Ako zvládnuť rozvod a spraviť ten ťažký krok?
Ahojte, s manželom sme to neustali. Dve deti, podnikanie, bolo toho na nás veľa a odcudzili sme sa. V auguste 2025 sme boli na dovolenke sami dvaja. Počas dovolenky mi prišlo oznámenie o začatí kontroli na podnikanie. Ja som bola nervózna a on že veď keď prídeme zistím že čo je vo veci. Mal pravdu ale skúste byt pokojne.. Keď sme prišli, povedal že najprv musíme ísť po deti a až tak môžem pozrieť a začal si strihať nechty. To ma naštartovalo, pohádali sme sa. On vlastne netušil čo sa stalo. No zvyčajne keď ja som sa za niečo nahnevala, on reagoval tým že sa stiahol a nekomunikoval so mnou. Vlastne v tomto móde že sa nebavíme sme od augusta. On medzitým začal kamarátom hovoriť aká som zlá a sleduje každý môj krok. Ktorý hodnotí. Neuvedomuje si kde robí chybu a ani sa nechce so mnou o ničom rozprávať. Vykresľuje ma ako tu najhoršiu osobu. Urobila som aj zlý krok v podnikaní a samozrejme aj to je moja vina. Nehľadí na to že som rozhodla na radu účtovnícky ktorá mi povedala chybnú informáciu. On nie je zlý človek ale je emočne nezrely a nedokáže si priznať chybu. No podľa mňa sa nezmení a ja takýto život už ďalej nechcem. Ale nedokážem podať tu žiadosť o rozvod. Neviem na čo čakám. Či strach, či len zvyk mi nedovolí. Ozvala som sa starej psychologičke ku ktorej som chodila ale nedvíha mi a na SMS nereaguje.. neviem prečo mám taký strach z toho kroku. Či moje telo cíti že to nie je správny krok. No s ním si dať rady neviem. On išiel ku psychológov ktorému ma tiež vykreslil ako najhoršiu osobu tak mu povedal že sa ma rozviesť. Mame dve deti 10 a 4. Sú na nás dosť naviazané. Ako ste dokázali urobiť ten krok? Neviem čo mi bráni. Mala som ťažké detstvo s otcom alkoholikom.. áno hádka vznikla na hlúposti ale je tam veľa nevypovedanych emócii a on sa sťažuje všetkým naokolo. Hlavne kamarátom ktorý ho podporia. Preto si myslim že vzťah medzi nami už skončil..
@anonym_085022 bože 😅 nemám depresie. Napísala som dôvod kedy sa to zlomilo. To neznamená že sa nič iné nedialo. Len presne takto necitlivý je aj on. Pochopenie nula. Asi s takými ľuďmi ja jednoducho byť nemam
@blama Ked som si precitala tvoj prispevok,chcela som pisat,ze si rozvod dobre premysli. Rok mate krizu,to nie je take zle. Ale ked som citala dalsie prispevky,mam pocit,ze sa k sebe nehodite a ste velmi rozdielni,nerozumiete svojim potrebam. A u mna je koniec vztahu vtedy, ked jeden okydava druheho na verejnosti. Ale to som ja. Mne tvoj muz pripada ako nevyzrety chlap. Ty ako pises,mas traumy z detstva,to je zla kombinacia. Ani s tebou nemusi byt lahky zivot. Jednoducho si obaja priznajte chyby a napravte to alebo chodte od seba. Len nenicte chudence deti. Tie to vsetko vnimaju a tieto vzorce si prenesu dalej do svojich zivotov.
@blama ono to tak byva, ze je podrzana strana tomu , kto vyjadruje jednostranny nazor, bez svojej ucasti na probleme... dospela osoba komunikuje s druhym vecne s tym, ze nezabudne povedat aj to, ako vplyva, ako je sucinny, atd atd... toto mi pride take vyvinenie sa, zhodit vsetko na druheho ... a sam nech ostanem najkrajsi... stale si myslim, ze v manzelstve by nemal existovat moj a tvoj problem, ale vylucne nas problem, zaroven moj problem je tvojim a tvoj mojim...
@anonym_0f8406 netvrdím že som vždy všetko najlepšie riešila. Tiež som pod tlakom vybuchla a príde mi toto cele zbytočne no on ide radšej za kamarátmi. Teraz už aj sestre povedal, rozplakal sa tam že ako ním manipulujem. Preňho je manipulácia to že som staršej dcére povedala že som dostala prstienok z lásky. (Bola to gumka na vlasy s kvietkom od mladšej). Tak preňho to bolo že to naschval hovorim nahlas lebo som od neho nič nedostala a asi od niekoho áno. Neprišiel sa ma na to opýtať. On si domyslel najskor že niekoho mam a začal že ním manipulujem. Len keďže to už trvá od augusta tak preto nevidím inú cestu. Ním nepohnem a ťahať sama to už naozaj nechcem. Začala som už aj rozmýšľať či fakt nie som na vine a pochybovať o sebe ale psychologička mi v tomto “dala facku”. Že možno som urobila zle rozhodnutia ale on podrýva mňa tým že hovorí všetkým vo svojom okoli o mne zle
@blama Ked som si precitala tvoj prispevok,chcela som pisat,ze si rozvod dobre premysli. Rok mate krizu,to nie je take zle. Ale ked som citala dalsie prispevky,mam pocit,ze sa k sebe nehodite a ste velmi rozdielni,nerozumiete svojim potrebam. A u mna je koniec vztahu vtedy, ked jeden okydava druheho na verejnosti. Ale to som ja. Mne tvoj muz pripada ako nevyzrety chlap. Ty ako pises,mas traumy z detstva,to je zla kombinacia. Ani s tebou nemusi byt lahky zivot. Jednoducho si obaja priznajte chyby a napravte to alebo chodte od seba. Len nenicte chudence deti. Tie to vsetko vnimaju a tieto vzorce si prenesu dalej do svojich zivotov.
