Bol rozchod správnym rozhodnutím v tejto situácii?
Ahojte dievčatá,
potrebujem počuť aj iný pohľad na situáciu, pretože mi môj už bývalý priateľ povedal, že mám „liberálne názory“, nie som normálna a nechápe môj postoj.
Stretávala som sa s mužom 40+ niečo vyše troch mesiacov. Vzťah bol, až na pár názorových nezhôd, veľmi pekný. Bol milý, pozorný, vedeli sme sa rozprávať celé hodiny a fungovalo nám to aj v intímnej oblasti. Jednoducho sme si sadli. On sa sám stará o malého syna, ja mám staršieho syna, ktorého si striedame s exmanželom.
Postupne sa však objavilo niekoľko vecí, ktoré mi prekážali. Najmä jeho každodenné pitie piva (niekedy tri, niekedy viac), fajčenie (ja nefajčím), občasné fajčenie marihuany a názor, že bez extázy nie je dobrá žúrka. Viackrát som si všimla, že keď kombinoval pivo a trávu, mal „husté reči“, bol konfliktnejší a odvážnejší v konfrontáciách. Vadili mi aj občasné rasistické narážky a konšpiračné názory.
Na druhej strane mi bol veľkou oporou v ťažkom období. Vedel ma podržať, podporiť a byť pri mne, keď som to potrebovala.
Cez víkend však prišiel za mnou po žúrke a správal sa drzo, arogantne a opäť mal svoje „husté reči“. Pohádali sme sa a odišiel. Na druhý deň mi volal, ospravedlnil sa a uznal, že to prehnal. Povedala som mu, že niektoré veci nebudem tolerovať a že sa musí rozhodnúť, či chce na sebe pracovať, alebo nemá zmysel pokračovať. Sľúbil mi zmenu a tvrdil, že ma nechce stratiť.
Včera sa však stalo niečo, z čoho som doteraz v šoku. Volal mi, že sa vracal so synom z ihriska a na autobusovej zastávke boli podnapití asi 16-roční chlapci. Jeden z nich hodil o zem fľašu s alkoholom, ktorá sa rozbila. Neútočili na neho ani na jeho syna, nikoho priamo neohrozovali. On mi však povedal, že im dal facku (za ucho) a následne zavolal políciu.
Najskôr som si myslela, že som zle počula. Upozorniť ich alebo zavolať políciu ešte chápem, ale fyzicky napadnúť cudzie dieťa?
Vysvetľoval mi to tým, že keď si ich rodičia nevychovali, vychová ich on a aspoň si to zapamätajú.
Okamžite som mu povedala, že takto sa to riešiť nemalo. Že nemá právo vychovávať cudzie deti ani kohokoľvek biť. A už vôbec nie pred vlastným malým synom. Na to sa urazil s tým, že sú to zase moje „liberálne názory“ a že to nebude počúvať.
Následne som mu napísala, že za takýchto okolností by som ho k svojmu synovi nepustila (ešte sa ani nestretli) a že toto je pre mňa za hranou. Nakoniec som mu oznámila, že po víkende a po tomto incidente prekročil všetky hranice mojej tolerancie a že takého partnera vo svojom živote nechcem. Vzťah som ukončila.
A teraz rozmýšľam, či naozaj preháňam. Do vzťahu som išla veľmi opatrne. Najskôr sme si len písali, potom chodili na obedy, až neskôr prišla pusa a intímne zblíženie. Po skúsenosti s exmanželom, ktorý bol manipulátor, som bola sedem rokov sama a dávala som si veľký pozor na to, aký človek ku mne prichádza.
Na prvý pohľad pôsobil ako zodpovedný, vyzretý muž s dobrou prácou, príťažlivý, starajúci sa o dieťa. O to viac ma to celé zaskočilo.
Čo si o tom myslíte? Naozaj preháňam, alebo by vám toto tiež prišlo za hranou?
@brendaa Nebol ženatý...
@smutnadeva hej už som prečítala, tak ma problém a za mňa veľký...ja potrebujem pohodu vo vzťahu, takže drogy stop, tráva stop... nadmerné pitie alkoholu stop .....
Nevhodné správanie stop...
Ako sa správa k svojej matke?
