Ako sa vyrovnať s rozchodom po 20 rokoch?
Prišla som sa sem skôr vyrozprávať ako pýtať si radu. Môj manžel mi povedal pred Vianocami, že ma už nemá rad a teda sa so mnou rozchádza. Bola to pre mňa veľká rana, nečakala som ju. Moja láska k nemu bola úprimná a čistá. Naše manželstvo trvá 20 rokov. Nakolko on dostal dom do daru a ja vnom len bývam spolu s dcérami nás teoreticky vyložil na ulicu. Našiel si inú, s ktorou sa premáva na motorke, spí u nej atď. Proste žije svoj bohémsky život aký chcel. Vôbec sa nehanbí, dievčatám sa nevenuje. Je mi ľúto, že naša rodina musela dopadnúť tak, ako dopadla. Ako sa z tohto pozbierať a ísť ďalej?
Možno by som bola “trochu sebecka”, ale ak nemám ja sama kde bývať, tým pádom deti upokojiť, porozprávať sa s nimi v klude, vysvetlit im situáciu a pokojne ich prenechať otcovi….je tiež rodič, dom mu zostal, deti patria aj jemu. 🤷♀️ nech ma zodpovednosť… podať návrh na striedavku, rýchlo poriešiť bývanie. Nech si nová partnerka vyskúša život s mužom so záväzkami. 😉 nič iné by som neriešila, akurát by som im popriala veľa šťastia. Bez iných, zbytočných reči. Potichu čakať, čo prinesie čas. Deťom by som denne volala, stretávala sa s nimi, upokojovala ich. Samy by veľmi rýchlo zistili, kde chcú byt, ako sa kde cítia, ako sa k ním kto sprava.
Mas pracu? Mas prijem? Tym by som zacala a snazila sa najst vlastne byvanie. A samozrejme rozvod a vyriesit deti ak este to nemate vybavene, ale predpokladam ze za pol roka ste k tomu urobili aspon prvy krok.
Možno by som bola “trochu sebecka”, ale ak nemám ja sama kde bývať, tým pádom deti upokojiť, porozprávať sa s nimi v klude, vysvetlit im situáciu a pokojne ich prenechať otcovi….je tiež rodič, dom mu zostal, deti patria aj jemu. 🤷♀️ nech ma zodpovednosť… podať návrh na striedavku, rýchlo poriešiť bývanie. Nech si nová partnerka vyskúša život s mužom so záväzkami. 😉 nič iné by som neriešila, akurát by som im popriala veľa šťastia. Bez iných, zbytočných reči. Potichu čakať, čo prinesie čas. Deťom by som denne volala, stretávala sa s nimi, upokojovala ich. Samy by veľmi rýchlo zistili, kde chcú byt, ako sa kde cítia, ako sa k ním kto sprava.
@anonym_7b9335 akoze schytat to maju deti? Ze pokojne ich prenechat otcovi?? A robit na nich pokusy ze nech si vyberaju? Otec im narusi stabilitu, rozbije rodinu, odlozi zodpovednost. Co sa stane zazrak a tatinko sa zacne venovat?…s detmi robit úlohy, vozit ich na kruzky a vecer rozpravat rozpravky? …uz raz ked odlozil rodinu tak netreba byt naivny ze dostane rozum.
Toto by som ja svojim detom nikdy neurobila.
@anonym_7b9335 akoze schytat to maju deti? Ze pokojne ich prenechat otcovi?? A robit na nich pokusy ze nech si vyberaju? Otec im narusi stabilitu, rozbije rodinu, odlozi zodpovednost. Co sa stane zazrak a tatinko sa zacne venovat?…s detmi robit úlohy, vozit ich na kruzky a vecer rozpravat rozpravky? …uz raz ked odlozil rodinu tak netreba byt naivny ze dostane rozum.
Toto by som ja svojim detom nikdy neurobila.
@anonym_f13536 preco schytat? Otec nieje rodic? Cize ak by zil s nimi a s ich matkou bolo by to ok ze je s nimi, ak uz nezije s ich matkou je nenormalne ze bude mat deti 2t v mesiaci?
