icon

Ako žiť po rozchode s toxickým partnerom?

7. apr 2026

Stratil sa z nasho zivota
Teraz uz si hovorim nastastie
Ale bohuzial, mam s nim dieta
Podotykam dlhorocny vztah, ziadna nahoda, dieta dlllllho ocakavane
Neustale sa ma snazi drzat v hrsti kvoli peniazom, o dieta sa takmer nestara
Mame dohodu sudom kolko plati mesacne, ustnu dohodu aj v mailoch, ze skolske zariadenie , strava v skole, kruzky na polovicu, nechcel to riesit sudnym rozhodnutim
Nezaplatil uz par mesiacov, nemam silu sa neustale o tie peniaze prosit, nechcem sa uz ponizovat, trvalo mi dlho kym som sa z rozchodu spamatala
Ako ste zeny dokazali zit dalej, uzivat si zivot s dietatom, zit plnohodnotne, ked neustale nad vami stoji ten toxicky psychopat?
Ja uz ziadne peniaze ziadat nebudem a radsej nebudem jest ako sa nadalej ponizovat a pytat si almuznu, lebo inak je to velmi narocne ak sa nezucastnuje vydavkov za skolu, neviem z coho to vsetko utiahnem, mam sa po veceroch ked mi dieta spi predavat dalsim muzom? Dalsiu pracu kvoli dietatu hladat nemozem aj tak pracujem na plny uvazok od 7:00-15:00, neustale praca s ludmi, poobede som ako vyzuvana zuvacka a caka ma dalsia sichta s dietatom, mam pocit, ze len prezivam den za dnom, nejaky vlastny zivot? Pre mna neznamy pojem
Moje dieta by som nedala ani za svet, no lutujem a neodpustila som si doteraz, ze som mu nezabezpecila spravneho otca, je to zly clovek, dufam, ze sa s tymi peniazmi raz zadusi a budeme mat pokoj..
Nechcem zatrpknut, ako sa vam podarilo dalej zit? Ako ste si zvykli na samotu? Ze rodina je len matka a dieta
Stale dieta ucim, ze sme kompletna rodina v takom zlozeni v akom sme , dietatu nic naozaj nic nechyba a som na seba hrda, ze to zvladam sama ale niekedy sa mi to aj tak zda malo..

anonym_b2cd9d
7. apr 2026

Uz davno si mala poziadat o vyzivne a upravu styku na sude. Takto nemas nic v ruke, s cim by si mohla ist na policiu a zalovat ho za nevyplatene vyzivne. To nie su peniaze pre teba, ty sa bez nich zaobides, to su peniaze, na ktore ma jeho dieta narok. Sice si "hrdinka" lebo o nich nestojis, ale okradas svoje dieta a panko ta este aj v tomto manipuluje a dostal ta tam kde chce. Tak sa spamataj a ries to. Lebo z tvojej hrdosti sa dieta nenaje ani mu tricko nekupis.

martinmmartin
7. apr 2026

Musis ratat s tym ze pre buducich partnerov mas na cele cervenu vlajku ze si jenda z tych co dokazu urbit velmi dolezite zivotne rozhodnutia velmi zle iba na zaklade nejakych kalerabov ktorym si strasne chcela verit a obycajny blbecek ta dokazal oklamat tak ze s nim mas dieta....
Taketo nieco je riziko pre vazny vztah a vazny zivot , kazdy bude radsej dvakrat rozmyslat ci mu takto nejako nebudes rozhodovat o zivotnych volbach co s tebou bude musiet robt ( spolocny majetok , dalsie decko, atd )
Ked ta dokazal zmanipulovat blbecek az na decko co s tebou dokaze urobit sikovnejsi cyberpodvodnik?

anonym_be859b
7. apr 2026

@anonym_autor výživné platí, ale neplatí nad rámec školy, krúžkov?ak áno, tak je chyba, že ste to nedali do súdneho rozhodnutia, ale iba ústne.Treba to dat na súd a trvať na tom nie sa pýtať a ponižovať sa

anonym_be859b
7. apr 2026
@martinmmartin

Musis ratat s tym ze pre buducich partnerov mas na cele cervenu vlajku ze si jenda z tych co dokazu urbit velmi dolezite zivotne rozhodnutia velmi zle iba na zaklade nejakych kalerabov ktorym si strasne chcela verit a obycajny blbecek ta dokazal oklamat tak ze s nim mas dieta....
Taketo nieco je riziko pre vazny vztah a vazny zivot , kazdy bude radsej dvakrat rozmyslat ci mu takto nejako nebudes rozhodovat o zivotnych volbach co s tebou bude musiet robt ( spolocny majetok , dalsie decko, atd )
Ked ta dokazal zmanipulovat blbecek az na decko co s tebou dokaze urobit sikovnejsi cyberpodvodnik?

