icon

Ako sa rozísť a nezranit?

12. máj 2026

Asi neexistuje univerzalna rada. Mam ho rada, zalezi mi na nom, ale postupne som sa od neho tak emocionalne odstrihla, ze uz necitim vobec nic. On nema vo svojom zivote nikoho iba mna.
Netravime spolu vela casu, ale viem, ze som prenho jediny stabilny bod momentalne. Sme spolu kazdy den hodinu az dve. Taka rutina. Po siestich rokoch vztahu.
Mna ten rozchod netlaci, len sa uz nedokazem pretvarovat, nedokazem sa ho laskyplne dotykat a jeho dotyky mi vadia.
Takto je to uz asi mesiac. Vyhybam sa mu. Ale nemam odvahu mu o tom povedat

muchotrafka298
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_2def9f jasne ze az potom. A jasne ze som si hovorila naivne ze pri mne to bude ine 🙈

@anonym_autor no tak to urcite. Nebude to ine, lebo on iny nebude. A bude Ta to stvat cim dalej tym viacej. Nakoniec skoncis po niekolkych rokoch zatrpknuta, frustovana z neho, z vasho vztahu zo vsetkeho. A zbytocne stravis roky v takomto nefunkcnom vztahu. Kedze pises, ze mal dva vztahy, poznas tie zeny a choval sa rovnako.
Ja mam takeho kamarata, co len caka, aby mu kazdy posluhoval, daval veci zadarmo, lebo to je kazdeho povinnost. Nie je. Nema frajerku, lebo ma skoro 60 a predstavuje si mladu modelecku, co za neho vsetko poplati, on ma svoje konicky a tym to konci. Absolutne odtrhnuty od reality. Tiez aktivita v nicom ziadna, nesnazi sa, nema ambicie. Jedine ho zaujimaju jeho konicky, nic ine.

anonym_9ce392
12. máj 2026

ale vek si nenapísala . ak on má ešte okolo40tky tak sa po čase posunie aj sám bez teba.

anonym_9ce392
12. máj 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor no tak to urcite. Nebude to ine, lebo on iny nebude. A bude Ta to stvat cim dalej tym viacej. Nakoniec skoncis po niekolkych rokoch zatrpknuta, frustovana z neho, z vasho vztahu zo vsetkeho. A zbytocne stravis roky v takomto nefunkcnom vztahu. Kedze pises, ze mal dva vztahy, poznas tie zeny a choval sa rovnako.
Ja mam takeho kamarata, co len caka, aby mu kazdy posluhoval, daval veci zadarmo, lebo to je kazdeho povinnost. Nie je. Nema frajerku, lebo ma skoro 60 a predstavuje si mladu modelecku, co za neho vsetko poplati, on ma svoje konicky a tym to konci. Absolutne odtrhnuty od reality. Tiez aktivita v nicom ziadna, nesnazi sa, nema ambicie. Jedine ho zaujimaju jeho konicky, nic ine.

@muchotrafka298 preboha. To ozaj je niekto tak blbý ?

muchotrafka298
12. máj 2026
@anonym_9ce392

@muchotrafka298 preboha. To ozaj je niekto tak blbý ?

@anonym_9ce392 no bohuzial toto je realny pribeh. Ja kym som ho nepoznala, tak som si myslela, ze to mas tak leda niekde vo filme. On je totalne jednoduchy clovek.

autor
12. máj 2026
@muchotrafka298

@muchotrafka298 mna to uz praveze nestve vobec. Mne to je jedno.
A je mi z toho smutno. Z tej lahostajnosti co citim.
Ja som mu este v novembri povedala ze musi pracovat na jednej veci. Inak to nedam. Snazil sa dva tyzdne. A odvtedy sa na to vykaslal. Par krat som pripomenula ale nic sa nedeje. A je to nieco co proste nie som schopna zvladat nech by som akokolvek chcela.
Takze nemam moc na vyber.
Ale neviem sa odhodlat mu to povedat. 🙁

autor
12. máj 2026
@anonym_9ce392

ale vek si nenapísala . ak on má ešte okolo40tky tak sa po čase posunie aj sám bez teba.