@marca12 ja sa svoje traumy snažím riešiť. Napríklad to že mám potrebu všetko vysvetľovať. Ide to ťažko ale snažím sa aktívne na tom pracovať. Ale asi áno. Máš pravdu. A presne kvôli deťom som chcela rozvod ale neviem prečo je pre mňa tak ťažké dať tu žiadosť.. ja som ako dospela mame povedala že sa mala rozviesť. Mám strach že toto mi niekedy povedia moje deti.
@marca12 ja sa svoje traumy snažím riešiť. Napríklad to že mám potrebu všetko vysvetľovať. Ide to ťažko ale snažím sa aktívne na tom pracovať. Ale asi áno. Máš pravdu. A presne kvôli deťom som chcela rozvod ale neviem prečo je pre mňa tak ťažké dať tu žiadosť.. ja som ako dospela mame povedala že sa mala rozviesť. Mám strach že toto mi niekedy povedia moje deti.
@blama
Si finančne sebestačná. Podľa tvojich komentov je muž ozaj nevyzretý. Uvidíš ako to bude dobré samej. Prípadne si nájdeš ma občasné stráženie k deťom opatrovateľku, nech máš čas aj na seba. Aj technika, ktorý ti poskladá nábytok atď.
A nebudeš musieť riešiť prerastené dospelé dieťa.
@anonym_0f8406 netvrdím že som vždy všetko najlepšie riešila. Tiež som pod tlakom vybuchla a príde mi toto cele zbytočne no on ide radšej za kamarátmi. Teraz už aj sestre povedal, rozplakal sa tam že ako ním manipulujem. Preňho je manipulácia to že som staršej dcére povedala že som dostala prstienok z lásky. (Bola to gumka na vlasy s kvietkom od mladšej). Tak preňho to bolo že to naschval hovorim nahlas lebo som od neho nič nedostala a asi od niekoho áno. Neprišiel sa ma na to opýtať. On si domyslel najskor že niekoho mam a začal že ním manipulujem. Len keďže to už trvá od augusta tak preto nevidím inú cestu. Ním nepohnem a ťahať sama to už naozaj nechcem. Začala som už aj rozmýšľať či fakt nie som na vine a pochybovať o sebe ale psychologička mi v tomto “dala facku”. Že možno som urobila zle rozhodnutia ale on podrýva mňa tým že hovorí všetkým vo svojom okoli o mne zle
@blama na vine ste obaja, pretoze nemate paru o tom, co je skutocny problem..... dotahujete sa ako male deti, komunikacia viazne v podstate z nicoho, neviete sa hadat- ano aj to treba vediet, a kade tade na seba kydate, sklonujete sa podla mna v zbytocnych rozmeroch... ja tu nevidim velky zasadny problem... ale to , ze ho nevidim ja, neznamena to, ze ho nevidis ty... z coho dokazete obaja polavit natolko, aby ste mali priestor aj samy na seba?
mozno je naozaj pre vas najlpepsim rieseim rozvod... ale urobili ste obaja pre seba maximum? mate dve deti, v podstate znicite zivot obom ... a kto tvrdi ine, klame... vzdy sa rozvodom najma ak by to co i len trochu slo nici detom vyznam rodiny...
ak ale zprava zlava citis, ze nie je kam sa posunut... potom vsetko co som napisala zahod zahlavu a sadnite si spolu s manzelom k tebe ako dalej... tu budete musiet komunikovat.. neviem ci mate podnikanie spolocne, to som nenavnimala z toho co pises, musite sa dohodnut na starostlivosti, na majetku... vy spolu budete musiet zacat komunikovat, ci sa vam to paci alebo nie...
@blama Rozvod nie je lahka vec,to si treba dobre premysliet. Aj ked clovek vtedy asi nevie triezvo premyslat. Objednaj sa k psychologicke,nestranne sa porozpravajte. Napis si pre a proti. Daj tomu cas a ked ta nieco napadne,dopis na zoznam. Potom to znova prehodnot. Mas len dve moznosti. Bud zmenis ty pohlad na vas a zmieris sa s jeho povahou alebo odist od neho. On sa zjavne nezmeni. Idealne je,ked si obaja vstupia do svedomia. Nie je nijaka moznost sadnut si s nim a priznat si chyby? Zacni od seba,neutoc na neho,nespominaj jeho chyby. Podla jeho reakcie uvidis,ci ma zaujem o zachranu alebo nie.
