Ako zvládnuť rozvod a spraviť ten ťažký krok?
Ahojte, s manželom sme to neustali. Dve deti, podnikanie, bolo toho na nás veľa a odcudzili sme sa. V auguste 2025 sme boli na dovolenke sami dvaja. Počas dovolenky mi prišlo oznámenie o začatí kontroli na podnikanie. Ja som bola nervózna a on že veď keď prídeme zistím že čo je vo veci. Mal pravdu ale skúste byt pokojne.. Keď sme prišli, povedal že najprv musíme ísť po deti a až tak môžem pozrieť a začal si strihať nechty. To ma naštartovalo, pohádali sme sa. On vlastne netušil čo sa stalo. No zvyčajne keď ja som sa za niečo nahnevala, on reagoval tým že sa stiahol a nekomunikoval so mnou. Vlastne v tomto móde že sa nebavíme sme od augusta. On medzitým začal kamarátom hovoriť aká som zlá a sleduje každý môj krok. Ktorý hodnotí. Neuvedomuje si kde robí chybu a ani sa nechce so mnou o ničom rozprávať. Vykresľuje ma ako tu najhoršiu osobu. Urobila som aj zlý krok v podnikaní a samozrejme aj to je moja vina. Nehľadí na to že som rozhodla na radu účtovnícky ktorá mi povedala chybnú informáciu. On nie je zlý človek ale je emočne nezrely a nedokáže si priznať chybu. No podľa mňa sa nezmení a ja takýto život už ďalej nechcem. Ale nedokážem podať tu žiadosť o rozvod. Neviem na čo čakám. Či strach, či len zvyk mi nedovolí. Ozvala som sa starej psychologičke ku ktorej som chodila ale nedvíha mi a na SMS nereaguje.. neviem prečo mám taký strach z toho kroku. Či moje telo cíti že to nie je správny krok. No s ním si dať rady neviem. On išiel ku psychológov ktorému ma tiež vykreslil ako najhoršiu osobu tak mu povedal že sa ma rozviesť. Mame dve deti 10 a 4. Sú na nás dosť naviazané. Ako ste dokázali urobiť ten krok? Neviem čo mi bráni. Mala som ťažké detstvo s otcom alkoholikom.. áno hádka vznikla na hlúposti ale je tam veľa nevypovedanych emócii a on sa sťažuje všetkým naokolo. Hlavne kamarátom ktorý ho podporia. Preto si myslim že vzťah medzi nami už skončil..
@anonym_2d67e9 kde sa vyvysujem? Že napíšem čo je fakt? Nikdy som mu nezakázala sa akokoľvek podieľať na chode firmy. Ešte aj dnes pýtal fotky bytu či nemám aby sa dal naceniť..
@blama prosím? Co chce dať on nacenovat? Je ti jasne, ze mu ide o prachy. Obyčajný zlatokop. 🤮🤮🤮
@anonym_2d67e9 kde sa vyvysujem? Že napíšem čo je fakt? Nikdy som mu nezakázala sa akokoľvek podieľať na chode firmy. Ešte aj dnes pýtal fotky bytu či nemám aby sa dal naceniť..
@blama ale on nechcel podnikat, neviem, preco si sa Ty nezamestnala na TPP?, preco podnikas? Furt nechapes? Nechapes. Lebo si ides svoje. Rozved sa s nim, konecne sa mu ulavi a najde si inu, co ho nebude stale zhadzovat a nutit robit to, co nechce
@blama ale on nechcel podnikat, neviem, preco si sa Ty nezamestnala na TPP?, preco podnikas? Furt nechapes? Nechapes. Lebo si ides svoje. Rozved sa s nim, konecne sa mu ulavi a najde si inu, co ho nebude stale zhadzovat a nutit robit to, co nechce
@anonym_2d67e9 asi je ťažké čítať s porozumením. Podnikanie bol jeho nápad
@lienka.7 byt, ten sme nadobudli počas manželstva.. ale áno. Ide mu dosť o peniaze a to si všímam dlhodobo
@blama ale tiež si písala ze odkiaľ boli peniaze. Určite chod za právnikom a porad sa presne co a ako. A sorry, ale nedala by som mu ani o cent viac. A priprav sa, že o deti sa budeš starať a financovať ty. Lebo panko bude argumentovať, ze on zaraba menej ako ty.