@anonym_9ce392 ja by som bola stastna keby sa posunul. Keby mi teraz niekto povedal ze si ho berie pod kridla, ze mu bude dobre a vsetko bude v poriadku, tak som najstastnejsia na celom svete a doprajem mu to z celeho srdca

anonym_5a3f17
12. máj 2026
@anjelicek26

To spolu po 6 rokoch nezijete ci ako? To, ze on nema nikoho vo svojom zivote, je len jeho problem. Nepreberaj na seba zodpovednost za inych ludi. Len si zbytocne nalozis problemy, ktore sa ta vobec netykaju. Po 6 rokoch ste mohli mat po svadbe, postavany dom a dve deti... sama vidis, ze to nikam nevedie... on to nikdy nikam neposunul, aby si mu bola "niekto".

@anjelicek26 a po tych 6 rokoch a 2 detoch sa jej stane toto iste, potom co? . Naco by miesila na 2 deti? Ani my sme po 6 rokoch spolu nebyvali a nemala som taketo pocity. Akoze rychlo ked bufu deti a dokafre zivot 4 ludom, potom to bude lepsie, ci ako?

anonym_5a3f17
12. máj 2026
@anonym_271086

Realne - chodit sa najest, posexovat a zasa do klidecku domov vylozit nohy, nemat zdielanu domacnost, nestarat sa o ziadne deti, sam si organizovat cas ako slobodny chlap... akoze ja sa mu ani necudujem, ze je takto spokojny... navyse ta ako "tu pravu" evidentne nevidi, a paralelne obzera po buducej matke svojich deti...si prechodny pohodlnny priistav...

@anonym_271086 ved aj ona posexuje a nema s nim ziadne starosti. Venuje sa sebe a svojim konickom. Ziadne israte slipy, ponozky, varenie, zehlenie... Boze zeny, vy neviete existovat bez chlapa za ritou?

autor
12. máj 2026
@anonym_5a3f17

@anonym_271086 ved aj ona posexuje a nema s nim ziadne starosti. Venuje sa sebe a svojim konickom. Ziadne israte slipy, ponozky, varenie, zehlenie... Boze zeny, vy neviete existovat bez chlapa za ritou?

@anonym_5a3f17 ano. Tak je to. Ja som uplne nezavisla. Ale nie uplne preto ze by som chcela robit stale vsetko sama ale ze on ma do toho v podstate dotlacil

bielasovicka
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_5a3f17 ano. Tak je to. Ja som uplne nezavisla. Ale nie uplne preto ze by som chcela robit stale vsetko sama ale ze on ma do toho v podstate dotlacil

@anonym_autor musíš to s nim ukončiť čím skôr tým lepšie. Ja chápem ze ti ho je ľúto keď je to dobrý človek. Ale takto sa žiť nedá, sama to vidíš. Koľko vlastne mate rokov, máš malé deti či už väčšie?

anonym_0f0375
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Autor zámerne neodpovedáš koľko mate rokov? Už sa tu viac báb pýtalo

123profil321
12. máj 2026

@anonym_autor ty si tu už nepísala raz? Podobá sa mi to na jednu diskusiu z minulého roku

muchotrafka298
12. máj 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 mna to uz praveze nestve vobec. Mne to je jedno.
A je mi z toho smutno. Z tej lahostajnosti co citim.
Ja som mu este v novembri povedala ze musi pracovat na jednej veci. Inak to nedam. Snazil sa dva tyzdne. A odvtedy sa na to vykaslal. Par krat som pripomenula ale nic sa nedeje. A je to nieco co proste nie som schopna zvladat nech by som akokolvek chcela.
Takze nemam moc na vyber.
Ale neviem sa odhodlat mu to povedat. 🙁