Ahoj. Mala som to podobne ako ty, ja som podnikala,manzel sem tam pomohol. Hadky pre hluposti,nic vazne. Teraz som 5rokov rozvedena a zije sa mi ovela lahsie. Pretoze som pochopila, ze tie hadky boli sposobene tym, ze ja som sa zmenila, mam plany, ciele, drive. On bol take velke dieta, nie zle, nepil,nefajcil,pracoval, ale mna brzdil. Teraz brzdi nase deti, ale s tym ja uz nic neurobim..
Ahoj. Mala som to podobne ako ty, ja som podnikala,manzel sem tam pomohol. Hadky pre hluposti,nic vazne. Teraz som 5rokov rozvedena a zije sa mi ovela lahsie. Pretoze som pochopila, ze tie hadky boli sposobene tym, ze ja som sa zmenila, mam plany, ciele, drive. On bol take velke dieta, nie zle, nepil,nefajcil,pracoval, ale mna brzdil. Teraz brzdi nase deti, ale s tym ja uz nic neurobim..
@anonym_6c4f79 vieš mi napísať správu?
@blama
Si finančne sebestačná. Podľa tvojich komentov je muž ozaj nevyzretý. Uvidíš ako to bude dobré samej. Prípadne si nájdeš ma občasné stráženie k deťom opatrovateľku, nech máš čas aj na seba. Aj technika, ktorý ti poskladá nábytok atď.
A nebudeš musieť riešiť prerastené dospelé dieťa.
@svetlonos vidím to tak aj ja. Len potrebujem asi facku ešte od niekoho alebo ja naozaj nechápem čo mi je a čo ma brzdí
@blama na vine ste obaja, pretoze nemate paru o tom, co je skutocny problem..... dotahujete sa ako male deti, komunikacia viazne v podstate z nicoho, neviete sa hadat- ano aj to treba vediet, a kade tade na seba kydate, sklonujete sa podla mna v zbytocnych rozmeroch... ja tu nevidim velky zasadny problem... ale to , ze ho nevidim ja, neznamena to, ze ho nevidis ty... z coho dokazete obaja polavit natolko, aby ste mali priestor aj samy na seba?
mozno je naozaj pre vas najlpepsim rieseim rozvod... ale urobili ste obaja pre seba maximum? mate dve deti, v podstate znicite zivot obom ... a kto tvrdi ine, klame... vzdy sa rozvodom najma ak by to co i len trochu slo nici detom vyznam rodiny...
ak ale zprava zlava citis, ze nie je kam sa posunut... potom vsetko co som napisala zahod zahlavu a sadnite si spolu s manzelom k tebe ako dalej... tu budete musiet komunikovat.. neviem ci mate podnikanie spolocne, to som nenavnimala z toho co pises, musite sa dohodnut na starostlivosti, na majetku... vy spolu budete musiet zacat komunikovat, ci sa vam to paci alebo nie...
@anonym_0f8406 áno nevieme komunikovať. Ja netvrdím že je chyba iba uňho. A nie neurobili sme maximum. Z jeho strany je to zvyčajne o tom ze na mňa nakyda kamarátom a keď ja sa s ním skúšam rozprávať je sarkasticky. Po nejakom čase keď sa to nejak ustali, nikdy nie aktívne našou komunikáciou, je na čas dobre kým nie je na niekoho vyvinutý príliš veľký tlak a prosto buchne. Zvyčajne som to ja lebo aj keď s ním o niečom začnem hovoriť to zľahčuje. Pred rokom som riešila jednu zamestnankyňu, naozaj sa ma vec dotkla lebo ma ohovárala. Dostala výpoveď hneď ale niesla som tu situáciu ťažko. Mi povedal že už ho nebaví o tom počúvať.. tak som radšej sklapla a držala to v sebe. Nevieme sa porozprávať ani o tom že čo dostane keďže najskôr ho ja budem vyplácať. On mi opakuje že chce polovicu zo všetkého. Som mu povedala že morálny nárok na firmu nemá, ale sumu mi nikdy nepovedal. On aj debaty začne spôsobom že ja mám povedať, teda mám prebrať zodpovednosť a to nejako vyriešiť čele. On tu len je a čaká. Keď sme boli u psychologicky tak tam išiel kvôli tomu aby som pochopila kde robím chybu.. všade som hlavnou témou vždy ja. A hlavne to aká som strašne zlá
@blama Rozvod nie je lahka vec,to si treba dobre premysliet. Aj ked clovek vtedy asi nevie triezvo premyslat. Objednaj sa k psychologicke,nestranne sa porozpravajte. Napis si pre a proti. Daj tomu cas a ked ta nieco napadne,dopis na zoznam. Potom to znova prehodnot. Mas len dve moznosti. Bud zmenis ty pohlad na vas a zmieris sa s jeho povahou alebo odist od neho. On sa zjavne nezmeni. Idealne je,ked si obaja vstupia do svedomia. Nie je nijaka moznost sadnut si s nim a priznat si chyby? Zacni od seba,neutoc na neho,nespominaj jeho chyby. Podla jeho reakcie uvidis,ci ma zaujem o zachranu alebo nie.