A určite stopnni neobmedzene posielanie peňazí na účet iba tak. Nech živí rodinu aj on. Predpokladám, že svoje si šetrí. A tiež, že ma dávno inu.
@anonym_2d67e9 asi je ťažké čítať s porozumením. Podnikanie bol jeho nápad
@blama ako som písala predbehla si ho vo všetkom a si schopná a on sa zmôže akurát na to, že sa ide vyplakať kamarátom.Fotky bytu?veď nech si nafotí.Potrebujes silnejšieho chlapa ako si ty sama.Nie každý chlap znesie, že má schopnu ženu a málokedy píšem, že možno má druhú, ale tu by som aj verila.Robi zo seba obeť za pol roka sa mohol vymacknut, že čo ďalej.. čo mu vadí, čo zlepšiť.Rozbehnut podnikanie pri malých deťoch musí byť ťažké a niekedy to prinesie obetu a to bude tvoj muz
@blama ale tiež si písala ze odkiaľ boli peniaze. Určite chod za právnikom a porad sa presne co a ako. A sorry, ale nedala by som mu ani o cent viac. A priprav sa, že o deti sa budeš starať a financovať ty. Lebo panko bude argumentovať, ze on zaraba menej ako ty.
A určite stopnni neobmedzene posielanie peňazí na účet iba tak. Nech živí rodinu aj on. Predpokladám, že svoje si šetrí. A tiež, že ma dávno inu.
@lienka.7 svoje míňa 🤦♀️ už som stopla a keď sa ide dotknúť peňazí z tržby, musí mi napísať prečo a na čo ich chce. Teta dala iba časť peňazí. Zvyšok sme financovali cez hypotéku.. tu preberiem na seba a on zarobil to čo sa za roky zvýšila hodnota bytu 🤷♀️
@blama ako som písala predbehla si ho vo všetkom a si schopná a on sa zmôže akurát na to, že sa ide vyplakať kamarátom.Fotky bytu?veď nech si nafotí.Potrebujes silnejšieho chlapa ako si ty sama.Nie každý chlap znesie, že má schopnu ženu a málokedy píšem, že možno má druhú, ale tu by som aj verila.Robi zo seba obeť za pol roka sa mohol vymacknut, že čo ďalej.. čo mu vadí, čo zlepšiť.Rozbehnut podnikanie pri malých deťoch musí byť ťažké a niekedy to prinesie obetu a to bude tvoj muz
@luccija aj ja mám ten pocit že potrebujem silnejšieho chlapa. On nebol taký. Praveze na začiatku sme sa veľa rozprávali. On sa tešil keď sa to rozbehlo. Možno ho udupalo že ja rastiem. Ale keď sme dali do podnikania peniaze tak nebudem len plakať že to nejde. Vezmem to zodpovedne a začnem sa snažiť. A keď bola možnosť otvoriť ďalšie pobočky a rast. Spravila som to.. je to ťažké a je toho veľa ale jemu nijako nezakazujem snažiť sa o niečo. Mohol v práci sa snažiť dostať vyššie, začať podnikať. Nič z toho neurobil.. a vždy som sa ho snažila v každom jeho napadne podporovať.
@luccija aj ja mám ten pocit že potrebujem silnejšieho chlapa. On nebol taký. Praveze na začiatku sme sa veľa rozprávali. On sa tešil keď sa to rozbehlo. Možno ho udupalo že ja rastiem. Ale keď sme dali do podnikania peniaze tak nebudem len plakať že to nejde. Vezmem to zodpovedne a začnem sa snažiť. A keď bola možnosť otvoriť ďalšie pobočky a rast. Spravila som to.. je to ťažké a je toho veľa ale jemu nijako nezakazujem snažiť sa o niečo. Mohol v práci sa snažiť dostať vyššie, začať podnikať. Nič z toho neurobil.. a vždy som sa ho snažila v každom jeho napadne podporovať.