@anonym_autor keby Ti to bolo jedno, tak to neriesis a existujes s nim v takomto "vztahu" dalsich 10-15 rokov kludne. Ty chces strasne jednu vec, aby sa on zmenil a robil veci tak, ako to chces ty. Lenze on sa nezmeni sam od seba, ak nebude chciet. Dospeleho cloveka neprevychovas ako skolkara. On nevidi v tom ziandy problem, chova sa stale rovnako a tebe to nevyhovuje. Tak to ries, rozid sa s nim a najdi si niekoho ineho, kto sa bude k tebe spravat ako chces bez toho, aby si ho musela usmernovat. Alebo sa na to vykasli, prijmi, ze je ten clovek taky a trap sa dalej. Komu niet rady, tomu niet pomoci.

autor
12. máj 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor keby Ti to bolo jedno, tak to neriesis a existujes s nim v takomto "vztahu" dalsich 10-15 rokov kludne. Ty chces strasne jednu vec, aby sa on zmenil a robil veci tak, ako to chces ty. Lenze on sa nezmeni sam od seba, ak nebude chciet. Dospeleho cloveka neprevychovas ako skolkara. On nevidi v tom ziandy problem, chova sa stale rovnako a tebe to nevyhovuje. Tak to ries, rozid sa s nim a najdi si niekoho ineho, kto sa bude k tebe spravat ako chces bez toho, aby si ho musela usmernovat. Alebo sa na to vykasli, prijmi, ze je ten clovek taky a trap sa dalej. Komu niet rady, tomu niet pomoci.

@muchotrafka298 ja sa ho nesnazim prevychovat. On ma psychicke problemy. Na tie uzival lieky a v ramci moznosti sme fungovali dobre. Akceptovala som jeho limity. Avsak pred dvoma rokmi tie lieky zacal flakat az sa na to uplne vykaslal.
Takze je v depresii, nic ho nebavi, uplne iny clovek.
A nech som sa snazila akokolvek tak odmieta pomoc. Uzatvara sa do seba. Mna to strasne nicilo.
Tak som sa emocionalne odstrihla. Nic mu nehovorim. Nic neriesim. Ale bojim sa, velmi sa bojim, ze ked sa s nim rozidem tak si nieco urobi.
Nema nikoho okrem mna

autor
12. máj 2026
@123profil321

@anonym_autor ty si tu už nepísala raz? Podobá sa mi to na jednu diskusiu z minulého roku

@123profil321 prispievala som, ale temu som este nezakladala

autor
12. máj 2026
@anonym_0f0375

@anonym_autor
Autor zámerne neodpovedáš koľko mate rokov? Už sa tu viac báb pýtalo

@anonym_0f0375 reagovala som kdesi na podobnu otazku. Taha nam na 50. Ja mam deti v puberte a on deti nema a nechce

autor
12. máj 2026
@bielasovicka

@anonym_autor musíš to s nim ukončiť čím skôr tým lepšie. Ja chápem ze ti ho je ľúto keď je to dobrý človek. Ale takto sa žiť nedá, sama to vidíš. Koľko vlastne mate rokov, máš malé deti či už väčšie?

@bielasovicka vysvetlila som vyssie preco mam z toho take obavy. Ja si zijem popri nom svoj zivot, necitim sa ako vo vztahu. Len to potrebujem aj jemu nejako povedat. Aby som urobila co najmenej skod.
Uz som aj rozmyslala mu narovinu povedat ze ako sa citim, ze mozno by ho to nakoplo, ale ja neviem ci ten vnutorny proces v sebe este dokazem zvratit. A ci to vobec chcem