@gomak aké staré sú deti? Pokiaľ ste manželia nemôže ťa vyhodiť z domu. Máš prácu?
@anonym_f13536 preco schytat? Otec nieje rodic? Cize ak by zil s nimi a s ich matkou bolo by to ok ze je s nimi, ak uz nezije s ich matkou je nenormalne ze bude mat deti 2t v mesiaci?
@natalka13 ale ta pani napisala komentar uplne v inom zmysle…ze by bola sebecka a ze ma deti pokojne prenechat otcovi.
Ak chlapovi sibe, vozi sa na motorke a sprava sa ako decko tak bohuzial su situacie kedy musi matka nahradit aj otca. A nie si skrz deti nieco “dokazovat”.
@natalka13 ale ta pani napisala komentar uplne v inom zmysle…ze by bola sebecka a ze ma deti pokojne prenechat otcovi.
Ak chlapovi sibe, vozi sa na motorke a sprava sa ako decko tak bohuzial su situacie kedy musi matka nahradit aj otca. A nie si skrz deti nieco “dokazovat”.
@anonym_f13536 on nemusi, iba ona.
Toto mi pripomina pribeh jednej mojej kamosky z minulosti. Zila s partnerom v dome, ktory bol iba jeho, mal nanho hypoteku. Jedneho krasneho dna dosiel, ze dieta place a on sa stahuje. Nasiel si este pocas jej tehotenstva frajerku, co sa potreboval previest, draha motorka, znackove oblecenie, zmena totalna stylingu, cvicenie. Kamoske povedal ze moze ostat v dome, ked na seba prepise hypoteku, ked nie, nech sa paci vystavovat s par tyzdnovym dojcatom. Jej blizky rodinny prislusnik si zobral hypoteku a platil to miesto nej, kedze bola na materskej. U neho sa sto potom striedalo, ze raz mal zaujem, raz nemal, podla toho, aku mal frajerku. Ona dlho neresila ani vyzivne, ani sudne nic. Ale nekoniec musela, lebo jej prestal davat prachy.
Kúpila som si byt a mam prácu aj úspory. Skôr som chcela počuť váš názor na túto situáciu...
No aký je na to názor... žiadny. Rozvádza sa viac ako 50% manželstiev a nerozvádzajú sa pre modré oči. Vitaj v klube.
Čo plačeš? zabezpečená si, tak ako aj tvoje deti, byt máš, prácu tiež, uspory tiež. Nie si prvá a ani posledná. Buď rada, že sa za tvojím chrbtom dodnes nestretáva s tou, s ktorou je teraz ale že vyložil karty na stôl a úprimne ti povedal, že k tebe už nič necíti. Život ide ďalej.
Kúpila som si byt a mam prácu aj úspory. Skôr som chcela počuť váš názor na túto situáciu...
@gomak
Chapem, že to boli a si sklamana ale aspoň ta neťahá za nos a neužíva si poza tvoj chrbat.Kolko je takych chrapúňov čo sedia na dvoch stolickach a zena netuší .A ziju roky vedla seba, bez lasky, intímnosti v mrtvych vztahoch, a hrajú vonku divadlo.
Tento ti to povedal narovinu, že k tebe nič neciti.Kolko je takych chlapov čo to zene nepovie ale správajú sa k nej chladne, odmietajú ju, jednoducho ako zeny pre nich zhasli ale neukončia to lebo ako gazdinky ešte poslúžia
Ti máš sancu na novy štart, začiatok čo možno ina zena nemá lebo ten jej nemá odvahu jej povedat, že ju nelubi, predstiera, že je všetko ok a mrha jej drahocenným casom.
@gomak viem, aka je to bolest. Stalo sa mi to po 15 rokoch vztahu a s malym dietatom. Je super, ze mas pracu, uspory a kupila si si byt. Aspon nemusis mat stresy este aj kvoli financiam. Odsmut si to, ak potrebujes, vyrozpravaj sa kamoske/psychologovi, rob si male radosti, bud tam pre dcery a krok za krokom, den za dnom to bude lepsie❤️ Ak chces, napis 🙂
moj nazor je ze je cvok, sibe mu a ma druhu pubertu tak nevie co so sebou.