Ja viem, že vám to príde divné. Aj ja som sa pri podobných témach chytala za hlavu. Ale vravím začiatok bol veľmi pekný. Konečne to bol po rokoch chlap, ktorý vyzeral, že dozrel, odžil si svoje, bol naozaj milý a pozorný. Žiaden veľký lovebombing, to poznám. rešpektoval moje pomalé a opatrné tempo. Veď preto som sklamaná. Lebo tie čudá čo okolo mňa prechádzali za ti roky, to bola čistá katastofa a potom prišiel on vysoký, s krásnym úsmevom a vždy dobrou náladou. Rozosmial ma, podržal ma keď som robila jedno vážne životné rozhodnutie. Pomohol, poradil, objal... Ja som tak sklamaná...
Mysli aj na to, kolko mas rokov. Ak posledne pekne roky pred 50tkou zabijes s kretenom ako tento, nespoliehaj sa prilis, ze potom pride este dalsia sanca a stihnes najst normalneho muza. Ti normalni nestoja trpezlivo v rade a necakaju, kym zeny ako ty nezabiju celu mladost s vadnymi narcismi, potom laskavo pridu na radu a dostanu od teba "sancu", ked budes stara.
@smutnadeva heje, hej. Nazorove rozdiely na pravidemnu konzumaciu alkoholu a rekreacne uzivanie drog. Nakrmil ta kalerabmi a ty si ich cela natesena zozrala aj s vnatou.
A nerada to pisem, ale musim to skonstatovat. Ma ta tam kde ta chcel mat. Presne ako v mnohych inych podobnych debatach ine zeny, uz aj ty ho obhajujes. Kazda jedna nakoniec skonci pri tom, ze nakoniec toho svojho zmrda zacne obhajovat, ked tie co jej pisu vypichnu jeho negativa. A obavam sa, ze aj ty sa k nim zaradis. Prides si po radu, ale nakoniec sa na vsetko co si tu precitas vykasles a poslusne sa vratis k tomu svojmu zmrdovi s tym, ze predsa on je v podstate dobry a ako zmrd sa sprava len obcas.
Takze tvoj nick naplnis do posledneho pismena, budes smutna, len nie deva, ale smutna zena, ktora si dobabrala zivot vztahom s idiotom. Vela stastia a ked raz vylepi aj tebe, tak si pripominaj, ze to bolo len kvoli tomu, ze ste mali nazotrovy rozpor, nebolo to nic viac a on je v podstate idealny partner, pekny, s vzdelanim, vysokym postavenim a mas vlastne obrovske stastie, ze si s nim. 🙄
@anonym_8b53d0 Ďakujem za zhodnotenie ale to sa nestane. Ja som to včera ukončila a prerušila som všetky kontakty. Zase taká blbá nie som. Chcela som len niekoho kto ma bude mať rád, nič viac.
Nech ti tu človek napíše hoc čo ty ho aj tak budeš obhajovať . Čo keby to bol tvoj syn ktorý dostal tu facku . Ďalej by si vypisovala aký je úžasný
@smutnadeva hej už som prečítala, tak ma problém a za mňa veľký...ja potrebujem pohodu vo vzťahu, takže drogy stop, tráva stop... nadmerné pitie alkoholu stop .....
Nevhodné správanie stop...
Ako sa správa k svojej matke?
@brendaa Majú veľmi pekný vzťah. Aj s mamou aj s otcom. Aj rodičia sú spolu a žiju pekne.
Nech ti tu človek napíše hoc čo ty ho aj tak budeš obhajovať . Čo keby to bol tvoj syn ktorý dostal tu facku . Ďalej by si vypisovala aký je úžasný
@parvinka0001 Neobhajujem, len upresňujem čo ma pri ňom držalo. Ja všetko čo mi píšete viem. Veď preto som to uťala... Len vravím ostal chaos v hlave a sklamanie...
@parvinka0001 To som mu povedala, že keby to bol môj syn tak by to nerozchodil... Veď ja som k nemu svojho syna ešte ani nepustila. Ešte som sa na to necítili. Nevodím mu tatíkov na počkanie.