@marca12 @marca12 keď som naposledy začala tak mi povedal že on vidí ako ním roky manipulujem a on už sa zmanipulovať nedá. Hovorím ok ako to chceš riešiť? Tak že sa chce dohodnúť a ja že ako? Tak nech dam návrh. Takže vlastne ja manipulujem ale mám prebrať zodpovednosť zasa. Jeho strašne presvedčilo to ako mu kamaráti povedali že ma pravdu. Mimochodom tým kamarátom aj požičal peniaze lebo sú gambleri.. a podľa neho oni mu dobre radia. On je vo svojom svete. A keď aj by niekto s nami sadol a skúsil pomôcť tak on povie že ním manipulujem a preto sa zrazu idem rozprávať.. a keďže toto je od augusta, tak nemyslím si že sa to nejako zmení. Budúci týždeň idem na obhliadku nových priestorov keďže som urobila chybný krok v podnikaní. Tak potrebujem toto vyriešiť a asi potom pôjdem podať žiadosť o rozvod
@blama Síce ti tu neradia rozvod, ale mne by napr.vadilo mať muža ktorý ma rozoberá s kamarátmi, nechce komunikovať, dáva ti všetko za vinu a nevie ťa podporiť. Toto ženu zomelie a buď necháš zo seba spraviť kôpku nervov, alebo sa proste máš rada, záleží ti na tvojom psych.zdraví a rozvedieš sa a začnes odznova. Niekedy to proste nevyjde, netreba z toho robiť tragédiu. Horšie je keď sa deti vychovávajú v prostredí kde je medzi rodičmi emočný chlad. Teda pokial to je dlhodobé trápenie sa a citové ochladnutie ja by som takto životom nemrhala.
@blama Síce ti tu neradia rozvod, ale mne by napr.vadilo mať muža ktorý ma rozoberá s kamarátmi, nechce komunikovať, dáva ti všetko za vinu a nevie ťa podporiť. Toto ženu zomelie a buď necháš zo seba spraviť kôpku nervov, alebo sa proste máš rada, záleží ti na tvojom psych.zdraví a rozvedieš sa a začnes odznova. Niekedy to proste nevyjde, netreba z toho robiť tragédiu. Horšie je keď sa deti vychovávajú v prostredí kde je medzi rodičmi emočný chlad. Teda pokial to je dlhodobé trápenie sa a citové ochladnutie ja by som takto životom nemrhala.
@anonym_afa2fb toto vnímam aj ja tak :( preto sa uberam týmito myšlienkami aj ja. Len neviem prečo mám strach podať tu žiadosť ale asi sa jednoducho nadýchnem a pôjdem podať žiadosť
@anonym_085022 akoze tieto premudrele rady. A on sa zaujimal o svoju zenu, cim jej moze pomoct a ako ju pochopit a upokojit.
Mna toto fakt doziera. Zena ma na starosti deti, domacnost, financie, planovanie, vychovu, skolu, jedlo, no proste vsetko okrem kladiva, vercajku a ked sa nieco udeje a dovoli si mat aj emocie (sme ludia, vsakze), tak akoze v tom emocnom rozpolozeni ma este muzovi pekne povedat, co by tak potrebovala a este ako to ma spravit 🙈🙈🙈
Toto sme ich naucili,tak to tak mame. Cakaju na zadania, ktore bud vykonaju alebo ich vysmeju alrbo sa im nechce. Zena ma byt vo vztahu zenou a ma mat muzsku podporu - bezpodmienecnu. Muzi evidentne nevedia byt muzmi a ani netusia, co maju robit, chudacikovia 🥹
@eli3k to, že to tak mas ty ako popisuješ, to ešte neznamená, že to majú všetky ženy aj s autorkou dokopy. U nás s staráme o domácnosť a o deti a o všetko rovnocenne.
@anonym_0f8406 áno nevieme komunikovať. Ja netvrdím že je chyba iba uňho. A nie neurobili sme maximum. Z jeho strany je to zvyčajne o tom ze na mňa nakyda kamarátom a keď ja sa s ním skúšam rozprávať je sarkasticky. Po nejakom čase keď sa to nejak ustali, nikdy nie aktívne našou komunikáciou, je na čas dobre kým nie je na niekoho vyvinutý príliš veľký tlak a prosto buchne. Zvyčajne som to ja lebo aj keď s ním o niečom začnem hovoriť to zľahčuje. Pred rokom som riešila jednu zamestnankyňu, naozaj sa ma vec dotkla lebo ma ohovárala. Dostala výpoveď hneď ale niesla som tu situáciu ťažko. Mi povedal že už ho nebaví o tom počúvať.. tak som radšej sklapla a držala to v sebe. Nevieme sa porozprávať ani o tom že čo dostane keďže najskôr ho ja budem vyplácať. On mi opakuje že chce polovicu zo všetkého. Som mu povedala že morálny nárok na firmu nemá, ale sumu mi nikdy nepovedal. On aj debaty začne spôsobom že ja mám povedať, teda mám prebrať zodpovednosť a to nejako vyriešiť čele. On tu len je a čaká. Keď sme boli u psychologicky tak tam išiel kvôli tomu aby som pochopila kde robím chybu.. všade som hlavnou témou vždy ja. A hlavne to aká som strašne zlá
@blama uz teraz vidis, ako sa k tomu postavi... nema problem byt vyplateny z tvojej firmy? menim nazor... chod svojou cestou
@blama uz teraz vidis, ako sa k tomu postavi... nema problem byt vyplateny z tvojej firmy? menim nazor... chod svojou cestou
@anonym_0f8406 podľa nebo sme firmu budovali spolu. Som sa ho opýtala či podľa neho budovanie znamená že on navŕta garnizu alebo prenesie ťažké veci. Tak vraj bol doma s deťmi. Hovorím keď chodíš na brigády som ja doma s deťmi ale vtedy sú peniaze iba tvoje. Ja by som ho chcela vyplatiť z bytu a aj to naňho nám požičala peniaze moja teta. Bez nej by sme to nemali. Tak nesúhlasí.. v podstate asi aj toto ma tak drží lebo nedokážem ho vyplatiť aj z firmy. Máme tam drahé stroje..
