icon

Boj o môjho syna

woman44
1. aug 2013

Dlho som uvažovala,či vlastne zverejním môj príbeh,ale možno mi niekto dokáže pomôcť aspoň radou...

Nikdy by som neverila,že sa mi to stane. Poznáte to,čítate o tom,pozeráte sa na to v telke,a hovoríte si,aké to môže byť strašné....

Mne sa to stalo.

S priateľom sme spolu bývali niečo vyše roka. Minulý rok v apríli som sa k nemu prisťahovala,aj s mojou 4 ročnou dcérkou. Verila som, že všetko bude fajn,veď prečo by aj nebolo,rozumieme si,ľúbime sa... Bývala som predtým v meste vzdialenom skoro 200 kilometrov. Keď sme sa sťahovali, bola som v 35tt,čakali sme synčeka. Synček sa nám narodil v máji. Bolo všetko relatívne fajn,veď samozrejme,nejaký čas človeku trvá,kým si zvykne na život na dedine,ešte k tomu tak ďaleko.... Jeho rodičia bývali s nami vo dvore. Časom sa nám priateľ venoval čoraz menej,chodil domov večer, okúpal sa a išiel spať. Keď sa niečo stalo,išiel za mamou,mňa sa na nič nepýtal,akoby som tam ani nebola... Keď som sa ozvala,bola som ja tá zlá,lebo on sa snaží a ja mu mám byť vďačná... Hádali sme sa čoraz viac. V poslednom čase mi robil to,že keď sme sa začali hádať,zobral nášho syna a odišiel s ním k jeho matke, a tam čakal kým prídem,keď som prišla zamkol dvere,aby sa na mňa mohli aj s mamičkou pustiť,aká som nevďačná,egoistická... A že ak chcem odísť,nech rátam s tým,že malého si nedajú,že mi ho vezmú.V tomto vzťahu som viac zmysel nevidela. Pomýšľala som čoraz častejšie na odchod,odchod domov... Nebolo v tom len toto,bolo to viac vecí,ale tie sú teraz nepodstatné. Rozhodla som sa odísť, Zbalila som deti a sadla na autobus,potom druhý autobus,vlak a znovu autobus,a bola som konečne doma. Čakala ma moja mama. Ona však bývala len v garzonke,nakoľko sama viac nepotrebovala. Ale na pár dní,kým zoženiem pre nás väčší byt to stačí. Predsa aj predtým som chodievala k mame s deťmi na pár dní na návštevu. Ako som prišla,na druhý deň prikvitol už bývalý priateľ aj s posilou-svojou mamičkou... Tak som povedala,že ak chcú byť s malým,môžme ísť do parku,nech sa zahrajú. Samozrejme,vypočula som si urážky a nadávky zo strany mamičky,pred mojimi dvoma deťmi... Ale jedným uchom dnu,druhým von... na moje prekvapenie otec môjho syna bol relatívne normálny. Len mi oznámil,že ak chcem žiadať nejaké výživné,nech si priškrtím ilúzie,že on donesie papier že má minimálku(zarába cca 2000 EUR). Odišli,vydýchla som si že to mám za sebou a na druhý deň som podala návrh na súd na zverenie dieťaťa do mojej starostlivosti. Venovala som sa mojim deťom,zháňala som bývanie,a keďže som na materskej,aj nejaké peniaze,nakoľko za prenájom si tiež treba niečo zaplatiť dopredu. Keďže bol bývalý normálny,váhala som,keď sa ma pýtal,či mu dám syna na víkend,že jeho otec má narodeniny a malého mi v nedeľu dovezie. Nakoniec som s ťažkým srdcom súhlasila,lebo viem,že 2 dni sa oňho postarajú. V piatok poňho prišiel. V sobotu mi volal,že v nedeľu ho nedovezie,až v pondelok. Hnevala som sa,túžila som mať malého už naspäť... A v nedeľu prišla rana. Oznámil mi,že nech sa nezľaknem,že má predbežko,že malý je v jeho starostlivosti,lebo nemám preňho vhodné podmienky. Ale že nič to nemení na tom,že mi ho dovezie,len on potrebuje mať istotu,že nebude vydierateľný cez peniaze(čo som ho nikdy nevydierala,ani som to v úmysle nemala). V pondelokzase vymyslel,že sa radil s právnikom,že mi ho do súdu nevráti. Psychicky som bola na dne. Došlo mi uznesenie,že je zverený predbežne do jeho starostlivosti. Dôvody boli viac než chabé,polopravdy a niečo úplne lži. Zaujímavé je aj to,že predbežné opatrenie vydávajú súdy,keď dieťa ostane samé bez nikoho,je ťažko zanedbané,týrané,alebo podobné veci. Čo môj synček,samozrejme nebol. V jeden deň išiel za advokátom,ten mu spísal žiadosť,zaniesol ju na súd a predbežko mu vydali okamžite do ruky (!!!!). Ja som však vedela,ako sa hovorí,kde je pes zakopaný. Otec môjho bývalého je prednostom obvodného úradu v meste,kde súd takto rozhodol. Má dobré kontakty. A ešte jedna pikoška,toto predbežné opatrenie bolo prvé,ktoré tento súd vydal za tento rok(to mi povedali na sociálke,kde sa tiež tomu veľmi čudovali,zistili to podľa značky spisu 1P/....). Čo mi ostalo? Nemám na advokáta,som na materskej. On má,aj na 10tich... A ja na dne... Rozhodla som sa,že namiesto vyplakávania zvolím protiútok. Keďže moja jediná možnosť bol ÚPSVaR,šla som tam. 2 hodiny som vysvetľovala, začali sme spisovať odvolanie. Písali sme ho dva dni, dokopy 5 hodín. Pani bola veľmi ochotná,nemusela sa so mnou vôbec zaoberať,keďže tu nemám trvalý pobyt,ale spravila to. Tak som sa odvolala. Priamo na Krajský súd. Neviem ešte,ako to celé dopadne,ale jedno viem,že neskončím,kým môj synček nebude opäť s nami,somnou,so svojou sestričkou,ktorá za ním každý deň plače, v našom novom byte,do ktorého sa zajtra sťahujeme. Držte mi prosím palce,myšlienka robí veľa. Poprípade,ak mi viete nejak poradiť,čo robiť,tak sem s tým. Zatiaľ som sa obrátila na organizáciu legalaid,ktorá poskytuje bezplatnú právnu pomoc,ale s nimi sa spojiť je nadľudský výkon...