Dievčatá ale on je muž s dobrým postavením, s vysokoškolskym vzdelaním 3. stupňa, vysoký, príťažlivý, ako muž veľmi pekný (bývalý športovec). Má výbornú prácu, vyzeral naozaj stabilne. Tu marihuanu som zistila náhodou lebo on si šúľa cigarety a občas som niečo zacítila tak som sa ho opýtala. Odpovedal mi, že si to tam dáva pre chuť. Keby ste ho stretli na ulici, tak to do neho v živote nepoviete.
@smutnadeva Však s diplomom sa nedáva aj rozum....
@smutnadeva Však s diplomom sa nedáva aj rozum....
@sisska96 Veď ja viem. Len som chcela poukázať na to, že to nie je nejaký feťák z ulice. Vravím keby ste ho stretli a neviete toto všetko odpadnete všetky. A to sa neobhajujem, len naozaj tak pôsobí.
Chvalim ta, za tvoje zrele uvazovanie. Dobre si sa rozhodla. Pre niekho by to problem nebol, pre niekoho bol. Dolezite je, ze ty vies, ze to problem pre teba je a ze si vies svoju hranicu aj ustrazit.
Dala som sa s mojim muzom dokopy, ked bol rozvedeny s malym dietatom. Mal povest suknickara a bitkara. Pil pomerne dost. Varovali ma pred nim niektori nasi spolocni znami.
Nedala som na nich. Ja som ho poznala inak.
Potvrdil sa moj odhad a dovera v neho. Aj moja dovera vo vlastne schopnosti ho odhadnut.
Sme spolu 20 rokov.
Nepije viac ako vsetci nasi rovesnici. Ani viac ako ja. Sportuje. Zdravo sa stravuje. Ma super vztah s dcerou. Ze neobhana zeny som zistila uz pred 20 rokmi. Mam predstavu preco si to nasi spolocni znami mysleli. Mam predstavu preco si mysleli ze je bitkar.
Ak by vyfliaskal 16 rocneho vytrznika, bola by som zhrozena. Ale zaujimali by ma dovody k takemu postoju.
Podla mna neviete komunikovat.
Chvalim ta, za tvoje zrele uvazovanie. Dobre si sa rozhodla. Pre niekho by to problem nebol, pre niekoho bol. Dolezite je, ze ty vies, ze to problem pre teba je a ze si vies svoju hranicu aj ustrazit.
@anonym_4926b5 Ďakujem. Ale momentálne prehodnocujem kde sa zase stala chyba. čo som prehliadla. Lebo vravím, taká opatrná som bola, že až. A kontrolky začali blikať postupne, až do včera to už bol maják.
@smutnadeva myslim, ze to mas pomylene v hlave.. tak dennodenne vyslopavanie v kombinacii z THC ti nie je prekazkou ale stavias sa na zadne kvoli zauchu , ktore dal cudziemu decku- ano nesuhlasim, tiez mam za to, ze udriet dieta a este aj cudzie by nemal... ale to ti vadi viac ako ze ma problem s alkoholom a drogami? neviem, asi to mas aj ty pomylene v hlave
@brendaa Majú veľmi pekný vzťah. Aj s mamou aj s otcom. Aj rodičia sú spolu a žiju pekne.
@smutnadeva žeby sa toľko rokov pred rodičmi pretvaroval, sa mi nechce veriť...
Mama si syna pozná....jedine , že má klapky na očiach
@smutnadeva dobre ze je koniec. Toto nie je perspektivny muz. Nezvlada svoje emocie a este aj berie drogy. Koniec.
@smutnadeva myslim, ze to mas pomylene v hlave.. tak dennodenne vyslopavanie v kombinacii z THC ti nie je prekazkou ale stavias sa na zadne kvoli zauchu , ktore dal cudziemu decku- ano nesuhlasim, tiez mam za to, ze udriet dieta a este aj cudzie by nemal... ale to ti vadi viac ako ze ma problem s alkoholom a drogami? neviem, asi to mas aj ty pomylene v hlave
@krasneleto Áno vadilo mi to a aj sme to prebrali a začal to obmedzovať. Nebolo to, že sa každý deň dochlastal a sfajčil. A vravím nežijem s ním. Sľúbil, že to obmedzí a postupne prestane a aj to vyzeralo, tak že to pôjde. Len to som už nezistila lebo sa včera stalo čo sa stalo...
@smutnadeva žeby sa toľko rokov pred rodičmi pretvaroval, sa mi nechce veriť...