123profil321
12. máj 2026
@anonym_autor

@123profil321 prispievala som, ale temu som este nezakladala

@anonym_autor polroka až rok dozadu tu bola téma, 40tnici, ona dve deti, jemu vyhovovalo, že spolu nebývajú, že sa len stretnú, ona chcela viac, nikam spolu nechodili, len občas sa prejsť na nejaký kopec. Tiež mu tam dala nejaké ultimáta, ohľadne toho, že má byť vo vzťahu otvorenejší. Ale neviem to dohľadať

autor
12. máj 2026
@123profil321

@anonym_autor polroka až rok dozadu tu bola téma, 40tnici, ona dve deti, jemu vyhovovalo, že spolu nebývajú, že sa len stretnú, ona chcela viac, nikam spolu nechodili, len občas sa prejsť na nejaký kopec. Tiež mu tam dala nejaké ultimáta, ohľadne toho, že má byť vo vzťahu otvorenejší. Ale neviem to dohľadať

@123profil321 keby niekam chodil tak som cela spokojna. On je uplne pasivny. V depresii

autor
12. máj 2026

Proste sa citim previnilo ze to chcem ukoncit aj ked som isla do vztahu s tym ze som vedela ze ma takyto problem.
Keby to riesil, stojim pri nom a som mu oporou.
Ale vsetko sa to len zhorsuje, on povie ze ano, mal by brat lieky ale kasle na to aj tak. A takto fungujem uz velmi dlho a ja som sa proste nejako odstrihla od neho. Uz v nom nevidim partnera, uz mi ho je hlavne luto

anonym_0f0375
12. máj 2026

Ty musis pozerať v prvom rade na seba, máš deti, aby si bola psychicky v pohode.Tento ta taha dole, nie si matka Tereza.Kazdy si je strojcom svojho šťastia.Pomoc si mu ponúkla, odmietol, tak čo ešte chces? Nechce tak to respektuj a venuj sa svojim detom, oni ta potrebuju psychicky vyrovnanú.
Ty za to nemôžeš, že je stary mladenec a nemá nikoho.Co robil doteraz keď ma 50 rokov a nikde sa v živote neposunul?Nie
každému je súdené zit vo vztahu, načo chces niečo nasilu keď to nejde? Proste je to taký človek, ma staromladenecke maniere, stačí sa mu raz za cas stretnut ako v 16-tich rokoch, nepotrebuje s niekým zdieľať zivot, tak to respektuj alebo chod svojou cestou, on iný nebude

muchotrafka298
12. máj 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 ja sa ho nesnazim prevychovat. On ma psychicke problemy. Na tie uzival lieky a v ramci moznosti sme fungovali dobre. Akceptovala som jeho limity. Avsak pred dvoma rokmi tie lieky zacal flakat az sa na to uplne vykaslal.
Takze je v depresii, nic ho nebavi, uplne iny clovek.
A nech som sa snazila akokolvek tak odmieta pomoc. Uzatvara sa do seba. Mna to strasne nicilo.
Tak som sa emocionalne odstrihla. Nic mu nehovorim. Nic neriesim. Ale bojim sa, velmi sa bojim, ze ked sa s nim rozidem tak si nieco urobi.
Nema nikoho okrem mna

@anonym_autor uvedom si jedno a opakuj si to 10 x denne "Nie som Matka Tereza, aby som spasila kazdeho na tomto svete". Lebo nie si, jemu nepomoze nikto, okrem jeho sameho. Neberie lieky na psychicke problemy? To len este bude problem ale ked s nim ostanes aj tvoj. Mas svoj zivot, svoje deti a nepotrebujes sa starat o dalsie dieta zo sucitu a charity, ze on nikoho nema. On proste nebude iny, jemu jeho nastavenie a zivot vyhovuju. Ty sa bud prisposob alebo sa s nim rozid a zi si po svojom. Tuto naozaj nepomozes, tak sa s tym zmier. Co si terapeut, lekar alebo spasitelka???

