icon

Bol rozchod správnym rozhodnutím v tejto situácii?

smutnadeva
Dnes o 10:09

Ahojte dievčatá,

potrebujem počuť aj iný pohľad na situáciu, pretože mi môj už bývalý priateľ povedal, že mám „liberálne názory“, nie som normálna a nechápe môj postoj.

Stretávala som sa s mužom 40+ niečo vyše troch mesiacov. Vzťah bol, až na pár názorových nezhôd, veľmi pekný. Bol milý, pozorný, vedeli sme sa rozprávať celé hodiny a fungovalo nám to aj v intímnej oblasti. Jednoducho sme si sadli. On sa sám stará o malého syna, ja mám staršieho syna, ktorého si striedame s exmanželom.

Postupne sa však objavilo niekoľko vecí, ktoré mi prekážali. Najmä jeho každodenné pitie piva (niekedy tri, niekedy viac), fajčenie (ja nefajčím), občasné fajčenie marihuany a názor, že bez extázy nie je dobrá žúrka. Viackrát som si všimla, že keď kombinoval pivo a trávu, mal „husté reči“, bol konfliktnejší a odvážnejší v konfrontáciách. Vadili mi aj občasné rasistické narážky a konšpiračné názory.

Na druhej strane mi bol veľkou oporou v ťažkom období. Vedel ma podržať, podporiť a byť pri mne, keď som to potrebovala.

Cez víkend však prišiel za mnou po žúrke a správal sa drzo, arogantne a opäť mal svoje „husté reči“. Pohádali sme sa a odišiel. Na druhý deň mi volal, ospravedlnil sa a uznal, že to prehnal. Povedala som mu, že niektoré veci nebudem tolerovať a že sa musí rozhodnúť, či chce na sebe pracovať, alebo nemá zmysel pokračovať. Sľúbil mi zmenu a tvrdil, že ma nechce stratiť.

Včera sa však stalo niečo, z čoho som doteraz v šoku. Volal mi, že sa vracal so synom z ihriska a na autobusovej zastávke boli podnapití asi 16-roční chlapci. Jeden z nich hodil o zem fľašu s alkoholom, ktorá sa rozbila. Neútočili na neho ani na jeho syna, nikoho priamo neohrozovali. On mi však povedal, že im dal facku (za ucho) a následne zavolal políciu.

Najskôr som si myslela, že som zle počula. Upozorniť ich alebo zavolať políciu ešte chápem, ale fyzicky napadnúť cudzie dieťa?

Vysvetľoval mi to tým, že keď si ich rodičia nevychovali, vychová ich on a aspoň si to zapamätajú.

Okamžite som mu povedala, že takto sa to riešiť nemalo. Že nemá právo vychovávať cudzie deti ani kohokoľvek biť. A už vôbec nie pred vlastným malým synom. Na to sa urazil s tým, že sú to zase moje „liberálne názory“ a že to nebude počúvať.

Následne som mu napísala, že za takýchto okolností by som ho k svojmu synovi nepustila (ešte sa ani nestretli) a že toto je pre mňa za hranou. Nakoniec som mu oznámila, že po víkende a po tomto incidente prekročil všetky hranice mojej tolerancie a že takého partnera vo svojom živote nechcem. Vzťah som ukončila.

A teraz rozmýšľam, či naozaj preháňam. Do vzťahu som išla veľmi opatrne. Najskôr sme si len písali, potom chodili na obedy, až neskôr prišla pusa a intímne zblíženie. Po skúsenosti s exmanželom, ktorý bol manipulátor, som bola sedem rokov sama a dávala som si veľký pozor na to, aký človek ku mne prichádza.

Na prvý pohľad pôsobil ako zodpovedný, vyzretý muž s dobrou prácou, príťažlivý, starajúci sa o dieťa. O to viac ma to celé zaskočilo.

Čo si o tom myslíte? Naozaj preháňam, alebo by vám toto tiež prišlo za hranou?

Strana
z4
anonym_c6209f
Dnes o 10:11

Mne by prišli za hranou hlavne tie drogy.

anonym_b761ef
Dnes o 10:11

Dostala som sa po tretí odsek a viac mi nebolo treba. Po 3 mesiacoch toto….nie je o čom

thereisabear
Dnes o 10:13

Ani som nedočítala, ak máš do 18 rokov, tak rozumiem prečo si s ním bola, inak nie.

januska12323
Dnes o 10:13

@smutnadeva prečítaj si to po sebe a ďakuj všetkým svätým, že sa ukázal už teraz. Ja by som na neho aj sociálku zavolala keď pije a droguje pri malom dieťati.

