Rozchod a jeho dôsledky. Ako sa s tým vyrovnať?
👋🏼 Ahojte, ľudkovia. Potrebujem sa vyrozprávať. Možno to bude dlhé, ale ak si to niekto prečíta celé, budem veľmi vďačná. Budem rada za každý názor, radu, pohľad na situáciu, ale aj za trochu pochopenia. Momentálne sa cítim, akoby som sa úplne stratila.
Keď som mala 15 rokov, chalanov som vôbec neriešila. Bola som ešte dieťa. Jedného dňa mi začal vypisovať jeden chalan z neďalekej dediny. Zo začiatku som ho odmietala, tak ako každého iného. Nemala som záujem. Ale on sa ku mne nejako dostal. Raz prišiel na opekačku k nám domov, skamarátil sa s mojím bratom a vedel, kto som. Pamätám si úplne všetko – čo sme mali oblečené, ako prebiehal celý deň, aj to, ako ku mne prišiel s Kinderkom a jednou červenou ružou. Na tie chvíle nikdy nezabudnem.
Začali sme sa stretávať čoraz častejšie, až sme boli spolu každý deň. A potom prišiel náš deň – 18. 8. 2018. Dali sme sa dokopy. Najprv sme bývali oddelene, potom rok u mojich rodičov, ďalšie štyri roky v podnájme a posledný rok sme sa presťahovali do mesta, opäť do podnájmu. Presťahovali sme sa hlavne kvôli tomu, aby som si ľahšie našla prácu, keďže nemám vodičský preukaz a dochádzanie bolo veľmi komplikované.
Lenže život nebol taký pekný, ako sa na prvý pohľad zdalo. Mala som okolo seba ľudí, ktorí ma každý deň zrážali na dno. A neboli to len cudzí ľudia, ale aj moja vlastná rodina. Pomáhala som im, ako som len vedela. Peniaze, ktoré mi môj snúbenec posielal zo zahraničia, som často posielala im, len aby mali čo jesť, piť a z čoho žiť. Napriek tomu som bola pre nich neschopná, klamárka, omyl, nadávali mi a ponižovali ma. Každý jeden deň.
Ani zo strany svokrovcov to nebolo jednoduché. Jeho mama neustále riešila mňa, moju prácu a večer mu do zahraničia vypisovala nepríjemné správy. Viem, že toho mal veľa. Občas sa ma zastal a bola som za to vďačná. Vedela som, že ma ľúbi. Ale zároveň som veľmi potrebovala jeho prítomnosť. Potrebovala som, aby ma objal, podržal, poradil mi, pomohol mi postaviť sa z dna. Namiesto toho bol dva až tri mesiace preč v zahraničí a domov chodil len na dva týždne. Tie ubehli vždy neuveriteľne rýchlo a ja som opäť ostala sama. Deň za dňom som len prežívala. Bez chuti žiť.
Pred tromi rokmi ma požiadal o ruku na Tomášovskom výhľade. Bol to jeden z najkrajších dní môjho života. Minulý rok sme sa po dlhom snažení konečne dočkali nášho vytúženého bábätka. Žiaľ, šťastie sa zmenilo na obrovskú bolesť a o naše dieťatko sme prišli. Bola to rana, ktorú si ponesiem celý život.
Za tých deväť rokov sme spolu prežili nádherné chvíle, ale aj veľmi ťažké obdobia. Prekonali sme množstvo búrok, no vždy sme ich zvládali spolu. Aspoň som tomu verila.
A potom prišla tohtoročná Veľká noc. Prišiel domov zo zahraničia. Všetko bolo krásne. Rozprávali sme sa, smiali sme sa, túlili sa, trávili spolu čas, milovali sme sa. Ráno v deň Veľkej noci sa mi pozrel do očí, povedal mi, že ma úprimne miluje, a objal ma presne tak, ako som to mala vždy najradšej. Myslela som si, že je všetko v poriadku.
Lenže o pár hodín sa môj život obrátil naruby. Namiesto oblievačky som skončila zbitá, bez slova vyhodená na ulicu, bez peňazí, bez vecí, bez ničoho.