@martinmmartin niekedy je roky všetko dobré a zrazu sa ten druhý zmení zaľúbi, má plné zuby rodiny atd

anonym_9baf96
7. apr 2026

@anonym_autor ja som si dala zvýšiť po 10 rokoch, lebo som bola sprostá, exmanžel ukážkový manipulátor , rozvod kvôli jeho dlhoročnej nevere.
Ľutujem že som to nerobila skôr, doniesol na súd fascikel, čo všetko kúpil deťom 😁
Súd som vyhrala a on nečakal že to urobil.
Možno ešte potrebuješ čas, vybudovať si voči nemu imunitu, to že neplatí, využi vo svoj prospech. Tým že mu ukazuje s, že sa ho bojíš, mu len dvihas ego

terezia74
7. apr 2026
@martinmmartin

@martinmmartin to čo si napísal za debilný komentár?

autor
7. apr 2026
@anonym_b2cd9d

Uz davno si mala poziadat o vyzivne a upravu styku na sude. Takto nemas nic v ruke, s cim by si mohla ist na policiu a zalovat ho za nevyplatene vyzivne. To nie su peniaze pre teba, ty sa bez nich zaobides, to su peniaze, na ktore ma jeho dieta narok. Sice si "hrdinka" lebo o nich nestojis, ale okradas svoje dieta a panko ta este aj v tomto manipuluje a dostal ta tam kde chce. Tak sa spamataj a ries to. Lebo z tvojej hrdosti sa dieta nenaje ani mu tricko nekupis.

@anonym_b2cd9d styk dietata upraveny sudom , vyzivne sudom stanovene
Jedna o platbu za skolu , nechcel to davat na sud, ze sa dohodneme ako dvaja dospeli, ze predsa zabezpeci dieta, ze na zvysovanie sudom dane nema, ze nechce platit poplatky a pravnika
Zacal sa vyhrazat , ze mi zoberie dieta, ze chce striedavu starostlivost aby platil menej, ze sa predsa dohodneme, cez dieta sa mi vyhraza a drzi v hrsti
Ja osobne momentalne nemam na sudne trovy a pravnika

autor
7. apr 2026
@anonym_b2cd9d

@anonym_b2cd9d takze na mna prosim neutoc, mame vyssie vyzivne , bohuzial pribudla skola, nechcel to riesit sudom, ze sa predsa ustne dohoneme
Nasledne terorizuje ze ked dam zvysenie on poda protinavrh na znizenie uz existujuceho a dostanem este menej nez teraz

autor
7. apr 2026
@martinmmartin

@martinmmartin boli sme spolu roky
Vsetko bolo v poriadku, po narodeni dietata mu preskocilo

autor
7. apr 2026
@martinmmartin

@martinmmartin prosim ta co tu pleties podvodnikov a cyber neviem co?
Co to ma s mojou otazkou?

autor
7. apr 2026
@anonym_be859b

@anonym_autor výživné platí, ale neplatí nad rámec školy, krúžkov?ak áno, tak je chyba, že ste to nedali do súdneho rozhodnutia, ale iba ústne.Treba to dat na súd a trvať na tom nie sa pýtať a ponižovať sa

@anonym_be859b nemam na pravnika a sudne teovy momentalne, od buduceho roka sa snad financna situacia zlepsi mala by som postupot v praci
Nechcel to na sud vyhrazal sa protinavrhom na znizenie
Vyhrazal sa striedavou starostlivostou alebo ze mi dieta vezme
Mozno reci do vetra ale bojim sa

anonym_5ecfa5
7. apr 2026
@martinmmartin

@martinmmartin bože, to čo je za blbosť? Píše o zlom človeku, o bývalom partnerovi o dlhoročnom vzťahu a o plánovanom rodičovstvo. Keď vieš rozoznať zlého človeka od dobrého na prvú ranu, daj si to patentovať, dostaneš Nobelovu cenu, lebo toto nedokáže nikto na svete. 🫡

anonym_5ecfa5
7. apr 2026

@anonym_autor komunikuje s ním cez maily a sms a nadhod tému súdu a výživného a keď sa ti bude vyhrážať, všetky sms a maily schovaj, vytlač a daj ako dôkaz na súd, že striedačku chce kvôli neplateniu výživného. Na konanie na súde nepotrebuješ právnika, veď to aj sudcovi môžeš povedať, že neplatí a ty živíš decko sama tak nemáš na advokáta. Sudca tiež nie je debil, keď predložiš výpisy z účtu, že nič ti neplatí a má platiť, tak sudca si s ním už poradí, nič sa neboj psychopata. Tiež si odkladaj, ako platíš školné a všetky výdaje, aby sudca videl že tatko nedáva nič, nestretáva sa, ale vyhrážanie mu ide. A nič si z toho nerob, nemôžeš zato, že sa na teba nalepil psychopat.

