Ako stanoviť výživné na dieťa do jedného roka?
Ahojte. Rada by som sa opytala tych zien, ktore maju partnerov/muzov a s nimi babatko, ktore spolu vychovavaju.
Ak by ste ostali v situacii, ze sa rozidete s partnerom/muzom a mate s nim novorodenca, aka by bola podla vas adekvatna vyska vyzivneho od otca na dieta, aby pokryvalo vsetky jeho potreby do od 1 mesiaca do jedneho roka?
Dakujem.
Ako znie otázka? A co je to adekvátna suma? Mne stačil kočík za 180e z bazára, postielku za 60e aj s matracom, vaničku za 6e. Keď kojis, nepotrebuješ mlieko, na plienky mines Možno 30e mesačne. Oblečenie záleží kde. A to všetko deleno 2. Lebo dieťa má dvoch rodičov. A záleží aj koľko ten rodič zarobí a aké má výdavky.
Nezabudaj,že potreby bábätka pokrýva nielen muž,ale aj ty rovnakým dielom. Náklady na babatko do roka sú nízke, ak kojis a popozeras bazar, tak sa vlezies do 150e mesačne...
U nás v rodine 300€, plus čím je dieťa vačšie sa podieľa polovicou na kúpu bicykla, postele atď..sám by to asi zanedbal, ale majú to pod palcom starí rodičia..nie je to žiadny mamonár a má čo robiť, ale to isté nie je ani matka a tiež má čo robiť, aby to utiahla..je to tak na hrane, ani málo, ani veľa..
To ti je zas taká otázka,čo sa dá faaakt úplne presne zodpovedať.Uvedomujes si ,že to je od rodiny k rodine iné a od človeka samotného.Niektonfakt má úplne všetko z druhej ruky,niekto má všetko nové,niekomu stačí postieľka kočík,iný má dva kočíky v každej miestnosti postieľku,jeden otec zarába 900€ a druhý 9000€
Čo som nepochopila?
Ja neviem či chceš kočiar z druhej ruky alebo imidžovku za tisícku, či budeš používať látkové, jednorazové plienky alebo nebodaj žiadne. Umelé mlieko alebo budeš kojiť? A mohla by som pokračovať. Dieťa má dvoch rodičov a majú obaja prispievať rovnako. Niekomu stačí 50 a niekomu je aj 500 málo.
Pre bábätko 300€ stačí.. pre väčšie dieťa školkára, sú väčšie náklady na oblečenie, lieky(stále niečo v kolektíve)a už športové aktivity, záujmy, výlety, kútiky, zimné športy, v lete kúpaliská, ZOO, akcie pre deti už by bolo fajn 400€, ale keď matka slušne zarobí tak nerieši..
Dieťa predsa potrebuje vodu, teplo, bývanie a servis, nielen plienky a stravu... Nech muž dá koľko može, ak je bohatý, tak aj viac tisíc, ak je chudobný, tak minimalne výživné. Boris Kollár dáva každému decku 2tis.mesacne...
@macatt ked slusne zrobi matka tak neriesi? Poviem ti, ze riesia aj take matky, ktore zarobia dobre uz len z principu! Preco by to mali riesit len tie matky ktore zivoria z minimalnej mzdy? Riesia to vsetky matky, zisdnemu chlapovi co opusti tak male dieta by ziadna matka nemala nechat ani cent navyse!
@taktotedanie tak ono treba nájsť rovnováhu aj v takomto vzťahu…pokiaľ prispieva aj na ostatné veci bez problémov tak je to lepšía cesta ako za ,,pár drobných,,si rozhádzať relatívne dobré vzťahy, lebo sa to môže odzrkadliť aj na vzťahu k dieťaťu..

Veď si vyrataj koľko mesačne na dieťa minieš a vydeľ to dvomi, budeš mať približnú predstavu.