inull5
1. aug 2013

@woman44 ešte ma napadla alternatíva ako by medializáciu mohol vnímať tvoj ex..: verzia že narozpráva, že si malého vzala po ostrej výmene názorov, že si vystrájala ako šialená a on "MUSEL" podať návrh na zverenie do svojej staroslivosti lebo mal dôvodnú obavu, že malému sa môže niečo stať a pod. Nachystaj sa že vytiahne hociakú špinu na teba. Toto je bežný návrh právnika aby si druhá strana ulahčila na okolnostiach

canama
1. aug 2013

@woman44 a odkedy si syna vzal ty si ho nevidela ani nekontaktovala? to by si mala. to ze ma dieta predbezne zverene do opatery ho nijak neopravnuje ti branit v styku s dietatom. cize treba mu volat kazdy jeden den kedy mozes dieta vidiet, ako sa dieta ma atd atd....ja by som si tie hovory aj vsetky nahravala. takisto pri sude pouzi vsetkych moznych svedkov ktori mozu dosvedcit urazky, napadanie a vyhrazanie sa zo strany tvojho ex a jeho rodiny. dalsia vec....kto sa v skutocnosti stara o dieta? on predsa pracuje, nie?? no a medializacia pripadu urcite pomoze....vytvori sa tym tlak nielen na rodinu ale hlavne na "spriatelenych" uradnikov tvojho ex, ked budu neustale pod dohladom a dotazovani na svoje kroky v tvojom pripade, nemozu si dovolit rozhodovat proti pravidlam....evidentne uz pravidla porusili, a to by som okamzite napadla. naco cakat na pojednavanie, to moze byt bohvie za ako dlho a vo finale budes este tvojim ex oznacena ze nemas o syna zaujem kedze o neho nejako vyrazne nebojujes. 😒 musis ratat s tym ze ked je takyto podrazak (sorry za vyraz, ale normalny muz toto nikdy nespravi) vytiahne na teba vsetko, a aj to biele sa pokusi ociernit. drzkaj sa.