minesasubu
Dnes o 10:14

Tak drogy, alhokol a hrubé správanie a ty sa obvinuješ
očividne je to aj manipulátor takže bud rada že si odišla z kratšej cesty
má 40 plus a potrebuje žúrovať wau kam na takých chlapov chodíte ženy

anonym_8b53d0
Dnes o 10:14

So zavislakom na alkohole a drogach by som skoncila v momente ako by som sa to dozvedela, cudujem sa, ze si to tiez neukoncila v tom momente ale tahala este dalsie tyzdne. A zaraza ma, ze vobec rozmyslas o tom, ci si spravila spravne a ukoncila to. Fakt to nejak neviem pochopit.

anonym_1307f4
Dnes o 10:15

Zo všetkého opísaného mi príde táto situácia už to najmenej... to že denne pije, potom je arogantný, drzý, rasistický, že už v začiatkoch, čo má byť krásne obdobie sa hádate, musíš dávať ultimáta, že je otec čo chodí na žúrky a dáva kolesá, kvôli tomu si to mala ukončiť hneď...

smutnadeva
autor
Dnes o 10:15

Dievčatá ale on je muž s dobrým postavením, s vysokoškolskym vzdelaním 3. stupňa, vysoký, príťažlivý, ako muž veľmi pekný (bývalý športovec). Má výbornú prácu, vyzeral naozaj stabilne. Tu marihuanu som zistila náhodou lebo on si šúľa cigarety a občas som niečo zacítila tak som sa ho opýtala. Odpovedal mi, že si to tam dáva pre chuť. Keby ste ho stretli na ulici, tak to do neho v živote nepoviete.

januska12323
Dnes o 10:16
@smutnadeva

Dievčatá ale on je muž s dobrým postavením, s vysokoškolskym vzdelaním 3. stupňa, vysoký, príťažlivý, ako muž veľmi pekný (bývalý športovec). Má výbornú prácu, vyzeral naozaj stabilne. Tu marihuanu som zistila náhodou lebo on si šúľa cigarety a občas som niečo zacítila tak som sa ho opýtala. Odpovedal mi, že si to tam dáva pre chuť. Keby ste ho stretli na ulici, tak to do neho v živote nepoviete.

@smutnadeva a? Zvonka vyzerá každý dobre.

anonym_1307f4
Dnes o 10:20
@smutnadeva

@smutnadeva a? kretén je kretén...a príležitosné brko na tom naozaj nie je to najhoršie, ale z toho ako ho opisuješ, by ma neprekvapilo, keby za chvíľu vyplieskal aj teba... prvý dojem vie klamať... ale ukončila si to, dobre si spravila, ani nerozmýšľaj, že by si sa ku nemu chcela vrátiť

anonym_8b53d0
Dnes o 10:21
@smutnadeva

@smutnadeva mohol by byt stelesnenim Adonisa v postaveni majitela vesmiru, alkohol, drogy, huste reci a agresivita su pre mna no go zona. Skus porozmyslat preco je asi rozvedeny, ked je to taky pan Dokonaly. Zjavne ta jeho zena mala viac rozumu ako ty. A aj vsetky, ktore mal pred tebou. Mala by si sa zaradit k nim a dakovat vsetkym svatym, ze ti dopriali vcas sa ho zbavit.

smutnadeva
autor
@januska12323

@smutnadeva prečítaj si to po sebe a ďakuj všetkým svätým, že sa ukázal už teraz. Ja by som na neho aj sociálku zavolala keď pije a droguje pri malom dieťati.

@januska12323 Ale on nepije pri ňom. Až večer keď malý zaspí si dá pivo, dva, tri ako kedy niekedy si dá len jedno, sú dni kedy ani jedno. A sfetovaný tiež nie je, občas si to pridal do cigy. O malého sa stará veľmi dobre. Práve to ma pritiahlo lebo naozaj aj niektoré matky by sa od neho mohli učiť. V tomto bol za tú dobu vzorný. Malý je dobre vychovaný, krásne sa s ním hrá, vedie ho k športom, stále niečo robia, tvoria, vyrába mu hračky na zabavenie. Maju krásny režim, je čistý, najedený, okúpkaný. Večer mu číta... atď ako otec je naozaj vzorný.

anonym_002848

Konspirator, rasista, fetak, alkoholik,.. trufa si na slabsich, 16rocnych, pred ludmi svojho veku a svojej vahovej kategorie asi sklopi chvost a cuvne. Na buduce prefacka teba. Ste este len vo faze, ked vtacka lapaju a pekne mu spievaju, tak len obcas prerazi jeho prave ja a potom sa ti akoze ospravedlni. Opakujes rovnaky vzorec, od jedneho manipulatora k druhemu. Len tento si este dava pozor, aby ta prilis skoro neodplasil. S konspiratorom vydrzi iba druhy konspirator, alebo velmi submisivny partner. Normalny clovek s nimi nevydrzi.