Od toho dňa som prestala žiť. Prestala som jesť, schudla som na kosť a kožu. Každý deň som len plakala.
Pred dvomi týždňami sa mi ozval. Napísal mi, že mu zomrel ocko. S jeho súhlasom som prišla na pohreb. Bol to môj bývalý svokor, ktorý mi nikdy neublížil. Práve naopak. Vždy sa ku mne správal s úctou a mal obrovské srdce.
Po pohrebe sme s bývalým strávili spolu celý týždeň. Rozprávali sme sa, plakali sme, smiali sme sa, pozerali náš obľúbený seriál ako kedysi, trávili spolu večery a aj sme sa milovali. Pre mňa to bolo z lásky. Cítila som, že medzi nami stále niečo je.
Potom sa však stala úplná maličkosť. Nechtiac som zvalila pohár, ktorý sa ani nerozbil. Len spadol na stôl. A on zrazu vybuchol. Chcela som byť chvíľu sama, tak som odišla na balkón. Prišiel za mnou a pokračoval v hádke.
Posledný deň mi povedal niečo, čo ma úplne zlomilo. Že to všetko medzi nami bolo len z kamarátstva. Že aj kamaráti môžu mať spolu sex. Nechápala som to. Ja som počas celého toho týždňa cítila jeho blízkosť, jeho dotyky, jeho lásku. Veď sme spolu neboli pár mesiacov. Boli sme spolu deväť rokov.
Nakoniec mi povedal, aby som si sadla na druhú stranu gauča a bola ticho, alebo aby som odišla. Odišla som. Chcela som sa porozprávať, všetko si vysvetliť, uzavrieť alebo zachrániť. Ale nedalo sa.
Odvtedy som na tom ešte horšie ako predtým. Bolí ma na hrudi, mám pocit, že sa neviem poriadne nadýchnuť. Plačem každý deň. Mala som aj záchvat. Snažím sa postaviť na nohy, ale nejde mi to. Stále ho vidím pred očami. Je v mojich myšlienkach, v mojom srdci. Chýba mi každý jeden deň.
Neviem, či je pravda, že ma podviedol. Vraví, že áno. No poznám ho. Vie dosť presvedčivo klamať. Takže.. No dôvod buď alebo, tak či onak musí byť, mať ho. Zároveň si uvedomujem, že ani ja som nebola bez chýb. Viem, že som mala skôr vyriešiť napríklad prácu. Nikdy som netvrdila, že som bola dokonalá.
Napriek všetkému ho stále veľmi ľúbim a milujem. Túžim sa s ním pokojne porozprávať. Nie hádať sa. Chcem vedieť pravdu. Chcem vedieť, či sa to ešte dá zachrániť, alebo to aspoň dôstojne uzavrieť. Chcem, aby na chvíľu odložil svoje ego a tvrdohlavosť a aby sme sa dokázali porozprávať ako dvaja ľudia, ktorí spolu prežili takmer celé dospievanie a deväť rokov života.
Preto sa obraciam na vás. Čo by ste robili na mojom mieste? Skúsili by ste ho ešte kontaktovať? Ak áno, ako? Alebo by ste sa už snažili ísť ďalej? Budem vďačná za každú radu aj skúsenosť. Ďakujem každému, kto si našiel čas prečítať môj príbeh až sem. ❤️
Boze moj 🙄 naco sa s nim chces stale rozpravat? Naco je to dobre? Toto malo byt pre teba skoncene a uzavrete prvou fackou co ti dal. On je magor ale nechapem ani zeny ako ty, co dokola budu tych chlapov kontaktovat, vypisovat, rozpravat sa….nacooooo
Prestala som čìtaþ po "skončila som zbitá". Utekaj, Boh Ti práveže dáva šancu uvedomiť si, čo za hovädo máš vedľa seba. Nie takto sa skutočný muž nespráva, ani keď má stres, tlak, smútok. Prosím, zachráň sa, si mladá, ktásna čistá duša, kašli naňho.