anonym_be859b
7. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_be859b nemam na pravnika a sudne teovy momentalne, od buduceho roka sa snad financna situacia zlepsi mala by som postupot v praci
Nechcel to na sud vyhrazal sa protinavrhom na znizenie
Vyhrazal sa striedavou starostlivostou alebo ze mi dieta vezme
Mozno reci do vetra ale bojim sa

@anonym_autor iba ta zastrašuje a vie ako na to.Vsetko záleží koľko platí výživné a aky má zivotny štandard. Ak je naozaj vyššie je možné, že povedia, že máš vyššie výživné a máš to platiť z toho.Zuby strojček, okuliare, krúžky, letné tábory všetko sa dáva na súd pri výživnom.Ty mu nesmieš veriť veď sa dohodneme ustne.Pravnika nepotrebuješ...aj tak by som to dala na súd.Neviem koľko sa platia trovy asi nie vysoká suma....spísať čo všetko platíš počas roka vieš, aj prečo požadujeme zvýšenie nástup do školy je finančne náročný.Neboj sa ho.Len málokedy príde k zníženiu dlhodobá choroba, zmena práce....žiadaj čo ti patrí.Napis sumu akú platí a ako je veľké dieťa.On sa len vyhráža a vie, že sa zlaknes.

anonym_be859b
7. apr 2026
@anonym_5ecfa5

@anonym_autor komunikuje s ním cez maily a sms a nadhod tému súdu a výživného a keď sa ti bude vyhrážať, všetky sms a maily schovaj, vytlač a daj ako dôkaz na súd, že striedačku chce kvôli neplateniu výživného. Na konanie na súde nepotrebuješ právnika, veď to aj sudcovi môžeš povedať, že neplatí a ty živíš decko sama tak nemáš na advokáta. Sudca tiež nie je debil, keď predložiš výpisy z účtu, že nič ti neplatí a má platiť, tak sudca si s ním už poradí, nič sa neboj psychopata. Tiež si odkladaj, ako platíš školné a všetky výdaje, aby sudca videl že tatko nedáva nič, nestretáva sa, ale vyhrážanie mu ide. A nič si z toho nerob, nemôžeš zato, že sa na teba nalepil psychopat.

@anonym_5ecfa5 ale on výživné platí tak som to pochopila...nechce platiť nič navyse

sissy27
7. apr 2026

@anonym_autor na súd, žiadať si také výživné aké reálne pre dieťa potrebuješ, zahrnúť tam aj neštandardné výdavky (mne v pohode prešli aj letné tábory a podobne, keďže pán otec sa osobne nijako nemienil podieľať na starostlivosti o dieťa) a vybavené. Nezaplatí? Exekútor, dovidenia.
V momente, keď mu ukážeš, že sa z neho a jeho rečí neposerieš, tak stratí nad tebou moc. Osobná skúsenosť. A nie, nebude žiadať striedavku, to by ho stálo oveľa viac ako len poslať prachy a ver mi, má to veľmi dobre spočítané 😀
Takže prepočítať náklady vrátane školného a čo potrebuješ a ísť na súd. S protinávrhom na zníženie si môže vytrieť svoju ctenú riť, to sa deje len v mimoriadnych prípadoch a nie keď je on zdravý, práceschopný, poskytuje dieťaťu nulovú osobnú starostlivosť a všetko išlo hore. Predpokladám, že ani to aktuálne výživné nie je v nejakej nadštandardnej sume.

januska12323
7. apr 2026

Prestaň sa s ním dohadovať a na vyhrážky vôbec nereaguj len si ich ulož. Vyrátaj koľko reálne potrebuješ mesačne a žiadaj vyššie výživné plus extra výdavky. Kým to nespravíš len okrádaš vlastné dieťa. Sudca nie je sprostý a nezníži výživné lebo pánko povedal, ani mu dieťa nedá do starostlivosti keď ho vôbec nepozná.

autor
7. apr 2026

Dost sa obavam, ze nebudem vediet doakazt vsetky vydavky na dieta