Ako zvládnuť rozchod po dlhodobom vzťahu?
Ahojte koľko ste mali v živote vzťahov? Aké to bolo sa rozísť / rozviesť po dlhej dobe? Zvažovali ste to dlho? Čo vás k tomu priviedlo? Ja neviem čo robiť už mám pocit že nás oboch iba trápim 😔
Ja som rozvedena. Bolo to davno. Ale dlho sa to tahalo,kym sme k tomu dospeli. Pre mna bolo zasadne uvedomenie, ze ci si viem predstavit mat dieta s takym slovekom,ktory sa ku mne tak sprava. A bolo rozhodnute
Ja som rozvedena. Bolo to davno. Ale dlho sa to tahalo,kym sme k tomu dospeli. Pre mna bolo zasadne uvedomenie, ze ci si viem predstavit mat dieta s takym slovekom,ktory sa ku mne tak sprava. A bolo rozhodnute
@anonym_8dfc02 ja mám problémy aj s otcom, často nebýval doma tak sme boli so sestrou radi že nie je doma.. a to je smutne. Rozmýšľala som či by som bola rada keby sa mama s ním rozviedla (v zmysle pre ňu že by sa jej možno lepšie žilo) ale zároveň si ani neviem predstaviť že by sa rozviedli alebo život bez neho aj keď by si aj ona zasluzila viac
Ja som mala dva vazne vztahy:
1. 5 rokov, vobec sme sa k sebe nehodili, vacsina veci musela byt kompromis, vela hadok , samozrejme bol rozchod, asi rok mi trvalo (bolo to trapenie pre oboch) kym som sa k tomu odhodlala, potom hned navrat a do 5 mesiacov koniec lebo som si uvedomila ze s takym clovekom nechcem vychovavat deti a stravit zvysok zivota, okrem ineho ma aj podviedol, trapilo ma to kvoli tomu casu a ze zas od znova s niekym ale rychlo prebolelo ked som si spomenula na vsetky minusy ktorych bolo ovela viac ako plusov+ narusena dovera🙈🙈
2. 3,5 roka, krasny vztah, ziadne konflikty, suhra ako lusk, ked sme zacali po 2,5 roku riesit dieta, zmenil nazor ze nechce dala som mu rok ci sa nieco nezmeni, nezmenilo, isli sme od seba, rozchod z rozumu, ktory velmi bolel.
priviedlo ma k tomu uvedomenie, ze ten vztah nema sancu byt taky, aky ho potrebujem a ani s tym nemozem nic spravit, lebo druha strana nechce a ani nie je schopna.. ano, bolo to tazke a trvalo mi dlho to prijat, stale som sa snazila vidiet nejaku nadej a tiez, lebo som ani nahodou netuzila byt jednorodic.. ale nakoniec to bola ulava, lebo uz sa v tom nijako nedalo fungovat.. aj ked teda ani teraz nezijem zivot, s ktorym by som bola spokojna 😝, ale lepsie, ako predtym.. za mna lepsie, ked ti nieco chyba, ako ked mas navyse nieco, co ti nevyhovuje
@anonym_autor ahoj, ja som bol s partnerkou vyše 3r a keď sme sa rozišli tak som to znášal veľmi zle, asi rok som sa z toho spamätával ale čas všetko vylieči. Zvládneš to.
Rozisli sme sa po 9 rokoch. Posledny rok uz bol absolutne trapenie a klamanie samym sebe do oci. Velmi sme sa zmenili a odcudzili, medzi 20 a 30 clovek dospeje a meni sa. Nelutujem to vobec, som rada ze sme nemali deti a ani sa nezobrali, aspon to bolo lahsie. Odisla som, do roka mala noveho chlapa, ktory je uzasny partner, manzel a teraz uz aj otec 🙂. Da sa zacat nanovo, aj po dlhej dobe.
@anonym_8dfc02 ja mám problémy aj s otcom, často nebýval doma tak sme boli so sestrou radi že nie je doma.. a to je smutne. Rozmýšľala som či by som bola rada keby sa mama s ním rozviedla (v zmysle pre ňu že by sa jej možno lepšie žilo) ale zároveň si ani neviem predstaviť že by sa rozviedli alebo život bez neho aj keď by si aj ona zasluzila viac
@anonym_autor neporovnávaj svoj život s mamou, boli iné osobnosti, mali iný vzťah, nedrž sa pri niekom len preto, že tvoja mama neodišla. Ak vzťah neprosperuje, nie si šťastná ani ty ani on a nedáva ti to čo potrebuješ, ukonči to. Čas nič nezmení, väčšinou je to len horšie. Vzťah je síce aj o tom rozhodnúť sa, že s tým človekom chceš zostať, chceš spraviť niečo aby to fungovalo a neodchádzať, ale treba si triezvo uvedomiť kedy už to ozaj zmysel nemá. Odpovedz si na otázku prečo s ním chceš zostať. Ak bude prvá odpoveď lebo sa nechcem rozísť tak by som to ukončila. Máš valídne dôvody prečo s ním si? Ste si oporou? Miluješ ho? Trávite spolu čas? Máte plány do budúcna?

No tak pocit, ze sa obaja trapite by mal byt dostacujuci dovod na rozchod. Len je take zvlastne, ze si sa vyjadrila tak, ze ty vas oboch trapis. Takze mozes za to cisto len ty? Partner je v pohode?