Ako sa vyrovnať s neverou a začať žiť nanovo
Ahojte, uz asi rok zijem s tym, ze som sa dozvedela o muzovej nevere, dlhorocnej. Zial, sme spolu v jednej domacnosti a este aj budeme. Mame dve male deti. Velmi ma to trapi, pretoze som bola za zachranu rodiny, ale viem vnutorne, ze to mozne nebude uz nikdy. Dovera je uplne mrtva k nemu, a on tiez neprekypuje nestastim za to, co spravil. Ani neviem neviem byt k nemu uz ina, strasne ma zranil. Vzdy ked ide prec, myslim, ze su spolu, hoci to tak ani nie je, ale tak ma to poznacilo a boli stale rovnako,ze mi to stale v hlave srotuje. Hlava vsetko vie, chape, ale ako sa cez to preniest, a srdcu vysvetlit, ze to uz dobre nebude, nikdy, odputat sa, ako zacat znova zit a citit sa stastne, aby ma aj deti tak videli, nie kopu nestastia. Cvicim dost, ale ziadny efekt, ani na psychiku, ani na postavu. Nic ma netesi akosi a citim ze ma to zachvilu zozerie... Ako ste to zvladli? tie co ste zostali nejaky cas v spolocnej domacnosti... Dakujem
Ďalšia co sa schováva za deti a neuvedomuje si,že pre tie deti bude stastim mat spokojných rodičov od seba,ako strhanu mať v jednom dome s otcom.Akoze co by si nezvládla?Byť týždeň bez deti?Sama si robíš zle.On bude žiť ruka hore a z teba sa stane troska na ktorú sa nebudú môcť časom pozerať ani vlastné deti.Gratulujem k výberu životnej cesty.Ja vás ženy nechapem.
@anonym_9f12cb ja zas nechapem zeny, ktore by v pohode dali stvorrocne dieta na tyzden od seba.. ja by som to tiez nedala, ani keby to dieta malo s otcom dobry vztah a chcelo by byt s nim.. a rozhodne by som za takych okolnosti nebola stastna zena, co si zije 'ruka hore', ale bola by som viac troska, ako keby som musela zit v jednom dome s exom..
pre niektore zeny je totiz dieta clovek, s ktorym maju ozaj velmi blizky vztah, nielen nieco, o co sa staram, lebo musim a som aj vcelku rada, ze to mozem niekomu na tyzden supnut a mat cas pre seba 😝
Si sebecka a nemyslim to v zlom, ale svoj docasny diskomfort stavias nad kludny zivot deti. Tiez si myslim, ze muz by rychlo od striedavky cuvol, keby islo do tuheho ale ak aj nie, je to ich otec napriek tomu ze ta zranil a ma rovnake pravo sa o deti starat. Hovoris, ze deti ho maju radi, coho presne sa bojis? Ze sa o ne nedokaze postarat? Alebo len vlastnej samoty?
Detom ovela viac ublizujete tym, ze doma denne pozoruju takyto vztah. Nechces im radsej ukazat, ze zeny tiez vedia byt silne a samostatne, ze ked ta niekto zrani, netreba si nechat skakat po hlave a dalej trpiet? Ty si tiez zasluzis zit pokojne. Deti za chvilu vyrastu a potom co? Ty len zbytocne premarnis dalsie roky s muzom, ktory ta ani nechce, zatial co o 10 rokov si sa mohla pozriet spat a byt na seba hrda, ze si to dala a nevzdala sa svojho zivota.
Rok sa v tom rypes, toto je uz tvoja snad tretia tema MK, do kazdej diskusie o nevere prispievas a opisujes svoj pribeh. Pytam sa, naco chces podnety a rady, ked na svojej situacii aj tak nic nezmenis? S milenkou sa schadza a rozchadza na etapy, ona sa kvoli nemu rozviedla, vy dvaja nemate peniaze, aby ste sa navzajom z domu vyplatili, ani jeden z vas neutiahne hypo na dome, muz chce deti tiez. Kolkokrat si to tu uz pisala? A kolkokrat to tu este napises? Vies, ze ta muz nelubi. Vies, ze tu 4 rocnu neveru muz nelutuje. Utesujes sa tym, ze spolu nespia, ze sa na etapy schadzaju a rozchadzaju. Dokedy chces takto zit? Rok ci 10 rokov? Potom z teba bude psychicka troska a deti v puberte pojdu zit k otcovi, lebo s labilnou psychicky chorou matkou nebudu chciet zit. Gratulujem, si na najllepsej ceste dofajcit si zivot a vztah s detmi.