kacena1159
1. aug 2013

@woman44 jednoznačne nečakaj kým sa rozhýbu úrady, ale konaj ty!!!! spacifikuj médiá a nech s tým niečo robia!!! To kde sme, že s nami takto môžu kývať čo už fakt nexistuje spravodlivosť!!!! 😠

inull5
1. aug 2013

@woman44 ja ti verím že si zúfalá, len neuvážený krok by mohol byť zlým riešením..ak je takýto tak od neho môže vystať aj to že nakoniec podá na teba trestné oznámenie že si chcela malého uniesť. Ja ťa naozaj nechcem strašiť, len poukazujem na bežné tipy šikovných právnikov na rodinné právo. a vieš, aj keby si sa dočkala právnika bezplatne, on nebude tak dravo chrániť tvoje záujmy ako právnik tvojho ex ktorý za to zhrabne slušné peniaze. Ten spraví aj nemožné (nakoniec sama vidíš to expresné predbežko). Naháňanie právnikov cez tú organizáciu ti zaberie množstvo času a energie. Čo ste napísali do odvolania, dôvod?

macamac
1. aug 2013

@woman44
inak dobré svinstvo
túto taktiku a postup mal už dopredu od právnika poradené
on už mal predbežko,keď akože chcel syna na víkend na oslavu
ty si sa o predbežku dozvedela až po víkende - nedalo by sa toto použiť? veď ti to volal...ale zas, tel. hovory asi ako dôkaz nepomôžu 😒
no na nervy toto

dejnas
1. aug 2013

@inull5 predbežko sa dá vybaviť v podstate zo dňa na deň.... to zas viem z praxe ja.... takže okolo toho priveľmi "podozrenia" zrejme nevzbudí 😒

canama
1. aug 2013

@inull5 to by bolo len tvrdenie proti tvrdeniu. woman44 isla predsa hned k svojej matke a ta moze dosvedcit, ze jej dcera k ne dorazila uplne v pohode. woman44 prave zautoci naspat, ze ju ex citovo vydieral a branil jej v styku s dietatom ked sa s nim zamykal u svojej matky v dome. a hned k tomuto tvrdeniu treba ziadat aj psychologicke posudky. moj bratranec zazival podobny horor, kedy sa z jeho byvalej manzelky vyklula strasna potvora, roky mu branila v styku s dcerou pod uplne smiesnymi zamienkami. opakovane ich riesil sud a aj ked ona bola matka a anjelik na pohlad, psychologicke posudky nakoniec boli totalne v jej neprospech a casom sa aj priamo v sudnej sieni neovladla a vystrojila si tam zopar riadnych faux pas. aj preto je dobre vyvijat natlak, lebo ked niekto klame, zavadza, musi si pamatat o com kedy komu a ako zaklamal....skor alebo neskor urobi chybu. a skor alebo neskor ten natlak nevydrzi a prejavi svoju vybusnu a nasilnicku povahu.....pre druhu stranu staci byt len vzdy pripraveny....dane chovanie zdokumentovat a predlozit.

inull5
1. aug 2013

woman44 presne ako píše canama - volaj mu, kontaktuj ho a pod. Ak to budeš medializovať, tak poukáž na to že je predsa zverený jemu, kto sa oňho stará ak je v práci? Nechaj si to prejsť hlavou ale nečakaj na pojednávanie, lebo môže byť aj o 5 mesiacov

inull5
1. aug 2013

@dejnas to som netušila že to ide tak rýchlo u nás..

canama
1. aug 2013

@inull5 ale ved to by bolo len tvrdenie proti tvrdeniu, ona moze povedat o nom to iste....okrem toho pokial je pravda co pisala woman44 tak prave on to bol co sa jej vyhrazal ze ak odide syna jej vezme....ona len potrebuje dokazy o tom co je jej ex zac, vratane jeho rodiny. lebo toto trochu normalny chlap nespravi.

hrasiak
1. aug 2013

@woman44 to predbezko je teda ultra rychle - v inej diskusii (sukromnej) tu mamicka riesi podozrenie na zneuzivanie dietata otcom (neziju spolu), a tam predbezko trvalo skoro mesiac !!! a tri tyzdne, kym si s dietatom sadol psycholog... to sme v akom Kocurkove ? Btw, aj ta mamicka skusala pomoc cez rozne bezplatne pravne organizacie, resp. organizacie, ktore ponukaju bezplatnu pravnu pomoc - vsetko zle, horsie ako zle.... ☹ Je to smutne, ale @inull5 ma uplnu pravdu, cez legalaid to bude na dlho.... Skus nejaku formu medializacie, alebo nejakych znamych, co maju znamych, vies ako to myslim.... Drzim palce, hlavne nech to dobre dopadne...