Aj keď sa teraz možno cítiš zlomená, fakt, že si v takejto kríze dokázala kúpiť byt a podať návrh na rozvod, svedčí o tvojej obrovskej vnútornej sile a schopnosti postarať sa o seba a dcéry. Mnohí ľudia v podobnej situácii zostanú paralyzovaní, ty si však podnikla rázne kroky k slobode. Manželovo správanie, že si našiel inú a žije „bohémsky“ bez ohľadu na dcéry a spoločné roky... vypovedá o jeho charaktere, nie o tvojej hodnote. To, že si milovala úprimne a čisto, je tvoja vzácna vlastnosť, ktorú si nenechaj touto skúsenosťou vziať. Tvoje dcéry sú už vo veku (hlavne 19-ročná), kedy vidia pravdu. Vidia otca, ktorý odišiel, a matku, ktorá ich zabezpečila. Tvoja integrita a to, ako túto situáciu zvládaš, im dáva dôležitý vzor do života. 20 rokov sa nedá vymazať za pár mesiacov. Je v poriadku, že ti to je ľúto. Dovoliť si cítiť všetky tie emócie je prvým krokom k tomu, aby sa rany zahojili.
Máš prácu, úspory a vlastné bývanie. To je nesmierne dôležitý základ. Teraz máš priestor vytvoriť si domov, kde vládne pokoj a úcta...Vidieť manžela čo najmenej, je zdravý obranný mechanizmus, ktorý ti pomôže citovo sa odpojiť. Držím ti palce!
no snad je byt vyluceny z bsm .. kedze ste zrejme este manzelia... ako dalej? nesledovat ho ..konaktovat en ohladne deti a majetkov.. ze dom nepatril tebe je ok ..ale iste si don dala aj ty financie..najst dobreho pravnika a nic mu nenechat .. a najst si zalubu kt ti zmaestna mysel .. venovat sa detom a zacat konecne zit
Aj keď sa teraz možno cítiš zlomená, fakt, že si v takejto kríze dokázala kúpiť byt a podať návrh na rozvod, svedčí o tvojej obrovskej vnútornej sile a schopnosti postarať sa o seba a dcéry. Mnohí ľudia v podobnej situácii zostanú paralyzovaní, ty si však podnikla rázne kroky k slobode. Manželovo správanie, že si našiel inú a žije „bohémsky“ bez ohľadu na dcéry a spoločné roky... vypovedá o jeho charaktere, nie o tvojej hodnote. To, že si milovala úprimne a čisto, je tvoja vzácna vlastnosť, ktorú si nenechaj touto skúsenosťou vziať. Tvoje dcéry sú už vo veku (hlavne 19-ročná), kedy vidia pravdu. Vidia otca, ktorý odišiel, a matku, ktorá ich zabezpečila. Tvoja integrita a to, ako túto situáciu zvládaš, im dáva dôležitý vzor do života. 20 rokov sa nedá vymazať za pár mesiacov. Je v poriadku, že ti to je ľúto. Dovoliť si cítiť všetky tie emócie je prvým krokom k tomu, aby sa rany zahojili.
Máš prácu, úspory a vlastné bývanie. To je nesmierne dôležitý základ. Teraz máš priestor vytvoriť si domov, kde vládne pokoj a úcta...Vidieť manžela čo najmenej, je zdravý obranný mechanizmus, ktorý ti pomôže citovo sa odpojiť. Držím ti palce!
@anonym_b3d71d Veľmi pekne ďakujem za tvoje slová 🙂
@gomak
Chapem, že to boli a si sklamana ale aspoň ta neťahá za nos a neužíva si poza tvoj chrbat.Kolko je takych chrapúňov čo sedia na dvoch stolickach a zena netuší .A ziju roky vedla seba, bez lasky, intímnosti v mrtvych vztahoch, a hrajú vonku divadlo.