@anonym_6a9224 ja nie som vôbec výbušná povaha. Naopak on chodil dva roky ku psychologovi lebo vrieskal a kričal. Na chladničke mame preliačiny od neho. Ja som emočná, teda keď som pod tlakom reagujem chaoticky, raz poviem tak, potom to zmením. Hlavne keď nemám s kým sa porozprávať o tom čo ma ťaží. Čo sa stalo v auguste. On odignoroval, viackrát som tu tému začala a neriešil to a keď potom prišlo priame poukázanie že ma na saláme to čo ma trápi a išiel strihať nechty, tak som sa nahnevala. On za tie dva roky zistil že nemá zbytočne míňať energiu do výbuchov tak prešiel do tichej agresie. Opýtala som sa ho týždeň dozadu že ako sa kedy on snažil o vzťah. Mi povedal že sa nesnažil nikdy… ale príde mi že toto je všetko povedané v hneve. No čokoľvek sa stane ide za kamarátmi. Tak asi ho necham ísť. On ma aj také reči že podnikanie sme vytvorili spolu. Vôbec nie, všetko robim ja. On je naozaj technik. Treba poskladať nábytok? Ide. Treba navŕtať? Ide? Všetku zodpovednosť - kontroly, prijímanie zamestnancov, zháňanie zákazok, zaucanie, web, sociálne siete, komunikácia, všetko je na mojich pleciach. Len kvôli bsm a zákonom Slovenska ma nárok na polovicu. Ale reálne nevybudoval nič. Ten tlak si nesiem sama
@blama myslíš, že sa zmeni?Nebolo od augusta už dosť času na zmenu?iba predlzujete agoniu a k nicomu to nevedie.Psycholog nikdy neradi štýlom rozvedte sa ..a, keď to povie tak skôr skúma ako druhý na to zareaguje či nad tým uvažuje, alebo sa len sťažuje, ale nikdy nad rozvodom nepomýšľa.Muz sa sťažuje kamošom, lebo mu dajú za pravdu, keď im požičiaval peniaze a muž mužovi málokedy povie veď ty máš doma dobrú ženu nekecaj😆kto manipuluje ťažko povedať niekedy človek manipuluje ani o tom nevie.Ty sa skôr spýtaj samej seba či si spokojná v takom manželstve ?na druhej strane či ho potrebuješ pri výchove detí, vedení firmy koľko stratis finančne atď ..nie zbrklo, ale reálne čo ziskas a čo stratis.
Lebo takto mlčať môže ďalší rok bez zmeny.Ale je zaujímavé, že necíti vinu v sebe a dokázal chodiť 2 r na terapiu to dokáže máloktorý chlap.Ked tvrdí, že mu psychológ poradil vraj rozvod načo čaká?Ťažko z tých pár viet vyčítať, ale príde mi, že robí zo seba obeť a všade ta vykresľuje čierne.
Aký je otec?trávite čas s deťmi spolu nejaké výlety bežná domácnosť?To je normálne že sa pred veľkým krokom bojíš a nevieš čo máš robiť, ale psychologicka ti nedá posledné slovo max ta nasmeruje a podporí, keď sa rozhodneš pre rozvod.
Keď sa spýtas muža či je ochotný, aby ste zapracovali na vzťahu, alebo sa rozvediete co povie?ked je jesitny či manipulujúci povie rozhodni sa sama a nevyklopi čo chce len kvôli egu.Vam by pomohlo ísť na pár mesiacov od seba a potom sa rozhodnut
@anonym_0f8406 podľa nebo sme firmu budovali spolu. Som sa ho opýtala či podľa neho budovanie znamená že on navŕta garnizu alebo prenesie ťažké veci. Tak vraj bol doma s deťmi. Hovorím keď chodíš na brigády som ja doma s deťmi ale vtedy sú peniaze iba tvoje. Ja by som ho chcela vyplatiť z bytu a aj to naňho nám požičala peniaze moja teta. Bez nej by sme to nemali. Tak nesúhlasí.. v podstate asi aj toto ma tak drží lebo nedokážem ho vyplatiť aj z firmy. Máme tam drahé stroje..
@blama a sme doma... cize ty si podnikala, pozicala a peniaze za byt vratila... a on sem tam isiel na brigadu a to bolo vylucne jeho... na finale chce so vsetkeho polovicu ano?