@anonym_9f12cb ja zas nechapem zeny, ktore by v pohode dali stvorrocne dieta na tyzden od seba.. ja by som to tiez nedala, ani keby to dieta malo s otcom dobry vztah a chcelo by byt s nim.. a rozhodne by som za takych okolnosti nebola stastna zena, co si zije 'ruka hore', ale bola by som viac troska, ako keby som musela zit v jednom dome s exom..
pre niektore zeny je totiz dieta clovek, s ktorym maju ozaj velmi blizky vztah, nielen nieco, o co sa staram, lebo musim a som aj vcelku rada, ze to mozem niekomu na tyzden supnut a mat cas pre seba 😝
@reanda keby ti striedavku nariadil súd na podnet otca, nemala by si inú možnosť. Čo by si plakala ten týždeň doma do vankúša?
Opičia láska sa to volá.
Musis sa zase zalubit a budes vyliecena.
no ja neviem, ako to chodi s tymi striedavkami, ale podla mna, ked ty by si nesuhlasila, tak by mu ju nemuseli uznat.. deti su este dost male, plus je tu fakt, ze rodinu rozbil on, svojou neverou, tak co si ma co davat podmienky? ale teda, ako pisem, neviem, ako to dnes funguje, na co na sude prihliadaju
ak nechces odist kvoli tomu, aby si nemusela pristupit na striedavku, tak teda zite v jednej domacnosti, ale len ako spolubyvajuci.. ja by som sa s nim uz ani nebavila ako s kamaratom (ved nie je kamarat, kamarati si take veci nerobia, ze sa podvadzaju), komunikaciu by som obmedzila len na nevyhnutne minimum, ohladne deti a prevadzkovych veci a inak by som sa vnutorne snazila od neho uplne odputat.. a kludne ho aj neznasaj a bud neprijemna... nechci od seba ziadne odpustanie mu a ustretovost.. to sa vobec nehodi v tvojej situacii. on ti ublizil a este stale ti ublizuje, ty nemas vobec dovod mu odpustat, ani byt k nemu ustretova.. ty mysli na seba a na svoje city a nenechaj sa dalej zranovat.. a detom hlavne vsetko vysvetli, ako sa veci maju - primerane veku, ale ziadne vymysly, pekne pravdu.. aj to, ako sa citis a preco
@reanda sud vôbec nezaujíma kto rozbil rodinu. Keď otec poziada o striedavku a deti niesu kojenci ktoré matka musí dojčiť, väčšinou striedavku uzná.
Pokiaľ je teda otec schopný sa o deti sa postarať.
@reanda keby ti striedavku nariadil súd na podnet otca, nemala by si inú možnosť. Čo by si plakala ten týždeň doma do vankúša?
Opičia láska sa to volá.
@reanda aha takze podľa teba po rozvode sa stáva dieťa výlučne tvojim majetkom?
Otec bude nejaký pánko na kukuk sem tam kedy ty uznáš za vhofne?
Dieťa ma otca aj matku, a neuveríš aj otec sa po rozvode môže chcieť aj naďalej starať.
To nie je bicykel ani pes, dieťa ma rodicov dvoch.
Ako píše
@anonym_9ac654 vola sa to opicia laska
@anonym_autor
začni riešiť seba. a striedavka keď sa viete dohodnúť nie je horor. deti si zvyknú. už si musíš len ty.
Mas 4 a 6 rocne dieta, vidia a citia, ze nieco nie je v poriadku medzi vami. Su rozne modely striedavky, nemusi to byt tyzden tyzden. Mozete si to nastavit po 2 dnoch, po 3 dnoch, je to jedno... ak sa o nich chce starat, tak nech sa stara - ber to tak, ze ty budes mat cas pre seba. Oddychnes si trochu, porobis viac v robote a ked budu deti u teba, tak sa im budes venovat dlhsie...
On chce striedavku neznamená, že striedavka bude. Že on chce je pekné, ale prd platné. Mala by si od neho odísť, takto trápiš seba aj deti. Na čo je to dobré?
@reanda aha takze podľa teba po rozvode sa stáva dieťa výlučne tvojim majetkom?
Otec bude nejaký pánko na kukuk sem tam kedy ty uznáš za vhofne?
Dieťa ma otca aj matku, a neuveríš aj otec sa po rozvode môže chcieť aj naďalej starať.
To nie je bicykel ani pes, dieťa ma rodicov dvoch.