januska12323
Dnes o 10:23
@smutnadeva

@januska12323 Ale on nepije pri ňom. Až večer keď malý zaspí si dá pivo, dva, tri ako kedy niekedy si dá len jedno, sú dni kedy ani jedno. A sfetovaný tiež nie je, občas si to pridal do cigy. O malého sa stará veľmi dobre. Práve to ma pritiahlo lebo naozaj aj niektoré matky by sa od neho mohli učiť. V tomto bol za tú dobu vzorný. Malý je dobre vychovaný, krásne sa s ním hrá, vedie ho k športom, stále niečo robia, tvoria, vyrába mu hračky na zabavenie. Maju krásny režim, je čistý, najedený, okúpkaný. Večer mu číta... atď ako otec je naozaj vzorný.

@smutnadeva pije pri ňom, decko sa môže zobudiť s horúčkou, začne zvracať a kto sa bude o neho starať? Ukazuje mu ako sa má správať k ženám a slabším - urážky a bitky, to je dobrá výchova?

smutnadeva
autor
Dnes o 10:24
@anonym_8b53d0

@smutnadeva mohol by byt stelesnenim Adonisa v postaveni majitela vesmiru, alkohol, drogy, huste reci a agresivita su pre mna no go zona. Skus porozmyslat preco je asi rozvedeny, ked je to taky pan Dokonaly. Zjavne ta jeho zena mala viac rozumu ako ty. A aj vsetky, ktore mal pred tebou. Mala by si sa zaradit k nim a dakovat vsetkym svatym, ze ti dopriali vcas sa ho zbavit.

@anonym_8b53d0 Nie je rozvedený, nikdy nebol ženatý. S prvou priateľkou má jedného syna a odišiel pre názorové rozdiely a boli spolu dlho. S druhou čo má tohto to bolo komplikovanejšie a museli riešiť veci čo tu nechcem rozoberať, preto sa on stará o syna. Mne to prišlo akoby si tým kompenzoval to zlyhanie s matkou jeho druheho dieťaťa. Ako to on hovoril, že zlyhal vo výbere.

anonym_636d17
Dnes o 10:25

Pomerne tupy agresivny fetak. Musel byt fakt dobry v posteli, ked si prehliadla tolko redflags.

anonym_002848
Dnes o 10:25
@smutnadeva

@smutnadeva "muž s dobrým postavením, s vysokoškolskym vzdelaním 3. stupňa, vysoký, príťažlivý, ako muž veľmi pekný (bývalý športovec). Má výbornú prácu, vyzeral naozaj stabilne. "
Takych je kopec a nie su ani fetaci, ani alkoholici (tri piva vecer???!!! ), ani konspiratori,... Preco sa musis prilepit prave na magora? Tento svieti s red lights ako vianocny stromcek a tebe je to este luto.

anonym_002848
Dnes o 10:28
@smutnadeva

@anonym_8b53d0 Nie je rozvedený, nikdy nebol ženatý. S prvou priateľkou má jedného syna a odišiel pre názorové rozdiely a boli spolu dlho. S druhou čo má tohto to bolo komplikovanejšie a museli riešiť veci čo tu nechcem rozoberať, preto sa on stará o syna. Mne to prišlo akoby si tým kompenzoval to zlyhanie s matkou jeho druheho dieťaťa. Ako to on hovoril, že zlyhal vo výbere.

@smutnadeva "S prvou priateľkou má jedného syna a odišiel pre názorové rozdiely a boli spolu dlho.". Tipnem si, "odisiel" po 2019, ked mu pocas pandemie zacalo drbat z hoaxov (antivaxer, hating progresivizmus,....) a priatelka uz nemala nervy na jeho kecy, jointy, extazky, vecerne pivka, ...a kopla ho do ..

tundra
Dnes o 10:28
@smutnadeva

@smutnadeva on nie je zly,len obcas .....
Dopln si co chces😂

anonym_33610f
Dnes o 10:29

buď rada, že nie si jeho tretia žena a matka tretieho dieťaťa, utekaj čím ďalej

smutnadeva
autor
Dnes o 10:30
@anonym_002848

@smutnadeva "muž s dobrým postavením, s vysokoškolskym vzdelaním 3. stupňa, vysoký, príťažlivý, ako muž veľmi pekný (bývalý športovec). Má výbornú prácu, vyzeral naozaj stabilne. "
Takych je kopec a nie su ani fetaci, ani alkoholici (tri piva vecer???!!! ), ani konspiratori,... Preco sa musis prilepit prave na magora? Tento svieti s red lights ako vianocny stromcek a tebe je to este luto.