Mama si syna pozná....jedine , že má klapky na očiach
@brendaa Je jedináčik. Nežije s nimi. A určite mu aj čo to povedala ale zase vieš je to jej jediný syn.
@parvinka0001 Neobhajujem, len upresňujem čo ma pri ňom držalo. Ja všetko čo mi píšete viem. Veď preto som to uťala... Len vravím ostal chaos v hlave a sklamanie...
@smutnadeva chaos a sklamanie? po 3 mesiacoch? nebud smiesna, kebyze ste boli ovela dlhsie....
@smutnadeva chaos a sklamanie? po 3 mesiacoch? nebud smiesna, kebyze ste boli ovela dlhsie....
@anonym_1b84f3 Ďakujem, že zľahčuješ moje pocity. Každá sme iná. Ja som po rokoch pocítila to čo som dlhé roky nemala, tak ma ukameňujte...
Vyjadrim sa len k tomu incidentu, k pivu atď nie, vidím, že miestne užívateľky majú zrejme všetky za partnerov abstinentov a svätcov. Ja si viem ako muž predstaviť takú situáciu - particka znudenych pubertiakov hodí pobliz fľašu o zem, muž sa zrejme ozval a ak bola reakcia typu “pal do <|>”, tak úplne viem pochopiť, že vyletela ruka. Toto je môj výmysel ako to mohlo byt, autorka nedala viac detailov, možno ich ani nevie. Len chcem dať pohľad ako to mohlo byt - ako by sa zachovali ti dokonali partneri, keby šli okolo oni s miestnymi komentujucimi a stala by sa rovnaká situácia? Že by muž partiu slovne upozornil a reakcia by bola napr. “ staraj sa o seba a o svoju slepicu”? Už by im zrejme nejaká facka tak neprekážala, však?
@anonym_1b84f3 Ďakujem, že zľahčuješ moje pocity. Každá sme iná. Ja som po rokoch pocítila to čo som dlhé roky nemala, tak ma ukameňujte...
@smutnadeva ja nic nezlachcujem, nemam lahky zivot, pozri, vy si musite veci odkomunikovat, my vas nepozname, tak co mame akoze radit?
Dievčatá ale on je muž s dobrým postavením, s vysokoškolskym vzdelaním 3. stupňa, vysoký, príťažlivý, ako muž veľmi pekný (bývalý športovec). Má výbornú prácu, vyzeral naozaj stabilne. Tu marihuanu som zistila náhodou lebo on si šúľa cigarety a občas som niečo zacítila tak som sa ho opýtala. Odpovedal mi, že si to tam dáva pre chuť. Keby ste ho stretli na ulici, tak to do neho v živote nepoviete.
Všetko toto prebije tá pachuť z debilného správania.
Dobre postavenie, VS vzdelanie 3. stupna 😃 a zaroven 40tnik neschopny zavazkov - uz 2 deti s 2 frajerkami, kde tu mariska, konspiracie...
Incident s fackou pre podnapiteho 16rocneho by mi prekazal najmenej - ak robili bordel a mozno hodili flasu takmer pod nohy okoloiducich prip.jeho decka (staci ze jeden crep odleti do tvare a mas vybavene), chapem, ze mu mozno ruka vyletela. (Nehovorime tu o tom se by ich zmlatil, to uz je o inom.) A mozno pre toho 16rocneho to je memento aby sa spamatal, ze nie je pupok sveta.
Ja sa i tak cudujem, ze po 3 mesiacoch "vztahu" - kedy sa stihlo od pisania prejst az do postele - sa ho tak velmi zastavas, pritom samej Ti niektore veci prekazaju.
Pozri - rozhodla si sa, tak sa uz neobzeraj, nezamyslaj. Nicomu to neprospieva.
@smutnadeva neprehanas, takeho nepotrebujes. Neznasam kombinaciu normalne a priserneho muza a nikdy nevies ktora verzia bude za 5 minut..