Tento ti to povedal narovinu, že k tebe nič neciti.Kolko je takych chlapov čo to zene nepovie ale správajú sa k nej chladne, odmietajú ju, jednoducho ako zeny pre nich zhasli ale neukončia to lebo ako gazdinky ešte poslúžia
Ti máš sancu na novy štart, začiatok čo možno ina zena nemá lebo ten jej nemá odvahu jej povedat, že ju nelubi, predstiera, že je všetko ok a mrha jej drahocenným casom.
@anonym_748d18 No, ako vysvitlo predstieral to roky.. Povedal mi, že by mi to už povedal pred 5 timi rokmi. A ja si zrazu uvedomujem v akej ilúzii som to po celý čas žila...Aké nefér to bolo voči mne.... Pritom by som bola dala zaňho aj život, keby bolo treba.....
@anonym_748d18 No, ako vysvitlo predstieral to roky.. Povedal mi, že by mi to už povedal pred 5 timi rokmi. A ja si zrazu uvedomujem v akej ilúzii som to po celý čas žila...Aké nefér to bolo voči mne.... Pritom by som bola dala zaňho aj život, keby bolo treba.....
@gomak tak pred 5timi rokmi ste mali este deti male,tak to este vydrzal,no ako nahle si nasiel milenku a mozno sa opät zalubil ako pubertak tak ti uz pravdu musel povedat.
Ty sa len drz,uzivaj si slobodu,mas este malu,co zacina puberta,bud tu pre nu a druhu dceru a na hnupa sa vyser.Pozbieraj vsetku hrdost a zo ctou pekne odid do bytu.Zavri v sebe tuto kapitolu zivota a zacni od znova,pekne sama s detmi.Zvladnes to,neboj.A nezabudni,ze mas velke stastie,ze mas vlastny byt,mnohe zeny toto mat nikdy nebudu a musia sa stahovat s 1 podnajmu do 2heho.Ty detom uz vytvoris trvaly domov,lebo mas svoje.
Cas vylieci vsetky rany.
Nie je zvláštne, že by si predtým nevidela žiadne náznaky? To z týždna na týždeň urobil taketo zlomove rozhodnutie? Neverím, že na ňom nebolo nič vidieť, že ste mali doma všetko v poriadku a predtým bol ukážkový otec a zrazu sa prestal o deti zaujímať. Pracoval aj v domácnosti, pomáhal ti, venoval sa deťom? Neverím že jeden milujúci otec, ktorý sa dôkladne staral o deti a zaujímal sa o ne, sa ich z minúty na minútu vzda a nezaujíma sa. Môj názor je, že si prehliadala problémy.
Držím ti palce, je úžasné ze si sa vedela postarať obývanie.
@gomak Chrapun, 5 rokov ta nemiluje a povedal to až teraz?Ale starat sa o neho mu vyhovovalo.
To si ozaj nič nebadala? Intimita fungovala, bozky, dotyky ci aj to predstieral?Neviem, zena vycíti chlad, odstup a nezaujem o nu
Vieš co bud rada, že si sa takeho bezcharakterného muza zbavila, áno nemusela si stratiť toľké roky, ale lepšie teraz ako nikdy a zit si v ilúzii a s takym chrapunom zostarnut
@anonym_252eb5
@anonym_748d18
Niektorí muži sú veľmi prefíkaní lišiaci. To by ste sa čudovali, ako sa vedia pretvarovať a doslova hrať stále zaľúbeného muža, vzorného muža, vzorného otca. To nemá šancu tá žena vidieť, keď má doma takého herca. Poznám aj v okolí nie jeden taký prípad.
@gomak akože uz pred 5 rokmi by ti povedal to co teraz?
To si 5rokov cítila co??
Lásku?
Ved som musela vidieť cutit ze je iný
Neverím ze ste mali krásny bezchybný zivot vztah po každej stránke.

no cisto pragmaticky. srdce dat bokom
odvtedy co Ti to povedal prešlo 6 mesiacov. kde byvas?
predpokladam, ze rozvedeny este nie ste.
deti mas zverene do starostlivosti? ak ano, vyriesit na ne peniaze. co najskôr sa rozviesť a zacat nanovo.....