@anonym_002848 No to sa pýtam aj ja... Vravím ja som bola tak opatrná ako nikdy. Pomaličky, pozorovala som, vyhodnocovala. Až som si prišla šiši. Toto o ňom som v podstate zistila postupne lebo však nežijeme spolu, občas sme mali spolu nejaký večer alebo víkend keď bol môj syn u otca. Nebolo to, že hneď a ja som pri ňom čušala. Ja som mu otvorene hovorila svoje názory a čo sa mi nepáči. Aj s tým pivom. Že on to má od smädu. S fajčením, vždy dbal aby si po cige šiel vymeniť tričko a umyť zuby lebo vedel, že mi to vadí. Marišku tiež uznal, že to nie je ok a nebude to robiť. Koleso neviem to pri mne nemal len sme sa bavili, že pôjdeme spolu na Pohodu, tak pri tej príležitosti to otvoril túto tému.

niki35
Dnes o 10:31
@smutnadeva

@smutnadeva oproti tomu alkoholu a drogám by ma jeho dobre postavenie a vysokoškolské vzdelanie 3 stupňa nezaujímalo. Úplne by mi stačilo že pije a že uznáva drogy a .. papa

anonym_002848
Dnes o 10:31

Az teraz vidim, ze s jednou ma jedno dieta, s druhou druhe dieta, ty si nadejna tretia matka, s ktorou sa potom tiez nezhodne ... ? Ako mozu byt niektore zeny tak ebn..., pardon blbe ...
VS vzdelanie tretieho stupna? V preklade, nechcelo sa mu po skole hned robit, tak sa hral na doktoranda a fajcil travu na katedre. 🙂

brendaa
Autor odpoveď zmazal
smutnadeva
autor
Dnes o 10:34
@anonym_002848

Az teraz vidim, ze s jednou ma jedno dieta, s druhou druhe dieta, ty si nadejna tretia matka, s ktorou sa potom tiez nezhodne ... ? Ako mozu byt niektore zeny tak ebn..., pardon blbe ...
VS vzdelanie tretieho stupna? V preklade, nechcelo sa mu po skole hned robit, tak sa hral na doktoranda a fajcil travu na katedre. 🙂

@anonym_002848 Nie, neboj, ja už deti nechcem a ani nebudem mať. Toto sme mali ujasnené. Ja nie som pubertiačka. Len mi prišiel po takej dlhej dobe do cesty a bolo mi zrazu pekne.

smutnadeva
autor
@brendaa
Odpoveď bola zmazaná

@brendaa Nebol ženatý...

sissy27
@smutnadeva

@smutnadeva to co je za argument, ze je vzdelany, pekny, blablabla ?? Raz je to alkoholik, fetak (aj ked mozno len rekreacny), ktory nevie kontrolovat svoje spravanie, ma diametralne odlisne nazory od tych mojich, tak mi je uplne u prdele aky ma titul, ten z neho este dobreho cloveka nerobi…

anonym_002848
Dnes o 10:35
@smutnadeva

@anonym_002848 Nie, neboj, ja už deti nechcem a ani nebudem mať. Toto sme mali ujasnené. Ja nie som pubertiačka. Len mi prišiel po takej dlhej dobe do cesty a bolo mi zrazu pekne.

@smutnadeva toto je prikladovy narcis ako vysity. Uz dve zeny matky svojich deti opustil, alebo ony opustili jeho. Vysledok je ale ten isty. Run Forest, run. Aj keby ho mal zlateho,...

anonym_33610f
Dnes o 10:36

tak vzdelanie ešte nič nezaručuje, pozri našich politikov všetko VŠ vzdelaní ľudia... keď ti svietia kontrolky tak to nie je dobre

niki35
Dnes o 10:39
@smutnadeva

@anonym_002848 No to sa pýtam aj ja... Vravím ja som bola tak opatrná ako nikdy. Pomaličky, pozorovala som, vyhodnocovala. Až som si prišla šiši. Toto o ňom som v podstate zistila postupne lebo však nežijeme spolu, občas sme mali spolu nejaký večer alebo víkend keď bol môj syn u otca. Nebolo to, že hneď a ja som pri ňom čušala. Ja som mu otvorene hovorila svoje názory a čo sa mi nepáči. Aj s tým pivom. Že on to má od smädu. S fajčením, vždy dbal aby si po cige šiel vymeniť tričko a umyť zuby lebo vedel, že mi to vadí. Marišku tiež uznal, že to nie je ok a nebude to robiť. Koleso neviem to pri mne nemal len sme sa bavili, že pôjdeme spolu na Pohodu, tak pri tej príležitosti to otvoril túto tému.

@smutnadeva že pivo od smädu.. na to je voda , keď je človek smädný a nie alkohol . Inak úplne chápem keď si niekto rekreačne dá cez leto v horúčavách niekde na teraske dobre vychladené čapované pivko. Ale tento tvoj je proste alkoholik a už len to tvrdenie že od smädu...

Strana
z4