Ako píše
@anonym_9ac654 vola sa to opicia laska
@mk22 vy ste dobre opice, obidve aj s anonymom 😀 .. dieta podla teba nie je bycikel, ale budeme si ho poziciavat, podla toho, ako panko alebo sud uzna za vhodne.. panko ak chcel byt so svojimi detmi, tak mal byt s nimi a s ich matkou a nie lozit za frajerkou.. ak dal prednost frajerke, tak nech si za nou ide sam a deti necha na pokoji.. striedavka ma byt podla mna vtedy, ak sa na tom dohodnu obidvaja rodicia a aj deti su s tym ok a nie to nariadi nejaky sud, lebo niekto ma podla zakona pravo.. a potom ze dieta nie je majetok.. hahaha
@mk22 vy ste dobre opice, obidve aj s anonymom 😀 .. dieta podla teba nie je bycikel, ale budeme si ho poziciavat, podla toho, ako panko alebo sud uzna za vhodne.. panko ak chcel byt so svojimi detmi, tak mal byt s nimi a s ich matkou a nie lozit za frajerkou.. ak dal prednost frajerke, tak nech si za nou ide sam a deti necha na pokoji.. striedavka ma byt podla mna vtedy, ak sa na tom dohodnu obidvaja rodicia a aj deti su s tym ok a nie to nariadi nejaky sud, lebo niekto ma podla zakona pravo.. a potom ze dieta nie je majetok.. hahaha
@reanda este ze o tom vsetkom rozhoduje súd, ze?🙋♀️ ty opice..
@anonym_9f12cb ved ani struedavu nemajú schválenú a uz tu plače..
Keby k tomu prišlo, cuvol by, uz vidím jeho novú pani ako lieta ako 2+2 deti ako robi matku frsjetivym deťom. By si to obaja rýchlo rozmysleli.
A ano, este jej ich necha, ona happy ze nie je striedava, a on bude ocko na víkendy sem tam urobí kukuk a ona sa môže aj rozkrájat.
Struedavu, ooo ano, milé rada, ved su to aj tvoje deti, by sa zbadal panko veľmi rýchlo..
@reanda dieťa nie je vec,ktorej si vylucnym vlastnikom.Nastastie súdy už na to prihliadať,že dieťa má obidvoch rodičov a nie ze ja som matka kto je vác.
@mk22 ona s vyplazenym jazykom a on zivot gombicka.Ja som sa starala o styri deti,jedno z nich zdravotne znevyhodnene,spanok max.4 hodiny a chlapec zivot ako v bavlnke.13rokov zaujem nula.Rodina 1000km daleko,ochoreli deti plat opatrovatelku,2x ma vyhodili z roboty,lebo prazdniny,lebo choroby,urazy.Som rada,ze uz je to prec.Nechapem,zeny,ktore si toto dobrovolne nechaju,bud su hlupe uplne,alebo ja neviem.
@reanda dieťa nie je vec,ktorej si vylucnym vlastnikom.Nastastie súdy už na to prihliadať,že dieťa má obidvoch rodičov a nie ze ja som matka kto je vác.
@mk22 ona s vyplazenym jazykom a on zivot gombicka.Ja som sa starala o styri deti,jedno z nich zdravotne znevyhodnene,spanok max.4 hodiny a chlapec zivot ako v bavlnke.13rokov zaujem nula.Rodina 1000km daleko,ochoreli deti plat opatrovatelku,2x ma vyhodili z roboty,lebo prazdniny,lebo choroby,urazy.Som rada,ze uz je to prec.Nechapem,zeny,ktore si toto dobrovolne nechaju,bud su hlupe uplne,alebo ja neviem.
@mamaaja82 nevysvetlis, a už vbc také nepochopia ze k zdravému vývinu dieťaťa treba matku aj otca..
Tu pani by dueta asi ukazovala z balkóna najradsej..a nazor ze nedajbože dieťa chce vuduet byt aj s otcom, by ju absolútne nezaujimal.

Ďalšia co sa schováva za deti a neuvedomuje si,že pre tie deti bude stastim mat spokojných rodičov od seba,ako strhanu mať v jednom dome s otcom.Akoze co by si nezvládla?Byť týždeň bez deti?Sama si robíš zle.On bude žiť ruka hore a z teba sa stane troska na ktorú sa nebudú môcť časom pozerať ani vlastné deti.Gratulujem k výberu životnej cesty.Ja vás ženy nechapem.
@anonym_9f12cb ved ani struedavu nemajú schválenú a uz tu plače..
Keby k tomu prišlo, cuvol by, uz vidím jeho novú pani ako lieta ako 2+2 deti ako robi matku frsjetivym deťom. By si to obaja rýchlo rozmysleli.
A ano, este jej ich necha, ona happy ze nie je striedava, a on bude ocko na víkendy sem tam urobí kukuk a ona sa môže aj rozkrájat.
Struedavu, ooo ano, milé rada, ved su to aj tvoje deti, by sa zbadal panko veľmi rýchlo..