Ty zarábas viac ako on?Kto čo platil v byte, na firme?ak by si mala padnúť na dno len, aby si ho vyplatila, tak žijem pre deti a firmu a on nech mlčí a chodí za kamarátmi.Neciti sa menejcenny, že sa ti viac darí?
Podla mna je problem v tom, ze mu davas najavo, ze Ty si ta, co nosi peniaze. Veru, mne by sa to tiez nepacilo. Sama tvrdis, ze on vlastme nic nerobi a Ty sa staras o vsetko. A potom, ked je zle, napr.chyba v podnikani a kontrola, tak sa ma podielat aj on a ma Ti fukat boliestky. Preco sa cudujes, ze vam to neklape? On Ti vracia to, co mu Ty podsuvas. Je neschopny, neempaticky, a pod. A esye by aj polfirmy chcel. A preco nie? Ved je vasa spolocna. Ty v nej robis kancelarske prace, on manualne.
@blama a sme doma... cize ty si podnikala, pozicala a peniaze za byt vratila... a on sem tam isiel na brigadu a to bolo vylucne jeho... na finale chce so vsetkeho polovicu ano?
@anonym_0f8406 on mal prácu normálnu a do toho išiel občas na brigády. Tak peniaze z brigád sú iba jeho. Lebo si ich zarobil sám. Ale z firmy spolu lebo mi išiel pomôcť s mužskými vecami. Ale nenašiel žiaden priestor, žiadneho zamestnanca. Nikoho nikdy nezaucil, nesiel na školenie. Bravala som ho so sebou po stroje ako prívesok aby sme boli spolu.. na firmu si požičala a do roka vrátila..
Podla mna je problem v tom, ze mu davas najavo, ze Ty si ta, co nosi peniaze. Veru, mne by sa to tiez nepacilo. Sama tvrdis, ze on vlastme nic nerobi a Ty sa staras o vsetko. A potom, ked je zle, napr.chyba v podnikani a kontrola, tak sa ma podielat aj on a ma Ti fukat boliestky. Preco sa cudujes, ze vam to neklape? On Ti vracia to, co mu Ty podsuvas. Je neschopny, neempaticky, a pod. A esye by aj polfirmy chcel. A preco nie? Ved je vasa spolocna. Ty v nej robis kancelarske prace, on manualne.
@anonym_2d67e9 @anonym_2d67e9 nie. To že tvrdím teraz že tam nič nerobí je fakt. On celý čas pracoval na tpp a mal prácu. On manuálne nepracuje. Keď treba navŕtať veci navŕta. Tam to konci. Žiadny zákazku nedohodol. Zarábam viac než on. Ja nemôžem za to že on sa nikdy podieľať nechcel. Neprišiel so žiadnym nápadom. Ani vo svojej práci sa nesnaží dostať vyššie. Ja ho nebudem za ručičku vodiť že pod toto správ. Ďalšieho zamestnanca nepotrebujem. Takže ak mu vadilo že viac zarábam tak za to sa naozaj ospravedlňovať nebudem. Sakra dom sa snažila aby som vybudovala to či som vybudovala a išlo to na úkor môjho času lebo som buď s deťmi alebo v práci
Nechcem ta sudit, takze ti napisem nazor na zaklade toho co pises. Mam z teba pocit, ze si vybusna povaha a ako si napisala, muz to riesi tak, ze je radsej ticho. Zrejme s tebou nechce ist do komfliktu (lebo je to zbytocne) a preto sa stiahne. Mozno uz nadobro rezignoval a je mu to jedno. Keby som v tvojej situacii a muza by som mala este rada, dala by som mu na vyber. Bud sa budete obaja snazit zachranit manzelstvo napr. spominanou poradnou alebo parovym terapeutom alebo pojdete od seba, co znamena rozvod. Ale nepodat to ako vyhrazku, ktoru nesplnis ale stat si za tym.
@anonym_6a9224 ísť od seba neznamená nevyhnutne hneď rozvod. Pokiaľ je stále dôvera a rešpekt, dá sa fungovať oddelene a predsa spoločne. My to tak momentálne máme už 8 mesiacov ...
@blama myslíš, že sa zmeni?Nebolo od augusta už dosť času na zmenu?iba predlzujete agoniu a k nicomu to nevedie.Psycholog nikdy neradi štýlom rozvedte sa ..a, keď to povie tak skôr skúma ako druhý na to zareaguje či nad tým uvažuje, alebo sa len sťažuje, ale nikdy nad rozvodom nepomýšľa.Muz sa sťažuje kamošom, lebo mu dajú za pravdu, keď im požičiaval peniaze a muž mužovi málokedy povie veď ty máš doma dobrú ženu nekecaj😆kto manipuluje ťažko povedať niekedy človek manipuluje ani o tom nevie.Ty sa skôr spýtaj samej seba či si spokojná v takom manželstve ?na druhej strane či ho potrebuješ pri výchove detí, vedení firmy koľko stratis finančne atď ..nie zbrklo, ale reálne čo ziskas a čo stratis.
Lebo takto mlčať môže ďalší rok bez zmeny.Ale je zaujímavé, že necíti vinu v sebe a dokázal chodiť 2 r na terapiu to dokáže máloktorý chlap.Ked tvrdí, že mu psychológ poradil vraj rozvod načo čaká?Ťažko z tých pár viet vyčítať, ale príde mi, že robí zo seba obeť a všade ta vykresľuje čierne.
