icon

Ako začať nový život po rozvode s dvomi deťmi?

Včera o 17:00

Moje pocity sú šialené. Plánujem rozvod a vôbec neviem, kde začať… toto je jedným z dôvodov, prečo stále zostávam vo vzťahu s niekým, s kým si vôbec nerozumieme. Čo ste urobili ako prvé? Máme dom na hypotéku, bývame ďaleko od celej rodiny. Mám to riešiť radikálne? Odísť za rodinou, nájsť si nové bývanie, zmeniť deťom školu škôlku, začať riešiť predaj domu? Bojím sa, že deťom veľmi ublížim aj keď viem, že takíto rodičia im ubližujú dvojnásobne. Mám pocit, že manžel by si rád nechal v opatere staršiu, sú rovnakí, veľmi si rozumejú. Bolo by vôbec ľudské rozdeliť takto súrodencov? Samozrejme že by som ich ja chcela mať oboch. Ďakujem, som smutná a zúfalá

Strana
z2
autor
Včera o 20:46
@barka1

Ty by si sa dokázala len tak vzdat dcery? Vieš, aka dolezita je pre dievca v puberte matka? Rozdelit surodencov?
A to všetko len pre pohodlie, uskromnenie sa????
Šialena úvaha.

@barka1 Nebolo by to pre mňa jednoduché, určite nie. Všetko si uvedomujem a neviem, čo by bolo pre ňu najlepšie. Tu nejde o mňa ani jej otca….

andriknikolka
Včera o 20:57
@anonym_autor

@andriknikolka Prajem ti len to najlepšie, si skvelá, že si to zvládla! Klobúk dole, kiežby som v sebe našla rovnakú silu. Môžem sa spýtať aké boli tvoje prvé kroky po tom, čo si sa rozhodla to naozaj ukončiť? Zostala si bez domova lebo ta vyhodil?

@anonym_autor ďakujem. ❤️ Ostala som bez domova ,pretože nás vyhodil a nasťahoval si k nám domov milenku . Jeho právnik mi ešte počas manželstva, keď som netušila ,že ma podvádza vopred dal podpísať papiere, kde som sa vzdala všetkého majetku, podotýkam žiadne pôžičky sme nemali ,dom sme postavili z veľkej driny nás oboch. Prvý krok bol odísť a vyhľadať rodinu . Bolo to neskutočne ťažké ,ale ďakujem Bohu, že som to zvládla a dneska môžem konečne žiť spokojne. Ale detí som sa nevzdala a nerob to ani Ty ,pretože matka je nenahraditeľná. Zo všetkého bohatstva, ktoré sme spolu nadobudli ,som si zobrala len jeden kufor a deti.

anonym_6a1f86
Včera o 21:17

Rozdeliť deti ? Jedno s otcom druhe somnou ? Isto nie ak by tak striedavu starostlivosť . Myslim že toto je téma ktorú si musíš porozprávať s chlapom ako dalej že chceš rozvod. Atď. Ale poviem ti jedno moja mama sa rozviedla s mojim bio otcom keď som mala 3 krátko po tym sa dala do kopy s mojim otcom od malička sme vedeli že to nie je náš otec. Poznali sme svojho bio. Nebudem zo mna že sa rodicia rozviedli . Jedine kedy zo mňa ubudlo bolo keď mi umrel otec. Takže vôbec sa neboj toho že máš dve deti že by si ostala sama a nikto by ťa nechcel. Hlavne ale keď sa rozvediete správanie sa k sebe ako dospelí dvaja rodičia nehuckať deti proti druhému rodičovi Atď

bluka2
Včera o 21:45

To čo je za úvahu, že by niekde daleko malo dieta “všetkých len nie otca”? Rozdeliť súrodencov, nechať 8 r. dcéru zrazu bez mamy, bez brata?
Mne to hlava neberie.
Nemozes rozmýšľať štýlom, čo by bolo pre teba praktické. Musíš uvažovať štýlom, čo bude najlepšie pre deti a ako to dosiahneš. Mám 2 deti s rovnakým vekovým rozdielom a už to tiahneme spolu sami od veku 4 a 0, teraz majú 11 a 7, blízko rodičov sme nikdy nežili. Moje heslo bolo vždy, že treba zarobiť za dvoch a potom to ide. A funguje mi to.
Takže začni skôr rozmýšľať štýlom, že si nájdeš novú prácu, aj keď ta terajšia ma výhodu tej flexibility miesta. Je to super, ALE ty potrebuješ ešte niečo lepšie.
V ďalších mesiacoch by som priam agresívne riešila kariéru a potom s nejakým dobrým jobom vyriešiš tu logistiku, aj bez pomoci rodiny

anonym_9958a9
Dnes o 06:01

len kvôli deťom byť vo vzťahu, teda to tie deti dopadli, keď im nevieš zabezpečiť byť spolu a prácu ktorá by vás uživila

tenerifka
Dnes o 08:19
@andriknikolka

@anonym_autor ďakujem. ❤️ Ostala som bez domova ,pretože nás vyhodil a nasťahoval si k nám domov milenku . Jeho právnik mi ešte počas manželstva, keď som netušila ,že ma podvádza vopred dal podpísať papiere, kde som sa vzdala všetkého majetku, podotýkam žiadne pôžičky sme nemali ,dom sme postavili z veľkej driny nás oboch. Prvý krok bol odísť a vyhľadať rodinu . Bolo to neskutočne ťažké ,ale ďakujem Bohu, že som to zvládla a dneska môžem konečne žiť spokojne. Ale detí som sa nevzdala a nerob to ani Ty ,pretože matka je nenahraditeľná. Zo všetkého bohatstva, ktoré sme spolu nadobudli ,som si zobrala len jeden kufor a deti.

@andriknikolka jeho pravnik ti dal podpisat papiere o vzdani sa majetku a ty si ich aj podpisala? 🤔. A ak ano, preco si to urobila????

vikisisi
Dnes o 10:36

Podľa mňa by súd ani nesúhlasil s rozdelením súrodencov ale skôr by schválil striedavú starostlivosť

andriknikolka
Dnes o 11:29
@tenerifka

@andriknikolka jeho pravnik ti dal podpisat papiere o vzdani sa majetku a ty si ich aj podpisala? 🤔. A ak ano, preco si to urobila????

@tenerifka lebo som verila manželovi, že sa vzdávam som nevedela, podpisovala som vraj splnomocnenie na právne úkony úplne iných vecí... hlúpe, viem ale v živote by ma nenapadlo ,že niečoho takého je schopný. No žiaľ aj také príbehy píše život. Dôležité ale je ,že už stojím pevne opäť na nohách, aj keď to trvalo 10 rokov sa z toho pozbierať.

nelka93
Dnes o 11:41
@andriknikolka

@tenerifka lebo som verila manželovi, že sa vzdávam som nevedela, podpisovala som vraj splnomocnenie na právne úkony úplne iných vecí... hlúpe, viem ale v živote by ma nenapadlo ,že niečoho takého je schopný. No žiaľ aj také príbehy píše život. Dôležité ale je ,že už stojím pevne opäť na nohách, aj keď to trvalo 10 rokov sa z toho pozbierať.

@andriknikolka a ty si nečítala co podpisujes?

tenerifka
Dnes o 11:50
@andriknikolka

@andriknikolka ach...... K tomu niet co dodat. Ja by som to napadla, aj ked viem, ze na Sk sa v sudnych procesoch neberie prilis v uvahu moralny faktor, iba plati to, co je na papieri, .....skoda

Strana
z2