@blama nemusel, lebo sa darilo...
@blama a načo by to preboha robil, keď sa mohol popri tebe viezt?
@luccija Silnejšieho chlapa síce teoreticky potrebuje, ale vo svojej situácii už ťažko zoženie. Až príliš samostatná rozvedená žena s dvomi deťmi, to nebýva ideál takých mužov, ktorí by sa takou ženou necítili utláčaní.
Ja by som ešte snáď len upozornil, že sa na rozvod netreba upínať ako na niečo, čo život zlepší. Áno, niekedy je to najlepšie zo zlých riešení, ale obvykle (ak nejde vyslovene o patologické javy ako týranie, alkoholizmus, drogy, gamblerstvo a pod.) sa očakávaná úľava po dokončení aj tak nedostaví.
@luccija Silnejšieho chlapa síce teoreticky potrebuje, ale vo svojej situácii už ťažko zoženie. Až príliš samostatná rozvedená žena s dvomi deťmi, to nebýva ideál takých mužov, ktorí by sa takou ženou necítili utláčaní.
Ja by som ešte snáď len upozornil, že sa na rozvod netreba upínať ako na niečo, čo život zlepší. Áno, niekedy je to najlepšie zo zlých riešení, ale obvykle (ak nejde vyslovene o patologické javy ako týranie, alkoholizmus, drogy, gamblerstvo a pod.) sa očakávaná úľava po dokončení aj tak nedostaví.
@hefo ja osobne nečakam ze to bude ľahšie. Ono tam sú veci o ktorých som nehovorila. Kedysi veľa hrával. Teraz už to “drží” pod kontrolou ale začal požičiavať svojim gamblerskym kamarátom peniaze. Čo mi tajil a zistila som to náhodou. Vlastne na veľa takých veci som prišla náhodou. Nebudem mať ľahšie spôsobom že bije ma a už to prestane. Ale budem to mať ľahšie spôsobom že konečne sa nebudem podvedome spoliehať, čakať na niečo čo nikdy nepríde. Nechcela som byt samostatná ale nedal mi inú možnosť…
@hefo ja osobne nečakam ze to bude ľahšie. Ono tam sú veci o ktorých som nehovorila. Kedysi veľa hrával. Teraz už to “drží” pod kontrolou ale začal požičiavať svojim gamblerskym kamarátom peniaze. Čo mi tajil a zistila som to náhodou. Vlastne na veľa takých veci som prišla náhodou. Nebudem mať ľahšie spôsobom že bije ma a už to prestane. Ale budem to mať ľahšie spôsobom že konečne sa nebudem podvedome spoliehať, čakať na niečo čo nikdy nepríde. Nechcela som byt samostatná ale nedal mi inú možnosť…
@blama Tak to už trochu mení situáciu, lebo tajná manipulácia so spoločnými peniazmi, najmä ak ide o väčšie čiastky, spôsobuje stratu dôvery. Z toho úvodného príspevku to budilo dojem, že si len príliš dramatická.
Ale na mojom predošlom príspevku to žiaľ aj tak veľmi nemení.
@blama Tak to už trochu mení situáciu, lebo tajná manipulácia so spoločnými peniazmi, najmä ak ide o väčšie čiastky, spôsobuje stratu dôvery. Z toho úvodného príspevku to budilo dojem, že si len príliš dramatická.
Ale na mojom predošlom príspevku to žiaľ aj tak veľmi nemení.
@hefo tam som sa iba snažila veľmi všeobecne popísať situáciu teda je dosť možné že to tak vyznelo. Aj keď som to písala so mnou začínali lomcovať emócie. Veľa sa toho udialo. V konečnom dôsledku sú všetko “banality” ale keď sa to nazbieralo už je toho veľa.. aj ja som urobila veľa chýb ale odísť bude to najlepšie rozhodnutie pre oboch.

@blama ty ho nemáš co vyplácať z firmy. Nevidíš, ze s tebou manipuluje a ide mu iba o peniaze???
@lienka.7 ja vidím že mu ide iba o peniaze. Po sviatkoch sa mám stretnúť s právnikom. Snáď poradí