Aký je otec?trávite čas s deťmi spolu nejaké výlety bežná domácnosť?To je normálne že sa pred veľkým krokom bojíš a nevieš čo máš robiť, ale psychologicka ti nedá posledné slovo max ta nasmeruje a podporí, keď sa rozhodneš pre rozvod.
Keď sa spýtas muža či je ochotný, aby ste zapracovali na vzťahu, alebo sa rozvediete co povie?ked je jesitny či manipulujúci povie rozhodni sa sama a nevyklopi čo chce len kvôli egu.Vam by pomohlo ísť na pár mesiacov od seba a potom sa rozhodnut
@luccija no to že mu povedal psychológ aby sa rozviedol mi povedal on. Či to je pravda alebo prekrúca realitu neviem.. o firmu sa starám výlučne sama. Jemu som sa ozývala keď treba preniesť niečo ťažké. Aj to už od augusta robim sama. Respektíve si platím chlapcov. Ako otec sa snaží tak svojsky. Nejde sa pretrhnúť, výlety ho nebavia. Takže chodí len lebo musí. Tak od augusta som ho prestala volať. Včera sme boli po dlhej dobe na plavárni všetci a cítila som sa strašne zle keďže ma totálne ignoroval. Ja zarábam viac. Omnoho viac ale naozaj som sa na firme nalákala. Urobila strašne veľa chýb lebo mi nikto neradil. On mi na všetko vždy iba prikyvoval. U nás je problém komunikácia, moje emócie a jeho ego a nezrelé správanie. Ja keď som pod tlakom tak reagujem emočne a minulý rok bol z pohľadu podnikania strašne ťažký. Prijala som zlu zamestnankyňu ktorá ma ohovárala pred zákazníkmi. Vyhodila som ju tak ma nahlásila na úradoch. 3 kontroly súbežne som mala. Dve sú už ukončené bez pokuty. Tretia ešte prebieha. Do toho sa zhoršuje situácia na Slovensku teda podnikanie je celkovo ťažšie. On vôbec takt nebol. No ťažšie zvládal moje emócie to mal vždy. Jeho rodičia opustili keď bol mladší, to som vždy vedela a chápala jeho správanie a brala som ho takého ale neviem kde nastala chyba. Určite som aj ja na vine niečomu a vlastne aj ja sa vraciam k tomu čo bolo predtým, on mi bol naozaj veľkou oporou. Ale toto teraz. Ma pocit že on pracovať na vzťahu nechce a proste mu ide o peniaze lebo sa zaistil a už chce si žiť slobodný život mládenca. Nebojuje ani žeby vzal deti ku sebe. Zatiaľ sa tvári že je ok s tým že ho vyplatim a chce polovicu zo všetkého..
Ty zarábas viac ako on?Kto čo platil v byte, na firme?ak by si mala padnúť na dno len, aby si ho vyplatila, tak žijem pre deti a firmu a on nech mlčí a chodí za kamarátmi.Neciti sa menejcenny, že sa ti viac darí?
@luccija s platbu fungujeme tak že ja posielam na spoločný účet peniaze na jedlo a hypo. On plati škôlku/školu a inkaso v byte. Možno sa cíti menejcenných že viac zarábam. Ale tak za to sa ospravedlňovať nebudem. Nedávam mu najavo že žije z mojich peňazí. Posielam na jedlo keď treba, keď dôjdu, pošlem zasa. Pred týždňom som ho poziadala aby na 5 dni odišiel. Nehovorme či to zvládnem s deťmi. A ja som sa cítila pokojnejšie.. rozmýšľam že ho požiadam aby odišiel natrvalo. Ale to nebude chcieť lebo jeho rodina býva 60km od bytu a nemal by kamarátov
@anonym_2d67e9 vidím to presne rovnako ako ty. Jednoducho ho autorka podceňuje a už mu to začalo liezť na nervy a rezignoval. Preto tá zmena správania
no. inak ked tak jeden druheho ociernujete, ty si vies predstavit, ze ides s niekym na dovolenku a ten tam nervuje kvoli praci? priapadne, neviem, co nastal za problem s tym, ze "pojdete najskor pre deti"... podla mna ty pod tlakom podnikania a stresu, tu situaciu tiez nedavas a hadzes dost veci aj jemu za vinu. Ak od dovolenky sa neviete bavit, len okolo seba chodite s kritikou, neviem ci nejaka poradna, psycholog, alebo ktokovek vas da do poriadku, lebo len kazdy kydate na seba a pritom je dost mozne, ze kazdy mate naozaj svoju pravdu.