inull5
1. aug 2013

@canama ja som len napísala verziu ako to môže byť. a podľa mňa on na ňu vytiahne aj to čo nie je pravda a a mamička mu to dosvedčí, čo na tom že bude klamať..šikovný právnik to tak pekne zahrá s obhajobou že z neho urobí chudáka

woman44
autor
1. aug 2013

@inull5 V odvolaní som vyvrátila všetko,čo on udal ako dôvod v predbežku. Veď to,ja ťahám za kratší koniec ☹ Rozhodla som sa,písala som mail do JOJky,ak sa mi zajtra neozvú,volám aj do markízy. Nech sudca vysvetľuje,ako sa veci majú,ako bol taký šikovný,že za chvíľu rozhodol,čo je najlepšie pre dieťa,a to len na základe rečí.

jana121212
1. aug 2013

@woman44 skus svoj pribeh skratit, pridat ho sem https://www.modrykonik.sk/skupina/1900/detail/ a este tam prekopiruj link na celu tuto diskusiu, keby si o tom chceli precitat viac. do tej sukromnej skupiny chodia pravnicky a budu ti vediet poradit lepsie. urcite im napis, ze otec si podal predbezne opatrenie a v ten den ho aj dostal, ze nemas upraveny styk s dietatom a nevies co mas robit, oni ti poradia ake mas moznosti, nebudu to len dohady. drzim palce

kveta
1. aug 2013

@woman44 Spusti zbierku na pravnika.

inull5
1. aug 2013

@canama lenže kto to woman44 dosvedčí že sa on zamykal u mamy?

woman44
autor
1. aug 2013

@hrasiak Ďakujem-medializujem,vidím že je to jediné riešenie.

canama
1. aug 2013

k tej medializacii este: treba to urcite robit velmi citlivo. neutocit, poukazovat na fakty, kde bolo pochybene. kontaktovat detskeho psychologa, ktory moze podat stanovisko co spravi s psychikou 15 mesacneho dietata, ked ho niekto odluci od matky. ak chces, jednu detsku psychologicku poznam a ma v BA myslim dobre kontakty aj na inych odbornikov v obore. v tejto suvislosti este otazka: aky vztah mal tvoj ex zo synom predtym? kolko s nim travil casu? moj partner teda travi s dcerou casu velmi nadstandardne (co tak sledujem naokolo), ale darmo, matka je matka a mala na mne doslova visi. okrem toho to obdobie okolo 15 tich mesiacov je prave take uzkostne obdobie, kedy su deti na matku viac naviazane...

woman44
autor
1. aug 2013

@inull5 Nikto,na to poukazovať nebudem,lebo nemám dôkaz.ani na to,že ma vydieral. Ale to s tým predbežkom mám čierne na bielom,s uznesením mi prišiel aj taký papierik-že osobne podané na podateľni 24.7. aj na rozhodnutí je ten dátum. A on osobne mi do telefonu povedal,že mu ho hneď dali.

woman44
autor
1. aug 2013

@canama Trávil s ním čas asi toľko- 5 minút na rukách,vrátil ho,že musí ísť niečo robiť. Malý naňho nieje vôbec,ale vôbec naviazaný.

hrasiak
1. aug 2013

@woman44 uplny suhlas s @canama - dozadovat sa stretnutia so synom, prejavovat zaujem, nemate upraveny styk s dietatom, takze Ti v tom nemoze branit, a ak ano, treba mat k tomu svedkov, ze Ti v tom brani. Riesit detskeho psychologa - ved to nie je sranda vytrhnut 15 - mesacne dieta z jeho normalneho prostredia. Keby to dieta bolo tyrane a pod., tak ok, ale z normalneho prostredia od milujucej matky, vsak to ho moze poznacit na cely zivot. mam 13-mesacnu dcerku, ked ma nevidi 2 hodiny, lebo idem napr. k lekarovi, tak po navrate je cela vytesena, ked sa na nu len usmejem a zoberiem na ruky.... Synceka uz asi nekojis, ze ? Lebo to by bolo tiez v Tvoj prospech.... (aj ked uz nema 6 mesiacov).

