icon

Bol rozchod správnym rozhodnutím v tejto situácii?

smutnadeva
Dnes o 10:09

Ahojte dievčatá,

potrebujem počuť aj iný pohľad na situáciu, pretože mi môj už bývalý priateľ povedal, že mám „liberálne názory“, nie som normálna a nechápe môj postoj.

Stretávala som sa s mužom 40+ niečo vyše troch mesiacov. Vzťah bol, až na pár názorových nezhôd, veľmi pekný. Bol milý, pozorný, vedeli sme sa rozprávať celé hodiny a fungovalo nám to aj v intímnej oblasti. Jednoducho sme si sadli. On sa sám stará o malého syna, ja mám staršieho syna, ktorého si striedame s exmanželom.

Postupne sa však objavilo niekoľko vecí, ktoré mi prekážali. Najmä jeho každodenné pitie piva (niekedy tri, niekedy viac), fajčenie (ja nefajčím), občasné fajčenie marihuany a názor, že bez extázy nie je dobrá žúrka. Viackrát som si všimla, že keď kombinoval pivo a trávu, mal „husté reči“, bol konfliktnejší a odvážnejší v konfrontáciách. Vadili mi aj občasné rasistické narážky a konšpiračné názory.

Na druhej strane mi bol veľkou oporou v ťažkom období. Vedel ma podržať, podporiť a byť pri mne, keď som to potrebovala.

Cez víkend však prišiel za mnou po žúrke a správal sa drzo, arogantne a opäť mal svoje „husté reči“. Pohádali sme sa a odišiel. Na druhý deň mi volal, ospravedlnil sa a uznal, že to prehnal. Povedala som mu, že niektoré veci nebudem tolerovať a že sa musí rozhodnúť, či chce na sebe pracovať, alebo nemá zmysel pokračovať. Sľúbil mi zmenu a tvrdil, že ma nechce stratiť.

Včera sa však stalo niečo, z čoho som doteraz v šoku. Volal mi, že sa vracal so synom z ihriska a na autobusovej zastávke boli podnapití asi 16-roční chlapci. Jeden z nich hodil o zem fľašu s alkoholom, ktorá sa rozbila. Neútočili na neho ani na jeho syna, nikoho priamo neohrozovali. On mi však povedal, že im dal facku (za ucho) a následne zavolal políciu.

Najskôr som si myslela, že som zle počula. Upozorniť ich alebo zavolať políciu ešte chápem, ale fyzicky napadnúť cudzie dieťa?

Vysvetľoval mi to tým, že keď si ich rodičia nevychovali, vychová ich on a aspoň si to zapamätajú.

Okamžite som mu povedala, že takto sa to riešiť nemalo. Že nemá právo vychovávať cudzie deti ani kohokoľvek biť. A už vôbec nie pred vlastným malým synom. Na to sa urazil s tým, že sú to zase moje „liberálne názory“ a že to nebude počúvať.

Následne som mu napísala, že za takýchto okolností by som ho k svojmu synovi nepustila (ešte sa ani nestretli) a že toto je pre mňa za hranou. Nakoniec som mu oznámila, že po víkende a po tomto incidente prekročil všetky hranice mojej tolerancie a že takého partnera vo svojom živote nechcem. Vzťah som ukončila.

A teraz rozmýšľam, či naozaj preháňam. Do vzťahu som išla veľmi opatrne. Najskôr sme si len písali, potom chodili na obedy, až neskôr prišla pusa a intímne zblíženie. Po skúsenosti s exmanželom, ktorý bol manipulátor, som bola sedem rokov sama a dávala som si veľký pozor na to, aký človek ku mne prichádza.

Na prvý pohľad pôsobil ako zodpovedný, vyzretý muž s dobrou prácou, príťažlivý, starajúci sa o dieťa. O to viac ma to celé zaskočilo.

Čo si o tom myslíte? Naozaj preháňam, alebo by vám toto tiež prišlo za hranou?

Strana
z4
smutnadeva
autor
Dnes o 14:20
@ria_sprout

Alkoholik, občasny užívac.drog, konšpirátor, útočný a arogantný, fackajuci chalanov na zastávke. Naozaj si po napísani takéhoto opisu myslíš že si urobila zle ak si sa s ním rozišla?

