Ti malo byt luto. On je psychicky chory, neberie lieky, je dospely a svojpravny. Ty nie si za nikoho zodpovedna. Nevyhovuje Ti ako partner, nechces s nim byt, je TI cela jeho pritomnost neprijemna. Budes ho lutovat dalsie roky, bez toho, aby si pozerala hlavne na seba?
@muchotrafka298 jeeemine. Dalsie roky vobec nie. Ja riesim najblizsie dni/tyzdne.
Ano, som hyperzodpovedna, citim zanho zodpovednost.
Bolo by to jednoduchsie keby bol na mna neprijemny, protivny alebo tak.
Ale tym ze som prestala cokolvek chciet, prestala som riesit jeho nalady a depresie, tak nie je dovod na konflikt. O to je to tazsie.
Ja som bola teraz pracovne mimo niekolko dni, preto mi to tak zacalo vrtat v hlave ze co dalej.
Vobec som nemala potrebu sa mu ziadno ozyvat ani nic
@anonym_autor
Ty máš spasiteľsky syndróm?
Chod radšej pomáhať tam, kde si to budu aj vážiť.Pozeraj na seba a svoje deti, aby si TY bola psychicky v poriadku, lebo tento typek vás stiahne zo sebou.Už si davno mala byť od neho na míle vzdialená .Aky vzor davas detom, keď k vám príde, a vidia ako funguje.Ze tam u vás sedi v depresii s nešťastným výrazom medzi styrmi stenami? Nikde nechce chodiť, zacykleny v svojom nestasti.Už len kvoli tým detom urob ten posledný krok.A nie nebude ťažký, to len ty máš v hlave.Pises, že ho nemiluješ, jedine, žeby skutočnosť bola ina?
@anonym_0f0375 myslis ze ho milujem? ked mi vadia jeho dotyky a vyhybam sa mu? Ja neviem. Vsak cakam prave ci sa nieco zmeni na tom ako sa citim.
Uz som mu raz navrhla mesiac pauzu a velmi razantne odmietol. Vtedy sa ma opytal ci sa s nim chcem rozist a ja som zbabelo odpovedala ze nie.
Aaaach, hroznaaa som. Hrozna. Zbabela.
Ale ja naberiem odvahu.
@muchotrafka298 jeeemine. Dalsie roky vobec nie. Ja riesim najblizsie dni/tyzdne.
Ano, som hyperzodpovedna, citim zanho zodpovednost.
Bolo by to jednoduchsie keby bol na mna neprijemny, protivny alebo tak.
Ale tym ze som prestala cokolvek chciet, prestala som riesit jeho nalady a depresie, tak nie je dovod na konflikt. O to je to tazsie.
Ja som bola teraz pracovne mimo niekolko dni, preto mi to tak zacalo vrtat v hlave ze co dalej.
Vobec som nemala potrebu sa mu ziadno ozyvat ani nic
@anonym_autor ja som preto za take radikalne riesenie, co Ti mozne pride, ze som necitliva a tak, lebo ja mam s takymto skusenost. Nejednalo sa o muza, ale o kamaratku. Normalne sme sa bavili, stretavali, bola fajn, travili sme spolu dost casu. Nikdy sme ale nikde neboli spolu dlhsie. Tak ze pojdeme do Prahy, o tom, ze je psychiatricky pacient a vysadila lieky, to som sa dozvedela az tam. Uz cestou mala rozne nalady a sposoby, ktore som u nej nepoznala. Vsetko dopredu sme si odsuhlasili, program, co vidiet, kde budeme byvat, nemala s nicim problem. To bola este pod liekmi, neskor ich vysadila a to bol niekto hnusny, drzy, vsetko jej vadilo, ja som jej najviac vadila, ze som k**** co ma frajera. Ja som ju nespoznavala..fakt....ja som revala od zufalstva, ze co je toto, co sa deje....a tiez som mala zle pocity, ze sa s nou prestavam bavit. Ale spravila som dobre, lebo jednoducho som toto nedavala. Mne to bolo hrozne luto, ze sa nebudeme bavit, ale musela som to jednoducho ukoncit a neozyvat sa jej. Lebo mi velmi tymi recami ublizila. Neskor som sa dozvedela, ze bola niekolkokrat hospitalizovana v zahranici na psychiatrii cele mesiace posledne roky a tiez aj potom. Ze preto mala iba rozne docasne kontrakty, nie trvale pracovne pomery niekolko rokov.

@anonym_7332f6 no, ked si v manzelstve tak je to narocnejsie. Hlavne ked sa nic nemeni.
Ja som sa nejaky cas dozadu rozhodla ze idem byt stastna vo svojom zivote. Aj preto som sa od neho odpojila. Lebo ma tahal psychicky dole.
Ja sa teraz stale usmievam, som v pohode, uzivam si.
Len to ze mu musim nejako povedat ze je koniec, to ma trapi.
Bojim sa toho kroku, ale viem ze mi bude potom o nejaku dobu lepsie. Pravdepodobne nam obom
@anonym_autor Hej, v manzelstve a s detmi je to uz ovela horsie, hlavne ked nemame xyz moznosti samostatneho byvania a inak je vlastne velmi fajn clovek. A ty ? musis nabrat odvahu. Aj v biblii sa pise "Pravda Vas oslobodí " . Neboj nic, mozno to zvladne lepsie ako si myslis. Len sa odhodlaj. On je svojpravny dospelý. Aj ked ma psychicke problemy ale stale je zodpovedny sam za seba. A ty nebud s niekym koho vlastne nelubis, to je o nicom.