,,Lenže o pár hodín sa môj život obrátil naruby. Namiesto oblievačky som skončila zbitá, bez slova vyhodená na ulicu, bez peňazí, bez vecí, bez ničoho."
,,Potom sa však stala úplná maličkosť. Nechtiac som zvalila pohár, ktorý sa ani nerozbil. Len spadol na stôl. A on zrazu vybuchol."
Myslis ze je to laska,ked ti fyzicky ublizuje?
Pol roka rozmyslas o tom co ta zmlatil rozmyslas ako to mas dostojne ukoncit? To akoze fakt potrebujes toto dostojne ukoncit? Neviem ci si len naivna alebo uplne hlupa.
Nedočítala som to, lebo len si stala predo mnou tak ta vyfackam
Utekaj ďaleko a preč
Chceš skončiť v kriminovinách? Prestaň si ho idealizovať a pochop, že je to cholerik, je agresívny, klame, podvádza ťa... Prečo si dobrovoľne chceš zničiť život? Vždy, keď myslíš naňho, spomeň si na všetko zlé, čo to spravil. Musíš si ho zhnusiť a nebudeš tak trpieť. Je to hajzel, nemáš čo ľutovať.
@erikacizmarova77 Nie , nekontaktovala by som ho už nikdy viac. On ti ublížil a ty ho máš stále za vysnívaného princa. Vymaž všetky kontakty na neho. Začni si plánovať svoj nový život bez neho.
To je manžel, či stále priateľ? Akože je to jedno, ale vyštartuj za novým životom. Ani rodičia, ani on, ale sama. Toto je chorobná láska z tvojej strany. Prvý frajer, nič nevieš o vzťahoch.
@erikacizmarova77 daj sa dokopy lebo píšeš bludy ...akože zbil ma a na konci je tam ešte šanca ???? Akože aká šanca ? Chces ostať utyrana a nakoniec si siahnuť nedajbože na život ?
Ty len buď rada že si tam kde si. Život sa ani po 9 rokoch ti neskončil. Samozrejme bude to chvíľu trvať ale začni pre seba každý deň niečo robiť. Zvládneš to a dakuj pánu Bohu fakt mu úprimne poďakuje že si skončila takto a že to nepokračovalo. On je psychopat keby si naaaahodou nevedela.
Sorry, ale si blba ako tago.
@erikacizmarova77 precitala som to cele az do konca s porozumenim a vyzera to tak, ze pochadzas z divnej rodiny a pritiahla si k sebe toto individum, ktore by si mala teraz uplne vymazat zo svojho zivota a mala by si pracovat na sebe, uvedomit si svoju hodnotu, dolezitost a tiez si uvedomit slabe stranky, lebo uvazujes velmi rozpravkovo pri cloveku o ktorom som uz po par vetach vedela, ze moja odpoved bude ze to mas ukoncit, no aj tak som precitala do konca.
@erikacizmarova77 nájdi si dobrého psychológa, alebo iného terapeuta, toto nie je láska, potrebuješ sa z toho dostať, jeho už nikdy nekontaktuj, nepíš mu, zabudni naňho
neberie drogy? tak naladovy nemoze byt len tak ... bud rada ze s nim niesi- blokni ho neozyvaj sa mu .. odsekni sa aj od rodiny a postav sa na vlastne nohy ..ak treba zajdi za odbronikom .. najdi si konicek inu pracu kludne aj v inim meste na opacnom konci ..
@erikacizmarova77 ja som teda príspevok prečítala celý, ale uplne by stačilo aj pri vete:"skončila som zbitá "
Tam by u mňa skončilo uplne všetko.
Nešla by som ani na svokrov pohreb,ani s ním netravila čas, nie to este spať s takým dilinom!
Ty sa daj dokopy a žiadne stretávanie a vysvetľovanie
Ráno ti povedal že ťa miluje a potom ťa z ničoho nič zbil?
@1sally12 kľudne sa to môže stať, stačí, že si vypije, alebo si dá nejaké drogy a úplne iný človek

Dala by som jednu facku jemu, druhú sebe a hotovo.