canama
1. aug 2013

@inull5 no priamo nikto, ale napriklad ak ma woman44 nejaku kamosku alebo mamu ktorej volala trebars niekolko krat po takomto incidente, tak to sa tiez da pouzit. alfa omega pripadu je ale podla mna ze treba jednoznacne napadnut to predbezko, ze bolo neodovodnene, ze matka sa vie o dieta postarat, ma kde byvat atd.. a potom treba jednoznacne ukazat ze tak male dieta patri k matke, podla toho co pisala woman44 sudim, ze ked chodil domov neskoro vecer, tak so synom prakticky ziadny cas netravil, ak len vikendy. dalej ma napada, ze treba poukazat ako sa podielal na starostlivosti o dieta. su totiz muzi, ktori maju 15 mesacne dieta ktore nikdy nekrmili, nekupali alebo neprebalovali....neviem ci je to tento pripad, na to si musi uz odpovedat woman44, aky je otec.

canama
1. aug 2013

@woman44 ach jaj, no ja som si to aj myslela. lebo keby mal k synovi skutocny vztah, asi by ho nepouzival ako prostriedok na boj medzi vami a nikdy by mu nieco take nespravil ze ho od matky odvlecie. 😒
@hrasiak aj u nas tak 🙂

alice107
1. aug 2013

@woman44 v prvom rade ty si urobila dost chyb. nemala si len tak vziat dieta od jeho otca a to do nepripravenych podmienok. aj to moze byt tiez ten dovod ,ze dieta moze byt ohrozene na zdravi a vyvoji nevyhovujucimi podmienkami. mala si mat upravene podmienky vyzivneho tiez. a zalezi aj na tom,ci mate nejako upraveny vas vzajomny partnersky vztah..vela veci ma vplyv na rozhodnutie o predbeznom opatrenii.ozaj by ma zaujimalo,ake dovody presne boli uvedene v uzneseni.a tou podstatnou je,ze si sa nemala radit s upsar,ale s kvalitnym pravnikom predtym,ako si sa z dietatom odstahovala.
ty si v case,ked si nemala byvanie,pracu podla tvojho vyjadrenia podala na sud na zverenie dietata do starostlivosti. bud si ista,ze keby si bola podala predbezne opatrenie,tak ti ho zamietnu.
nemala si adekvatne byvanie,ani financne zabezpecenie pre deti.takze otec dietata oproti tebe k mal zrejme podmienky na starostlivost omnoho lepsie.podla tvojich slov ma prjem 2000 eur,ma byt a vedel asi zdokladovat aj starostlivost o dieta.a ty si opustila vasu spolocnu domacnost a vzala dieta do nevyhovujucich podmienok.aj to sud urcite vzal do uvahy .ako sama pises,dovody v predbeznom opatreni boli presne vymenovane.takze sud v odvolacom konani bude skumat aj fakt,ci v case vydania predbezneho opatrenia si mala podmienky na starostlivost o dieta.takze ak mas pocit,ze doslo zo strany sudu ku korupcnemu jednaniu ci dany sudca/dkyna/ boli zaujati,tak to treba v dvolani aj uviest a podlozit dokazmi.to odvolanie ti mal podat skuseny advokat,nie pracovnik soc.uradu.ten vobec nama v kompetenci pisat odvolania a podbne zalezitosti riesit .ma inu ulohu.moze poradit v pripade soc.zalezitosti tykajucich sa dietata a rodiny.,ale ani odborne nie je kompetentny na taketo ukony.a je to aj kolizia zaujmov.taky urad musi byt nestrany a zastupovat len a len dieta.neuveritelne,ze vobec na urade detskeho kuratora take nieco robia. 😕
ak si na advokata nemala peniaze,tak v kazdom krajskom meste najdes centrum pravnej pomoci.ak splnas podmienky,mozes dostat pravnu pomoc bezplatne.
takze teraz podla toho co si uvedla su na sudoch dva navrhy.jedne je tvoj na zverenie dietata do starostlivosti a druhy si napdla odvolanim /to predbezne opatrenie/.
takze teraz bude dolezite,ak to sudy posudia.radim ti navstivit to centrum pravnej pomoci aporadit sa s advokatom.