@ria_sprout Nie, to si nemyslím. Vravím vyhodnocujem a snažím sa nastaviť tak, aby som sa z toho poučila a nerobila rovnaké chyby. Nejdem sa hneď vrhnúť niekomu novému do náruče ale zase ani ten môj sedemročný vzťahový sabatikál nebol ok. Iné pohľady mi dávajú nadhľad, ktorý ja teraz v emočnom rozpoložení nemám.

domkakvet
Dnes o 14:44

@smutnadeva uz si to s nim mala ukoncit davno.

anonym_912cea
Dnes o 14:46

1.Dve deti s dvomi zenami
2.Slope, fajčí ani drogy neodmietne
3.Agresivny konspirator

Dievča zlate pre Teba tu nieje dosť červených kontroliek?
Už jedno z toho by bolo pre normálnu zenu neakceptovateľné
A ty musis založiť diskusiu lebo sama to nevies posúdiť ?
Si zmanipulovaná, porozmyslaj prečo si vyberáš vadne jedince
Ak nebudes na sebe pracovat príde ďalší manipulator v modrom
Ženy, ženy ziadna sebaúcta, beriete rôzne indivídua, len aby ste same neboli
Zlá spoločnosť je horšia ako ziadna

smutnadeva
autor
Dnes o 14:48
@domkakvet

@smutnadeva uz si to s nim mala ukoncit davno.

@domkakvet Po boji je každý hrdina. Teraz to už viem, že som mala ale každý ma hranice inde...

bielasovicka
Dnes o 14:48
@smutnadeva

@bielasovicka Áno detinské ja viem. Ale nedal mi priestor, tak som mu napísala, že končím. Nie už sa neozval, a to je dobré.

@smutnadeva nevadí, dobre si urobila.

smutnadeva
autor
Dnes o 14:51
@anonym_912cea

1.Dve deti s dvomi zenami
2.Slope, fajčí ani drogy neodmietne
3.Agresivny konspirator

Dievča zlate pre Teba tu nieje dosť červených kontroliek?
Už jedno z toho by bolo pre normálnu zenu neakceptovateľné
A ty musis založiť diskusiu lebo sama to nevies posúdiť ?
Si zmanipulovaná, porozmyslaj prečo si vyberáš vadne jedince
Ak nebudes na sebe pracovat príde ďalší manipulator v modrom
Ženy, ženy ziadna sebaúcta, beriete rôzne indivídua, len aby ste same neboli
Zlá spoločnosť je horšia ako ziadna

@anonym_912cea Aj ty si sa dočítala len po úvodný príspevok? Na všetky 3 body odpovedám áno, bolo dosť red flegov ale vravím prichádzali postupne v pomalých dávkach, nie všetky naraz. Teraz keď to vidím čierne na bielom tiež krútim hlavou ale iné je to prežívať a iné čítať a hodnotiť. A áno pracujem na sebe a tvrdo, a preto som to uťala v podstate takto skoro ako o pár rokov. Ja nepotrebujem muža lebo neviem byť sama, ja som bola sama dlho spokojná.

domkakvet
Dnes o 15:10
@smutnadeva

@domkakvet Po boji je každý hrdina. Teraz to už viem, že som mala ale každý ma hranice inde...

@smutnadeva ano to je pravda, ale pytala si sa, ci si to mala ukoncit, tak som ti odpovedala, ze ano a dodala som k tomu, ze uz davno, lebo to co si pisala pred tym je za mna horsie ako incident na zastavke.

smutnadeva
autor
Dnes o 15:25
@domkakvet

@smutnadeva ano to je pravda, ale pytala si sa, ci si to mala ukoncit, tak som ti odpovedala, ze ano a dodala som k tomu, ze uz davno, lebo to co si pisala pred tym je za mna horsie ako incident na zastavke.

@domkakvet Tak zjavne to bol pre mňa test sebahodnoty ako vyšitý. Vesmír mi poslal Adonisa vytesaného do skaly s peknou tváričkou, sexi postavou a peknými rečičkami a skúšal či odtolerujem to ostatné. Ja neviem. Snažím sa to vyhodnotiť ale viem, že som to mala urobiť už dávno.

anonym_b41044
Dnes o 15:28

Ja by som ani 3 mesiace nedala. Po 1.konspiracii by bolo goodbye.

smutnadeva
autor
Dnes o 15:32
@anonym_b41044

Ja by som ani 3 mesiace nedala. Po 1.konspiracii by bolo goodbye.