autor
12. máj 2026
@anonym_0f0375

Ty musis pozerať v prvom rade na seba, máš deti, aby si bola psychicky v pohode.Tento ta taha dole, nie si matka Tereza.Kazdy si je strojcom svojho šťastia.Pomoc si mu ponúkla, odmietol, tak čo ešte chces? Nechce tak to respektuj a venuj sa svojim detom, oni ta potrebuju psychicky vyrovnanú.
Ty za to nemôžeš, že je stary mladenec a nemá nikoho.Co robil doteraz keď ma 50 rokov a nikde sa v živote neposunul?Nie
každému je súdené zit vo vztahu, načo chces niečo nasilu keď to nejde? Proste je to taký človek, ma staromladenecke maniere, stačí sa mu raz za cas stretnut ako v 16-tich rokoch, nepotrebuje s niekým zdieľať zivot, tak to respektuj alebo chod svojou cestou, on iný nebude

@anonym_0f0375 ano. Mas pravdu. Ja som to respektovala. On mal tie psychicke problemy cely cas. A bolo to tak na hrane ale daval mi ine veci ktorymi vyvazoval vsetky svoje limity. Ale ako vysadil tie lieky, tak je to uz pre mna neunosne a nevidim svetlo na konci tunela. Ultimata mu davat nechcem, to nema vyznam. Pokial on sam nic zmenit nechce, ja to zanho neurobim

autor
12. máj 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor uvedom si jedno a opakuj si to 10 x denne "Nie som Matka Tereza, aby som spasila kazdeho na tomto svete". Lebo nie si, jemu nepomoze nikto, okrem jeho sameho. Neberie lieky na psychicke problemy? To len este bude problem ale ked s nim ostanes aj tvoj. Mas svoj zivot, svoje deti a nepotrebujes sa starat o dalsie dieta zo sucitu a charity, ze on nikoho nema. On proste nebude iny, jemu jeho nastavenie a zivot vyhovuju. Ty sa bud prisposob alebo sa s nim rozid a zi si po svojom. Tuto naozaj nepomozes, tak sa s tym zmier. Co si terapeut, lekar alebo spasitelka???

@muchotrafka298 ano. Mas uplnu pravdu. Jemu to takto vyhovuje. Darmo mi vyplakava ze on vie ze to je problem a ze nam to nici vztah ked s tym nic nerobi. Cakam uz rok a pol, ci s tym zacne nieco robit. Najprv som pocuvala sluby ze ano zacne ked….(sa nebudeme hadat, bude sa citit lepsie, bude vonku krajsie, atd)
A cca mesiac dozadu mi povedal, ze zacne brat lieky az ked uz nebude ina moznost.
A mam pocit ze tam niekedy sa to vo mne definitivne zlomilo a pochopila som ze toto ide mimo mna, ze na toto ja nemam ziadny dosah. Ze sa proste len musim odstrihnut.

anonym_0f0375
12. máj 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 ano. Mas uplnu pravdu. Jemu to takto vyhovuje. Darmo mi vyplakava ze on vie ze to je problem a ze nam to nici vztah ked s tym nic nerobi. Cakam uz rok a pol, ci s tym zacne nieco robit. Najprv som pocuvala sluby ze ano zacne ked….(sa nebudeme hadat, bude sa citit lepsie, bude vonku krajsie, atd)
A cca mesiac dozadu mi povedal, ze zacne brat lieky az ked uz nebude ina moznost.
A mam pocit ze tam niekedy sa to vo mne definitivne zlomilo a pochopila som ze toto ide mimo mna, ze na toto ja nemam ziadny dosah. Ze sa proste len musim odstrihnut.