takze skor ako nejakou nepodlozenou hypotezou o korupcii/ak samozrejme na to nemas adekvatne dokazy/ sa skor zaoberaj skutocnostou,ci v case ked bolo podane predbezne opatrenie a o nom rozhodnute si mal adekvatne podmienky na starostlivost o dieta.predbezne opatrenie plati zrejme do rozhodnutia sudu a zvereni dietata do starostlivosti,navrh ktory si ty sama podla na sud.dufam,ze tam si uviedla aj ake vyzivne pozadujes.
z toho ,co si uviedla nie je mozne ti poradit adekvatne.pretoze nikto nepozna presne a nestranne skutocnosti tohoto pripadu.

fra
1. aug 2013

@alice107 ved woman44 písala, že priateľ síce zaraba tych 2000 € neoficiálne, avšak vravel, ak by žiadala o vyživné chcel predložiť papier o tom že má minimálnu mzdu - to sú tie "vyhovujúce podmienky" pre dieťa? Mať otca podvodníka, ktorý chce okrádať štát o dane a vlastné dieťa o možnosť slušne žiť? Tomu sú zjavne potreby dieťaťa ukradnuté a ide mu len o to, aby sa pomstil matke 😠 . Vždy je to strašne smutné ked si dospelí riešia svoje komplexy na nevinnom dieťati 😢
Inak bolo by fajn, keby dostali socialni pracovníci konečne nejaké usmernenie, že prvoradou potrebou dieťaťa je bezpodmienečná láska rodiča a nie hmotné veci - to potvrdí asi každý psychológ....
Žiaľ musím súhlasiť, že zakladateľka diskusie urobila chybu, mala si všetko vopred premyslieť a pripraviť, snáď sa z toho ostatné baby poučia a v podobnych situaciach si veci vopred pripravia ....
A woman44 držím palce ❤, nech máš malého čo najskor pri sebe, hlavne sa neopúšťaj, pokiaľ je to možné buď s malým čo najviac a buduj si s ním vzťah a bojuj nielen za neho, ale aj za seba

fra
1. aug 2013

Inak práve som si spomenula na jeden rozhovor v tv s českou modelkou, podobná situacia hoci pre ženu podstatne horšia, lebo dieťa bolo cudzí štátny príslušník .... ona vzala maleho z Paríža do Prahy k rodičom ked ju muž psychicky týral, otec dieťaťa si ho potom ukradol naspať do Paríža (za podobnych okolností ako u vás) a francúzsky súd dieťa prisúdil otcovi ...ona sa však nevzdala, kupila si byt nedaleko, bola s malým cez víkendy, popri tom pracovala a finančne sa zabezpečila, vyštudovala len tak mimochodom právo a doteraz robí modelku a hrá vo filmoch hoci má teraz už 40 ... syna dostala do úplnej starostlivosti až v jeho 14 rokoch, vtedy sa vo Francuzsku deti už možu sami rozhodnuť s kym chcú bývať a syn sa rozhodol pre ňu... avšak tie roky neboli stratené, boli naplnené jej laskou k synovi hoci to bolo bolestivé, najmä to odlučenie po vikende.. ona nikdy synovi na jeho otca nič zlé nepovedala, chcela aby bol syn v pohode... veľmi silná žena... a nakoniec to vlastne vyhrala, so synom majú doteraz úžasný vzťah hoci je už dospelý
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1186000189-1...

cinkatko
1. aug 2013

@woman44 Dojala jsi me ☹ Mas muj obdiv. Ja mam jeste miminko (prvni) a tahle situace je pro mne nepredstavitelna. 😢 Jsi velmi silna zena a ja verim, ze to dokazes 😉 Drzim palce.

cinkatko
2. aug 2013

@kacena1159 Mas pravdu. Avsak svetem ted hybou penize. Kdo je nema a nebo nema nejaky vliv (kontakty, zname), ma smulu 😢

dana_l
2. aug 2013

ako pise @canama ziadaj byvaleho o styk so synom. pis sms-ky, posielaj e-maily. aby si to mala vydokladovane ze ty si zaujem mala ale on ti branil v styku.
drzim palce nech maleho budes mat cim skor u seba.

sante81
2. aug 2013

@woman44 keby mi zobrali dieta, takymto spôsobom tak o mne vie celé slovensko, volala by som, písala by som, do lampárne, do televíznych novín, do reflexu, proste všade nech vsetci vidia, vedia. takymto spôsobom ze budes čakat čo i len 1 den , hrá v tvoj neprospech. prosím nájdi v sebe silu urobit niečo, v čo tvoj byvaly partner nedufa, on si myslí ze sa bojís, ze právo je na jeho strane. dieta má byt s matkou.