@anonym_b41044 Verím Ti. Ja mám dosť názorovú toleranciu lebo beriem názory všetkých a on ma nepresviedčal aby som ich mala aj ja, skôr sme diskutovali a ja som si povedala svoje a on svoje, takže toto nebol až taký red fleg. To ostatné postupne áno ale zisťovala som to skôr pozorovaním lebo veď nežijeme spolu a za pár večerov toľko zase o niekom nezistíš. To až posledné dni to malo taký rýchly spád a už neblikali len kontrolky ale celý maják.

bluka2
Dnes o 15:36

Mne by stačili aj iba tie rasistické reči, aby akákoľvek príťažlivosť bola úplne v ťahu. Kašlem mu vzdelanie a vzhľad, keď je to debil 😃

smutnadeva
autor
Dnes o 15:41
@bluka2

Mne by stačili aj iba tie rasistické reči, aby akákoľvek príťažlivosť bola úplne v ťahu. Kašlem mu vzdelanie a vzhľad, keď je to debil 😃

@bluka2 Pozor, teraz ho neospravedlňujem, aby to tak zase nevyznelo. Oni to boli skôr také reči typu, že samí ukrajinec a ind v Boltoch jazdí, že prečo stále černochov a gejov dávajú do seriálov a tak. Potom bol taký názor, že keby si jeho syn doniesol černošku, tak ho vydedí... nie že si už dával masku ako Ku Klux Klan na hlavu a šiel ich lynčovať.

bluka2
Dnes o 15:48
@smutnadeva

@bluka2 Pozor, teraz ho neospravedlňujem, aby to tak zase nevyznelo. Oni to boli skôr také reči typu, že samí ukrajinec a ind v Boltoch jazdí, že prečo stále černochov a gejov dávajú do seriálov a tak. Potom bol taký názor, že keby si jeho syn doniesol černošku, tak ho vydedí... nie že si už dával masku ako Ku Klux Klan na hlavu a šiel ich lynčovať.

@smutnadeva take reči sú dosť hnusné, pisem ako matka 10 dňového mulata.
Sranda je, že takým ľudom sa ich najväčšie “nočné mory” (syn + cernoska) zvyknú splniť. Ja by som mu to kľudne dopriala 😂

smutnadeva
autor
Dnes o 15:50
@bluka2

@smutnadeva take reči sú dosť hnusné, pisem ako matka 10 dňového mulata.
Sranda je, že takým ľudom sa ich najväčšie “nočné mory” (syn + cernoska) zvyknú splniť. Ja by som mu to kľudne dopriala 😂

@bluka2 Presne to som mu povedala keď s tým vyrukoval. Že pozor na karmu... A potom sme to už neriešili. Občas mu ešte potom ušlo, že aha zase černoch v seriáli. Ale to si už dával pozor lebo vedel, že mi to vadí.

anonym_b41044
Dnes o 15:53
@smutnadeva

@bluka2 Presne to som mu povedala keď s tým vyrukoval. Že pozor na karmu... A potom sme to už neriešili. Občas mu ešte potom ušlo, že aha zase černoch v seriáli. Ale to si už dával pozor lebo vedel, že mi to vadí.

@smutnadeva Fuha, tak to je iny piiiip teda. Dakuj vesmiru, ze si sa ho zbavila. Btw cernoch v seriali, kto to kedy videl!! "Hrozne"😄🤣

anonym_7d3a9b
Dnes o 16:14

@smutnadeva Podla mna vobec ale vobec neprehanat. Za mna je to blbecek o com svedci caste pitie alkoholu aj uzivanie marihuany. Ale zas to, ze sa stara o syna ( matka je kde v tomti celom ???) mu sluzi ku cti. A ako sa k nemu sprava ? K synovi je dobry ?

smutnadeva
autor
Dnes o 16:18
@anonym_7d3a9b

@smutnadeva Podla mna vobec ale vobec neprehanat. Za mna je to blbecek o com svedci caste pitie alkoholu aj uzivanie marihuany. Ale zas to, ze sa stara o syna ( matka je kde v tomti celom ???) mu sluzi ku cti. A ako sa k nemu sprava ? K synovi je dobry ?

@anonym_7d3a9b Matka je neprítomná. Viac to rozoberať z úcty k tomu dieťaťu nechcem. K malému je veľmi dobrý. Naozaj sa mu venuje. Veľa športujú, hrajú sa, vyrába mu rôzne bunkre, číta mu, blázia sa. Veď toto ma najmä zaujalo. Ako krásne sa k nemu správa. Malého nikdy neudrel (aspoň o to neviem). Je to malý nezbedník a ešte ja som mu hovorila, že by mal mať troška hranice lebo bol na neho dosť mäkký. On nie je zástanca mobilu ani telky. Radšej sa s ním hrá, idú von atď. Občas mu ho postrážia rodičia ale inak je s ním on.

smutnadeva
autor
Dnes o 16:51

Dievčatá, ďakujem Vám za iný pohľad aj názory. Ja už mám jasno a budiš mi toto ponaučením.
@admin prosím o zmazanie témy, a taktiež prosím o nezverejňovanie tejto témy na iných platformách nakoľko ide o citlivú tému a nechcem aby sa dostala k človeku, o ktorom téma je. Ďakujem.

Strana
z4