To ze si mala kontroly, no a co? bezne ich mame, riesim ich pravidelne, dokonca v xy firmach? to sa mam doma potentovat z toho kazdy den? :D treba vediet oddelovat podnikanie od rodineho casu.. a prijat, ze kontroly aj chyby su prirodzena sucast toho vsetkeho a nie je tam co riesit, vysvetlovat a nervovat sa. To je na odbornika = uctovnik, pravnik,.. a nie na manzela... mozno by v tej poradni bolo fajn aby ste obaja aktivne rozpravali a nevidim dovod, aby som sa pozerala na chlapa ako bombardujte otazkami psychologicku, vsak ho zastavim, ze su to nevhodne otazky. A nech radsej sa venuje nasim problemom. Mozno by bolo vhodne sa porozpravat o vplyve stresu na teba, mozno ti to podnikanie viac berie = treba ti viac volno, oddych, a mal by zacat zarabat on viac a bavit sa o tom. Je to predsa len okrem dobreho zarobku aj zodpovednost a stres. NIe jedneho vyhoreneho podnikatela som stretla, ktory sa prebral ked sa mu aj viac manzelstiev rozpadlo.. Prinajhorsvom v diskusii pridete na to, ze nie je o co stat, vies sa spytat, preco sa teda nerozvadza, ked mu to psycholog odporucil, co ho drzi.. preco to mas podavat ty? mozno po odpovedi, tu ziadost podas raz dva.
a nabuduce.. pocas dovolenky sa neriesia spravy na slovensko.sk, ak keby sam prezidentsky palac pisal, dva tyzdne to naozaj pocka :D
A nemá inú ženskú keď tak rezignoval a je mu jedno, čo bude s vašim vzťahom?Nespite spolu, predpokladám, chodí po kamosoch údajne, možno to je nejaká dáma, sem-tam kamosi a len čaká kedy konečne podáš o rozvod a dostane peniaze .Od augusta je veľmi dlha doba a je to len predlžovanie agónie.Nic nenarobíš keď ma len jeden zaujem a druhy nie.Tento stav ta psychicky znici keď budete takto fungovat dlhodobo a nehovoriac aké vzory si deti odkopiruju do budúcna ..
no. inak ked tak jeden druheho ociernujete, ty si vies predstavit, ze ides s niekym na dovolenku a ten tam nervuje kvoli praci? priapadne, neviem, co nastal za problem s tym, ze "pojdete najskor pre deti"... podla mna ty pod tlakom podnikania a stresu, tu situaciu tiez nedavas a hadzes dost veci aj jemu za vinu. Ak od dovolenky sa neviete bavit, len okolo seba chodite s kritikou, neviem ci nejaka poradna, psycholog, alebo ktokovek vas da do poriadku, lebo len kazdy kydate na seba a pritom je dost mozne, ze kazdy mate naozaj svoju pravdu.
To ze si mala kontroly, no a co? bezne ich mame, riesim ich pravidelne, dokonca v xy firmach? to sa mam doma potentovat z toho kazdy den? :D treba vediet oddelovat podnikanie od rodineho casu.. a prijat, ze kontroly aj chyby su prirodzena sucast toho vsetkeho a nie je tam co riesit, vysvetlovat a nervovat sa. To je na odbornika = uctovnik, pravnik,.. a nie na manzela... mozno by v tej poradni bolo fajn aby ste obaja aktivne rozpravali a nevidim dovod, aby som sa pozerala na chlapa ako bombardujte otazkami psychologicku, vsak ho zastavim, ze su to nevhodne otazky. A nech radsej sa venuje nasim problemom. Mozno by bolo vhodne sa porozpravat o vplyve stresu na teba, mozno ti to podnikanie viac berie = treba ti viac volno, oddych, a mal by zacat zarabat on viac a bavit sa o tom. Je to predsa len okrem dobreho zarobku aj zodpovednost a stres. NIe jedneho vyhoreneho podnikatela som stretla, ktory sa prebral ked sa mu aj viac manzelstiev rozpadlo.. Prinajhorsvom v diskusii pridete na to, ze nie je o co stat, vies sa spytat, preco sa teda nerozvadza, ked mu to psycholog odporucil, co ho drzi.. preco to mas podavat ty? mozno po odpovedi, tu ziadost podas raz dva.
a nabuduce.. pocas dovolenky sa neriesia spravy na slovensko.sk, ak keby sam prezidentsky palac pisal, dva tyzdne to naozaj pocka :D
@simca06022011 keď prišla tretia kontrola tak som sa na to viac povzniesla. Počas dovolenky mi prišla SMS o tom že mám na Slovensko.sk niečo a bola to prvá kontrola. Takže sorrac. Myslim že to že som zostresovala bola normálna reakcia. Ty si isto pri prvej kontrole tiež nebola takáto pokojná. Dovolenku sme mali pokojnú. Problém nebol žiaden okrem toho že prišlo mi upozornenie a mňa začali hľadať pochybnosti. Pri 10tej kontrole myknem palicami

Neblázni. S rozvodom si ešte len narobíš problémov a starostí. Máte malé deti.
to čo si vymenovala to bolo celé akože na ten rozvod?
alkohol, bitky, násilie, krik, drogy, nevera.... nič?
Nepotrebuješ psychiatra? Vyzerá to na depresie, potrebuješ Ad. V depresiach by sa nemali robiť žiadne zásadné rozhodnutia. Najskôr sa lieč.
@anonym_085022 bože 😅 nemám depresie. Napísala som dôvod kedy sa to zlomilo. To neznamená že sa nič iné nedialo. Len presne takto necitlivý je aj on. Pochopenie nula. Asi s takými ľuďmi ja jednoducho byť nemam