"zaciatky boli pekne".. stretavali ste sa 3! mesiace.. tie pekne zaciatky mali byt este 1-2 roky.. bud rada, ze je koniec a nerieš si to dokola v hlave
Vyjadrim sa len k tomu incidentu, k pivu atď nie, vidím, že miestne užívateľky majú zrejme všetky za partnerov abstinentov a svätcov. Ja si viem ako muž predstaviť takú situáciu - particka znudenych pubertiakov hodí pobliz fľašu o zem, muž sa zrejme ozval a ak bola reakcia typu “pal do <|>”, tak úplne viem pochopiť, že vyletela ruka. Toto je môj výmysel ako to mohlo byt, autorka nedala viac detailov, možno ich ani nevie. Len chcem dať pohľad ako to mohlo byt - ako by sa zachovali ti dokonali partneri, keby šli okolo oni s miestnymi komentujucimi a stala by sa rovnaká situácia? Že by muž partiu slovne upozornil a reakcia by bola napr. “ staraj sa o seba a o svoju slepicu”? Už by im zrejme nejaká facka tak neprekážala, však?
@muzula Tak to ale nebolo ako to opisuješ. Oni mu nič nepovedali a ani neboli hustý, to viem od neho. Donútil ich tie črepy zbierať potom ako im dal výchovnú lebo sa postavil do pozície správcu poriadku. Celý incident sa dal riešiť úplne inak. Ide chlapa cez 2 metre a 100 kg. Už keď zakričal sa museli pototo lebo má hrubý hlas. Čo ma však najviac dostalo bolo, že sa ohajoval tým, že keď si ich rodičia nevychovajú on ich vychová. A ja a moje liberálne názory nie su normálne. Ruku na srdce väčšina z nás si prešla pubertou a popíjali sme kate date a boli hustí ale biť nás nik nebil, vykričal áno, zavolal políciu áno ale toto a objahovať to? A nabudúce čo vylepí mne?
@smutnadeva ja nic nezlachcujem, nemam lahky zivot, pozri, vy si musite veci odkomunikovat, my vas nepozname, tak co mame akoze radit?
@anonym_1b84f3 My už nemáme o čom komunikovať. Ja som to ukončila a pre mňa to skončilo. Ale bohužiaľ som citlivejšia osoba a samozrejme prehodnocujem a vyhodnocujem aby som nabudúce takúto chybu neurobila...
@anonym_1b84f3 My už nemáme o čom komunikovať. Ja som to ukončila a pre mňa to skončilo. Ale bohužiaľ som citlivejšia osoba a samozrejme prehodnocujem a vyhodnocujem aby som nabudúce takúto chybu neurobila...
@smutnadeva vies v zivote sa stavaju ozaj ovela horsie veci, ty mas kolko rokov prosim ta.

@anonym_8b53d0 Nie je rozvedený, nikdy nebol ženatý. S prvou priateľkou má jedného syna a odišiel pre názorové rozdiely a boli spolu dlho. S druhou čo má tohto to bolo komplikovanejšie a museli riešiť veci čo tu nechcem rozoberať, preto sa on stará o syna. Mne to prišlo akoby si tým kompenzoval to zlyhanie s matkou jeho druheho dieťaťa. Ako to on hovoril, že zlyhal vo výbere.
@smutnadeva heje, hej. Nazorove rozdiely na pravidemnu konzumaciu alkoholu a rekreacne uzivanie drog. Nakrmil ta kalerabmi a ty si ich cela natesena zozrala aj s vnatou.
A nerada to pisem, ale musim to skonstatovat. Ma ta tam kde ta chcel mat. Presne ako v mnohych inych podobnych debatach ine zeny, uz aj ty ho obhajujes. Kazda jedna nakoniec skonci pri tom, ze nakoniec toho svojho zmrda zacne obhajovat, ked tie co jej pisu vypichnu jeho negativa. A obavam sa, ze aj ty sa k nim zaradis. Prides si po radu, ale nakoniec sa na vsetko co si tu precitas vykasles a poslusne sa vratis k tomu svojmu zmrdovi s tym, ze predsa on je v podstate dobry a ako zmrd sa sprava len obcas.
Takze tvoj nick naplnis do posledneho pismena, budes smutna, len nie deva, ale smutna zena, ktora si dobabrala zivot vztahom s idiotom. Vela stastia a ked raz vylepi aj tebe, tak si pripominaj, ze to bolo len kvoli tomu, ze ste mali nazotrovy rozpor, nebolo to nic viac a on je v podstate idealny partner, pekny, s vzdelanim, vysokym postavenim a mas vlastne obrovske stastie, ze si s nim. 🙄