@anonym_autor
A ty si myslíš, že keby aj začal brat lieky niečo sa zmení ? Že bude schopný vážneho partnerského vztahu? V 50-ke?
Keď to nedokazal ani v tých dvoch predchádzajúcich vztahoch.Nie, on potrebuje kamaratsky kontakt a nie partnersky vztah.
On je takto spokojný, chce mat svoj kľud, nikdy sa nic nezmení, keď tak k horšiemu
Ty chces s nim zit v spoločnej domacnosti, či čo očakávaš vo vztahu s nim?Za 6 rokov sa nic nezmenilo, myslim si, že sama dobre vieš, ako on ten vás”vztah” berie

autor
12. máj 2026
@anonym_0f0375

@anonym_autor
A ty si myslíš, že keby aj začal brat lieky niečo sa zmení ? Že bude schopný vážneho partnerského vztahu? V 50-ke?
Keď to nedokazal ani v tých dvoch predchádzajúcich vztahoch.Nie, on potrebuje kamaratsky kontakt a nie partnersky vztah.
On je takto spokojný, chce mat svoj kľud, nikdy sa nic nezmení, keď tak k horšiemu
Ty chces s nim zit v spoločnej domacnosti, či čo očakávaš vo vztahu s nim?Za 6 rokov sa nic nezmenilo, myslim si, že sama dobre vieš, ako on ten vás”vztah” berie

@anonym_0f0375 mne to praveze takto vyhovuje. Mam svoj klud a priestor, nechcem byvat s nikym kym deti neodidu. O to nejde vobec.
Ide o to ze je velmi pasivny az depresivny. Nic ho nebavi, stale je zachmureny, nikam so mnou nejde a led uz ide tak vidim ako ho to nebavi.
Takze uz vsade chodim sama a nic po nom nechcem a vyhybam sa mu.
Chcela by som ho spat aky bol ked sa liecil. Aj ked, na to uz je neskoro asi tiez.
Stacil by mi ten kamaratsky vztah s nim. Ja to teraz vnimam ako kamaratsky vztah. Neviem ako to vnima on. Je vo svojom svete

anonym_7332f6
12. máj 2026

@anonym_autor ...."Prestalo ma bavit byt odmietana...." Ako myslis odmietana ? Nechcel s tebou travit volny cas ci fyzicky intimne odmietana ?

autor
12. máj 2026
@anonym_7332f6

@anonym_autor ...."Prestalo ma bavit byt odmietana...." Ako myslis odmietana ? Nechcel s tebou travit volny cas ci fyzicky intimne odmietana ?

@anonym_7332f6 nikdy som sa pri nom necitila ziadana. Ze som prenho vsetkym, ze som vynimocna.
Po sexualnej stranke sme ziadny problem nemali. Az teraz. Ked mi zacali jeho dotyky vadit. Zvykol ma vzdy hladkat vecer pri tv, masirovat mi nohy. Ale uz aj to mi prekaza 🙁 a neviem ci to niekedy prejde.

anonym_7332f6
13. máj 2026

Ta to ma mrzi. Uplne tomu rozumiem, ja sa presne takto isto citim pri svojom muzovi. UZ niekolko rokov. Som na zaciatku nejak myslela, ze sa to zmeni a zmenilo...k horsiemu uz ani nespavame spolu. Ale zas u Tvojho je aj ta psychika nie velmi dobra, tak to je take, no.

autor
13. máj 2026
@anonym_7332f6

Ta to ma mrzi. Uplne tomu rozumiem, ja sa presne takto isto citim pri svojom muzovi. UZ niekolko rokov. Som na zaciatku nejak myslela, ze sa to zmeni a zmenilo...k horsiemu uz ani nespavame spolu. Ale zas u Tvojho je aj ta psychika nie velmi dobra, tak to je take, no.

@anonym_7332f6 no, ked si v manzelstve tak je to narocnejsie. Hlavne ked sa nic nemeni.
Ja som sa nejaky cas dozadu rozhodla ze idem byt stastna vo svojom zivote. Aj preto som sa od neho odpojila. Lebo ma tahal psychicky dole.
Ja sa teraz stale usmievam, som v pohode, uzivam si.
Len to ze mu musim nejako povedat ze je koniec, to ma trapi.
Bojim sa toho kroku, ale viem ze mi bude potom o nejaku dobu lepsie. Pravdepodobne nam obom